Malta nousee maailman kryptovaluutta-keskukseksi EU: n TAX3-tutkimuksesta huolimatta: Expert Take

Asiantuntija-aiheissamme salausalan sisä- ja ulkopuoliset mielipidevaikuttajat ilmaisevat näkemyksiään, jakavat kokemuksiaan ja antavat ammattimaisia ​​neuvoja. Asiantuntija kattaa kaiken Blockchain-tekniikasta ja ICO-rahoituksesta verotukseen, sääntelyyn ja salauksen käyttöönottoon eri talouden sektoreilla.

Jos haluat osallistua Expert Take -ohjelmaan, lähetä ideasi ja ansioluettelosi osoitteeseen [email protected]

Tässä esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat yksinomaan kirjoittajan näkemyksiä eivätkä välttämättä heijasta Cointelegraph.com-sivuston näkemyksiä. Tämä artikkeli ei sisällä sijoitusneuvoja tai suosituksia. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiliikkeeseen liittyy riski, sinun tulee tehdä oma tutkimus, kun teet päätöksen.

Euroopan unionin talousrikosten, veronkierron ja veronkierron erityiskomitean (TAX3) jäsenet osallistuivat 7. kesäkuuta "Verotus ja rahanpesun torjunta: salausvaluutat, digitalisaatio ja eurooppalainen ohjausjakso."

Työpajassa professori Robby Houben esitteli virtuaalivaluutan ja estoketjun oikeudellisen kontekstin ja kartoitti vaikutuksia finanssirikoksiin, rahanpesuun ja veronkiertoon muun muassa vastikään hyväksytyn EU: n rahanpesun vastaisen lainsäädännön taustalla..

Hän selitti, että uudemmat ja ehdotetut kryptovaluuttatoteutukset, kuten Cloakcoin, Dash, PIVX ja Zcoin, ovat rakentaneet sekoituspalvelut osana blockchain-verkkoaan. Moneron salausvaluutta tarjoaa nimettömyyden ilman kaatumispalveluita yksityisyyden keskittyneen suunnittelunsa ansiosta, käyttämällä rengasallekirjoituksia pitämään koko lohkoketju turvallisena ja jäljittämättömänä. Hän korosti tarvetta hyväksyä salaussäännökset EU: ssa ja ehkä jopa G-20-tasolla, jotta sekoituspalvelut tunnustettaisiin rahanpesun ja veronkierron indikaattoreiksi, ja sekoituspalveluiden käyttäjien oletetaan olevan syyllisiä näihin rikkomuksiin..

Valta periä veroja, myös kryptovaluuttaverot, on keskeinen osa EU: n jäsenvaltioiden suvereniteettia, jotka ovat antaneet EU: lle vain rajoitetun toimivallan tällä alalla. EU: lla ei ole yhtenäistä verosääntelyviranomaista. Siksi monikansallisten salausyritysten aggressiivista verosuunnittelua seuraa EU: n kilpailulautakunta, joka vastaa EU: n sisäistä kilpailua vääristävän valtiontuen valvonnasta. Ricardo Cardoson tiedottaja komissaari Margrethe Vestagerin salkun suhteen sanoi:

“Komissiolla ei ole käynnissä tutkimuksia kryptovaluuttaan liittyvistä asioista, emmekä koskaan spekuloi sellaisista asioista.”

Vastaavasti Euroopan parlamentti perusti TAX3: n 1. maaliskuuta 2018 vastauksena viimeisten viiden vuoden aikana jatkuviin paljastuksiin LuxLeaksin, Panaman ja Paratiisin papereiden välityksellä, jotka valaisevat EU: n jäsenvaltioiden rajuja veronkiertoa, rahanpesua ja korruptiota. Valtiot, joilla on itsenäiset kansalaisuusohjelmat, verot ja politiikat. Kuten EPP-ryhmän edustaja Dariusz Rosati talousrikosten, veronkierron ja veronkierron erityiskomiteassa sanoi:

“Minulle EU: n kansalaisuuden myyminen ei tarkoita vain sitä, että rikkaat voivat liikkua vapaasti yhteisessä eurooppalaisessa omaisuudessamme. Se antaa myös rikkaille paeta sanktioita tai rahanpesua. Otetaan esimerkki Maltasta, joka käyttää kansalaisuutta vastineeksi investointihankkeesta houkutellakseen investointeja, joissa rikkaat Venäjän kansalaiset – joihin mahdollisesti voitaisiin kohdistaa lisäseuraamuksia – kuuluvat kansallisuuksiin, jotka yleensä saavat Maltan – siis Euroopan – kansalaisuuden. “

TAX3: n tehtävänä on:

  • Osallistu meneillään olevaan keskusteluun digitaalitalouden verotuksesta, arvonlisävero mukaan luettuna;
  • Arvioida kansallisia järjestelmiä, jotka tarjoavat veroetuja (kuten kansalaisuusohjelmien myynti);
  • Seuraa tarkasti komission ja jäsenvaltioiden meneillään olevaa työtä ja panosta kansainvälisissä instituutioissa, mukaan lukien Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö (OECD), G20, YK ja Financial Action Task Force (FATF) verotuksen / kryptovaluutan suhteen. asioissa.

TAX3-komitealla on 12 kuukauden toimikausi. Tämän ajanjakson lopussa se toimittaa raportin, joka sisältää havainnot ja suositukset verorikosten, veronkierron ja veronkierron torjumiseksi EU: ssa, jotta voidaan luoda oikeudenmukaisuuden vaihe verokilpailussa monien EU: n jäsenvaltioiden kanssa.

