Berygtede kryptotal arresteret i 2020

I løbet af det sidste år er mange fremtrædende og farverige kryptopersonligheder blevet anholdt og arresteret. Fra fængslet af antiviruspioneren John McAfee til anklage mod ledere fra en af ​​verdens største børser, afskaffede 2020 ikke nøjagtigt kryptos ry som en honningpotte for kriminelle.

I løbet af de første 10 måneder af 2020, blockchain retsmedicinsk firma CipherTrace skøn at tab fra tyveri, hacks og svig udgjorde en kæmpestor 1,8 milliarder dollars, en figur drevet delvis af stigningen af ​​forskellige DeFi-platforme.

Rapporten antyder, at 2020 er på vej til at registrere den næsthøjeste værdi i tab knyttet til kryptokurrencyforbrydelser, efter 2019, når provenuet af disse forbrydelser oversteg $ 4,5 mia..

Lad os se nærmere på nogle af de højest profilerede tal involveret i juridiske spørgsmål i år.

Arthur Hayes forsvinder efter DoJ-anklager

Den 1. oktober indgav det amerikanske justitsministerium strafferetlige anklager mod BitMEX-grundlægger Arthur Hayes samt tre af hans medarbejdere for overtrædelse af bankhemmeligholdelsesloven. Sammensat deres problemer indgav US Commodity Futures Trading Commission en civil retshåndhævelsesaktion mod Hayes og hans firma for mislykkede AML-regler.

Bosatte i Hongkong har været savnet i aktion offentligt siden og er endnu ikke kommet op igen. Men i et held og lykke for Hayes er han måske ikke tvunget til at møde musikken når som helst snart, da USA og Hong Kong har suspenderet deres udleveringsaftaler i lyset af den nylige politiske uro der.

DoJ hævdede, at BitMEX havde været involveret i en række skyggefulde aktiviteter og havde svag hvidvask af penge og kendte dine kundepolitikker, der let kunne misbruges af tredjepartsaktører.

BitMEX blev også beskyldt for at drive en kompleks international virksomhedsstruktur med kontorer i premium internationale destinationer som New York og Hong Kong, mens de hævdede at være registreret og baseret ud af Seychellerne..

Efter nyheden brød BitMEX annonceret Hayes afgang som administrerende direktør sammen med teknisk teknisk chef Samuel Reed og leder af forretningsudvikling Greg Dwyer.

”Star” Xus mystiske fravær, forklaret

Fremtrædende kryptokursudveksling OKEx slog en masse flak, efter at den suspenderede kryptoudtag den 16. oktober, hvilket effektivt forhindrede kunder i at tage deres kryptobesiddelser ud.

Rapporter dukkede op, at suspensionen var relateret til udvekslingens kinesiske medstifter Mingxing “Star” Xu, der blev arresteret af lokale myndigheder – skønt udvekslingen kraftigt benægtede, at det var problemet.

Efter at være utilgængelig i mere end 30 dage lavede Xu endelig et medie udseende på WeChat den 19. november. Han afslørede, at han havde bistået relevante myndigheder med at undersøge OK Groups “bagdørsnotering i 2017”, hvor børsen havde forsøgt at samarbejde med en “ikke offentliggjort tredjepartsenhed” for at stille sine tilbud til rådighed for kunder over hele verden. Xu oplyste, at efter at have set på hans tidligere forretningsopgaver, havde efterforskerne endelig afklaret sagen og givet ham det helt klare.

Efter en måned genaktiverede OKEx endelig kryptoudtag den 27. november.

John McAfees spanske krydstogt slutter brat

Teknisk savant, kryptoevangelist og excentrisk millionær John McAfee har ført kryptohype-toget i det, der føles som umindelig tid nu. I 2017 proklamerede han berømt, at Bitcoin inden for 36 måneder ville ramme en pris på 1 million dollars, ellers ville han “spise min d — på nationalt tv.” Han trak sin erklæring tilbage tidligere på året til lettelse for de fleste mennesker.

McAfee blev tilbageholdt i Barcelona af lokale myndigheder i oktober vedrørende skatteunddragelsesgebyrer, der blev opkrævet af den amerikanske regering mod ham. Han blev også anklaget for bedragerisk promovering af en række tvivlsomme kryptokurrencyprojekter, hvorfra han angiveligt tjente millioner af dollars.

