Yhdysvallat päivittää salauksen AML / CFT-lait

Salausalan suurta palautetta vastaan ​​ja koska Bitcoinin (BTC) hinta on noussut uusiin kaikkien aikojen korkeimpiin arvoihin useita kertoja viimeisen parin kuukauden aikana, Yhdysvallat on päivittänyt kryptovaluutan rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjunnan lait.

Liittyvät: COVID-19-pandemia kannustaa salauslain päivityksiin J5-maissa

Vuoden 2020 rahanpesun vastainen laki ja yritysten avoimuuslaki

Viime joulukuussa senaatti hyväksytty maanpuolustusvaltuutuslaista ja hyväksyi osana tätä lainsäädäntöä vuoden 2020 rahanpesun vastaisen lain ja yritysten avoimuuslain.

Liittyvät: EU muuttaa salauskauppaa koskevia AML-lakeja Yhdysvaltojen pohdintoina

Lain säännökset laajentavat ja päivittävät Pankkisalaisuuslaki, tai BSA: n ja Yhdysvaltain AML / CFT-järjestelmän:

 • Kodifioidaan nykyisiä digitaalisiin valuuttoihin liittyviä FinCEN-ohjeita laajentamalla ja muokkaamalla useita määritelmiä ja säännöksiä BSA: ssa siten, että ne sisältävät “valuutan korvaavan arvon”. Siksi se edellyttää, että kryptovaluutalla toimivat yritykset täyttävät rahansiirtäjät, jotta he voivat rekisteröityä finanssirikosten valvontaverkostoon ja vahvistaa raportointi- ja kirjanpitovaatimukset tietyntyyppisiä digitaalisia valuuttoja koskeville liiketoimille, kuten FINCENin ehdottamissa asetusehdotuksissa on yksityiskohtaisesti kuvattu.
 • Monilta pienemmiltä yrityksiltä vaaditaan julkistamaan edunsaajatiedot FinCEN: lle.
 • Kielletään henkilö tietoisesti salamasta tai yrittämästä salata, väärentää tai vääristää rahoituslaitokselta tai rahoituslaitokselta olennaisia ​​seikkoja, jotka koskevat rahansiirtoon osallistuvien varojen omistusta tai määräysvaltaa, jos ”(1) henkilö tai yhteisö, joka omistaa tai hallitsee varat ovat vanhempi ulkomainen poliittinen hahmo, tai mikä tahansa vanhemman ulkomaisen poliittisen hahmon lähisukulainen tai läheinen kumppani “ja” (2) yhteen tai useampaan rahansiirtoon osallistuvien varojen yhteenlaskettu arvo on vähintään 1 000 000 dollaria. “
 • Palkintojen luominen väärinkäytösten paljastajille – jopa 30% rahamääräisistä sakoista, jotka peritään yhteisöltä, jossa kärki johti yli miljoonan dollarin rangaistuksiin – jotka ilmoittavat käytännön tietoja BSA: n AML / CFT-rikkomuksista.

Liittyvät: Parempaa sääntelyä tarvitaan salakirjoittajien veronkierron estämiseksi

Ehdotetut AML / CFT-salaussäännöt

Viime vuoden lopussa myös Yhdysvaltain valtiovarainministeriön Financial Crimes Enforcement Network annettu ehdotetut asetukset, joiden mukaan vaihdettavien digitaalisten valuuttojen tai digitaalisten omaisuuserien liiketoimiin sovelletaan samankaltaisia ​​AML / CFT-raportointivaatimuksia, jotka BSA asettaa muille rahoituslaitoksille.

Uudet säännökset edellyttäisivät, jos ne hyväksytään, AML / CFT: n piiriin kuuluvat yksiköt, mukaan lukien maksut, joihin liittyy “suojaamattomia lompakoita” (joita ei ole kolmannen osapuolen rahoitusjärjestelmän hallussa), hankkimaan ja ilmoittamaan salausvaluuttatoimiin osallistuvien osapuolten henkilöllisyys ylittää 3000 dollaria.

Nämä tiedot sisältäisivät:

 • Rahoituslaitoksen asiakkaan nimi ja osoite.
 • Tapahtumassa käytetty salausvaluutan tyyppi.
 • Kryptovaluutan määrä tapahtumassa.
 • Tapahtuman aika.
 • Kaupan arvioitu arvo Yhdysvaltain dollareina, perustuen tapahtuman ajankohdan vallitsevaan valuuttakurssiin.
 • Kaikki rahoituslaitoksen asiakkaalta saadut maksuohjeet.
 • Kunkin rahoituslaitoksen asiakkaan liiketoimen vastapuolen nimi ja fyysinen osoite.
 • Muut vastapuolitiedot, jotka sihteeri voi määrätä pakollisiksi ilmoituslomakkeessa.
 • Kaikki muut tiedot, jotka yksilöivät tapahtuman, tilit ja mahdollisuuksien mukaan asianosaiset.
 • Mikä tahansa tapahtumaa koskeva lomake, jonka rahoituslaitoksen asiakas on täyttänyt tai allekirjoittanut.

Uudet säädökset vaativat myös pankkeja ja rahapalvelualan yrityksiä ilmoittamaan samat tiedot yli 10 000 dollarin kryptovaluuttatapahtumista FinCENille 15 päivän kuluttua raportoitavan tapahtuman tapahtumispäivästä. Ehdotettujen sääntöjen mukaan liiketoimien jäsentäminen raportointivaatimusten välttämiseksi on ehdottomasti kielletty.

Liittyvät: Yhdysvaltain salaussäännökset palauttavat Bitcoinin digitaalisen käteisrahan

Virallisen lehdistötiedotteen mukaan sihteeri Steven Mnuchin selitti:

“Tämä sääntö koskee merkittäviä kansallisen turvallisuuden huolenaiheita CVC: n [vaihdettava virtuaalivaluutta] markkinoilla ja pyrkii poistamaan aukot, joita pahanlaatuiset toimijat pyrkivät hyödyntämään kirjanpito- ja raportointijärjestelmässä.”

COVID-19-pandemian seurauksena hallitukset ympäri maailmaa ovat joutuneet keskittymään integroimaan blockchain-tekniikkaa rahoituspalveluihinsa. Sihteeri Mnuchin lisäsi:

“Sääntö, jota sovelletaan rahoituslaitoksiin ja joka on yhdenmukainen nykyisten vaatimusten kanssa, on tarkoitettu suojaamaan kansallista turvallisuutta, avustamaan lainvalvontaa ja lisäämään avoimuutta minimoiden vaikutukset vastuulliseen innovaatioon.”

Liittyvät: Verkkorikollisuuden työryhmä seuraa maailmanlaajuista digitaalista rahoitusjärjestelmää

Erikseen FinCEN ilmoitti aikomuksensa muuttaa BSA: n ulkomaisten pankkien ja rahoitustilien määräyksiä valtuuttamaan yhdysvaltalaiset henkilöt ja yhteisöt ilmoittamaan kryptovaluutta osana ulkomaista rahoitustiliään, jos heillä on yli 10 000 dollaria kryptovaluuttaa ulkomaisten rahoitus- tai digitaalisten omaisuuspalvelujen tarjoajien kanssa.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajan yksin, eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Selva Ozelli, Esq., CPA, on kansainvälinen veroasianajaja ja tilintarkastaja, joka kirjoittaa usein veroasioihin, lakiin ja kirjanpitoon liittyvistä kysymyksistä veroilmoituksissa, Bloomberg BNA: ssa, muissa julkaisuissa ja OECD: ssä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map