Crypto-svindel undervejs og kan stadig påvirke Bitcoins pris

Støttet af den nye koronaviruspandemi fortsætter svindel med at være voldsomt i kryptovalutaverdenen. Fra malware til falske investeringsprogrammer og endda falske donationer til sundhedsorganisationer er svindlere kendt for at udnytte desperate tider og desperate mennesker. Et af de mest fremtrædende svindel i branchen, PlusToken, er kommet igen i rampelyset, efter at der opstod rygter om, at martsnedbruddet skyldtes, at dets operatører solgte deres stjålne Bitcoin (BTC).

Ifølge forskning fra Chainalysis, et blockchain-analysefirma, forårsagede PlusToken ikke “Black Thursday” -salget den 12. marts. I et nylig webinar forsøgte Chainalysis at skabe klarhed over virkningen af ​​COVID-19-pandemien på kryptokurrencymarkeder ved analysere nøglepunkter i on-chain-data som f.eks. tilstrømning af valuta og mere.

Under præsentationen adresserede Philip Gradwell, cheføkonom hos Chainalysis, en noget almindelig opfattelse af, at kryptomarkedsnedbruddet, der skete den 12. marts til den 13. marts, var forårsaget af PlusToken, der likviderede den Bitcoin, der blev erhvervet gennem sin Ponzi-ordning, som kom til omkring $ 2,9 mia. ifølge Chainalysis. I webinaret sagde Gradwell:

”Vi kan også fjerne en anden teori, der har været omkring, at salg af PlusToken […] udløste prisfaldet. Vi tror faktisk ikke, det er tilfældet, fordi PlusToken stort set havde udbetalt inden begyndelsen af ​​marts. ”

Ifølge Chainalysis-data faldt PlusToken-bevægelser til børser alvorligt før styrtet, hvilket indikerer, at midler allerede var udbetalt. Et mærkbart beløb på 12.423 Bitcoin til en værdi af $ 123 millioner på det tidspunkt blev flyttet til en mixer eller kold tegnebog den 12. februar efterfulgt af en lignende beløb i begyndelsen af ​​marts. Det er muligt, at Bitcoin blev udbetalt med det samme for at undgå udveksling af frysning af midler.

Ikke slutningen for PlusToken

PlusToken kan stadig have 61.229 Bitcoin, der i øjeblikket er værd $ 420 millioner, ifølge en rapport frigivet af OXT Research den 10. marts. Mens nogle Bitcoin er solgt efter nedbruddet, synes lave priser at afskrække dem bag PlusToken fra at sælge, hvis de stadig har så store mængder Bitcoin. Det er muligt, at PlusToken-operatørerne muligvis venter på, at Bitcoin halveres for at fange en højere pris.

Ifølge Chainalysis var voluminerne før og i løbet af december 2019 meget højere end de observerede i 2020. De accentuerede tilstrømninger blev diskuteret i en anden Chainalysis. rapport hvor det tog en anden holdning til PlusToken- og Bitcoin-prisforholdet, idet det hedder, at på det tidspunkt holdt udsalget fra PlusToken Bitcoin-priserne nede.

Selvom PlusToken stort set har udbetalt penge, er der stadig en chance for, at det fortsat vil påvirke Bitcoin. Ifølge Kim Grauer, forskningsleder hos Chainalysis, kan et stort salg af PlusToken sænke prisen på Bitcoin i fremtiden, især hvis likvidationer udføres uansvarligt. Hun fortalte Cointelegraph:

”Vi fandt tidligere, at store tilstrømninger til børser, som for eksempel fra PlusToken sidste år, har en tendens til at øge prisvolatiliteten på børser. Dette problem kan potentielt forværres af handelsbots, der opfanger disse on-chain bevægelser og udfører handler, for ikke at nævne de stærkt gearede positioner på derivatbørser, der kan blive likvideret ret hurtigt. Men generelt har priserne en tendens til at springe hurtigt tilbage fra disse engangsbegivenheder. ”

PlusToken: en krypto-fidus enhjørning

PlusToken, nu kendt som den største kryptovaluta-exit-fidus i historien – hidtil – var en Ponzi-ordning fra 2019, der bedragede investorer ud af $ 2,9 milliarder dollars i kryptokurrencyaktiver ved at udgøre sig for et sydkorea-baseret kryptopungeprojekt, der tilbød indskydere interesse i crypto, en praksis, der er blevet ret almindelig i decentraliserede finansieringsapplikationer, centraliserede bankapplikationer og børser, der tilbyder marginhandel.

PlusToken forklarede, at dets høje rentebetalinger ville blive genereret af valutaveksling, minedrift og henvisningsprogrammer. Kortfattet af de lovende gevinster registrerede over 3 millioner brugere hos PlusToken. Ordningen meddelte endda, at den forventede at vokse til 10 millioner brugere inden udgangen af ​​2019, kort før den forlod med indskydernes penge.

Relateret: Crypto Exit Scams – Sådan undgår du at blive offer

I Kina blev PlusToken hurtigt eksponeret som en Ponzi-ordning, da seks personer blev arresteret af kinesiske myndigheder i juni 2019 med rapporter, der forbinder dem til PlusToken-projektet. Cointelgraph rapporterede om hændelsen på det tidspunkt, men det var i august 2019, at cybersikkerhedsfirmaet CipherTrace frigivet andet kvartals Cryptocurrency Anti-Money Laundering Report, der bekræftede forbindelsen til PlusToken-fidus.

