BTC Minearbejdere: Ingen flere kælderrigger, større fortjeneste kommer

Tilbage i de tidlige dage, da Bitcoin (BTC) kun var et nicheeksperiment for cypherpunks og kælderboende hobbyister, krævede processen med oprettelsen kun lidt mere end en budget-CPU. Siden den tid er der imidlertid skabt en hel industri, og en kvasi-guldrushed, der konkurrerer med 1850’erne, har taget verden med storm.

Som et direkte resultat af både den stigende vanskelighed ved Bitcoin-minedrift og den faldende rentabilitet ved minesolo, er den nuværende minesektor blevet domineret af store konglomerater. Tilsyneladende kendt som Bitcoins industrielle revolution ændrede fremkomsten af ​​minesamarbejde spillet for alle.

CPU-minedrift blev hurtigt forældet til fordel for mere kraftfulde GPU-baserede systemer, og over for truslen om forældelse slog mange old-school minearbejdere sig sammen – smedning af de banebrydende minepuljer, der er blevet normen i dag.

To af de største minedriftspuljer, Antpool og BTC.com, besætter i øjeblikket tilsammen 29% af hele Bitcoin-minedriftsmarkedet.

Global andel af hashrat ved minedrift i de sidste 3 måneder

For i det mindste at få overskud fra Bitcoin-minedrift kræves der dele af dedikerede højdrevne minedriftmaskiner. De er så sofistikerede, at en enestående enhed næsten priser de gennemsnitlige detailminearbejdere. Disse forbedrede modeller bruger ikke længere GPU’er, men bruger i stedet applikationsspecifikke integrerede kredsløb eller ASIC’er.

Bitmain, ejeren af ​​både Antpool og BTC.com, er ikke overraskende en af ​​de største producenter af kryptovaluta minedrift udstyr. I begyndelsen af ​​sidste måned annoncerede Goliat to nye ASIC-minearbejdere, S17 + og T17 +. Bitmain-medstifter, Jihan Wu, lovede, at maskinerne ville bringe både øget effektivitet og samlede hash-hastighedsforbedringer. Så vidt Bitmain ser det, viser populariteten af ​​Bitcoin-minedrift ikke tegn på aftagning. Flere uger efter meddelelsen placerede et mineselskab med base i Det Forenede Kongerige kendt som Argo Blockchain en ordre på $ 9,51 millioner på 10.000 T17. Denne massive tilføjelse til virksomhedens allerede voksende flåde af minearbejdere har set den vokse med monumentale 240%. I tale med Cointelegraph uddybede Mike Edwards, administrerende direktør for Argo Blockchain, om opnåelsen af ​​T17’erne.

“Samlet set er vi meget tilfredse med ydeevnen og stabiliteten hos de 17 minearbejdere, og vi mener, at T17 repræsenterer den bedste kombination mellem effektivitet og pris pr. Petahash.”

Det er måske ikke underligt, at Argo føler et behov for at øge deres minearmada, en eskalering af minekraft er i stigende grad blevet påvist i løbet af de sidste par år. Bitcoins hash-hastighed – et mål for netværkets kombinerede behandlingsevne – er vokset eksponentielt i det sidste årti og har nået en milepæl 100 eksaminer pr. Sekund (EH / s) for lidt over to måneder siden.

Med denne stigning i hash-hastighed kommer en stigning i minedrift vanskeligheder, en kalibrering af netværket finder sted hver 2016 blokke for at imødekomme den nye kraft inden i det. Denne justeringsprotokol er primært på plads for at bekæmpe inflationen. Som følge heraf krymper stigende vanskeligheder minearbejdsmargener, hvilket kræver, at brugen af ​​mere kraftfulde maskiner forbliver rentable – og dermed fortsætter cyklussen.

Er Bitcoin minedrift stadig rentabelt?

Minedriftens rentabilitet handler ikke kun om udstyret; der er en delikat ligevægt, der skal rammes mellem minedriftens vanskeligheder, prisen på elektricitet og prisen på Bitcoin. De to sidstnævnte er særligt integrerede.

For eksempel, jo lavere strømomkostninger, desto mere fortjeneste kan der opnås ved minedrift – selv med mindre effektivt udstyr. På bagsiden, med det rette arsenal, kan en minedrift beklæde ulemperne ved høje elafgifter ved at maksimere deres hashkraft og udnytte stordriftsfordelen.

