CBDC’er og COVID-19 topagenda i de første to dage med Unitize-konferencen

De første to dage af Unitize, den virtuelle konference arrangeret af BlockShow og San Francisco Blockchain Week, er kommet og gået med højttalere fra forskellige sektorer i det nye krypto- og blockchain-rum. Udviklingen omkring centralbankens digitale valutaer såvel som COVID-19’s indvirkning på branchen har været i centrum i løbet af de første to dage af begivenheden.

Vedtagelse af krypto og blockchain midt i pandemien

COVID-19-udbruddet dominerer fortsat diskurs på tværs af det sociale, politiske, økonomiske og flere andre aspekter af menneskeliv. Det var således ikke overraskende at se den nye coronavirus præsenteret i flere paneler i løbet af de første to dage af begivenheden sponsoreret af kryptoderivater udveksling Bybit.

Ifølge Juan Otero, administrerende direktør for Travala – et Binance-støttet blockchain rejsebureau – så Travala-platformen et fald på 90% i bookinger på grund af COVID-19. Da mange lande låser deres nationale grænser, er den globale hotelvirksomhed uden tvivl en af ​​de industrier, der er hårdest ramt af coronaviruspandemien.

Men med lande, der begynder at åbne for sommerturisme, kan rejsebranchen muligvis se udsættelse. Tale på Unitize afslørede Otero, at indenlandske bookinger steg med 160% i juni.

Som en del af genopretningsbestræbelserne annoncerede Otero Travalas partnerskab med den globale rejsebogningsgigant Expedia. Samarbejdet vil se vedtagelsen af ​​kryptobetalinger til Expedias netværk af over 700.000 hoteller.

På trods af den økonomiske afmatning forårsaget af COVID-19 sagde Balaji Srinivasan, generel partner hos risikokapitalgiganten Andreessen Horowitz, at pandemien vil udløse hurtigere adoption af crypto og blockchain. Tale på konferencen mandag bemærkede den tidligere teknologichef for Coinbase, at opfattet regeringens overreach i styring af krisen vil skubbe folk mod krypto og tilføjede:

”I sidste ende er der to modaliteter, som folk kan acceptere: A, vi har total magt; B, ingen har magt over os. På den anden side af spektret har du Bitcoin, som er åben tilstand, open source, åben udførelse, fuldstændig inspicerbar, fuldstændig gennemsigtig, baseret på matematik, og ingen har magt over det. ”

Ifølge Srinivasan vil folk, der er ivrige efter at bevare deres grundlæggende rettigheder, se crypto og blockchain som et levedygtigt middel til at undslippe ugunstige regeringspolitikker. Echoing Srinivasans kommentarer, Meltem Demirors, Chief Strategy Officer for CoinShares, erklærede, at Bitcoin vil fremtræde tydeligt i det skiftende geopolitiske landskab. Ifølge Demirors fører Bitcoin vejen til at blive ”modstandspenge”.

Mens Bitcoin muligvis tilbyder økonomisk frihed til mennesker over hele verden, ser Dan Morehead, grundlægger af krypto-VC-firmaet Pantera Capital, altcoins overgå Bitcoin i de næste par år. Morehead forudsagde, at altcoins med mindre markedsværdier ville se større prisgevinster end BTC i den nærmeste fremtid.

CBDC-interoperabilitet og bortfaldet af private stablecoins

Kina fortsætter med at føre an med hensyn til udvikling af CBDC med sit digitale valuta elektroniske betaling eller DCEP-projekt. Ifølge Matthew Graham, administrerende direktør for Sino Global Capital, har Kinas suveræne digitale valuta øjnene for at udfordre den amerikanske dollars dominans over international handel.

Graham argumenterede for, at myndighederne i Beijing opfattede DCEP som en mulighed for at internationalisere yuanen. Den veterinære investeringsbankmand afslørede også, at den digitale yuan vil spille en central rolle i udformningen af ​​indenlandske pengepolitikker.

