Blockchain i journalistik: Vind af forandringer fører medier til nye grænser

Det er ingen hemmelighed, at i løbet af de sidste par årtier har spørgsmål relateret til falske nyheder, substandard faktakontrol og uhyret censur resulteret i, at mange almindelige medier mister deres seers og læsers tillid. 

I denne henseende er 2020 Edelman Trust Barometer – et digitalt værktøj, der fungerer som en indikator for, hvordan folk ser mediebranchen generelt – viser sig at 57% af mennesker over hele verden mener, at de ikke fuldt ud kan stole på deres nyhedsmediekilder, mens 76% mener, at falsk information med vilje formidles af forskellige fremtrædende mediehuse som et middel til at polarisere deres seere.

Ifølge en undersøgelse gennemført af Gallup og Knight Foundation, mener næsten otte ud af 10 amerikanere, at de almindelige medier aktivt forsøger at få dem til at indtage en bestemt politisk holdning eller mening. Endelig ifølge en anden undersøgelse frigivet af datainformationsselskabet Morning Consult mister en stigende andel af voksne i USA tilliden til nyheder tilknyttet ni af Amerikas førende medier, såsom CBS og The New York Times.

Den 4. november begyndte Associated Press at offentliggøre resultater fra præsidentvalget i USA i 2020 på Ethereum- og EOS-blockchains ved hjælp af Everipedias OraQle-software. Ved at gøre brug af et sådant nyt system har AP forsøgt at etablere en uhackelig, permanent oversigt over resultaterne for hver stat, når de fortsætter med at komme ind. Resultaterne kan ses via blockchain-opdagelsesrejsende som Etherscan samt AP’s EOS-konto på Bloks.io.

Tidligere annoncerede telekommunikationsgiganten Verizon lanceringen af ​​sit blockchain-baserede open source-nyhedsredskabsprodukt designet til at øge virksomhedens samlede virksomhedsansvar. Platformen vil uforanderligt dokumentere virksomhedens forskellige nyhedsudgivelser, op-ed-stykker og mere ved hjælp af en offentlig blockchain. Faktisk var selv den ovennævnte pressemeddelelse bogført via platformen og blev senere ændret – med rettelserne blev behørigt taget højde for af systemet.

Taler om det potentiale, som blockchain besidder med hensyn til at gøre journalistik mere troværdig, sagde Saul Hudson, administrerende partner i det strategiske kommunikationsselskab Angle42 og tidligere general manager i Amerika hos Reuters, til Cointelegraph:

”For ofte erstatter publikationer bare en artikel online, der opdaterer oplysninger, der retter en fejl i en tidligere version uden at gøre det tydeligt, hvad der er blevet ændret. Nøjagtighed er livsnerven i en medieorganisation. Det kan føles kontraintuitivt, men det at være gennemsigtig med faktuelle fejl er en måde at vinde publikums tillid på. ”

Her er hvordan blockchain kan indgå i almindelig journalistik

Udefra at se ind ser det ud til, at blockchain potentielt kan få journalister til at overholde strenge redaktionelle standarder, takket være teknologiens centrale operationelle forudsætning, der er gennemsyret af gennemsigtighedsprincipperne..

For eksempel kan det manipulationssikre aspekt af de fleste blockchain-systemer hjælpe med at etablere en gennemsigtighedsstandard, der vil være nødvendig for at bevise ægtheden af ​​de billeder, der bruges i nyhedshistorier, samt til bekæmpelse af spørgsmål som f.eks. "dybe forfalskninger."

Relaterede: Deep Truths of Deepfakes – Teknologi, der kan tåbe nogen

Tilsvarende kan blockchain-systemer også hjælpe med at etablere klare links til bestemte historier / nyheder ved at oprette en uforanderlig database med artikler, der er blevet frigivet af forskellige medier i forhold til et bestemt stykke siden dets oprindelige cirkulation.

Med sine tanker om, hvordan blockchain-aktiverede nyhedsplatforme fuldstændigt kan forny de traditionelle strukturer for, hvordan nyheder kurateres og formidles til offentligt forbrug, fortalte Nisa Amoils, en bidragyder hos Forbes og en administrerende partner hos risikovillig kapital Grasshopper Capital, Cointelegraph, at sådanne platforme kan potentielt levere den teknologiske understøttelse, der kan være nødvendig for direkte journalistisk finansiering:

”Disse platforme kan eksistere uden for traditionelle finansieringsmodeller, hvilket giver journalisterne større frihed til at forfølge de historier, der er værd at blive rapporteret om. De kan også arkivere historier, da blockchain-teknologi har den iboende fordel ved varighed. ”

Hun bemærkede endvidere, at gennem brug af smarte kontrakter kunne faktakontrol blive mere automatiseret, og blockchain-systemer kunne endda fungere som sikre registre for vigtige metadata, såsom historiens tid for offentliggørelse, bylines, tags osv..