En af de største forhindringer for minedriftens rentabilitet er dog i sidste ende Bitcoins stadig skiftende værdi. For mange minearbejdere var dette en smertefuld lektion at lære. Tilbage i løbet af bjørnevinteren 2018 blev adskillige kryptoprospektører tvunget til at slukke, da den delikate ligevægt mellem pris og rentabilitet skævede ud af balance.

Da Bitcoin langsomt trak sig tilbage til det lave firecifrede varemærke, blev flere minedrift kørt under deres break-even-punkt. En massekapitulation af minearbejdere blev vidne til omkring november 2018, kort efter Bitcoins fatale spring under $ 6.000 om måneden før.

An estimeret 600.000 til 800.000 Bitcoin minearbejdere lukkede ned, da rentabiliteten aftog. Som et resultat påførte hashprocent et fald på 46% og faldt fra omkring 58 EH / s i begyndelsen af ​​november til ca. 31 EH / s i starten af ​​december.

Bitcoin hash-kurve

Minedrift er ofte et tveægget sværd. På et tyremarked kan rentabiliteten være enorm, med grænsen sat så højt som BTC er villig til at gå. Derimod kan et bjørnemarked, som afbildet i hele 2018, tilbyde katastrofale konsekvenser. Bitcoins volatilitet er både en forbandelse og en velsignelse – for Edwards er sidstnævnte mere præcis:

”Bitcoin er stadig meget i sin barndom som en valuta- og aktivklasse, idet den kun er oprettet for lidt over 10 år siden. Dette gør det udfordrende at værdsætte. Volatilitet skaber interessante muligheder på kort sigt, men vi forventer, at dette vil reduceres markant i de kommende år. ”

Med hensyn til, om Bitcoins volatilitet påvirker minedriftens rentabilitet, gav Philip Salter, leder af minedrift ved Genesis-minedrift, et tempereret svar på Cointelegraph: “Ja og nej. Volatilitet betyder usikkerhed, men det er muligt at eliminere de fleste risici ved at planlægge godt og analysere markedet. ”

Ikke alle gjorde det uskadt ud af bjørnemarkedet. Bitmain blev for eksempel hårdt ramt. Trods påløb rekordoverskud fra 2017 til begyndelsen af ​​2018 måtte mineselskabet skære 50% af arbejdsstyrken og luk flere kontorer for at holde hovedet over vandet. Kort efter Bitcoins hashrate i november genvandt både netværkseffekt og pris, hvilket signalerer et tydeligt tegn på, at minearbejdere genindtræder i rummet.

Relateret: Farerne ved minepuljer: Centraliserings- og sikkerhedsproblemer

Fra nu af synes minedriftens rentabilitet at være rimelig stabil, selv i kølvandet på en langvarig bjørnecyklus. Edwards bekræftede dette og bemærkede, at minedrift i år har været rimeligt frugtbart, “Vi har fundet, at Bitcoin-minedrift er meget rentabelt i 2019 og forventer, at dette fortsætter i 2020.”

Detailminearbejdere lider stadig

Selvom tingene kan være gyldne for større mineselskaber, har mindre minedrift sandsynligvis ikke det så godt. Ifølge bitinfocharts har den samlede minedrift rentabilitet været krympet med 64% fra sit højdepunkt tilbage i juni. Dette er sandsynligvis et direkte resultat af stigende minearbejdsvanskeligheder, som er op 85% i samme tidsramme.

Det er klart, med hash-hastighed stigende, at den accelererende vanskelighed prissætter detailminearbejdere ud. Edwards fremhævede denne begivenhed og bemærkede de adskillige markedsfordele, som mineselskaber har i forhold til mindre operationer: “Det bliver ekstremt vanskeligt for enkeltpersoner og små minearbejdere at forblive rentable, da systemet i øjeblikket favoriserer stor minedrift.” Salter er også enig i følelsen:

”Små minearbejdere får normalt ikke industrielle kraftrater og drager generelt ikke fordel af stordriftsfordele, som store aktører gør. Afhængigt af de lokale forhold er det stadig muligt at tjene penge som en mindre miner, men vi kan forvente at se større operationer til at overtage flere og flere markedsandele. “

Bitcoin er 85% komplet

Den 18. oktober 2019 blev den 18. million Bitcoin oprettet, hvilket kun efterlod 3 millioner BTC tilbage til minen på 21 millioner. Men hvad betyder dette for minedriftens rentabilitet?

