Bitcoin og guld kortvarig korrelation ikke et tegn på sammenlignelighed

Korrelationen Bitcoin (BTC) og guld på en måned nåede et rekordhøjt niveau på 68%, da Bitcoin ramte $ 12.000 i begyndelsen af ​​august, men korrelationen styrtede ned med 20% den følgende uge. På trods af dette ser Bitcoin ud sæt at blive digitalt guld i 2020 i betragtning af priskorrelationer og tendenser på futuresmarkedet.

Både guld og Bitcoin har et fænomenalt år med hensyn til årlige afkast. Ifølge Skew Analytics har guld et 27,93% YTD-afkast, mens Bitcoin har opnået et 71,68% YTD-udbytte. Selvom Bitcoin ser meget højere volatilitet end guld, ser det ud til, at investorer i disse usikre, pandemisk ramte tider trækker hen mod værdipapirer som guld og Bitcoin.

Samme men anderledes

Bitcoin og guld er meget forskellige aktiver i traditionel forstand, hvilket hovedsagelig skyldes likviditet på grund af at begge er i forskellige faser i deres aktivers livscyklus. Guld har i øjeblikket en markedsværdi på omkring $ 9 billioner, mens Bitcoins kun er $ 228 mia.

Disse store forskelle til side er guld og Bitcoin stort set forbundet på grund af to ligheder: begge aktiver “udvindes”, og deres knaphed medfører en uelastisk forsyning. Sidstnævnte betyder, at uanset hvor meget prisen på aktivet stiger, kan udbuddet ikke stige på grund af produktionsbegrænsninger. Råvarer med elastisk forsyning ville ikke være knappe og kan derfor ikke betragtes som et værdibud. Dan Koehler, likviditetschef hos kryptobørs OkCoin fortalte Cointelegraph: “Selvom ethvert aktiv kan have værdi baseret på udbud og efterspørgsel, giver begrænset tilgængelighed i guld og BTC dem en unik plan som et værdilager.”

Selvom guld er et aktiv, der betragtes som et værdilager med hensyn til brug, har det et par applikationer inden for elektronik- og smykkesektoren og overvejende brugt af regeringer og centralbanker som en værdiindehaver for fiat-valuta, mens Bitcoin udelukkende bruges som en butik af værdi for investorer.

Koehler pegede også på, at Bitcoins volatilitet var skadelig for titlen “digitalt guld”, da det ser ud til at blive et sikkerhedsaktiv: “Bitcoin har kæmpet for at holde denne titel også, men dens perioder med høj volatilitet i fortiden har forhindret den i at fange mere markedsandel for denne titel. ” Dennis Vinokourov, leder af forskning hos BeQuant – en kryptobørs- og institutionel mæglerudbyder – fortalte Cointelegraph, at Bitcoin-maksimalister beundrer deflationsaktiver og tilføjer: ”I betragtning af den sikre havn og inflationssikringsstatus, som guld besidder, er det sandsynligvis det eneste andet aktiv, som ligner noget, hvad Bitcoin native står for. ”

Mens korrelationer ofte bruges til at sammenligne to aktiver på de finansielle markeder, advarer Vinokourov yderligere investorer om at fokusere på Bitcoins diversificering i stedet for at stole for meget på korrelationsværdier over forskellige tidsrammer:

”Mens 1-måneders korrelationen mellem de to er steget sidst hele vejen til 68%, ligger den langt mere udbredte 3-måneders foranstaltning på kun 15%, mens længere varighed som 1 år er korrelationskoefficienten jævn nederste. Som sådan er forsigtighed påkrævet, når man bygger investeringsafhandling baseret på ovenstående målinger, og i stedet kan det være bedre at fokusere på Bitcoins diversificeringsfunktioner i stedet. ”

Det er vigtigt at bemærke, at Bitcoin i længere tid er stort set ukorreleret med alle de store aktiver, der er tilgængelige for investorer. Korrelationen med traditionelle aktiver er normalt mellem 0,5 og -0,5, hvilket tyder på, at forholdet mellem deres afkast er ekstremt svagt.