Til sidst, ved at tale om indtægtsgenererende aspekt af blockchain-baseret journalistik, sagde Sarah Austin, en regelmæssig bidragyder for Entrepreneur Magazine og Chief Marketing Officer hos Kava – en decentral bank for digitale aktiver – til Cointelegraph, at Steemit er et eksempel på, hvordan journalister kan få betalt til bidrage med deres indhold: “Communitygenereret tip til indhold blev først populariseret af PayPals tidlige Tip Jar-produkt, der katapulterede tanken om tip til indhold. I dag kan forfattere og journalister få tip til indhold på sociale medier i kryptokurver. ”

Modstand mod teknologien vil sandsynligvis opstå

Tidligere på året i april, Italiens førende nyhedsbureau, Ansa, annonceret at det havde oprettet et unikt blockchain-baseret nyhedssporingssystem, så læserne kan verificere oprindelsen af ​​alle nyheder, der vises på en af ​​virksomhedens forskellige medieplatforme.

Målet med hele operationen var at styrke tillidsbånd “mellem dets [Ansas] organisation og dens læsere og kunder.” Selvom blockchain kan spille en vigtig rolle i at gøre offentlighedens stemning positiv ved at sikre, at autentificerede nyhedsartikler og billeder cirkuleres rundt på nettet på en måde, der er fuldstændig umanipulerbar, mener Hudson, at ændringer kan være langsomme:

”Mange medier vil modstå blockchain-innovation på grund af frygt for omkostninger forbundet med en ukendt teknologi. Derfor ser vi branchen tackle frugt med lavt hængende frugt. Den største forhindring, som medieindustrien står over for, er ikke teknisk, men kulturel. Forbrugerne er blevet så tavse over, hvordan nyheder filtreres til dem, at de ofte nægter at overveje, at et andet perspektiv kan være alt andet end falske nyheder. ”

En lignende opfattelse deles af Amolis, som mener, at den tvungne gennemsigtighed og datafrysning af blockchain-teknologi muligvis ikke kan få nogen konkret mainstream-støtte, i det mindste i den nærmeste fremtid.

Brug blockchain til at fortsætte

Blockchain-teknologi med sin uforanderlige, gennemsigtige hovedbog kan hjælpe med til at få den globale medieindustri til at opføre sig mere ansvarligt. For eksempel kan verificerede journalister placeres i en blockchain-database, potentielt i form af ikke-svampelige tokens, for at bevise deres identitet. I denne henseende påpegede Wong Yun Han, partner ved The Block School – en blockchain-uddannelsesudbyder – at teknologien kan tackle plagiering, et andet emne, der i øjeblikket plager den journalistiske verden:

”Hvis nyhedsindhold sættes på et decentraliseret system, og der er en ‘Turnitin’ -ækvivalent til blockchain-medieindustrien, kan vi kontrollere originalernes originalitet. Det handler ikke kun om at gøre journalistik mere gennemsigtig, blockchain-teknologi har også potentialet til både at demokratisere og tilskynde gennemsigtighed og engagement for journalistik. ”

Med platforme som Everipedia og Steemit – hvor brugerne får incitamenter til deres bidrag – vinder langsomt mainstream-trækkraft, vil det være interessant at se, hvor hurtigt nyhedsmedier begynder at overveje muligheden for at inkorporere blockchain-baserede systemer i deres eksisterende redaktionelle rammer..

Endelig Content Authenticity Initiative, eller CAI, for nylig frigivet hvidbogen til sin nye digitale platform, der er beregnet til at give tillid og gennemsigtighed for fotojournalister, redaktører og indholdsforbrugere. Ifølge dokumentet kan enhver person benytte sig af en CAI-aktiveret enhed til at tage billeder, hvis detaljer – såsom forfatterskab, geolokalisering, tid, filopbevaringsindstilling osv. – automatisk registreres i en sikker, gennemsigtig dataregistrering. Som et resultat løses tilskrivningsrelaterede problemer, der potentielt kan opstå på et senere tidspunkt, næsten øjeblikkeligt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map