Bitcoin som en sidste udvej? Murmurs af krypto som reservevaluta bugner

Reservevaluta er penge, som centralbanker eller statskasser normalt besidder til internationale transaktioner. Argentina vil ikke være i stand til at købe en Boeing 737 MAX-passagerfly, for eksempel med sin meget inflationær peso; det bliver nødt til at betale med amerikanske dollars, hvorfor Argentina holder dollars ved hånden – dvs. i “reserve”.

En anden grundlæggende funktion er at understøtte værdien af ​​en national valuta. Hvis den brasilianske virkelighed f.eks. Styrter under en økonomisk sammentrækning, kan Brasiliens centralbank byde den op igen indkøb reals med dollars, som det holder i reserve.

Kunne Bitcoin (BTC) udføre disse nøglefunktioner i en reservevaluta? ”Det tror jeg bestemt, i det mindste i fremtiden,” sagde Franklin Noll, en monetær historiker og præsident for Noll Historical Consulting, til Cointelegraph. Bitcoins elektroniske natur gør det velegnet til afregning af betalinger. “Hvis der tidligere blev brugt guld til at gøre det, skulle dette digitale guld også gøre jobbet, hvis ikke bedre.”

I mellemtiden er det usædvanlige tider. Da markeder styrtede ned under COVID-19-krisen i marts, fulgte Bitcoin trop. ”BTC presterede ikke godt,” sagde Sinjin David Jung, administrerende direktør i International Blockchain Monetary Reserve, til Cointelegraph. Men i begyndelsen af ​​2021 står verden over for en anden omstændighed, der er præget af omfattende stimulusudgifter – især i USA – og hvis dollaren falder, ifølge Jung:

“BTC’s position er næsten som ‘sidste udvej reservevaluta’ med hensyn til at holde værdi, hvis stigningen i udbuddet i amerikanske dollars bliver det eneste værktøj til at undgå økonomisk depression, mens det paradoksalt nok resulterer i overladning af markedet.”

“Den amerikanske dollar er stadig konge”

Men udfordringer forbliver, og Bitcoin vil sandsynligvis ikke erstatte USD når som helst snart. Sagde Noll: “Det nuværende problem med Bitcoin – som med guld – er, at få, hvis nogen, varer eller gæld er denomineret i Bitcoin.” Desuden ifølge ham: ”Det er svært at se en fremtid, hvor en betydelig del af verdens handel er denomineret i Bitcoin. Den amerikanske dollar er stadig konge. ”

Jonas Gross, projektleder ved Frankfurt School Blockchain Center – en tænketank tilknyttet Frankfurt School of Finance & Ledelse – ser ringe chance for, at BTC vil blive brugt som reservevaluta af ethvert industrialiseret land i den nærmeste fremtid. ”Skepsis er fortsat meget høj,” sagde han til Cointelegraph, idet han henviste til en nylig erklæring fra Den Europæiske Centralbanks præsident Christine Lagarde, der opfordrede til global regulering af BTC på grund af bl.a. hvidvaskning af penge..

Når det er sagt, ”kunne den amerikanske dollars dominans som verdens reservevaluta faktisk blive truet”, fortsatte Gross. Kina er i avanceret test af sin centralbanks digitale valuta – dvs. dets digitale valuta / elektroniske betalingsprojekt – som kunne blive lanceret så tidligt som i 2022, og udlændinge kan få adgang til og bruge det til transaktioner. I dette tilfælde tilføjede Gross:

“Det ville være muligt at bruge en digital version af yuan til globale betalinger let og bekvemt – transaktionsomkostninger kunne reduceres, og den digitale yuan ville” flyde over grænser “ganske let.”

Kinas yuan bliver dog nødt til at gå et stykke for at fange dollaren. USD tegnede sig for 60,46% af verdens tildelte valutareserver fra 3. kvartal 2020 efterfulgt af euro (20,53%), japansk yen (5,92%) og britisk pund (4,50%), ifølge til Den Internationale Valutafond. Yuanen var kun femte (2,13%).

Bare seks dominerende reservevalutaer siden 1450

Campbell Harvey, professor i international forretning ved Duke University, fortalte Cointelegraph, at når lånesatserne i USA stiger, ”desto mere risikofyldt bliver det [USD] som en reservevaluta. På et tidspunkt er det for risikabelt, og der søges alternativer. ” Faktisk lærer den økonomiske historie, at globale reservevalutaer ikke varer evigt.

I august meddelte Business Intelligence-firmaet MicroStrategy, at det havde vedtaget Bitcoin som dets primære treasury reserve-aktiv. I begyndelsen af ​​2021 rejste den tidligere canadiske premierminister Stephen Harper ante og antydede, at ikke kun virksomheder, men regeringer måske ville bruge krypto som reserve, omend som en del af en “kurv med ting”, der også omfattede guld og fiat.

Der har været seks store verdensreserveperioder siden 1450 med et gennemsnit spændvidde 94 år. Den amerikanske dollar har allerede været verdens reserve i 100 år og oversteg gennemsnittet og er næsten lig med sin forgænger, det britiske pund, der dominerede i cirka 105 år.