Anklagere hævder, at McAfee mislykkedes til at indgive sin selvangivelse i fire år i træk, selv mens han indsamlede millioner af dollars fra sit konsulentarbejde, taleopgaver, investeringer i digital valuta osv. Ifølge en udmelding frigivet af det amerikanske justitsministerium, McAfee ulovligt sin indkomst fra forskellige bankkonti og kryptokursudvekslingskonti i navnene på forskellige nominerede. Han beskyldes også for ikke at have erklæret et antal dyre aktiver, herunder en yacht og fast ejendom.

Dette er ikke første gang, McAfee har været i problemer med loven. Tilbage i 2012 blev hans navn knyttet til hans nabo, Florida-forretningsmand Gregory Faulls død. I 2019 var han det beordrede at betale 25 millioner dollars i en uretmæssig dødssag anlagt af boet, men nægtede og sagde: 

“Jeg har ikke reageret på en eneste af mine 37 retssager i de sidste 11 år.”

Hvis han bliver dømt for de nye anklager, kan han blive udsat for op til 30 års fængsel.

Santiago Fuentes ‘billion-dollar-ordning kollapser

Den spanske statsborger Santiago Fuentes var operatør af et kryptovaluta-arbitragefirma kaldet Arbistar, der havde titusinder af brugere, der investerede Bitcoin (BTC) i sin arbitragehandel-bot. Blockchain-efterforskningsfirmaet Tulip Research rapporterede, at virksomheden siden starten havde rejst mere end 1 mia. $ I Bitcoin.

Mistænkninger opstod i september, da Fuentes hævdede, at Arbistars oprindelige handelsmodul på grund af en “digital fejl” på en eller anden måde var blevet deaktiveret og udslettet mere end en fjerdedel af virksomhedens midler natten over.

I løbet af deres undersøgelser fastslog de spanske myndigheder, at Fuentes havde brugt sit krypto-outfit til angiveligt at lette forskellige økonomiske svig og hvidvaskning af penge. Tulip Research spores nogle af Arbistars tilbagetrækningsaktiviteter tilbage til en dyb-web-markedsplads kaldet Hydra.

Fuentes blev arresteret i oktober og er blevet anklaget for økonomisk svindel og hvidvaskning af penge. Den 13. december sagde advokater, der repræsenterede 130 tidligere klienter, at de havde mistet 4 millioner euro ($ 4,86 ​​mio.) Blandt dem, idet spanske medier antydede, at i alt 32.000 mennesker havde faret vild 93,4 millioner euro ($ 113,5 mio.).

Matthew Pierceys dristige sø scooter flygte

Den 44-årige mand i Shasta County, Californien blev arresteret af U.S. Federal Bureau of Investigation den 16. november, mens han forsøgte at flygte fra myndigheder ved hjælp af en scooter.

Lokale medier rapporteret at Piercey var i stand til at unddrage sig agenter i over en time ved først at køre hurtigt i en lastbil og derefter opgive køretøjet i udkanten af ​​Lake Shasta, hvor han brugte en scooter til søs – en mobil enhed under vandet, der typisk kan nå en maksimal hastighed på 4 mph – for at fortsætte med at undgå politiet under vand i 25 minutter. Han blev arresteret, da han kom frem.

Politiet hævder, at Piercey anmodede 35 millioner dollars til kryptomining og andre investeringer gennem Family Wealth Legacy LLC og Zolla Financial LLC.

De to firmaer angav angiveligt velhavende investorer og opnåede mindst $ 50.000 fra hver klient. Imidlertid indrømmede Piercey angiveligt, at han havde ringe eller ingen forståelse for kryptokurver.

Han brugte angiveligt 2,5 millioner dollars af de opnåede penge via sine ordninger på at renovere to af hans hjem og betale sine kreditkortregninger. Han står nu i øjeblikket over for flere anklager om svindel, postsvindel, hvidvaskning af penge og vidnebrydning. Hvis han bliver fundet skyldig, kan Piercey udsættes for livstid i fængsel.

Harpreet Singh Sahni er bragt ned af indiske sløvheder

I årenes løb havde den Sydney-baserede socialite og koncertpromotor Harpreet Sahni opbygget et ry som en mand, der regelmæssigt gned skuldrene med Australiens eliter, herunder tidligere premierministre Tony Abbott og Julia Gillard, tidligere premierminister i New South Wales Mike Baird, og tidligere cricketer Glenn McGrath.

