Digital bank: Hvordan DeFi kan sænke omkostningerne for alle

Decentraliseret finansiering (DeFi) karakteriseres ofte som en bevægelse, der en gang for alle kunne fjerne traditionelle banker – eliminere formidlere og give forbrugerne niveauer af frihed og valg, som de sandsynligvis ikke er vant til.

Men der er en alternativ fortælling, en der ikke sætter DeFi mod bankerne. Hvad hvis disse innovative protokoller kunne hjælpe med at give desperat behov for modernisering til gammeldags finansielle institutioner … så de kan levere bedre serviceniveauer på en meget mere omkostningseffektiv måde?

Selv før digitale aktiver sprang ud på scenen, kæmpede mange banker for at tilpasse sig det pludselige store skift til online- og mobilbank. Långivere, der har eksisteret i hundreder af år, skulle pludselig investere utallige millioner af dollars i modstandsdygtige websteder og apps, der giver kunder mulighed for at få adgang til saldi på farten. På samme tid følte de fleste mærker sig forpligtede til at opretholde deres ekspansive netværk af filialer for at sikre, at ældre eller mindre teknologisk kyndige kunder ikke blev efterladt.

I løbet af det sidste årti er banklukninger accelereret. I USA antyder tal fra Federal Deposit Insurance Corporation, at 4.500 filialer har lukket deres døre for godt siden 2010 – ca. 6% af det samlede beløb. Der har været endnu flere lukninger i Storbritannien Fra 2012 til 2019 var der et fald på 22% i antallet af banker på de store gader. Med et stort antal, der omfavner digital bankvirksomhed (nogle af nødvendighed, fordi deres nærmeste filial er for langt væk), er det blevet økonomisk uholdbart for alle disse placeringer at forblive åbne.

Selvom forbrugerne accepterer, at de bliver nødt til at undvære et venligt ansigt bag en kiosk, kan fysiske bankers forsvinden også skade dem i lommen. Lukning af filialer er blevet forstærket af et dramatisk fald i antallet af gratis pengeautomater, der kan bruges i byer overalt i verden. Især i landdistrikter betyder det, at mange mennesker kun har lidt andet valg end at bruge pengeautomater, der falder uden for deres banks netværk – og i gennemsnit koster dette $ 4,64 pr. Transaktion i 2020. For dem, der kun har brug for at trække $ 100, kan dette være usædvanligt uoverkommeligt..

Manglen på pengeautomater er blevet så ekstrem, at der i en del af New Zealand kun er en pengeautomat i de 418 km, der adskiller landdistrikterne Wanaka og Hokitika. Held og lykke, hvis du løber tør for benzin, og en tankstation ikke accepterer kort. Storbritannien overvejer også, om det skal tvinge detailhandlere til at tilbyde cashback til alle forbrugere – uanset om de foretager et køb eller ej.

Hvordan kan DeFi hjælpe?

I betragtning af de svimlende omkostninger forbundet med brug af private pengeautomater er det ikke underligt, at DeFi kunne tilbyde et arresterende alternativ for forbrugere, der ønsker lavere gebyrer. Selvom Ethereums skalerbarhedsproblemer medførte, at transaktionsgebyrerne steg til næsten $ 15 i starten af ​​september, kan det store udvalg af blockchains og betalingsnetværk i branchen hjælpe med at nedbringe disse omkostninger. Med nogle platforme, der gør det muligt at overføre overførsler for brøkdele af en cent, begynder banker at sidde op og indse, at de skal blive mere konkurrencedygtige … eller risikere at blive irrelevante i et landskab i hurtig udvikling.

At tage et par blade ud af DeFi’s bog kan også hjælpe sektoren med at overvinde gentagne tekniske hikke, der er uacceptable i en digital tidsalder. Tilsyneladende hver uge er der nye overskrifter på bankapps, der har lidt udbrud – normalt på lønningsdag – hvilket efterlader forbrugerne låst uden for deres konti, og nogle finder, at deres kort er blevet afvist i supermarkeder, fordi de ikke er blevet betalt. Blockchain-afbrydelser er meget sjældnere i betragtning af deres decentraliserede natur – og når der opstår et problem, er det typisk ned til en central udveksling snarere end selve teknologien. (Naturligvis er afbrydelser ikke umulige. Den 12. november led Ethereum forstyrrelser på grund af uregelmæssigheder hos infrastrukturudbydere Infura og Blockchair.)

