BurgerSwap stegning højt – Binance tilbyder den nyeste ret i DeFi-menuen

Den madrelaterede dille til udbyttebrug viser intet tegn på at aftage. Hidtil i år er kryptorummet blevet behandlet med Yam, rejer, spaghetti, fløde og selvfølgelig den mest omtalte skål de seneste uger – Sushi. Næste op på menuen er BurgerSwap, den seneste decentrale udveksling, der sigter mod at forbedre Uniswap med en anden incitamentsmodel og samfundsstyring.

Det er i det væsentlige en klon af SushiSwap med nogle variationer og en signifikant forskel. BurgerSwap er den første af sin art, der er udviklet på den EVM-kompatible Binance Smart Chain. Binance lancerede sin BSC den 31. august.

Kun 10 dage senere offentliggjorde BurgerSwap sin første stolpe på Medium, der annoncerede lanceringen, herunder bekræftelse på, at alle tokens på BurgerSwap ville have Binance Coin (BNB) -par, hvilket ville give en ny brugssag for udbyttebønder, der besidder BNB. Kort efter BurgerSwap-lanceringsmeddelelsen skød BNB’s pris op over 33% for at nå nye årlige højder.

BurgerSwap-tokenet er i øjeblikket placeres højt sammen med Binances BUSD stablecoin med hensyn til transaktionsvolumener på BSC. Således ser det selvfølgelig ud til at være en god nyhed for Binance, især i betragtning af at virksomheden i øjeblikket gør et stort skub i decentraliseret finansiering. Men som de seneste begivenheder omkring SushiSwap og dets pseudonyme grundlægger, Chef Nomi, har bekræftet, skal de, der laver mad i DeFi-køkkenet, være i stand til at tage varmen. 

Som tingene ser ud, ser Binance CEO Changpeng Zhao ud til at være samtidig tilslutning projektet, mens du holder det i armlængde. Det kunne være en fornuftig strategi, for hvis BurgerSwap ender med at følge en lignende vej til SushiSwap, kan det betyde, at BNB-token eller endda Binance-mærket i sig selv kan ende med at blive brændt.

En lignende opskrift som SushiSwap?

Selv efter alle op og ned i DeFi, der involverer projekter som Yam Protocol og Yearn.finance, har SushiSwap-sagaen vist sig at være særligt gribende. Oprettet som en gaffel med Uniswap tilpassede SushiSwap-grundlæggerne også koden, der introducerede SUSHI-token for alle udbyttebønder.

Allerede før SushiSwap lancerede sin platform, brugte projektet Uniswaps likviditetspuljer til at give brugerne mulighed for at udvinde SUSHI, hvilket fik prisen til at stige. Da prisen på Ether (ETH) pludselig faldt i begyndelsen af ​​september, tog kokken Nomi en tilsyneladende fatal beslutning om at sælge tokens fra udviklerfonden. Forkortet en lang historie kort forlod Chef Nomi først projektet og returnerede derefter midlerne, mens han udsendte en undskyldning.

Midt i al denne fishy furor, og selvom Binance ikke var direkte involveret i SushiSwap-sagaen, befandt CZ sig i stand til at skulle forsvare det faktum, at Binance havde opført SUSHI-tokens på trods af de involverede risici.

En anonym burgerkonge

Det virker retfærdigt, at CZ kan distancere Binance fra ethvert risikoansvar, når der kun er tale om en tokenliste. Imidlertid ser BurgerSwap ud til at have mange tættere bånd til Binance-økosystemet, selv på trods af skyen af ​​anonymitet omkring projektet.

BurgerSwaps Medium-konto er skrevet af nogen, der går under pseudonymet “Burger King.” To dage efter den første lanceringsmeddelelse den 10. september offentliggjorde kontoen en blogindlæg med titlen “Hvem er Burger King?” Indlægget siger meget lidt, herunder at BurgerSwap ikke er et anonymt projekt, og “vi har bare haft travlt med at bygge.”

Det forklares videre, at BurgerSwap er en implementering af et Ethereum Improvement Proposal, kaldet ERC-2917, navnefaldende forslag medforfattere Tony Carson, Mehmet Sabir Kiraz og Süleyman Kardaş. Burger King stopper dog kort med at sige, at nogen af ​​dem er direkte involverede. Indlægget går endda så langt som at henvise til ERC-2917-forskerne som “de”, mens der henvises til BurgerSwap-teamet som “vi”.

