Onko Bitcoin arvovarasto? BTC: n digitaalisen kulta -asiantuntijat

On vaikea sanoa, kuka oli ensimmäinen, joka kolikon – punoitus tarkoitti – Bitcoinin (BTC) kolikoi “digitaaliseksi kullaksi” korostaen ajatusta siitä, että Bitcoin on hyvä arvovarasto. Ymmärtääksemme yhteisön johtajien ajatuksia digitaalikullasta nykyään kysyimme Binancen Changpeng Zhaolta, palkitulta teknologiajohtajalta Jonathan Reichentalilta, Yhdistyneiden Kansakuntien Susan Ohilta, Singularity Universityn David Obranilta ja muilta erinomaisilta asiantuntijoilta..

Ilmaisu “digitaalinen kulta” tuli mahdollisesti laajemmalle käytölle The New York Timesin toimittajan Nathaniel Popperin kirjan jälkeen, "Digitaalinen kulta," julkaistiin vuonna 2015. Google-haut termille ”Bitcoin digital gold” saavutti huippunsa joulukuussa 2017, jolloin johtavan kryptovaluutan hinta nousi ennätyskorkeuteen noin 20 000 dollaria kolikkoa kohden.

Tuhansia vuosia ihmiskunnan historiassa, ihmiset ovat käyttäneet jalometallit – nimittäin kupari, hopea ja kulta – rahan päätehtävien hoitamiseksi: laskentayksikkö, vaihdon väline ja arvon varasto.

Hyvin ennen Bitcoinin syntymää tietotekniikan tutkija Nick Szabo kirjoitti ehdotus “vähän kultaa”, jossa määritetään turvallisen digitaalisen rahan käsite, jota usein kutsutaan Bitcoinin edeltäjäksi.

Kymmenen vuoden olemassaolon jälkeen teollisuudessa keskustellaan edelleen siitä, voidaanko Bitcoinia tosiasiallisesti pitää digitaalisena kullana. Kyllä, Bitcoin on suunniteltu niukaksi, mutta keskustellessaan mahdollisesta arvovarastosta monet viittaavat Bitcoinin historialliseen volatiliteettiin argumenttina tehdä niin.

Jos haluat nähdä, missä olemme tänään keskustelun aikana, pyysimme erilaisia ​​salaus- ja lohkoketjuasiantuntijoita palaamaan kysymykseen.

Onko Bitcoin hyvä arvovarasto? Voidaanko sitä pitää “digitaalisena kullana”?

Jonathan Reichental

“Ehkä se on liian yksinkertainen vastaus, mutta se on vain edelleen liian epävakaa. Kulta vaihtelee, mutta se ei kaksinkertaista arvoa lyhyessä ajassa.

”En tiedä onko tämä väärennös vai ei, mutta timantteja on runsaasti. Ja niin, heillä ei todellakaan ole mitään arvoa. Mutta jos menet kauppaan ja ostat timantin, se on kallista, eikö? Ja tapa, jolla se säilyttää arvon, on niukka. Sen oletetaan olevan niukka. Se näyttää kauniilta, se on tietty muoto, mitä tahansa. Ja uskon, että yksi tietty iso timanttiyhtiö keräsi paljon timantteja ja heitti ne mereen pitääkseen hinnan korkealla, koska jos kaikkien saatavilla on kauniita timantteja, ne laskevat hintaa hyvin nopeasti eikä se ole enää miljardi dollarin markkinat. Minulla ei ole mitään tapaa todistaa sitä, mutta olen lukenut sen luotettavista lähteistä.

“Suuri kysymys salauksessa on: Voimmeko siirtyä vaiheeseen, jossa se on vakaa? Meillä on standardit. Sitä ei luultavasti voi olla olemassa ilman täydellistä sääntelyä. Se on eräänlainen ikävä sana cyber-salausmarkkinoille. Mutta luultavasti – tietyn tason suojaamiseksi – on oltava joitain sovittuja säännöksiä kansallisissa maissa, mutta myös maailmanlaajuisesti.

“Joten siihen asti, kun se on vakaa pitkään ja sen tunnustavat suurin osa organisaatioista ja hallituksista, uskon, että se ei voi olla kultaa tai vakaa omaisuusluokka.”

Jonathan Reichental, Human Future -yhtiön toimitusjohtaja, UC Berkeleyn professori, entinen Palo Alton kaupungin tiedottaja

Changpeng Zhao

"Bitcoin ei ole kultaa. Kulta on raskasta, sitä on vaikea kuljettaa. Bitcoin on parempi."