Billede 1

Når man ser på korrelationstal, er det vigtigt at huske, at de to aktiver i sidste ende repræsenterer separate markeder, der har forskellige makro- og mikroøkonomiske faktorer, der påvirker hver af dem. Koehler fremmede denne advarsel ved at sige:

”Det er vigtigt at huske, at historisk sammenhæng blot ser ud til at vise, hvordan to markeder er flyttet sammen eller adskilt, men ikke er en forklaring på sådanne bevægelser. [..] Nyheder i et aktiv (f.eks. En BTC-hårdgaffel) har ikke nødvendigvis nogen effekt på guldmarkedet, og som sådan kan BTC-volatilitet omkring denne begivenhed muligvis ikke afspejles næsten lige så meget på guldmarkedet, og korrelationer kan falde som aktivets afkast afviger. ”

F.eks. Blev den allerhøjeste tid i Bitcoin og guldkorrelation set på samme tid, da Microstrategy, verdens største business intelligence-firma, købte $ 250 millioner i Bitcoin, hvilket gjorde aktivet til dets primære reserve. Dette ses som et stort tegn på institutionel interesse. Marie Tatibouet, Chief Marketing Officer for Gate IO – en kryptokurrency baseret i Virginia – fortalte Cointelegraph, at dette signalerer en enorm validering og tilføjede:

”I løbet af Q1 og Q2 er korrelationen steget og nåede fremtrædende toppe tæt på 50% og 60% siden coronavirusudbruddet. I disse tider med usikkerhed under pandemien, med en betydelig inflation, der svæver over hele verdenen, er folk på udkig efter et aktivt havn. ”

Korrelation med andre markører

Ud over at være korreleret med guld sammenlignes Bitcoin ofte med standarden & Poor’s 500-indeks, den amerikanske dollar og endda VIX-volatilitetsindekset. På trods af at olie er den mest handlede vare på markedet, kan der dog ikke trækkes nogen sammenhæng mellem West Texas Intermediate og BTC.

Dette skyldes den store forsyning med olie, og den betragtes som en rigelig, billig ressource. Dette blev demonstreret for nylig under pandemien, da oliepriserne faldt til negative, og investorer blev betalt bare for at opbevare olien. Tatibouet uddybede, hvorfor S&P 500 bruges ofte som et benchmark for priskorrelation med Bitcoin:

”Korrelationen mellem mønten og S&P har været mere markant gennem årene end mellem det digitale aktiv og guld. På samme tid synes guld og BTC at have et mere parallelt forhold, men BTC – S&P 500-interaktion sker forskelligt, hvilket bevæger sig mere cyklisk det meste af tiden. Når BTC-kursen falder, vokser korrelationen med aktiemarkedsindekset, og når BTC-kursen springer tilbage, aftager deres korrelation. ”

I både lang- og kortvarig korrelationsmåling synes Bitcoin at have en højere korrelation med S&P 500-indeks end guld, med et års korrelation på 0,36, mens guld er på 0,08.

Bitcoin opfattes som mere risikabelt

I sammenligning med guld opfattes Bitcoin ofte som mere risikabelt på grund af dets højere volatilitet, mindre likviditet og lavere vedtagelsesniveauer fra regeringer og institutioner i forhold til guld, som historisk set har været et af de mest råvarer aktiver på markederne. Vinokourov uddybede Bitcoins prisvolatilitet i forhold til risiko:

Billede 2

”Bitcoins tilbøjelighed til at gennemgå parabolske priskørsler såvel som flashnedbrud for den sags skyld er en større risiko for dets opfattede forestilling om at være en butik af værdipapir end prisvolatilitet. Når alt kommer til alt siges det, at volatilitet er en omvendt likviditetsmåler. […] Ethvert aktiv kan udsættes for overdreven volatilitet. Det er, hvordan markedsdeltagere, herunder likviditetsudbydere, reagerer på støvsugere og andre risici, der i sidste ende betyder noget. ”

I enighed om, at guld historisk set er det mere stabile aktiv, uddybede Tatibouet, at “når det kommer til afdækning, er BTC mere effektiv på kort sigt, især mod de agiterede markeder.” Derudover påpegede hun, at “guldets afkast er lavere end Bitcoin, hvilket gør det digitale guld meget mere attraktivt på trods af dets risikable aspekter.”

I det nuværende bull run, der har ført Bitcoin til $ 12.300-serien, kunne flere traditionelle aktiver og råvarer etablere prisforhold til Bitcoin. Imidlertid ville investorer være på vagt over for makroøkonomiske begivenheder, der påvirker disse sammenhænge.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map