Ikke desto mindre synes CZ at have antaget, at stillingen bekræfter, at Carson, Kiraz og Kardas står bag projektet. Skønt han bruger noget obfuscatory sprog i a tweet: ”Fuld offentliggørelse, nu ved jeg det. Jeg får at vide, at de er tyrkiske blockchain-forskere. ”

Men på trods af CZ’s påstand forbliver den nøjagtige identitet af BurgerSwap-grundlæggerne stadig i tvivl. Som for at yderligere forvirre forvirringen fortsætter indlægget med at uddybe, at BurgerSwap-protokollen ikke var en gaffel eller en kopi, og at holdet udviklede koden fra bunden. Og på trods af de igangværende henvisninger til et hold, har kun en udvikler under pseudonymet “Jason” lavet nogen forpligter sig til koden på GitHub. Cointelegraph talte til Burger King, men måske forudsigeligt gav de ikke mange detaljer om holdet og sagde:

”Vi har et bredt team spredt over USA, Storbritannien, Kina og Tyrkiet. Vi ansætter i et hurtigt tempo på grund af den hurtige og uventede vækst siden vores nylige lancering, og vores team består nu af mere end 15 personer. ”

Medieindlægget siger, at Ryan Fang, en medstifter af Ankr og en medinitiator for Bounce.Finance, er en rådgiver for BurgerSwap. Begge disse projekter har forbindelser til Binance-økosystemet. Ankr var det første Binance Chain Evolution Proposal 2-projekt, der blev valgt til fællesskabsnotering på Binance-børsen, mens Bounce er baseret på Binance Smart Chain. Ankr samarbejder også i øjeblikket med Binance om en DeFi-fokuseret hackathon.

Et senere medium stolpe fra Burger King siger, at BurgerSwap-teamet “føler sig opmuntret” til at ansøge om en del af Binances 100 millioner dollars DeFi og CeFi Accelerator Fund. Burger King bekræftede også dette til Cointelegraph:

”Vi har ikke skaffet penge til at bygge BurgerSwap. Det var et initiativ fra en gruppe mennesker omkring DEMAX whitepaper. Men denne uge har vi ansøgt om Binance Smart Chain Accelerator Fund-tilskud. ”

Som mange DeFi-projekter er BurgerSwap-koden i øjeblikket ikke revideret. Burger King bekræftede imidlertid over for Cointelegraph, at projektet i øjeblikket er i diskussion med Quantstamp om en koderevision.

Risiko kontra belønning for Binance

Det synes indlysende at stille spørgsmålstegn ved, om Binance står bag projektet eller ej på trods af CZs forsøg på at holde sig på en armlængdes afstand. Binance har ikke reageret på Cointelegraphs anmodning om kommentar.

Imidlertid handler et mere betydningsfuldt og relevant spørgsmål om fremtidige planer. Det ville være helt forståeligt, at Binance ikke ønsker at være direkte forbundet med noget projekt, der har fulgt det samme spor brændt af SushiSwap, i det mindste ikke mens begivenheder er så friske i vores kollektive hukommelse. Ikke desto mindre, hvis BurgerSwaps nuværende succes staver gode nyheder for Binance, BSC og BNB-token, så kan et nedbrud lige så let ende med at have den direkte modsatte effekt.

Desuden, hvis BurgerSwap begår nogen af ​​de samme fejl som SushiSwap, ville skaden være værre for Binance. Virksomheden er et globalt anerkendt brand i kryptorummet, set som en inkubator til snesevis af, hvis ikke hundreder af projekter. Som en decentral udviklingsplatform er Ethereum i en langt mere neutral position. Binance bærer også noget ansvar for prisen på BNB, mens Ethereum-udviklere ikke har nogen åbenlyse forpligtelser over for ETH-indehavere i denne henseende.

Lovgivningsmæssig eksponering

Binance har også at gøre med regulatorer i mange jurisdiktioner. At udvikle tætte bånd med potentielt risikable, ureviderede og uregulerede DeFi-projekter kan bringe dets evne til at fungere som udveksling i fare, da DeFi allerede er i fare for at tiltrække tilsynsmyndighedernes opmærksomhed. Sidst men ikke mindst har Binance en pligt til at passe på sine brugere. Det kan være en af ​​de største fisk i dammen lige nu, men den har masser af konkurrenter.

I mellemtiden bærer Ethereum i øjeblikket størstedelen af ​​vægten af ​​DeFi-økosystemet. Binance Smart Chain giver utvivlsomt et EVM-kompatibelt alternativ med lavere gebyrer og mindre trafikbelastning. Selvom BurgerSwap ikke er flagskibsprojektet for BSC i fremtiden, kan det hjælpe med at få tilstrækkelig indledende trækkraft og anerkendelse til, at udviklere kan genkende potentialet for et alternativ til Ethereum. Uanset hvad giver den fortsatte appetit på udbytteopdræt masser af drivkraft for DeFi-kokke til at fortsætte med at innovere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map