Men i oktober hævdede de indiske politimyndigheder, at Sahni og hans nære hjælpere angiveligt havde haft svindlet omkring $ 50 millioner fra kunder. Han promoverede en ordning kaldet “Plus Gold Union Coin” (PGUC), som lovede at levere overskud på mellem $ 5.000 og $ 8.000 pr. Dag til bagmænd..

Investorer, der tipede omkring $ 7.000 i PGUC, fik at vide, at de potentielt kunne samle mere end $ 100.000 inden for et år. Investorer måtte låse sig fast i en 12-måneders kontrakt, hvor de ikke kunne udbetale deres kryptobesiddelser. Da PGUCs popularitet voksede, begyndte tokenholdere imidlertid at blive mistænkelige.

PGUC-webstedet ville gå offline i flere uger ad gangen, og når valutaen faldt, var der ingen måde for investorer at minimere deres tab eller trække deres aktiver tilbage. De investerede penge – anslået til at være omkring $ 50 millioner – forsvandt, med al korrespondance stoppet med klienter.

Sahni står nu over for cirka 24 års fængsel og afventer sin dom.

Conor Freemans million-dollar Bitcoin-trick

Det amerikanske Department of Homeland Security identificerede Dublin-baserede it-professionelle Conor Freeman som manden bag en tyveri involverer mere end $ 2 millioner i krypto. Han blev arresteret af embedsmænd fra Homeland Security den 16. november og tvunget til at aflevere mere end 142 Bitcoin.

Freeman arbejdede efter sigende med en gruppe, der kunne få adgang til ofrenes e-mail-adresser og telefonnumre via forskellige sociale medieplatforme. De havde også kontakter inden for telekombranchen, der gjorde det muligt for dem at igangsætte sofistikerede SIM-swap-angreb.

Det er her, en fiduskunstner er i stand til at få et SIM-kort, der er direkte knyttet til offerets mobilnummer, hvilket gør det muligt for dem at få adgang til en persons 2FA-meddelelser og engangskodeord, der bruges til at validere identiteter og godkende større økonomiske transaktioner.

Freeman erkendte sig skyldig i at stjæle kryptokurver til en værdi af 1,92 millioner dollars fra Emmy-prisvinderen Seth Shapiro – producent af Game Changers og The Chosen One – samt ulovligt at opnå yderligere $ 250.000 fra to andre ofre, Michael Templeman og Darran Marble.

Hele PlusToken-teamet

Tidligere på året i juli tog det kinesiske politi 109 personer i forvaring i forbindelse med PlusToken Ponzi-ordningen. Blandt dem var 27 angiveligt ordensmestre – inklusive Chen Bo, Luu Jianghua, Lu Jianghua, Lu Qinghai, Jin Xinghai, Wang Yin og Zhang Qin – mens de resterende 82 arresterede personer havde mindre roller inden for organisationen.

PlusToken-fidusen raked i anslået $ 5,7 milliarder fra mere end 2 millioner investorer. Baseret ud af Kina præsenterede projektet sig for at være en kryptokurrency-tegnebog, der gav høje afkast, hvis brugere købte PLUS-tokens med enten BTC eller Ether (ETH).

I 2019 flyttede nøglemedlemmer store mængder krypto ud af platformen med 25.000 BTC sendt til forskellige adresser, herunder Bitcoin-mixere mellem februar og marts, og i juni blev 789.534 ETH overført fra firmaets kasse. Ved årets udgang var hele ordningen imidlertid blevet eksponeret, og inden juli 2020 var projektet taget ned af kinesisk politi.

I november Jiangsu Yancheng mellemliggende folkeret afsløret at myndighederne havde konfiskeret 194.775 BTC, 833.083 ETH, 487 millioner XRP, 79.581 Bitcoin Cash (BCH), 1.4 millioner Litecoin (LTC), 27.6 millioner EOS, 74.167 Dash, 6 milliarder Dogecoin (DOGE) og 213.724 Tether (USDT) – estimeret til være 4 mia. dollars værd. Tidligere på måneden var Chen Bo og 13 af hans medsammensvorne dømt til fængselsstraffe fra 2 til 11 år.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map