Accenture – Fujitsu-projekt håber at løse Blockchain-interoperabilitet

Mens interoperabilitet fortsat udgør alvorlige udfordringer for virksomheder, der udnytter blockchain-netværk, kan virksomheder være et skridt tættere på at nedbryde disse barrierer.

Et open source-projekt initieret af Fortune 500-firmaet Accenture og Fujitsu sluttede sig Hyperledgers drivhus den 13. maj 2020. Projektet, der tidligere var kendt som “Blockchain Integration Framework”, tilbragte seks måneder i udvikling i Hyperledger Lab, før det sluttede sig til Hyperledger Greenhouse som 16. teknologikodebase. Ved tilslutning til drivhuset blev projektet omdøbt til “Hyperledger Cactus” og sidder nu sammen med bemærkelsesværdige projekter, herunder Hyperledger Fabric og Hyperledger Sawtooth.

Direktøren for blockchain-teknologi hos Accenture, Michael Klein, fortalte Cointelegraph det Hyperledger kaktus er et open source-softwareudviklingssæt designet til at forbinde distribuerede hovedbogsteknologier gennem et plugin:

“Hyperledger Cactus fungerer som en mulighed for virksomheder, der ønsker at forbinde enhver DLT til andre DLT’er via et plugin. Cactus kan bruges på ethvert tilladt DLT-netværk, hvor du har kendte identiteter eller validatorer i en interoperabilitetsramme. ”

Klein bemærkede, at Hyperledger Cactus kan udføres på Hyperledger Besu, der kører på den offentlige Ethereum blockchain sammen med Hyperledger Fabric, R3’s Corda og Quorum (Ethereum-baseret).

Hvorfor er interoperabilitet vigtigt?

Den administrerende direktør for Hyperledger, Brian Behlendorf, fortalte Cointelegraph, at der er to lag af interoperabilitet. Han forklarede, at den første vedrører interoperabilitet inden for et givet blockchain-netværk, idet han bemærker, at alle på IBM Food Trust Network eller Trust Your Supplier-netværket eller andre lignende netværk drevet af Hyperledger Fabric kan udveksle oplysninger effektivt og korrekt:

”Det er her, at sikre, at alle bruger den samme software (f.eks. Hyperledger Fabric eller Hyperledger Besu) er det vigtigste stykke, samt at oprette en styringsstruktur for deltagerne på dette netværk til at koordinere yderligere tekniske, politiske og juridiske spørgsmål . ”

For det andet nævnte Behlendorf, at interoperabilitet mellem netværk er vigtig, idet han forklarede, at det er her, Hyperledger Cactus opererer, da projektet arbejder på at bygge broer mellem netværk, selvom de har forskellige protokoller (dvs. mellem Fabric og Quorum) og tilføjer: “Dette betyder at som en virksomhed kan en organisation gennemføre en transaktion, der spænder over to netværk eller pålideligt og pålideligt sende data fra et netværk til et andet. ”

En nylig artikel fra Cointelegraph Consulting fremhæver fordelene og udfordringerne forbundet med at skabe interoperable blockchain-ledgers. Når disse netværk er opnået, kan de bruges i tværs af brancher, i stedet for at blive anvendt inden for en enkelt branche.

Artiklen bemærker, at virksomheder som IBM, Oracle og SAP har vist sig forpligtet til at løse interoperabilitetsproblemer for at drive almindelig vedtagelse af blockchain-løsninger. Dette er dog lettere sagt end gjort. Ud over de teknologiske udfordringer, som Cactus har til formål at løse, er der stadig bekymringer omkring styring og netværksdeltagelse.

