DeFi-ing forventninger: Store muligheder i krypto kan have en pris

Mens 2020 vil gå ned som en af ​​de hårdeste, som verden har været udsat for kollektivt i mange år, skiller succesen med den decentrale finansieringssektor sig ud som en stor milepæl for kryptokurrency-samfundet.

Midt i den igangværende COVID-19-pandemi har økonomier rysten, og regeringer og finansielle institutioner har været nødt til at indføre drastiske pengepolitikker og stimuleringspakker for at genoplive den globale markedsplads. Som et resultat af denne usikkerhed og pengepolitik er alternative aktivklasser som kryptokurver blevet et attraktivt mål for investorer, virksomheder og institutioner.

2020 har især været et stort år for Bitcoin (BTC), hvor den fremtrædende kryptokurrency har nået niveauer, der ikke er set siden sin berygtede tyreløb i slutningen af ​​2017. Mere fortællende er måske det faktum, at Bitcoin har slået en ny rekord for samlet markedsværdi.

Denne periode med succes er ledsaget af et DeFi-boom, der har trukket nogle paralleller til den oprindelige møntudbydelse, der blev tagget sammen, da Bitcoin nærmede sig $ 20.000-mærket for første gang i historien for omkring tre år siden.

DeFi er dog sit eget udyr og har fastsat nogle imponerende tal i 2020. Dens popularitet er steget på grund af en bølge af aktivitet og værdi, der flytter ind i Ethereum-økosystemet og det større blockchain- og kryptokurrencyrum. Samtidig er der bekymringer for, at DeFi-rummet vil føre til, at et stort antal brugere mister penge i projekter, der ikke fungerer af en eller anden grund. Dette kan efterfølgende hæmme ethvert yderligere udviklingspotentiale og det samlede image, som sektoren forsøger at opbygge.

Rummets tilstand

DeFi-rummet har registreret nogle vigtige milepæle i 2020, da brugerne har klaget over at gøre brug af udbytterne, der udråbes af forskellige platforme og protokoller. August 2020 markerede en betydelig milepæl for DeFi-rummet, som markedet overgået 7 milliarder dollars i værdi låst på platforme, der udgør økosystemet, og ligger i øjeblikket på en smidge over 14 milliarder dollars.

Stigningen i DeFi-applikationer tilføjede også en vis drivkraft til den stigende pris på Ether (ETH) i de seneste måneder, da investorer steg op i renteavlssektoren. På det tidspunkt tegnede decentrale applikationer, der kørte på Ethereum-blockchain, sig for knap 50% af den samlede værdi af Ethereum-økosystemet..

Som disse data viser, er nytten og værdien af ​​DeFi-platforme tydelige ved den store mængde værdi, der trækkes ind i forskellige platforme. Med denne form for interesse er det relevante spørgsmål: Hvad vil drive adoption og større brug af DeFi-projekter og produkter fremadrettet?

Alexey Koloskov, administrerende direktør og medstifter af DeFi-likviditetsudbyder Orion Protocol, fortalte Cointelegraph, at en central tandhjul i fremtiden for DeFi vil være integration med centraliserede børser og platforme. Koloskov mener, at især DeFi-projekter og decentraliserede børser er opstået for at give handlende adgang til likviditet, mens de bevarer ejerskabet af deres aktiver, men de mangler ofte likviditet, handelspar, brugeroplevelse og funktioner, som handelsfolk leder efter:

”Kritisk for bæredygtigheden i branchen vil være at give adgang til fordele og muligheder på tværs af markedet, men på en helt decentral måde: De mest værdifulde muligheder kommer fra hybridløsninger, der bygger bro mellem kløften mellem de centraliserede og decentraliserede verdener af krypto.”

Ish Goel, et stiftende medlem af DeFi-forudsigelsesmarkedet PlotX, fortalte Cointelegraph, at selvom skalering fortsat er en udfordring, der langsomt løses, skal to store forhindringer løses for at drive brug og forbedre tilbud fra DeFi-projekter inden for brugeroplevelse og transaktionsskalering , tilføjer: “Projekter skal yderligere forenkle deres app UX for at gøre det let for en gennemsnitlig bruger at interagere med ikke-frihedsberøvende samfundsprotokoller, der aldrig har eksisteret før. En gennemsnitlig bruger ønsker ikke at bruge MetaMask. “

Håndtering af hårde opfattelser

Mens anvendelsen af ​​DeFi-platforme er bevist af den store mængde værdi, der strømmer ind i rummet, har dette også været et område med kritik for økosystemet. Yield farming er blevet et populært emne, da kryptovaluta-brugere med betydelige beholdninger af forskellige tokens står for at gøre et betydeligt afkast ved at placere deres beholdning for at tjene udbytte.

Selvom dette har gjort nogle brugere til en pæn fortjeneste på deres investeringer, er mange flere blevet flået af halvkogte projekter og direkte svindel, der ønsker at udnytte rumets hype. Det er den ordsprogede mørke side af DeFi, og den går ikke tabt på vores insidere i branchen. Selv når DeFI-projekterne ser ud til at komme fra fremtrædende udviklere eller kører på bølgen af ​​sociale medier, kan investorer stadig ende i tårer over deres tabte midler.

Goel gav en mere optimistisk indflydelse på udbytteopdræt fænomenet, hvilket antydede, at de positive opvejer de projekter, der er afsluttet dårligt for nogle brugere: ”De fleste DeFi-projekter er stadig meget unge, og på dette tidspunkt er det vigtigt for dem at starte likviditet og kickstart et tilpasset og engageret samfund. ” Han tilføjede yderligere, at “brugerne tjener penge på disse projekter, men det spiller en stor rolle i at hjælpe med at bringe projektets første trækkraft, hvis de har et legitimt produkt. Det er en win-win i de fleste tilfælde. “

Koloskov var enig i, at DeFi er blevet noget synonymt med udbytteopdræt, og hvad der startede som en velsignelse for tiltrækning af kapital til rummet, begyndte at plette sektoren på grund af usmagelige markedspraksis og svindel: ”Udførelsen afslørede sig selv som lidt mere end nye navne , kodning og viral markedsføring – centreret omkring spekulativ prisværdi med lidt hensyn til reel brugsværdi gennem nyttig teknologi. ” Koloskov bemærkede, at dette svarede til det, der førte til bortfaldet af de første møntoffer, og at det langsomt sker med DeFi-rummet:

”Open-source-karakteren af ​​DeFi tillod en lang række“ mig også ”-projekter, men med det mål at afslutte svindel i stedet for at opbygge en decentral fremtid for finansiering. