Bitfinex: Rygterne om ‘insolvens,’ bankpartnere ‘undslippe og suspension af Fiat-indskud

Den 8. oktober meddelte Hong-Kong-baserede børs Bitfinex, at det ikke er under den øjeblikkelige trussel om insolvens, og de relaterede rygter er ubegrundede såvel som falske. Ifølge virksomhedens pressemeddelelse, alle udbetalinger af kryptokurrency og fiat behandles som normalt uden den mindste indblanding.

Efter nogle milde afklaringer stiger spændingen i kryptosamfundet – spredningen mellem Bitcoin-priser på Bitfinex og andre børser den 15. oktober, nået $ 1.000 mod det massive salg af Tether (USDT). I mellemtiden tester Bitfinex sine forbedrede løsninger, det er stadig at se om de mulige konsekvenser for kryptoindustrien og at blive bekræftet, at dette ikke er en gentagelse af historien med Mount Gox, som nogle handlende tegner en parallel til, men simpelthen implementeringen af ​​en “Nyt og stadig mere robust fiat-indskudssystem”.

Bankpartnerforhold

Gennemsigtigheden af ​​arbejdet med en af ​​de førende kryptokurrencyudvekslinger er blevet sat i tvivl allerede 2. oktober. Årsagen til dette var de økonomiske problemer i Puerto Ricos Noble Bank, som angiveligt var engageret i at servicere Bitfinex og Tether Ltd ( Bitfinex-ejere er modtagerne af Tether). Som rapporteret har banken indgivet konkurs og søger nu efter en køber.

Nyheden om Noble Banks økonomiske problemer var først offentliggjort den 30. september 2018. Oplysningerne kom fra en insider, der rapporterede om muligheden for en hurtig likvidation af banken, hvis den ikke ville modtage støtte fra indehaverne af store mængder Tether. Den ikke-offentliggjorte forbindelse mellem banken og Bitfinex-konti var afsløret af BitMEX-udvekslingsforskere.

Bitfinex virksomhedsstruktur

Handelsplatformen for kryptokurrency har afvist denne forestilling og angiver i et medium stolpe at “historier og beskyldninger, der i øjeblikket cirkulerer, hvor der nævnes en enhed kaldet Noble Bank, ikke har nogen indflydelse på [deres] operationer, overlevelsesevne eller solvens.”

En dag før ovenstående indlæg, Larry Cermak, en chefanalytiker hos The Block, tweeted at Bitfinex havde engageret HSBC som sin nye bankpartner:

Bitfinex banker nu med HSBC gennem en privat konto fra Global Trading Solutions. Meget god pasform, hvis du spørger mig. Det er også værd at nævne, at alle EUR-, JPY- og GBP-indskud er sat på pause, men Bitfinex "forventer, at situationen normaliseres inden for en uge". Bank spørgsmål? pic.twitter.com/1pxQ13NO0m

– Larry Cermak (@lawmaster) 6. oktober 2018

Bitfinex har tidligere haft udfordringer med banker. Den 18. april 2017 suspenderede børsen således fiat-udbetalinger og rapporterede, at flere taiwanske banker, som det samarbejdede med, gentagne gange havde blokeret sine transaktioner.

En forvalter af kryptokurrency, Jacob Eliosoff, foreslået at disse udtrædelsesproblemer kunne skabe nyt pres inden for branchen for digitale penge:

”Dette er en dynamik, mange af os husker fra bjerget. Gox-dage, hvor der var problemer med fiat-tilbagetrækninger. Investorer reagerede ved at konvertere fiat, de havde på børsen, til Bitcoin, så de kunne trække det tilbage. De køber Bitcoin for at trække sig ud og skubber prisen på børsen op. ”

Lidt tidligere, i anden halvdel af marts, den amerikanske bank Wells Fargo & Co. suspenderede sine tjenester i forbindelse med behandling af Bitfinex’s transaktioner. Den 5. april indgav sidstnævnte en retssag mod banken, som hurtigt blev droppet.

Stigningen af ​​beskyldninger

På Medium skrev en bruger kaldet Proof of Research en detaljeret beskrivelse artikel med titlen “Bitfinex er ikke længere opløsningsmiddel – Fjern dine penge nu”, hvor han fremhævede vanskelighederne i tilbagetrækningsproblemer, som mange brugere af børsen har været udsat for.

Artiklen er ikke længere tilgængelig offentligt, da brugerens konto nu er suspenderet. Bloggeren påpegede klager, der blev sendt på Reddit, af brugere, der blev censureret af Bitfinex-moderatorer. Derudover var der i løbet af den foregående uge en række klager om dårlig kundeservice og manglende evne til at stoppe den uendelige loop af valutaer, der lånes ud på platformen. Alle disse grunde kunne have fremskyndet rygter om, at Bitfinex er blevet insolvent.

Tether er i blandingen

Bekymringerne for Tether er ikke nye. Bitfinex er blevet beskyldt af adskillige medier og industrirepræsentanter for ikke at være gennemsigtige i revisionen af ​​Tether, hvilket giver anledning til mange bekymringer over stablecoin 1: 1-pinden. Især er kryptomarkedet afhængigt af Tether-valuta, som er den ottende største kryptokurrency, med en markedsværdi på 2,2 milliarder dollars. Derudover er der mange kryptobørser som OKEx, som er afhængige af denne kryptovaluta, da Tether er den sekund mest handlede kryptomønt.

Sidste gang Tether og Bitfinex beviste eksistensen af ​​rigtige fiat-penge bag deres tokens, efter at samfundet gentagne gange havde udtrykt skepsis med hensyn til bankrevision og finansieringskilden. Den 20. juni erklærede Tether’s generaladvokat, Stuart Hoegner, at antallet af udstedte USDT var lig med $ 2,54 mia., Hvilket næsten faldt sammen med de tal, der blev rapporteret af Coinmarketcap.

Denne uge markerede dog en skarp efterår til USDT-prisen. Under den asiatiske handelssession den 15. oktober før handelens åbning i Europa steg Bitcoin uventet i pris.

BTC

Billedkilde: TradingView

På Bitfinex sprang valutakursen med 21,9 procent til 7.788 $. Spredningen mellem Bitmex og Bitfinex nåede $ 970.

Det var foreslået, af nogle brugere af Bitcoin-samfundet i Reddit, at prisen på Bitcoin på Bitfinex skyldtes det massive salg af Tether. På børser som Bitfinex, Bitmex, Binance, hvor USDT handlede, blev møntens højeste volatilitet observeret.

Fra den 20. oktober begyndte markedssituationen gradvist at stabilisere sig. På Bitfinex faldt prisen fra $ 7.788 til $ 6.535 (-16 procent) på Bitmex – fra $ 6.818 til $ 6.385 (-6.3 procent).

Hvad var Bitfinexs svar?

Den 7. oktober benægtede Bitfinex alle disse beskyldninger i en blogindlæg, med angivelse af:

“Bitfinex er ikke insolvent, og en konstant strøm af mellemstore artikler, der hævder ellers, vil ikke ændre dette.”

For yderligere at bakke sine udsagn henviste udvekslingsrepræsentanterne til de links, der fører til deres vigtigste kolde tegnebøger, hvor de vigtigste reserver er opbevaret:

For det første Bitfinex afsløret at det havde BTC til en værdi af over $ 1 mia., ETH til en værdi af over $ 400 mio. og $ 200 mio. af EOS. Ledelsen påpegede, at dette kun er en brøkdel af, hvad deres kolde tegnebøger indeholder.

Derudover udtalte Bitfinex, at disse tegnebøger kun repræsenterede en lille del af deres beholdninger, uden at tage hensyn til fiat-beholdningerne af nogen art. De præciserede også, at alle indskud og udbetalinger fungerede normalt, selvom “der findes problemer i fiat-transaktioner, som de gør for de fleste kryptoorganisationer.”

I en opdateret pressemeddelelse den 15. oktober 2018 har Bitfinex præciseret følgende:

  1. Alle udbetalinger af kryptokurrency og fiat behandles og har været som normalt uden den mindste indblanding;
  2. Alle fiat (USD, GBP, JPY, EUR) udbetalinger behandles og har som normalt været;
  3. Fiat-indskud er midlertidigt sat på pause for visse brugergrupper.

Udvekslingen med denne korte og uformelle meddelelse tog hensyn til de bekymringer, som denne begivenhed har forårsaget for kryptovalutaindustrien, og lovede at implementere et nyt og stadig mere robust fiat-indskudssystem, der vil være tilgængeligt inden for de næste 24 timer. Og selvom det har holdt sit ord, ifølge en pressemeddelelse udsendt den 16. oktober midt i opgradering deres ordresystem, har andre spørgsmål opstod.

I dag er vi glade for at kunne annoncere frigivelsen af ​​Honey Framework, der begynder med et algoritmisk ordrebibliotek til oprettelse af brugerdefinerede, komplekse ordretyper på Bitfinex.https://t.co/fWCvQnGKNX

– Bitfinex (@bitfinex) 18. oktober 2018

I løbet af de sidste par uger har jer næsten gjort alt muligt for at skabe denne FUD selv – fra at slette brugerspørgsmål på Reddit til at løbe væk & gemmer sig. Hvorfor tillader du ikke en uafhængig revision? Hvorfor er din CEO ikke synlig hvor som helst fra Binance eller Coinbase?

– Deniz Palo (@denlopalo) 16. oktober 2018

Spekulanterne og Binance

Samtidig har ubekræftede nyheder og rygter, der hævder, at Binance muligvis fjerner USDT i den nærmeste fremtid, ansporet på tværs af Telegram-grupper og sendt via e-mail.

FAKE: Så denne flydende rundt, og det er en åbenbar falsk. Binance er MEGET politisk korrekt og vil aldrig skrive "Tether stor fidus" (det giver ikke engang grammatisk mening). Dette er lige så slemt som "Vitalik er død" fidus sidste år. @cz_binance @binance pic.twitter.com/bd9Anvclmt

– boxmining (@boxmining) 15. oktober 2018

I en tweet, Changpeng Zhao, Binances CEO har kommenteret “for meget FUD” vedrørende denne situation. To dage tidligere, CZ argumenterede om USDTs stabilitet, mens nogle af hans tilhængere sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor CZ risikerer sit ry for at støtte Tether:

Reguleret stabil mønt, lol pic.twitter.com/5SRMhhh32Y

– CZ Binance (@cz_binance) 13. oktober 2018

Alex Kruger, en kryptovalutahandler og analytiker, angivet at USDT-prisfaldet kan skyldes tre faktorer:

  1. Handlende, der vælger reviderede og regulerede alternativer som Gemini USD og Pax;

  2. Handlende, der sælger USDT for at købe andre kryptovalutaer;

  3. Bekymringer om banktjenester, der bruges af Tether LLC.

Falske nyheder igen?

På trods af tendensen med markedsstabilisering er det kun at antage, om Bitcoin-prisstigningen på Bitfinex skyldtes et massivt salg af USDT eller mere alvorlige faktorer. Nogle analytikere udelukk ikke den spekulative oprindelse af Tether’s volatilitet forårsaget af falske beskeder i forskellige Telegram-kanaler og fora om mulig fjernelse af USDT af KuCoin og Binance.

Bitfinex genoptog accept af fiat-indskud og opgraderede sit sikkerhedssystem. Repræsentanterne påpegede at “alle tilbagekøb af kryptokurrency og fiat behandler og har været som normalt uden den mindste indblanding.” Ikke desto mindre føler nogle brugere stadig frygt at miste deres midler på grund af den uhensigtsmæssige funktion af børsens tjenester og andre brugeres klager. Ifølge en af ​​dem tildelte Bitfinex tekniske supportspecialister forsinkelser i behandlingen af ​​transaktioner til skiftet fra en bankpartner til deres betalingsprocessor.

Imidlertid vil eventuelle ændringer i forhold til bankpartnere ikke påvirke sikkerheden for brugernes midler, Bitfinex kommunikationsdirektør Kasper Rasmussen forsikret. Han tilføjede også, at børsen “i øjeblikket arbejder [sin] vej gennem et efterslæb af fiat-tilbagetrækninger, og nogle få brugere oplever desværre disse forsinkelser.”

Hvor hurtigt disse problemer vil blive løst, er stadig uklart, men antallet af brugeres klager og billetter, der kan spores her, viser, at dette ikke er et spørgsmål om “et par” konti. Forhåbentlig vil en ny bankpartner og systemopgraderinger rydde op.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map