At komme ind i revolutionen for finansielle tjenester med Alex Tapscott

Da USA’s finansminister den 13. februar sagde, at det ville søge at vedtage nye regler for kryptokurver, faldt prisen på Bitcoin (BTC) med næsten 2% inden for en time. Men Alex Tapscott mener for det første, det er usandsynligt, at den amerikanske regering vil squash Bitcoin, som nogle frygter. Som han fortalte Cointelegraph under et nylig interview:

“At knuse BTC i USA er ikke mulig, for en god del, fordi vigtige amerikanske regulatorer allerede har givet vejledning om, hvordan det skal reguleres,” der henviser til organisationer som Commodity Futures Trading Commission.

Tapscott, medstifter af Blockchain Research Institute, forbliver begejstret for blockchain-teknologiens fremtid, og denne optimisme lider af den bog, han var med til at skrive og redigere, Financial Services Revolution. Tapscott diskuterede bogen og dens hovedpunkter i et interview med Cointelegraph.

Bankvirksomhed uden bank

Financial Services Revolution giver nogle dristige forudsigelser. Blockchain-baserede applikationer såsom digitale identiteter og smarte tegnebøger, der kører på mobile enheder, kan muligvis give mere end en milliard ekstra mennesker mulighed for at deltage i den globale økonomi, skrev Tapscott.

I ikke-bankerede områder i Afrika og Sydasien kan ældre banker blive omgået til fordel for blockchain-baserede finansielle tjenester, ligesom det er sket med teletjenester. Indien, for eksempel, har kun 30 millioner fastnet, men mobile brugere overstige 800 millioner mobiltelefonbrugere.

Der er dog reelle hindringer, når det kommer til banktjenester for ikke-bankede. “Folk uden bank har ofte ikke adgang til internettet,” sagde Tapscott til Cointelegraph. Mens det gør blockchain-brug umuligt, er disse ikke-bankede mennesker meget mere tilbøjelige til at få adgang til teknologien i løbet af de næste fem til ti år.

Undertitlen “Hvordan Blockchain transformerer penge, markeder og bankvirksomhed” berører bogen en langt bredere base end blot finansielle tjenester. Den undersøger, hvordan regeringer kan bruge teknologien til at opkræve skat, registrere vælgere, udstede pas og visa og opretholde optegnelsernes integritet. Det gennemgår også Estlands blockchain-baserede identitetskort og Sveriges blockchain-ansøgning om fast ejendom.

Vægten rasler banker

Alligevel er finansielle tjenester bogens primære fokus, og dens 342 sider begynder med Facebooks projekt om at skabe en ny blockchain-baseret valuta, Libra. ”Meddelelsen [juni 2019] skramlede dørene til mange magtfulde institutioner, fra banker og big tech til regeringer og pengeoverførselstjenester over hele verden,” skrev Tapscott i introduktionen af ​​Financial Services Revolution.

Mange i kryptosamfundet har siden afskrevet Facebooks dristige initiativ. Projektet mistede en fjerdedel af sine oprindelige 28 medlemmer, herunder giganter Visa, Mastercard og PayPal inden udgangen af ​​2019, og det står over for lovgivende modvind i USA. Cointelegraph spurgte Tapscott, om han havde revideret sine synspunkter om Libra-projektet:

”Nogle medlemmer droppede, men man skulle ikke overdrive problemet. Der er mange andre, der stadig vil være deltagere. ”

Projektet nyder stadig en vis stærk støtte uden for USA, herunder Bank of England Governor Mark Carney, der for nylig angivet at Vægten “skinner lys over mangler” i grænseoverskridende betalinger.

Relateret: David Marcus og hans kalibrerede indsats for at redde Vægten

Desuden bør amerikanske regulatorer spørge sig selv, hvis ikke Facebook, hvem? Ville de ikke foretrække et amerikansk selskab, der står i spidsen for den digitale valuta frem for et kinesisk tech-konglomerat med ikke kun den kinesiske regerings velsignelse, men dens aktive støtte? Tapscott mener, at:

”Vægten er i balance en god ting, og jeg håber, at den starter.”

Banker bruger præinternet-teknologi

I bogen bemærker Tapscott, at den digitale revolution har ændret alle aspekter af det moderne liv undtagen bankvirksomhed: “Finansielle formidlere er mere eller mindre afhængige af teknologier inden internet.”

Men dette ændrer sig, som han fortalte Cointelegraph. Der er en grund til innovation i Asien, især både blandt startups og fra regeringernes side. I USA driver virksomheder som Fidelity Investments og JPMorgan med sit Quorum-projekt innovation.

Ujævn anvendelse

Fremtiden har dog fare såvel som løfter. Tapscott skrev:

“Autoritære regimer, der undertrykte den første æra af Internettet, er allerede begyndt at fange denne anden-æra-teknologi til deres egne formål, en tendens, der uden tvivl vil sprede sig til samfund, der er mere demokratiske i fravær af regeringsførelse og offentlig årvågenhed.”

Et regime kunne eliminere kontanter, f.eks. Kun tillade programmerbar valuta og derefter overvåge borgernes køb. Brugte folk penge på “subversive skrifter”? Hvis ja, kunne regeringen gengælde sådanne personer økonomisk og forhindre dem i at købe et hus eller sende et barn på college.