Det er vigtigt at påpege, at Hyperledger Cactus er en teknologiløsning, der ikke er designet til at løse styringsproblemer eller forståelsen af, hvordan netværksdeltagere skal dele data. Klein forklarede:

”Dette er en teknologiløsning, der stadig kræver et menneskeligt element for at sikre succes. Ideen er, at den bruger en federeret interoperabilitetsmetode, hvilket betyder, at du kan have flere parter på et DLT-netværk, mens et modsatrettede netværk bekræfter transaktioner. Tillid placeres ikke i en organisation, der er stadig behov for styring. ”

Desuden, mens Hyperledger Cactus udviser stort potentiale, bemærkede Klein, at projektet ikke løser interoperabilitetsudfordringer for alle blockchain- og DLT-netværk. Han forklarede, at dette simpelthen er en anden løsning, som virksomheder kan udnytte, men at der er andre muligheder.

For eksempel Stofinteroperabilitetsarbejdsgruppe udnyttes af netværk, der håber at opnå interoperabilitet på tværs af Hyperledger Fabric-systemer. Målet med denne arbejdsgruppe er at sikre, at Fabric-tjenester, der leveres af forskellige leverandører, kan arbejde sammen ved at svare på Fabric-blockchain-transaktionsanmodninger og udføre forskellige operationer, som problemfri oprettelse og sammenføjning af kanaler.

Vigtigheden af ​​samfund og open source

Mens den nylige hype omkring blockchain-teknologi kan få det til at virke som interoperabilitet er en ny udfordring, har det altid været et problem for virksomheder, der udnytter blockchain-løsninger. Som sådan bemærkede Klein, at Accenture begyndte at arbejde på at løse disse udfordringer for et stykke tid tilbage og sagde:

”I begyndelsen af ​​2018 begyndte vi at fokusere på at løse et interoperabilitetsrum, som vi ikke allerede så på markedet, hvilket er udveksling af brugerdefinerede aktiver og information mellem forskellige DLT-ledgers. Vi forstod tidligt, at når organisationer begynder at omfavne blockchain og DLT’er, ville der være barrierer mellem at dele data og vælge de rigtige platforme til at udføre projekter på. ”

For at afhjælpe interoperabilitetsproblemer, som virksomheder står over for, Accenture oprettet en pålidelig “interoperabilitetsnode” -løsning til at sidde imellem DLT-systemer. En protokol som denne fungerer til at kontrollere alle muligheder inden for tilsluttede DLT-netværk.

Efter at have modtaget patenter for forskellige tilgange til interoperabilitet, nævnte Klein, at Accenture besluttede at åbne deres kodebaser for at gøre disse løsninger offentligt tilgængelige for virksomheder at bruge. Som sådan sluttede firmaet sig til Hyperledger Labs i 2019 for at øge bevidstheden omkring deres interoperabilitetsprojekter.

Klein bemærkede yderligere, at Accenture var forbundet med Fujitsu gennem Hyperledger Labs, og forklarede, at det japanske informations- og teknologivirksomhed delte en lignende tilgang og løsning på interoperabilitetsudfordringer. Han tilføjede:

”Vi mødte Fujuistu gennem Hyperledger Labs og begyndte at arbejde på Cactus i omkring seks måneder. Fremtidens vision for projektet er nu fokuseret på at gøre det produktionsklar til brug for virksomhedskunder. ”

Ifølge Behlendorf er Hyperledger Labs et sted, hvor nye kodebaser, som Cactus, er placeret for at hjælpe med at rekruttere udviklere, søge efter alliancer og sikre, at kodernes juridiske oprindelse er etableret. Behldendorf tilføjede, at nogle laboratorier – ikke alle – forfremmes til officielle projekter hos Hyperledger og siger:

”De fleste laboratorier kommer ikke så langt, men det var altid hensigten for Cactus, der tidligere blev kaldt Blockchain Integration Framework, at gå i den retning, og spiring i Labs var en måde at hjælpe andre Hyperledger-community-medlemmer med at komme til kendskab til det, før det blev foreslået at blive et fuldt projekt. ”

Ud over relationsopbygning værdsætter Hyperledger Labs open source-rammer, som Klein nævnte har været et stort element for Accenture med hensyn til at give virksomheder mulighed for at komme sammen om delte datakonstruktioner: ”Blockchain handler om at frigøre værdi mellem organisationer og økosystemer og åbne kilde er en fantastisk måde at gøre teknologi tilgængelig for et helt samfund. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map