Lohkoketjut ovat erinomainen ratkaisu yksityisyydelle, osa 1

Useat tietorikkomukset, kuten Cambridge Analytica skandaali, ovat esittäneet kysymyksiä siitä, miten yritysten ja hallitusten tulisi käsitellä heille annettuja tietoja, ja ne ovat myös lisänneet uusien teknologioiden kehittämisen etsimistä yritysten ja käyttäjien yksityisyyden suojaamiseksi.

Tämän vuoksi maat ja sääntelyviranomaiset ovat kiirehtineet asettamaan uusia vaatimustenmukaisuusvaatimuksia käyttäjien yksityisyyden ja tiedonkeruun käsittelemiseksi – kuten Yleinen tietosuoja-asetus Euroopassa tai Yleinen tietosuojalaki Brasiliassa, mainitakseni pari. Samanaikaisesti on ollut uusi suuntaus etsiä uusia tekniikoita, kuten blockchain, yksityisyyden ongelmien ratkaisemiseksi.

Tässä suhteessa, toisin kuin monien alkuperäinen käsitys, blockchain-tekniikka ei välttämättä ole vain yhteensopiva GDPR: n kanssa, vaan se voi myös auttaa lisäämään yksityisyyden suojaa ja tietosuojaa sekä palauttamaan tietojen omaisuuden takaisin yksilöille. Sellaisena blockchain-tekniikkaa voidaan käyttää tietosuojatyökaluna. Tästä syystä monet alan toimijat ovat alkaneet kilpailla johtajuudesta tällä alalla.

Blockchain-tekniikka ratkaisuna

Blockchain-tekniikka antaa mahdollisuuden kodifioida merkittävä määrä vuorovaikutuksia ja lisää luotettavuutta, eliminoiden keskushallinnon hallinnoimaan prosessiin liittyvät poliittiset ja liiketoiminnalliset riskit. Lisäksi ne vähentävät perinteisten todentajien (välituotteiden) tarvetta.

Lohkoketjuarkkitehtuurin lisäksi on mahdollista suorittaa eri yritysten ja jopa monenlaisten sovelluksia yhdessä. Tämä mahdollistaa erittäin tehokkaan ja jatkuvan vuorovaikutuksen. Kirjausketju on nyt mahdollista, missä kuka tahansa voi tarkistaa ja varmistaa, että käsittely on oikein.

Kun kuitenkin keskustellaan yritysten kanssa sovellusten luomisesta blockchainissa, esiin tulee aina kaksi pääkyselyä: skaalautuvuus ja yksityisyys.

Jos haluat lukea lisää skaalautuvuudesta, löydät täydellisen analyysin tässä.

Yksityisyyden osalta kehitteillä on jo lukemattomia blockchain-projekteja toteutettavaksi (kuten näemme tämän sarjan toisessa osassa). Monet niistä ovat täysin yhteensopivia nykyisen lainsäädännön ja tekniikan kanssa. On kuitenkin välttämätöntä tietää, mikä yksityisyys on.

Ovatko yksityisyys ja tietosuoja sama asia?

Tietosuoja on kyky määrittää, minkälaista tietoa kerätään tiedoista, jotka teemme digitaalisesti saataville. Se on kyky päättää, mitä tietoja verkkosivustot saavat kerätä ostosten yhteydessä, millaista musiikkia kuuntelemme tai milloin päivä haluamme ostaa asioita.

Suojaus on tietojen turvallisuus, kun ne on jo kerätty.

Ensin mainittu on käyttäjän oikeus, jota nykyisessä digitaalisessa kulttuurissa usein rikotaan. Viimeksi mainittu on tiedonkerääjän vastuulla.

Useat yksityisyyden kulmat

Harvardin kauppakorkeakoulun liiketalouden professori Shoshana Zuboff opettaa, että olemme hänen kirjassaan nimeltä The Age of Surveillance Capitalism. Toisin sanoen, se on markkinat ihmisen käyttäytymisen ennustamiseen. Suuret yritykset ja yritykset ovat keränneet käyttäytymistietoja käyttäen uutta tekniikkaa ja ovat alkaneet rakentaa välttämätöntä polttoainetta, joka ohjaa kapitalismia talousjärjestelmänä.

Siinä vaiheessa oikeudet yksityisyyteen vaatia tulevaisuuteen suuntautuva tietosuojakehys, joka rajaa positiivisesti yksityisyyden parametrit myös nousevan teknologian alaisuuteen hyökkäysten, rikkomusten ja ongelmien välttämiseksi.

