Kryptovaluutan säätely: Intian näkökulma

Salausvaluutat, a markkina-arvo yli 200 miljardin dollarin suuruinen summa, ei voida enää hylätä pelkkä villitys. Vaikka ne muodostavat edelleen vain pienen osan maailmanlaajuisista rahoitusmarkkinoista, ne ovat kypsyneet aloittelevien yritysten joukosta suurten yritysten hyödyntämiin käyttötapauksiin, jotka vaihtelevat globaaleista maksuista, omaisuusvakuudellisista metallien ja hyödykkeiden rahakkeista, fiat-valuutan ekvivalenteista digitaaliset kolikot, esineiden internet, hajautettu pilvitallennustila ja paljon muuta.

Aiemmin tänä vuonna JPMorgan Chase ilmoitti Yhdysvaltain dollaria vastaavan määrän JPM-kolikko yritysten välisiin maksuihin; suurten pankkien yhteenliittymä ilmoitti Fnality Internationalista, jonka tavoitteena on helpottaa rajatylittäviä maksuja viidessä päävaluutassa; ja Facebook esittivät Vaaka, joka kohdistui vähittäismaksuihin.

Useat keskuspankit seuraavat tarkasti kryptovaluuttoja määrittääkseen sekä sijoittajien suojaamista koskevat säännökset että tutkiakseen niiden etuja keskuspankin digitaalisten valuuttojen yhteydessä. Tarkastellaan molempia näkökohtia.

Sääntelyn tarve

Salausvaluutoista puuttuu nykyään rahoituslaitosten ja markkinoiden sääntelylliset takeet, kuten kolmansien osapuolten tarkastukset, taloudellinen raportointi ja julkistaminen, sisäpiirikaupan estäminen ja asianmukainen turvallisuusinfrastruktuuri – jotka kaikki aiheuttavat riskejä yksityissijoittajalle, kun niitä ei ole perustettu.

Vaikka monet salauksen kannattajat väittävät, että kryptovaluutat ei pitäisi säännellä, Koska tekniikka on hajautettua (jotkut on suunniteltu kestämään sensuuria), monet näkökohdat, kuten vaihto, uusien rahakkeiden liikkeeseenlaskun hallinta ja markkinointi, ovat luonteeltaan hyvin keskitettyjä ja edellyttävät standardoitua valvontaa väärinkäytösten estämiseksi ja rankaisemiseksi. Jos heitä ei valvota, heidän volatiliteetti voi aiheuttaa riski talouden terveydelle ja vakaudelle erityisesti pienemmille kehitysmaille.

Lisäksi huoli tekniikan väärinkäytöstä terrorismin, ihmiskaupan ja huumeiden rahoittamiseksi tekee sääntelyviranomaisista välttämättömiksi astua sisään ja valvoa niitä.

Keskuspankin digitaaliset valuutat

Salausvaluutan mahdollisuus tehdä liiketoimia ja maksuja nopeammin, halvemmalla ja turvallisemmin on houkutellut useita keskuspankkeja kokeilemaan niitä aktiivisesti. Sekä Englannin keskuspankki että Kiinan kansantasavallan keskuspankki ovat jo julkaisseet lausunnon, että ne laskevat liikkeeseen oman digitaalisen valuuttansa.

CBDC: t voivat olla toteuttamiskelpoinen korvike käteistarpeen vähentämiselle, joka on ainoa liikkeessä oleva keskuspankkirahan vähittäismyyntimuoto. Lisäksi Intian kaltaisessa maassa, jossa suurin osa väestöstä on edelleen pankkitili, taloudellinen osallisuus voi tulla yhdeksi CBDC: n suurimmista eduista. Maksu- ja markkinainfrastruktuurikomitea ja markkinakomitea, joka koostuu yli 15 keskuspankin edustajista, mukaan lukien Intian keskuspankki, julkaisi yhteisen raportti luokittelemalla erityyppiset CBDC: t ja kommentoimalla niiden vaikutuksia rahapolitiikkaan ja rahoitusvakauteen liittyviä näkökohtia.