“Et tabt årti”

Året 2008 vækker stort i Financial Services Revolution. Ikke kun var det udgivelsesåret for Satoshi Nakamotos sædvanlige Bitcoin-hvidbog, men som Tapscrott skrev:

”For mange af min generation begyndte 2008 et tabt årti med strukturel arbejdsløshed, træg vækst, politisk ustabilitet og en korrosion af tillid og tillid til mange af vores institutioner. Finanskrisen afslørede grådighed, utilbørlighed og almindelig inkompetence, der havde drevet økonomien til randen af ​​sammenbrud og fik nogle til at spørge: ‘Hvor dybt gik rådnen?’ “

Er det da rimeligt at sige: Ingen finanskrise, ingen blockchain? Tapscott svarede, at det næsten er uundgåeligt, at finansielle aktiver og penge vil blive forstyrret af blockchain og tilføjer:

”Men hvis vi ser på det pågældende årti og husker den historisk høje arbejdsløshed i lande som Spanien, Grækenland og Italien, er der ikke meget tvivl om, at den efterfølgende manglende tillid til institutioner førte til, at mange ser decentrale systemer som blockchain mere gunstigt. ”

Topsy-turvy primærvalg

Efterskuddet fra den finansielle krise mærkes stadig. I den igangværende primærvalg i det amerikanske demokratiske parti er den høje koncentration af årtusinder (i øjeblikket i alderen 24 til 39 år), der mener, at kapitalismen har fejlet og derfor støtter den socialistiske kandidat Bernie Sanders, endnu en manifestation af en generations manglende tro på etablerede institutioner, foreslog Tapscott..

I denne uhyggelige verden efter 2008 har de yngste vælgere omfavnet den ældste kandidat, Bernie Sanders, mens de ældste vælgere har støttet den yngste kandidat, Pete Buttigieg.

Financial Services Revolution har en række bidragydere ud over Tapscott: Michael Casey, Alexis Collomb, Primavera De Filippi, Andreas Park, Klara Sok, Bob Tapscott, Fennie Wang og Anthony D. Williams. Flere forfattere, der har skrevet om forskellige emner over forskellige tidsperioder, giver bogen en heft og bredde, men den har også en dateret fornemmelse til tider.

Der er for eksempel nogle 394 fodnoter, og disse referencer er for det meste før marts 2018 – for to kapitler er de udelukkende det. Dette betyder måske ikke noget for de fleste bøger, som uundgåeligt kæmper med længere ledetider, men blockchain- og kryptoverdenen ændrer sig så hurtigt, at information risikerer at miste sin relevans. Figur 3-2 på side 138 repræsenterer f.eks. “Top 10 ICO’erne i 2017.” Nogle læsere har måske foretrukket at se de 10 bedste ICO’er i 2018 eller 2019.

Største indvirkning på finansielle tjenester

Cointelegraph spurgte Tapscott, hvor blockchain ville gøre det største indtryk i løbet af årtiet, som han svarede: “Det vil have størst indflydelse på finansielle tjenester og påvirke alle aspekter af branchen, selvom virkningen vil være ujævn i starten.” Globale betalinger kan være det første område, der forstyrres; afbrydelse af værdipapirmarkederne kan derimod tage længere tid.

Forsyningskæde og logistik kan være det andet område, hvor blockchain-revolutionen mærkes. En blockchain giver et overblik over en forsyningskædes aktiver til enhver tid. Er alle varer leveret, er alle afgifter betalt? Teknologien kunne være et værdifuldt redskab til at presse svindel ud af den globale økonomi, sagde han.

Hvor er brugssagerne?

Mange venter stadig på en spilskiftende blockchain-applikation. Er der nogen bemærkelsesværdige brugssager udover Bitcoin? Bitcoin er den førende brugssag, svarede Tapscott, men det er ikke den eneste bemærkelsesværdige. Der sker meget i decentraliseret finansiering – for eksempel MakerDaos stablecoin og stablecoins generelt.

Relateret: Mest aktive og virkningsfulde Blockchain-virksomheder fra 2019 til 2020

Ganske vist har mange brugssager ikke fungeret. Blockchain har ikke haft stor indflydelse på forlagsbranchen, for eksempel: “Men måske er det spillet,” kommenterede Tapscott. Mange dot.coms mislykkedes i begyndelsen af ​​2000’erne, fordi den nødvendige infrastruktur endnu ikke var tilgængelig. “Da teknologien bliver mere robust, bør vi se mere [brugssager].”

Bogen fortæller også nogle spændende applikationer, som Estlands blockchain-aktiverede ID-kort, hvorigennem borgere kan bestille recept, stemme, få adgang til online banktjenester, gennemgå skoleposter, ansøge om statslige fordele, få adgang til lægevirksomhed og nødtjenester, indgive skatter, indsende planlægning ansøgninger, upload et testamente og ansøg om at tjene i de væbnede styrker, som Anthony Williams skrev.

Beviser et negativt

I kapitel 6 illustrerede Andreas Park, hvordan de hårde oplysninger, der er gemt i en blockchain, kan forbedre status for et historisk korrupt land.

“I den nuværende verden er det ofte umuligt at afsløre troværdigt og effektivt alle regeringens relevante transaktioner og forretningsforhold – men når alle transaktioner og kontrakter registreres i en blockchain, forbliver intet skjult.”

Penge og kontraktsbetingelser kan spores, og som et resultat kan regeringen troværdigt dokumentere, at dens handlinger ikke fremmer korruption – dvs. at det viser sig at være negativt.

Det handler om mere end Bitcoin

Med nuggets som disse vil denne fremadskuende bog ikke skuffe kryptosamfundet. Hvad angår kryptoseptikere, er der sandsynligvis lidt her for at skifte mening. De venter stadig på killer-appen og blockchains version af e-mail, men MakerDao antager sandsynligvis ikke den rolle. Ikke alligevel endnu.

Alligevel giver Financial Services Revolution en nyttig påmindelse til alle parter om, at blockchain-teknologi omfatter meget mere end bare Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map