COVID-19: Crypto-svindel stiger

Interessegivende produkter er blevet stadig mere populære i kryptosfæren, herunder MakerDAO’s decentraliserede protokol, som ifølge en rapport af DappRadar oplevede højeste aktivitet i marts og andre centraliserede muligheder såsom BlockFi’s bank-app eller Binance’s udlånstjenester. Selvom krypto altid har været tilbøjelig til ulovlig aktivitet og skyggefulde projekter, kan de relativt høje renter, der praktiseres i disse tjenester, muligvis have bidraget til at normalisere PlusTokens fortjenstkrav og lette uforsigtige investorer.

Lignende modeller er set andre steder. I august 2019 hævdede et cryptocurrency-tegnebogsprojekt fra Nigeria, der hedder Satowallet, angiveligt med $ 1 million i en mindre udgangssvindel. Sidste år skabte en anden Ponzi-ordning, der lovede tilbagevenden fra skyminedrift, også overskrifter efter at have trukket ud af en udgangssvindel på 200 millioner dollars, der senere resulterede i, at 14 personer blev arresteret.

Et stadigt stigende antal “aktuelle” krypto-ordninger er dukket op siden forværringen af ​​coronaviruspandemien, fra falske donationskampagner til Verdenssundhedsorganisationen og De Forenede Staters centre for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse til svindlere, der efterligner embedsmænd fra disse agenturer, der kan sælge information om aktive infektioner til en pris, naturligvis betalt med Bitcoin.

Nu mere end nogensinde skal kryptovalutaholdere være forsigtige med krypto-svindel. U.S. Federal Bureau of Investigations udsendte for nylig en pressemeddelelse, hvori den advarede om den potentielle stigning i “kryptovalutarelaterede svigordninger” under COVID-19-pandemien og tilføjede:

”Der er ikke kun adskillige virtuelle aktivtjenesteudbydere online, men også tusindvis af kryptokurrency-kiosker placeret over hele verden, der udnyttes af kriminelle for at lette deres ordninger. Mange traditionelle økonomiske kriminelle ordninger og hvidvaskning af penge ordnes nu via kryptokurver. ”

Selvom svære tider skaber en perfekt kaotisk ramme for svindlere at operere i, er det lettet at vide, at på trods af den øgede aktivitet og nye koronavirus-relaterede svindel faldt indtægterne til kryptosvindlere med omkring 30% i marts.

På trods af at man tager nye former, er kryptokurrency-svindel næsten lige så gamle som selve kryptoen. For eksempel blev OneCoin – et af de mest fremtrædende navne, når det kommer til kryptovaluta-relaterede svindel – grundlagt i 2014, og det skaber stadig overskrifter i kryptomedia. Selvom OneCoin er blevet sagsøgt, har den ledende sagsøger for den igangværende $ 4 mia. Sagsanlæg mod projektet, Donald Berdeaux, gentagne gange undladt at opfylde domstolens månedlige statusrapporter, hvilket kan føre til, at sagen bliver droppet.

Kan børser stoppe ulovlige transaktioner?

Ifølge Chainalysis var de fleste af de midler, der blev flyttet af PlusToken-fidus, det afviklet i to asiatiske børser: Huobi og OKEx. Dette har givet anledning til bekymring over børsenes ‘Know Your Customer-praksis’, som ikke synes at have været nyttige, når det kom til at spotte eller censurere transaktionerne fra PlusToken..

Selvom andre kilder blev brugt, var de små i forhold til tilstrømningen til de førnævnte børser. Grauer erklærede, at Chainalysis havde “fundet spor af midler ved minedrift, blandere, andre svindel og p2p-udvekslinger, men stierne var for små til at blive forhørt.”

Hvis cryptocurrency-ordninger skal stoppes, bør udveksling ideelt set fungere som en sidste barriere for ulovlige transaktioner. Som svar på tidligere kritik sigter Huobi på at forbedre sine sikkerhedsforanstaltninger ved at lancere Star Atlas, et on-chain-overvågningsværktøj, der kan identificere “forbrydelser som bedrageri, penge, vaskeri og andre problematiske aktiviteter.”

Desuden søger Huobi også at samarbejde med dataudbydere som Chainalysis og CryptoCompare for at opbygge et mere gennemsigtigt og kompatibelt økosystem, en foranstaltning, der helt sikkert vil være afgørende for institutionalisering og overholdelse af lovgivning fremover. Ciara Sun, vicepræsident for global forretning i Huobi, fortalte Cointelegraph:

”Selvom vi muligvis er i stand til at identificere ulovlige aktiviteter, når de når vores børser og forhindrer deres udstrømning, kan vi endnu ikke forhindre ulovlige transaktioner, der starter uden for vores platform. Vi mener dog, at samarbejdsindsats blandt branchens aktører, herunder men ikke begrænset til informationsdeling, er nøglen til succes for at skabe et sikrere, venligt økosystem for kryptoindustrien at vokse. ”

Mens bestræbelser på at reducere ulovlige transaktioner gennemføres af børser som Huobi og Paxful, bør brugerne altid være opmærksomme på mulige svindelforsøg og udføre meningsfuld omhu i ethvert projekt, de er villige til at stole på med deres mønter, da det er usandsynligt, at de får dem mistede en gang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map