Fordelene, som DeFi kan tilbyde, slutter ikke her. Tallene fra Verdensbanken viser, at banker var den dyreste rute for pengeoverførsler i lande med lav indkomst og mellemindkomst – idet de tog store mængder ud af indtjeningen hos mennesker, der har mest brug for det. For at give fornærmelse mod skader betyder gamle systemer ofte, at der er lange forsinkelser i betalingerne, og det kan gå dage, før internationale overførsler er afsluttet. DeFi kan hjælpe med at reducere disse omkostninger og endda fjerne dem helt, mens de flytter midler fra A til B på få sekunder.

DeFi, i det mindste for nu, har også overhånden, når det kommer til interesse. De sparekurser, der tilbydes af mange finansielle institutioner, har slået et hit – og i nogle lande er 1% en god handel lige nu. Peer-to-peer-karakteren af ​​disse protokoller gør det også lettere for låntagere at få adgang til kredit, mens banker kan være berygtede om at vælge, hvem de lader på deres bøger..

Fordelene for banker

Nu spekulerer du måske … i betragtning af alle disse høje gebyrer, ville banker ikke foretrække at bukser overskuddet?

Ikke sådan, ifølge Cryptoenter. Blockchain-infrastrukturplatformen siger, at den ikke er interesseret i at konkurrere med virksomheder, der allerede findes på det finansielle marked. I stedet er dets højeste prioritet at hjælpe banker med at lette fiat- og kryptoverførsler i realtid og slette grænser mellem de to verdener gennem teknologi, der kan integreres i eksisterende systemer. Veltilrettelagte, fiat-fokuserede it-systemer er måske kun 30% til 50% billigere end mursten-og-mørtel-operationer, men derimod siger Cryptoenter, at omkostningerne ved dens infrastruktur er “næsten ubetydelige.” I betragtning af hvordan flere og flere banker begynder at udforske blockchain for første gang, kan dette hjælpe med at eliminere de høje omkostninger ved at komme ind på markedet.

Virksomhedens mål er at levere DeFi-tjenester med banklignende niveauer af pålidelighed – hvilket giver banker adgang til nye finansielle instrumenter uden at miste kontrol over likviditet. Ifølge Cryptoenter kan dets teknologi levere filialfri bankvirksomhed gennem et netværk af forbundne detailforretninger, hvilket giver større dækning i svært tilgængelige regioner. Overførsler af enhver værdi kan overføres til en maksimal pris på $ 1, og test af dets infrastruktur antyder, at den er i stand til at behandle over 1.000 transaktioner pr. Sekund – mere hvis regioner og lande er opdelt i separate blockchain-netværk.

Platformen tilbyder også markedsudvidelsestilbud, som hjælper med at tilskynde til investeringer i startups med kryptokurrency, samtidig med at de giver bagmænd forsikringen om, at produkter frigives til tiden. Der er også strenge begrænsninger for, hvordan investorfonde kan bruges, og modtagere er forpligtet til regelmæssigt at tilbyde opdateringer om, hvordan projekter udvikler sig til samfundet.

Kernen i Cryptoenter er Hyperledger Fabric, en blockchain, der allerede tæller IBM, Intel og større finansielle institutioner som JPMorgan, Visa, Swift og Bank of England blandt sine medlemmer.

”Banker er nødt til at reagere på moderne udfordringer og transformere vifte af tjenester, der tilbydes kunder. Decentral finansiering vil udvide den funktionalitet, der tilbydes kunder, og derved øge loyalitet og slutbrugere. Med DeFi kan banker flytte til det næste niveau af finansielle tjenester uden at miste kunder, ”sagde Pavel Lvov, administrerende direktør for Cryptoenter, til Cointelegraph..

Da lande overalt i verden udforsker digitale banks digitale valutaer langt mere aggressivt, vil aktiver inklusive kryptokurver kun blive en større del af vores hverdag. Nu er bolden i banksektorens ret – og de har mulighed for at komme foran kurven ved at omfavne denne teknologi tidligt.

Lær mere om Cryptoenter

Ansvarsfraskrivelse. Cointelegraph godkender ikke noget indhold eller produkt på denne side. Mens vi sigter mod at give dig alle vigtige oplysninger, som vi kunne få, bør læsere foretage deres egen forskning, inden de tager handlinger relateret til virksomheden og bærer det fulde ansvar for deres beslutninger, og heller ikke denne artikel kan betragtes som en investeringsråd.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map