Bortset fra Kina udvikler flere lande i øjeblikket deres egne CBDC-planer. For Douglas Arner, direktør for det asiatiske institut for international finansiel ret ved University of Hong Kong, vil blockchain-interoperabilitet spille en afgørende rolle i succesen med disse bestræbelser.

På dag to af blockchain-konferencen bemærkede Arner, at etablering af interface-punkter mellem CBDC-projekter vil udgøre en stor hindring for mange lande. Ifølge Arner vil fraværet af interoperabilitet begrænse effektiviteten af ​​CBDC-projekter i international handel. Arner pegede på DCEP og Kinas evne til at udnytte forbindelserne med lande rundt om i verden og tilføjede:

”Hvis vi tænker på det kinesiske [CBDC] forslag i øjeblikket, er det stort set begrænset til at fungere inden for rammerne af de fysiske og elektroniske grænser. Men man kan forestille sig, hvordan man i sammenhæng med disse elektroniske grænser, hvis man integrerer systemet med f.eks. RMB-swaplinjer, der er engageret i en række forskellige lande, kan udvide den slags RMB-elektroniske områder uden for. ”

Derudover pegede Arner også på CBDC-projekter fra USA og EU som potentiale til at nyde en sådan international gearing. Mens nogle nationale stablecoin-projekter kan have adoptionsvanskeligheder, kan Peter Dittus, cheføkonom for SFB Technologies, ikke se en vej til succes for privatudstedte stablecoins. På konferencen tirsdag forudsagde Dittus en dyster fremtid for private stallmønter. For CBDC’er bemærkede han imidlertid, at sådanne projekter viste et betydeligt løfte.

Ditus gentog også lignende følelser som dem, Arner hævdede, og sagde, at CBDC’er kun ville være lige så succesrige som de lande, der udsteder dem. Ifølge Dittus vil ingen være interesseret i en suveræn digital mønt præget af en nation, der lider af lammende hyperinflation.

Blockchain-samtale: Adoption og industriens vækst

På blockchain-fronten fortsætter Singapore med at etablere sig som et knudepunkt for vedtagelsen af ​​distribueret ledgerteknologi. Mandag viste en gruppe af singaporeanske DLT-firmaer et kort over landets blockchain-landskab og afslørede en vækst på 50% i branchen det sidste år. Singaporanske DLT-firmaer siges at være strejf i det ekspanderende decentrale finansieringsmarked.

I mellemtiden samarbejder blockchain-giganterne Cosmos, Polkadot og Terra om at lancere en ny DeFi-opsparingstjeneste kaldet Anchor. Afsløret på Unitize mandag, vil Anchor give brugerne mulighed for at deponere stablecoins til indsats på understøttede proof-of-stake blockchains og tjene passiv indkomst.

Ethereum-medstifter Gavin Wood identificerede også Polkadots styringssystem som et levedygtigt middel til at skabe en arkitektur for blockchain-interoperabilitet. Ifølge Wood kunne Polkadots metaprotokol muliggøre, at DLT-netværk kunne udvikle sig autonomt.

For Paul Gadi, teknologichef for Outplay Games, har blockchain-teknologi potentialet til at forstyrre flere aspekter af spilindustrien. I sit optræden på Unitize identificerede Gadi aktiv ejerskab, decentral identitet og opbevaring som aspekter af spilområdet, der er grundlagt til DLT-udnyttelse.

Ifølge en nylig rapport fra LeadBlock Partners er finansiering et problem for europæiske blockchain-virksomheder. Men milliardærinvestor Tim Draper er sikker på, at børsintroduktioner ikke er løsningen for branchen. Når man talte på den virtuelle blockchain-konference, rådede venturekapitalisten og kryptoinvestoren startups mod at blive børsnoteret, medmindre deres firmaer er værdiansat til over 10 milliarder dollars.

Ifølge Draper gør omkostningerne ved overholdelse af IPO-processen det til et uegnet fundraisingskøretøj til blockchain-opstart. I stedet tilbød Draper VC-firmaer og tokenisering som alternative ruter til at opnå kapital.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map