BTC i sig selv er usandsynligt, at det bliver en reservevaluta på grund af sin ekstreme volatilitet, sagde Harvey. ”I øjeblikket er USD-volatiliteten i forhold til 10 førende valutaer omkring 3% –4% om året. BTC er i området 80-90%. ” Guld, tilføjede han, har en årlig volatilitet på ca. 15%.

En del af en kurv?

På den anden side kunne kryptokurver bruges i fremtiden, tilføjede Harvey. ”Det ville sandsynligvis ikke være en enkelt kryptovaluta i kurven. Når dette sker, vil alle større centralbanker have deres version af en kryptokurrency. ”

Idéen om en diversificeret kurv er ikke ny, fortsatte Harvey med henvisning til F. A. Hayeks papir fra Economic Journal fra 1943 med titlen “En råvarereservevaluta.”Stadig,“ der er masser af problemer: Hvilke aktiver bruger du, og hvad er vægten? ” Også, hvem der faktisk bestemmer vægtene, og om og hvornår et aktiv skal tilføjes eller droppes?

“Bitcoin kunne faktisk bruges som en del af en ‘kurv af ting’ som en afdækning mod inflation og politisk uro,” sagde Gross. Man ser allerede, at BTC er Brugt som en treasury reserve, tilføjede han og nævnte MicroStrategy. Også Noll betragtede nogle selskabers nylige omfavnelse af Bitcoin som en treasury reserve som en væsentlig udvikling:

”Det er et kort skridt fra udbredt privat reservevaluta / aktiv til offentlig reservevaluta / aktiv. Hvis Bitcoin er godt nok for banker, forsikringsselskaber og byer, er det bestemt godt nok for en lille nation, der ønsker at styrke sine egne reserver. ”

José Parra-Moyano, adjunkt ved Copenhagen Business School, sagde til Cointelegraph: “Det kan være, at hvis Bitcoin eller andre kryptokurver etablerer og fortsat viser teknisk sikkerhed, vil centralbanker indarbejde dem i deres reserver.” Men at opretholde teknisk sikkerhed over tid vil ikke være let, foreslog han.

Er infrastrukturen tilstrækkelig?

Er BTC’s infrastruktur overalt tæt på klar? Jung fortalte Cointelegraph: ”På dette tidspunkt kunne kun BTC [blandt kryptoer] betragtes som en udfordrer til den sidste udvej reservevaluta”; dens gennemsigtighed, enkelhed og track record “viser tydeligt, at den skal konstrueres til denne funktion.”

”Der er faktisk nogle forhindringer at overvinde,” ifølge Gross. “Lavere volatilitet og højere hastighed – f.eks. Implementeret gennem Lightning Network – ville øge BTCs tiltrækningskraft.” Desuden skitserede han, at bestræbelserne på at uddanne regulatorer om kryptokurver bør forbedres, så de forstår potentialet i teknologien “fra et porteføljediversificeringsperspektiv.”

Andre potentielle forhindringer er Bitcoins “nyhed” – den har kun eksisteret i 12 år – bemærkede Harvey, såvel som dens stadig begrænsede vedtagelse, sårbarhed over for manipulation – “se det akademiske bevis for USDT og BTC” – og også sårbarhed over for algoritmiske angreb. , “Et 51% angreb er dyrt, men gennemførligt.” Harvey tilføjede:

“Centralbanker kan ikke lide det, fordi det er deflatorisk, og pengeskabelsens algoritmiske natur overvinder deres økonomiske indflydelse – selvfølgelig er dette sidste punkt også et salgsargument.”

Jung mener, at den ofte citerede volatilitetsfejl er overdrevet. BTC kan ikke lade være med at være ustabil i processen med sin positionering som sidste udvej reservevaluta. Det vil “fortsat være volatilt, indtil betingelserne er opfyldt, når den amerikanske dollarværdi begynder at falde konsekvent, selvom de overskydende amerikanske dollars giver større markedsgevinster.”

Endelig antages det, at når man spørger om BTC’s potentiale som reservevaluta, vil der altid være behov for en sådan reserve. Harvey er for det første ikke så sikker. “Hvorfor har vi endda brug for en ‘reserve’ valuta?” spurgte han. ”I fremtiden vil alt blive tokeniseret. For at betale for noget har du dit valg, hvad du skal betale i – f.eks. BTC, guld, IBM-aktier osv. Brugere har nem adgang til millioner af krydskurser og vil straks være i stand til at ‘betale med det aktiv, du vælger. ‘”

”Iboende, når man taler om en reservevaluta, handler det om langsigtet stabilitet og konkurrenceevne,” sagde Jung. ”Som sådan vil den amerikanske dollar altid fungere som verdens primære reserve i tider med geopolitisk usikkerhed. Men hvad sker der, når verden og den amerikanske dollar er i en kontinuerlig tilstand med kvantitativ lettelse? ”

I så fald er alle væddemål slået fra, og nationale regeringer, der begynder med mindre lande, kan faktisk tynges til en kurv med hårde og digitale aktiver som deres reservevaluta som “sidste udvej”. Crypto- og blockchain-tilhængere bliver bare nødt til at fortsætte med at sprede budskabet og håbe, at BTC eller enhver anden kryptokurrency i sidste ende bliver moden og værdig til at tage kappen på en almindeligt accepteret reserve.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map