Changpeng Zhao, Binancen toimitusjohtaja

Tone Vays

”Bitcoin voi olla suurin arvonlisäys maailman historiassa. Kyllä, se on epävakaa – koska se on ollut hyödyllinen vain noin seitsemän vuotta -, mutta sen “uncisciscatability” -ominaisuus on vertaansa vailla. Se on sen todellinen arvon varasto, koska kulta on takavarikoitavissa ja kaikki muut omaisuus on vielä helpompaa. “

Tone Vays, kauppias ja salausanalyytikko

Susan Oh

”Kun kysyin ystäväni Dan Sokolilta, omistiko hän Bitcoinia vuonna 2016, hän sanoi:” F — ei, lapsi. Sydämeni ei voinut kestää sitä. ”Dan on noin 40 vuoden ikäinen Silikonilaakson jätkä, joka on nyt eläkkeellä. Maailman ensimmäisten hakkereiden joukossa Dan oli puolijohdeinsinööri / sarja-keksijäpäällikkö, joka otti kopion BASICista ja antoi kopiot hakkereiden nörtteille ja sanoi: ‘F — sen kanssa, hajota se, ja kun selvität kuinka korjata se, kerro muille meistä, miten teit sen. ‘Se oli yksi ensimmäisistä avoimen lähdekoodin tapahtumista Piilaaksossa.

Jopa hän kertoi minulle, ettei halunnut riskoida omistaa Bitcoinia. Kunnes lopetamme kaupankäynnin lyhyen aikavälin voiton arvostamisen volatiliteetilla, se on heikko arvon varasto eikä valuutta. Se on erinomainen tekniikka, joka tarjoaa luotettavan järjestelmän ilman yhtä vikaa. Se on tekniikka, jolla on filosofia – avoimuus, hajauttaminen ja arvon demokratisointi. Ihannetapauksessa. “

Susan Oh, Muckr.AI: n toimitusjohtaja ja Blockchain for Impactin hallituksen jäsen Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksessa

Joseph Bonneau

“Arvovaraston määritelmä on hieman pyöreä: Jotain on arvovarasto, jos kaikki uskovat sen olevan arvokasta vielä pitkään.

“Kultaa pidetään viimeisenä arvon säilyttäjänä, koska sitä on pidetty arvokkaana suurimmalle osalle ihmiskunnan historiaa useimmissa paikoissa (on joitain poikkeuksia), joten on yleisesti uskottu, että kulta pysyy arvokkaana tulevaisuudessa riippumatta siitä, miten politiikka saattaa mahdollista muuttaa.

“Bitcoinin tapauksessa tapaus, jonka mukaan se on arvovarasto, on paljon vähemmän selvä. On varmasti mahdollista, että 5–10 vuoden kuluttua Bitcoinilla ei voi olla juuri mitään arvoa.

“Tämä on taloudellinen määritelmä, ei oikeudellinen määritelmä, josta en ole varma.”

Joseph Bonneau, luennoitsija New Yorkin yliopistossa (salauksen kurssi),Bitcoin ja kryptovaluuttatekniikat

Vinny Lingham

“Olen aina väittänyt, että Satoshi tarkoitti alun perin Bitcoinia käytettäväksi maksuissa, ei arvon säilyttämisessä. Se sanoi, että hän jätti Bitcoinin, joten yhteisö on nyt hallinnassa – hyvässä tai huonossa.

“Perustamisestaan ​​lähtien vuonna 2008, Bitcoinista on tulossa digitaalinen hyödyke. Määritelmän mukaan arvovarasto voi olla hyödyke, joka ei ole pilaantuva eikä siitä aiheudu poistoja ajan mittaan verrattuna tärkeimpiin viitevaroihin, kuten kansallisiin valuuttoihin tai valuuttakoreihin..

“Tyypillisesti kysynnän perustaso on sellainen, että arvonhinnan ei odoteta laskevan tietyn tason alapuolelle, lukuun ottamatta paikallisen tai maailmantalouden rakenteellisia muutoksia. Arvovarastot ovat lähinnä kohteita, joissa arvo ei hajoa ajan myötä, mutta voi itse asiassa myös kasvaa.

“Jotta Bitcoin olisi luotettava vaihtoväline tai” valuutta “, sen on oltava vakaa ja alhainen volatiliteetti. Toisin sanoen ihmisten on hyväksyttävä ja pidettävä bitcoineja, koska heihin luotetaan eikä niiden arvo vaihtele. Viime kädessä valuutaksi tulemiseksi on kyse verkon vaikutuksesta ja sellaisen hyödykkeen kysynnästä, joka matemaattisesti rajoittuu 21 miljoonan yksikön tarjontaan. “

Vinny Lingham, Civicin toimitusjohtaja

David Orban

“Viimeisten 10 vuoden aikana Bitcoinista tietävien ja jonkin verran omistavien ihmisten määrä on noussut nollasta useisiin miljooniin. Aikooko tämä määrä kasvaa satoihin miljooniin tai miljardeihin ihmisiin seuraavan 10 vuoden aikana? Uskon, että se tulee.

“Ja vaikka alennetaan BTC: n mahdollinen lisäarvo erilaisiin kansallisiin fiat-valuuttoihin nähden, sen ominaisuudet tekevät siitä houkuttelevan arvovarastona yhä useammalle ihmiselle.

