Coinbase, Gemini og andre går sammen om at bekæmpe menneskehandel

Cryptocurrency-udvekslinger Coinbase, Paxful, Gemini og BitFinex har alle tilsluttet sig Anti-Human Trafficking Cryptocurrency Consortium eller ATCC. Konsortiet blev lanceret i april 2020 af Anti-Human Trafficking Intelligence Initiative og er et nonprofit fokuseret på deling af efterretninger, bedste praksis og udvikling af værktøjer til bekæmpelse af menneskehandel. ATCC samler krypto-udvekslinger, blockchain-efterretningsfirmaer og retshåndhævelse for at bekæmpe menneskehandel og seksuelt misbrug af børn, også kendt som CSAM.

Aaron Kahler, formand og grundlægger af Anti-Human Trafficking Intelligence Initiative, fortalte Cointelegraph, at tanke lederskab og informationsdeling inden for kryptokurrencyområdet er afgørende for at skabe opmærksomhed om menneskehandel menneskers sociale ansvar:

”Vi positionerer organisationer til at spille en aktiv rolle i forebyggelse, afsløring og rapportering af menneskehandel og udnyttelse af børn. Anti-Human Trafficking Intelligence Initiative og ATCC udvikler omfattende programmer, træning, data og værktøjer, der tager sigte på at bekæmpe problemet. ”

Crypto-udvekslinger overvåger transaktioner

Specifikt overvåger de fire børser, der er medlemmer af ATCC, kryptotransaktioner for at opdage karakteristika forbundet med menneskehandel. Denne information vil derefter blive delt mellem alle ATCC-medlemmer samt inklusive efterretningsfirmaer, rådgivende medlemmer og retshåndhævende embedsmænd til at bekæmpe ulovlige aktiviteter..

Lana Schwartzman, chefoverholdelsesofficer hos Paxful – en peer-to-peer-over-the-counter-udveksling – fortalte Cointelegraph, at hun personligt arbejder på et søgeordsinitiativ for Paxful, der inkluderer specifikke udtryk forbundet med menneskehandel og udnyttelse af børn:

”Jeg tror, ​​at dette vil gøre mere af en buler med deltagelse af konsortiet. Narrative nøgleord gælder overalt – det betyder ikke noget, om de kommer fra en peer-to-peer-udveksling eller en regelmæssig krypto-udveksling. Nøgleord er brancheomfattende og skal overvåges på tværs af alle systemer. ”

Søgeordsinitiativet fra Paxful spejler en bedste praksis implementeret af traditionelle finansielle institutioner, der deltager i programmer til bekæmpelse af menneskehandel. Schwartzman bemærkede, at Paxful og de andre børser har en unik fordel, når det kommer til at overvåge transaktioner på grund af gennemsigtigheden forbundet med kryptokurrency:

”Du har ikke dette i traditionel fiat. Jeg håber, at enhver potentiel dårlig skuespiller får det punkt, at du ikke kan bruge krypto til menneskehandel og andre illcit-aktiviteter. Vi ved, hvem du er, vi ser dine transaktioner, og vi rapporterer dig til myndighederne. ”

Echoing Schwartzman, John Kothanek, seniordirektør for global efterretning hos Coinbase – en digital valutaveksling med hovedkontor i San Francisco – fortalte Cointelegraph, at uanset hvor teknologisk dygtige dårlige aktører måtte være, motiverede og beslutsomme mennesker inden for retshåndhævelse og den private industri til sidst vil finde dem. Kothanek nævnte, at Coinbase understøtter konsortier som ATCC og bemærkede, at initiativets bestræbelser stemmer overens med Coinbases etos om at fjerne dårlige aktører fra kryptoøkonomien:

“Coinbase er involveret i andre grupper, hvis mål er at identificere ulovlige strømme af kriminelle penge fra ikke kun menneskehandel, men også ransomware, salg af fentanyl og hvidvaskning af penge.”

Crypto er ren, men kan være renere

Kothanek udtrykte yderligere, at i modsætning til populære misforståelser er krypto stort set en ren forretning. Han er imidlertid klar over, at der findes dårlige skuespillere. For at sætte dette i perspektiv, ATCC-medlem Chainalysis, et blockchain-efterretningsfirma, offentliggjort et blogindlæg i april i år for at demonstrere den indvirkning, som kryptotransaktioner har på menneskehandel.

Ifølge Chainalysis ‘fund blev omkring $ 930.000 i Bitcoin (BTC) og Ethereum (ETH) -transaktioner sendt til adresser tilknyttet CSAM-udbydere i 2019. Dette viser en stigning på 32% fra 2018. Interessant nok mellem januar og marts i år var lidt mindre end $ 250.000 i BTC- og ETH-betalinger er sporet tilbage til CSAM-udbydere.

Kilde: Chainalysis

Deling af oplysninger er nøglen

Selvom disse tal måske lyder højt, er det vigtigt at bemærke, at menneskehandel er en forretning, der genererer over 150 milliarder dollars om året. Dette viser, at procentdelen af ​​aktivitet, der involverer kryptokurrency-transaktioner, forbliver relativt lav sammenlignet med traditionelle betalinger.

Imidlertid udstedte netværket for håndhævelse af finansielle forbrydelser en rådgivende om menneskehandel den 15. oktober i år med angivelse af, at “konvertibel virtuel valuta” bruges af menneskesmuglere til at skjule ulovlige indtægter.

Dokumentet citerer endda en casestudie, hvor en gruppe menneskesmuglere købte Vanilla Visa forudbetalte kreditkort, som derefter blev brugt til at købe Bitcoin på Paxful. Gruppens Bitcoin-transaktioner er knyttet til køb af prostitutionsannoncer på en af ​​de største markedspladser for menneskehandel, Backpage, som blev beslaglagt i april 2018. Anvendelsestilfælde som dette viser vigtigheden af ​​informationsdeling mellem kryptoudvekslinger, blockchain-efterretningsfirmaer og retshåndhævelse.

Pamela Clegg, direktør for finansielle efterforskninger og uddannelse hos CipherTrace, et blockchain-efterretningsfirma og et ATCC-medlem, fortalte Cointelegraph, at informationsdeling mellem forskellige blockchain-efterretningsvirksomheder og udvekslinger i sidste ende vil hjælpe med at give yderligere trin til forståelse, hvor information knyttet til menneskehandel kommer fra :

”Dette fungerer som en slags central depot, hvor alle slags data indsamles – ikke kun kryptorelaterede data. Disse oplysninger inkluderer geografiske placeringer, telefonnumre og mere, der er knyttet til kryptovaluta-adresser. ”

Ifølge Clegg vil kryptobørserne overvåge og bestemme usædvanlige egenskaber, der ofte ses med handel med mennesker, der tjener som omdrejningspunkt. ”Dette er det første skridt,” sagde hun. De involverede blockchain-analysevirksomheder, såsom CipherTrace og Chainalysis, arbejder derefter side om side med retshåndhævelse for at bekæmpe ulovlige aktiviteter. ”Dette er den samme metode som i traditionel finansiering, hvor banker opdager menneskehandel og derefter advarer FBI,” bemærkede hun.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map