Intian varapankki ja salaus

RBI: llä on ollut kaksisuuntainen näkemys kryptovaluutoista, ja se on ollut hyvin johdonmukainen viestinnässä jo useita vuosia. Toisaalta se on toistuvasti varoittanut suurta yleisöä sijoittamisesta kryptovaluuttoihin mainitsemalla muun muassa kuluttajansuojaan, markkinoiden eheyteen ja rahanpesuun liittyviä huolenaiheita. Toisaalta se on ollut melko tyytyväinen kohti blockchain-tekniikkaa yleensä, ja se on tutkinut CBDC: itä sen sovellettavuudesta Intian talouteen. Nykyinen tarve on selkeä kuvaus siitä, mikä on kryptovaluutta tai mitä luokkia kryptovaluutta se pitää ongelmallisena (kuten arvopapereita muistuttavat). Tämä on keskeinen ongelma, johon kryptovaluuttayhteisön on puututtava aloittamalla vuoropuhelu sääntelyviranomaisten kanssa. Lisää siitä myöhemmin.

Related: Intian monimutkainen suhde salaukseen

Joulukuussa 2013 RBI annettu ensimmäinen useista lausunnoista, jotka varoittavat käyttäjiä kaupankäynnin digitaalisilla valuutoilla riskeistä. Intian valtiovarainministeriö ilmoitti joulukuussa 2017 a lausunto että kryptovaluutat aiheuttavat lisääntyneen riskin sellaisista sijoituskuplista, joita on havaittu ponzi-järjestelmissä, ja että äkillinen ja pitkäaikainen kaatuminen vahingoittaisi sijoittajia. Vuonna 2017 oli useita raportteja siitä, että RBI saattoi kokeilla omaa digitaalista valuuttansa, ja RBI vahvisti tämän myöhemmin huhtikuussa 2018, kun se ilmoitti että yksiköiden välinen ryhmä analysoi rupian tukeman CBDC: n toteutettavuutta.

Suuri takaisku kryptovaluutta-harrastajille, RBI kielletty kryptovaluuttojen maksaminen intialaisten pankkien järjestelmien ja portaalien avulla huhtikuussa 2018. Tämä oli väitetysti helppo tapa RBI: lle vähentää kryptovaluuttainvestointeja jo säänneltyjen järjestelmien kautta samalla, kun valvotut yksiköt ja kuluttajat suojataan kryptovaluuttainvestointien riskeiltä..

Kryptovaluutta Intiassa, aikajana

Ei salaukseen, kyllä ​​lohkoketjuun

Huhtikuussa 2019 RBI antoi luonnoksen kehykseksi a sääntelyhiekkalaatikko kutsumalla innovatiivisia fintech-tuotteita ja -palveluja, mukaan lukien blockchain ja älykkäät sopimussovellukset, ja sulkemalla nimenomaisesti pois kaikki salausvaluutat ja alkuperäiset kolikoiden tarjoukset.

RBI-kiellon lisäksi ministeriöiden välinen komitea suositteli yksityisten kryptovaluuttojen täydellistä kieltämistä heinäkuussa 2019, samalla kun se sisälsi rupiaa tukevan CBDC: n ja blockchainin käytön erilaisiin käyttötapauksiin. Tämä on asettanut uuden vaimennuksen intialaisille startup-yrityksille, jotka kilpailevat kryptovaluuttamarkkinoista.

Mitä teknikot voivat tehdä?

Teknologien, tuotekehittäjien ja sääntelyviranomaisten tulisi tehdä yhteistyötä suunnitellakseen sääntelypolitiikkaa eri kryptovaluuttaluokille ja saavuttaakseen keskipisteen täydellisen kiellon ja sääntelemättömien salamarkkinoiden välillä.

Tarvitsemme ensin standardoitua nimikkeistöä perustellaksemme erilaisten kryptovaluuttatyyppien toiminnot, käyttötapaukset, edut ja riskit. Token-taksonomia-aloite IBM: n kaltaisten globaalien johtajien tekemä positiivinen askel tähän suuntaan. Sen tarkoituksena on luoda alustaneutraali kehys rahakkeiden luokittelulle ja standardien termeihin ja määritelmiin perustuvien spesifikaatioiden keksimiseksi.

Oikean valvonnan ja valvonnan avulla kryptovaluutan hyvänlaatuinen käyttö voi edistää talouskasvua, edistää taloudellista osallisuutta, mahdollistaa innovaation menestymisen ja samalla suojata sijoittajia tämän tekniikan väärinkäytöltä.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajan yksin, eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Praveen Jayachandran on vanhempi tekninen henkilökunta, pääkeksijä ja Blockchain Platforms -tiimin johtaja IBM Researchissa, Intiassa. Hän opettaa yhdessä online-blockchain-kurssia, jolla on ollut yli 45000 rekisteröintiä kolmen ajon aikana. Hän on IBM: n teknillisen akatemian jäsen, ACM: n merkittävä puhuja ja IEEE: n vanhempi jäsen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map