“Reunaton, luvaton, kannettava – se on itse asiassa parempi kuin kulta. Nykyiset esimerkit Venezuelan kaltaisten maiden ihmisistä korvataan vuosien mittaan uusilla. Mitä Yhdysvaltain kansalaiset päättävät tehdä, kun petro-dollari lakkaa olemasta ja uusi geopoliittinen järjestys syntyy? Päätävätkö he luottaa Bitcoiniin suuressa määrin? “

David Orban, Singularity-yliopiston neuvonantaja, Network Society Venturesin perustaja

Sonya Mann

“Olen skeptinen siitä, että” hyvä arvovarasto “voidaan määritellä abstraktisti. Se, täyttääkö Bitcoin standardin, riippuu siitä, mitä todella yrität saavuttaa ostamalla tai hodlaamalla. Mitkä ovat objektitasosi tavoitteet, mitä ominaisuuksia tarvitaan näiden tavoitteiden saavuttamiseksi, ja onko BTC: llä näitä ominaisuuksia? Mitkä ovat muut vaihtoehtosi, ja miten näiden vaihtoehtojen edut verrataan BTC: hen tavoitteidesi saavuttamisen suhteen? Toisin sanoen, mitkä ovat arvovarastosi prioriteetit ja mitkä kompromissit olet valmis tekemään? Siinä on vastaus.

”Tietysti on mahdollista yleistää Bitcoinin sopivuus arvon säilyttäjänä. Olen varmasti nähnyt ihmisten tekevän sen älykkäästi (esimerkiksi edestakaisin tässä Twitter-säikeessä). Mielestäni arvon tallentaminen on kuitenkin niin laaja käyttötapaus, jota noudatetaan niin monilla erilaisilla motivaatioilla ja tavoitteilla, niin monissa eri tilanteissa, joissa on idiosynkraattisesti rajoitettu paikallinen optima, että on mahdotonta vahvistaa BTC: tä ‘hyvänä arvon säilyttäjänä’ mikä tahansa yleinen tai lopullinen mieli.

“Kaikesta kaikesta huolimatta Bitcoin on luonteeltaan deflaatio johtuen rajoitetusta 21 miljoonan tarjonnasta ja älykkäästä kannustinrakenteesta, joka on turvannut luotettavasti sen loukkaamattomuuden. Bitcoinia hallitseva järjestys, joka on sekä ohjelmistotuote että ilmiö, on kiistatta polusta riippuvainen, mikä johtuu suurelta osin Satoshi Nakamoton suunnittelupäätöksistä. Ei ole takeita siitä, että BTC: n arvo kasvaa, mutta menneet trendit ja taustalla oleva kysynnän ja tarjonnan dynamiikka viittaavat siihen, että se on kohtuullinen pitkän aikavälin ennuste.

“Joka tapauksessa. Ajatuksia ‘digitaalisesta kullasta’ … Kultaa ja Bitcoinia on riittävästi yhtäläisyyksiä tuotantotalouden ja sensuuriresistenssin suhteen, että ‘digitaalinen kulta’ on hyödyllinen termi – tosin lähinnä pikakuvakkeena, joka välittää ytimen siitä, kuinka BTC toimii ja mitä se tekee. ‘Digitaalinen kulta’ on nopeaa ja kätevää samalla tavalla kuin käynnis- tämisen kuvaaminen Uberiksi mitä tahansa varten on nopeaa ja kätevää. Onko vertailu 100% täsmällistä tarkalleen kirjaimellisesti? Ei, mutta meillä ei yleensä ole analogioita kyseisen standardin kanssa.

“Tarkempi kysymys:” Onko BTC jakanut kullan ominaisuudet, jotka ovat tehneet kulta houkuttelevaksi arvon säilyttäjänä? “Tässäkin vastaus riippuu jälleen tietystä asiayhteydestä.

Henkilökohtaisesti uskon, että Bitcoinin yksityisyyden puute ja siihen liittyvä puuttuvuus ovat vakavia haittoja, jotka heikentävät sen sensuuriresistenssiä ja käyttäjien muita käytännön turvallisuustarpeita. Joukkueet, kuten zkSNACKs, ovat edistyneet merkittävästi ja kiitettävästi BTC-käyttäjien tarjoamisessa yksityisempiä vaihtoehtoja; Haluaisin, että se jatkuu. Tulevaisuuden turvattua kerroksen 1 yksityisyyttä ei kuitenkaan voida korvata, johtuen todennäköisyyshyökkäyksistä, joille houkutuspohjaiset järjestelmät ovat alttiita, ja palkkiot onnistuneesta korkean panoksen deanonymisoinnista. “

Sonya Mann, Zcash-säätiön viestintäpäällikkö, tekninen toimittaja

Yllä oleva vastaus on Sonya Mannin oma, eikä se muodosta Zcash-säätiön virallista kantaa.

Näitä lainauksia on muokattu ja tiivistetty.

Tämä artikkeli ei sisällä sijoitusneuvoja tai suosituksia. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiin liittyy riski. Sinun tulisi tehdä oma tutkimus, kun teet päätöksen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map