“Tutkimukset – kuten TAX3 – saattavat johtaa pysyvään jakautumiseen kryptovaluuttamarkkinoilla, sillä vaihto joutuu valitsemaan, noudattavatko ne kasvavia sääntelyvaatimuksia”, varoitti Cornellin professori ja tietojenkäsittelytieteen tutkija Emin Gun Sirer, joka on vertaisverkon perustaja. to-peer -verkkojärjestelmä nimeltä Karma, joka ennakoi Bitcoinia seitsemällä vuodella. “Vaihto tapahtuu kahdella tavalla”, Sirer sanoi. “Joko he puhdistavat tekonsa ostamalla ensin kaikkein lempeimmät lainkäyttöalueet asiaankuuluvien KYC / AML- ja verolakien kanssa, tai he menevät” täysin maan alle “ja toimivat ilman sääntöjä Torin ja muun nimettömän viestintätekniikan takana.” valmiudet kiertää KYC / AML- ja verolakeja.

Itse asiassa monet vaihdot Aasiasta ja EU: sta sen jälkeen, kun he ovat ostaneet eniten verotusta ja sääntelyä koskevaa eniten sallittua salaustoimivaltaa, ovat perustaneet myymälän Maltalle. Tämän seurauksena Morgan Stanleyn tekemän tutkimuksen mukaan Maltalla on nyt suurin osuus kryptovaluuttakaupan volyymista maailmassa.

Malta on maailmanlaajuinen edelläkävijä salauksen lohkoketjussa ja ICO-sääntelyssä

Maltan pääministeri Joseph Muscat on kuvannut maansa globaaliksi edelläkävijäksi blockchain-pohjaisten yritysten sääntelyssä ja maailmanluokan fintech-yritysten laadun ja valinnan toimivallassa. Muscat sitoo Maltan onnistumisen liittyä EU: n Blockchain-kumppanuuteen; se on kolme uutta salauslaskua, jotka parlamentti hyväksyi 24. huhtikuuta; samoin kuin se on suotuisa salausveropolitiikka.

Laskut antavat Maltan rahoituspalveluviranomaiselle sääntelyvallan julkaista ja panna täytäntöön salausvaluuttoja koskevia erityissääntöjä.

Malta Digital Innovation Authority Bill. Se perustaa Maltan digitaalisen innovaatioviranomaisen, joka vapaaehtoiselta pohjalta sertifioi lohkoketjualustat uskottavuuden varmistamiseksi ja laillisten takeiden antamiseksi salausvaluutoista.

Innovatiivisten tekniikoiden järjestelylasku. Se tarjoaa puitteet teknologiapalvelujen tarjoajien rekisteröinnille ja järjestelmän ylläpitäjiä ja tilintarkastajia koskevien teknisten järjestelyjen sertifioinnille.

Palvelut ja virtuaalinen rahoitusomaisuuslasku. Se tarjoaa sääntelykehyksen kryptovaluutoille ja alkuperäisille kolikoille (ICO).

Salausvaluuttoja ei tällä hetkellä säännellä Maltan lain mukaan, ja kryptovaluuttojen vaihdon katsotaan vastaavan hyödykekauppaa. Kryptovaluuttoja käyttävän yrityksen ei tarvitse hankkia toimilupaa Maltan rahoituspalveluviranomaiselta, ellei se täytä kollektiivisen sijoittamisen järjestelmää tai harjoittaa rahoituslaitoksen tai maksupalveluntarjoajan liiketoimintaa, jolloin yrityksen olisi oltava asianmukainen lisensoitu rahoituslaitoslain nojalla.

Lisäksi kryptovaluuttoja ei pidetä sijoituspalveluvälineenä sijoitusvälineinä, eivätkä ne aiheuta lain mukaisia ​​lisenssivaatimuksia.

Kryptovaluutan verotus

Selittäessään Maltan veropolitiikkaa kolme parlamentin jäsentä, David Casa, Roberta Metsola ja Francis Zammit Dimech sanoivat: “Emme koskaan salli EU: n päättää maltalaisten puolesta verojärjestelmien ylläpitämisestä. Se oli, on edelleen ja sen täytyy olla hallitusten toimivalta. ”

”Maltalla ei ole verolainsäädäntöä, joka sääntelisi kryptovaluuttoja vaihtovälineenä. Vain jos kryptovaluutta myydään tavanomaisesti ja / tai omistuksen pituus on hyvin lyhyt, myynnin vastiketta voidaan pitää tulona ja siten verottaa 5 prosentin tuloveroa. ” sanoi Tohtori Mariella Baldacchino B.A, oikeustieteen kandidaatti E&S-konsultointi.

Lisäksi Maltan arvonlisäveroosasto seuraa Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen asiassa Hedqvist antamaa tuomiota (C-264/14). Siksi liiketoimet fiat-valuuttojen vaihtamiseksi kryptovaluuttayksiköiksi ja päinvastoin ovat myös alv-vapautettuja ”, lisäsi Baldacchino.

Maltan krypto-pörssien / salausrahastojen yhdysvaltalaisten asiakkaiden / sijoittajien on kuitenkin pidettävä mielessä Yhdysvaltojen verovelvollisuutensa, mukaan lukien ulkomaisten tilien verojen noudattamista koskeva laki (FATCA) ja ulkomaisten pankkien ja rahoitustilien raportointi (FBAR), kuten toistetaan. jonka AICPA on antanut toinen kirje IRS: lle.

Selva Ozelli, Esq., CPA on kansainvälinen veroasianajaja ja CPA, joka kirjoittaa usein vero-, laki- ja kirjanpitokysymyksistä veroilmoituksille, Bloomberg BNA: lle, muille julkaisuille ja OECD: lle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map