Siellä on seitsemän erityyppiset yksityisyydet: ruumiin yksityisyys, kirjeenvaihto, tiedot, raha-asiat, henkilöllisyys, sijainti ja alue. Tässä artikkelissa käsittelemme kirjeenvaihdon, talouden, sijainnin ja alueen yksityisyyttä.

  1. Kirjeenvaihdon ja viestinnän yksityisyys. Ensimmäinen näkökulma koskee oikeutta kommunikoida yksityisesti. 1980-luvulla, korruptiosta johtuen, salausta pidettiin armeijan aseena useissa maissa. Ja monet heistä yrittivät kieltää sen, koska he eivät halunneet ihmisten pääsyn yksityiseen viestintään.
  2. Taloudellinen yksityisyys. Toinen tietosuojalaji tarkoittaa yksityisyyttä rahoitustoimissa ja vuorovaikutuksessa. 31. lokakuuta 2008 Satoshi Nakamoto julkaisi Bitcoinin valkoisen kirjan toivoen uuden taloudellisen yksityisyyden aikakauden avaamisen taloudellisen tilanteen jälkeen. kriisi vuonna 2008 uuden teknologian verkon kautta nimeltä blockchain.
  3. Liikkumisen yksityisyys (sijainti ja alue). Kolmas yksityisyyden tyyppi liittyy liikkumisvapauteen – ilman että sitä seurataan jatkuvasti. Se on ollut puhuminen kohta COVID-19-pandemian aikana. Maailma on oppinut haastavimmalla tavalla, että käyttäjien yksityisyyden suoja on otettava huomioon tuotteiden suunnittelun alkuvaiheessa, erityisesti dataa käsiteltäessä. Lisäksi on syytä harkita blockchain-ominaisuuksia keinona lisätä yksityisyyden tasoa.

Kuinka yksityisyyden kysyntä on yrityksille ja kuluttajille??

Yrityksillä ja kuluttajilla on hyvin erilaisia vaatii kun on kyse yksityisyydestä. Yritykset vaativat yleensä yksityisyyttä tapahtumadatan muodossa. Esimerkkejä ovat tuotteen nimi, määrä, hinta, osoite, henkilökohtaiset taloudelliset tiedot ja niin edelleen.

Verkoston osallistujat tunnetaan yleensä. Siitä huolimatta, mitä toimintoja he suorittavat yrityksessä, heillä voi olla pääsy järjestelmän tiettyihin tietoihin, jotka on estetty tai rajoitettu valikoivasti muille osallistujille.

Kuvittele esimerkiksi välittäjää, jonka ei tarvitse oppia tietyn kuljetuskontin sisältö, mutta vain se, että se on saapunut.

Vertailun vuoksi, vaikka yrityksiin sovelletaan yleensä merkittäviä yksityisyyttä koskevia kaupallisia määräyksiä, kuluttajat haluavat suojata henkilöllisyyttään, luottokorttitietojaan tai muita arkaluonteisia tietoja petosten tai henkilöllisyysvarkauksien välttämiseksi. Tosiasia on kuitenkin, että he ovat osoittaneet vähemmän tietoisuutta ja huolta yksityisyydestä.

Toisin sanoen yksityisyys ei ole tavallista kuluttajien jokapäiväisessä elämässä. Suurin osa ihmisistä uhraa vapaaehtoisesti yksityisyytensä mukavuuden tai vapaan pääsyn vuoksi (hyväksyy evästeet, käyttää ilmaista Wi-Fi-yhteyttä, surffaa seuratussa verkossa jne.).

Näiden näkökohtien jälkeen kaivamme syvemmälle katsomalla, kuinka tietueet tapahtuvat lohkoketjussa toisessa osassa.

Tämä on osa kolmiosaista sarjaa yksityisyydestä blockchain-tekniikalla – lue toinen osa täällä ja osa täältä.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajan yksin, eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Tatiana Revoredo on perustajajäsen Oxford Blockchain Foundation -säätiössä ja strategia blockchainissa Saïd Business Schoolista, Oxfordin yliopistosta. Lisäksi hän on asiantuntija blockchain-liiketoimintasovelluksissa MIT: ltä ja theglobalstg.comin CSO: lta. Euroopan parlamentti on kutsunut Tatianan Intercontinental Blockchain -konferenssiin ja Brasilian parlamentti on kutsunut sen julkiseen kuulemistilaisuuteen lakiehdotuksesta 2303/2015. Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa – Blockchain: Tudo O Que Você Precisa Sabre ja kryptovaluutat kansainvälisessä skenaariossa: Mikä on keskuspankkien, hallitusten ja viranomaisten asema kryptovaluutoista?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map