I modsætning til sund fornuft påvirker det faktum, at Bitcoin 85% udvindes, faktisk ikke minearbejdere overhovedet – ikke i det mindste direkte. Mens 15% ikke ser ud som meget, på grund af den kvasi-monetære politik, der er indført af Bitcoin-skaberen Satoshi Nakamoto, kan den resterende BTC tage mere end 100 år at give, og det er alt takket være Bitcoin-halveringen.

Som navnet antyder, er belønningen for minedrift en enkelt blok skåret i halve for hver 210.000 blokke, der udvindes. Dette har den virkning at afværge hyperinflation ved at holde den cirkulerende forsyning under kontrol.

Bitcoin har allerede gennemgået to halvinger. Dens første begivenhed, tilbage i 2012, så minedriftbelønningen skåret fra 50 BTC pr. Blok til 25 BTC, den anden oplevede en yderligere belønningsreduktion til 12,5 BTC pr. Blok. Bitcoins næste halvering er planlagt til maj 2020 og reducerer minebelønningen til kun 6,25 BTC.

Mens ideen om at halvere er et genistreg, når det kommer til udbuds- og efterspørgselsøkonomi, er effekten på minearbejdere ikke så rosenrød. Efterhånden som belønningen halveres, vil minearbejder også gøre det – det vil sige, medmindre Bitcoins pris opfylder nogle høje forventninger.

For Edwards er disse forventninger sandsynligvis opfyldt baseret på tidligere begivenheder og forklarer: “Øget knaphed forårsaget af en halvering har været en katalysator for en BTC-prisstigning.” Der er dog også mange andre faktorer, der spiller. Han mente også, at de mindst effektive minearbejdere, hvoraf nogle stadig kunne køre fem år gamle S9 Antminers, i sidste ende vil blive prissat ud af markedet.

Salters antyder, at den eneste måde, Bitcoin-minedrift nogensinde kan blive ”uholdbar” på, er, hvis Bitcoin selv bliver værdiløst. Selvom han skynder sig at tilføje, at på grund af symbolets decentrale natur er denne risiko tæt på nul. Hvad angår Bitcoin, der nærmer sig sin samlede markedsværdi, bemærker Salter, at transaktionsgebyrer ganget med det stigende antal transaktioner vil kompensere for de lavere afkastformularer, der bekræfter blokke, og tilføjer:

”Minedriftsindtægterne afhænger af antallet af udvindede mønter ganget med Bitcoin-prisen. Så disse to faktorer skal ses sammen for at nå frem til en konklusion. ”

Slutspillet er nær?

Rentabilitet er naturligvis subjektiv baseret på flere vidt forskellige variabler. For mange detailminearbejdere vil halvering af belønninger, der falder sammen uden en betydelig prisstigning, dog have svækkende konsekvenser.

Hvis for eksempel Bitcoins pris forbliver relativt stabil eller falder inden maj 2020, vil mange detailinvestorer blive tvunget ud. Dette efterlader kun de største mineselskaber og puljer tilbage til at konkurrere, hvilket uundgåeligt risikerer centraliseringen af ​​Bitcoin.

Ikke desto mindre er takket være Satoshis strålende design ikke alt tabt. En masseudvandring af detailminearbejdere vil utvivlsomt udløse en vanskelighedskalibrering, hvilket giver mindre udstyr mulighed for at gå tilbage til rentabilitet. Som Edwards bemærker, varer dette dog ikke for evigt, og minearbejdere bliver tvunget til at vende sig til en ny form for incitament:

“Over tid vil markedet ekskludere de mindst effektive minearbejdere, og de mindskende belønninger for minedriftblokke vil langsomt blive erstattet af gebyrer, der opkræves fra brugertransaktioner.”

Så det ser ud til, at på trods af skæbnes bedste bestræbelser på at sikre det modsatte, vil minedrift leve videre, og industrien vil fortsætte med at skabe en rimelig fortjeneste. Hvad angår detailminearbejdere, ser deres dage dog ud til at være nummererede.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map