Bitcoin-energidebat dukker op igen med opfordringer til ‘grønne hackere’ til at angribe netværk

Den eksponentielle stigning i Bitcoins pris og hash-hastighed får kritikere til igen at stille spørgsmålstegn ved den største blockchains energieffektivitet – med opfordringer til “grønne hackere” til at binde sig sammen for at angribe et netværk.

Samlet verdensproduktion og forbrug i forhold til Bitcoin. Kilde: CBECI

En selvudviklet “udvikler og økolog”, der går under navnet Franck Leroy oprettet Twitter og Medium regnskaber denne måned for at gå ind for ødelæggelsen af ​​Bitcoin-netværket gennem “etisk hacking.”

I et indlæg med titlen “Grønne hackere rundt om i verden, lad os ødelægge Bitcoin” siger Leroy, at Bitcoin er en “irrationel og destruktiv finansiel boble”, der er enormt skadelig for klimaet på grund af sin ublu brug af elektricitet.

En tredjedel af artiklen opfordrer hackere til at “ødelægge Bitcoin”, hvori det hedder, at netværket kan undermineres ved at montere noget, der ligner et DDOS-angreb med falske transaktioner for at tilstoppe netværket og linke til tre andre kilder for andre angrebsideer og tilføje:

”Det er ikke engang nødvendigt, at et computerangreb rent faktisk finder sted, men at spekulanter frygter det. Hvis en gruppe hackere (ægte eller falske) annoncerede et forestående angreb, ville prisen på Bitcoin sandsynligvis kollapse. ”

Men det er ikke kun frynse Medium-indlæg, der angriber Bitcoins strømforbrug, de almindelige medier har også omfavnet fortællingen. En nylig artikel af Bloomberg “Bitcoin er en utrolig beskidt forretning” antydede, at størstedelen af ​​Bitcoins energiforbrug kommer fra kul og andre ikke-vedvarende kilder, der sammenligner netværkets CO2-fodaftryk med det i New Zealand.

Og Wall Street Journal-spaltist Jason Zweig skrev i dag at “Bitcoin-minedrift er på vej til at forbruge næsten lige så meget elektricitet i 2021 som alle verdens transportsystemer tilsammen gjorde i 2018.”

https://t.co/Y1UKW4JbH9

Hvis jeg forstår dette korrekt, er bitcoin-minedrift på vej til at forbruge næsten lige så meget elektricitet i 2021 som alle verdens transportsystemer kombineret gjorde i 2018 https://t.co/z7rWPzwSOM.

Tesla bliver nødt til at sælge mange biler for at udligne det. pic.twitter.com/wmIuioZCqj

– Jason Zweig (@jasonzweigwsj) 9. februar 2021


At kigge bag de figurer, som Zweig bruger, tegner et andet billede. I Tweet henviser han til en graf om Bitcoins elforbrug fra University of Cambridge. De tre linjer henviser til den øvre (grå) og den nedre grænse (lysegul) og det faktiske estimerede forbrug (gul).

Zweig har brugt den øvre grænse, der i øjeblikket sidder på 290 TWh, idet han angiver, at dette tal er på rette vej for at nå det globale transportsystemforbrug i 2018 (390 TWh). Men hvis man tager det faktiske skøn på 120 TWh, er Bitcoin-netværket på vej til at tegne sig for omkring 30% af den energi, der bruges af transportindustrien i 2018.

Mange kritikere henviser til Bitcoin energiforbrugsindeks, eller BECI, på Digiconomists websted. BECI oplyser, at Bitcoins årlige CO2-fodaftryk, elektriske energiforbrug og elektronisk affald sammenlignes med henholdsvis New Zealand, Chile og Luxembourg.

Imidlertid er Bitcoin-fortalere som Marty Bent påpege, at meget af den elektricitet, der bruges til at drive Bitcoin-netværket, er overskydende og ellers ubrugt. I et indlæg i dag skrev han:

Den hensynsløse konkurrencedygtige Bitcoin-minedrift tvinger minearbejdere til at finde de laveste omkostninger til elproduktion, som de muligvis kan finde, hvilket fører dem til energikilder, der er fuldstændigt strandede eller spildte."

Andre tilhængere bemærker, at den strøm, der bruges i minedrift, ofte kan fornyes. Op til halvdelen af ​​mineaktiviteten sker i Kinas Sichuan-region, og disse minearbejdere bruger regionens vandkraftværker, hvor det er muligt. Imidlertid er disse planter afhængige af sæsonbestemte regn, og når der ikke er nok til at drive dem, bliver Sichuan til kul.

En undersøgelse delt af vækstchef ved Kraken Dan Held antyder, at minedrift i Sichuan-regionen er mere end 90% vedvarende, hvilket resulterer i, at Bitcoins hele netværk næsten 78% kan fornyes.

Bitcoin bruger 78% vedvarende energi. Kilde: Twitter

Men tallene varierer, og University of Cambridge antyder, at det faktiske tal er meget lavere. Selvom universitetet hævder, at 76% af kryptovaluta-minearbejdere bruger elektricitet fra vedvarende energikilder, fandt det, at kun 39% af det samlede energiforbrug fra Proof-of-Work-kryptokurver kommer fra vedvarende energi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map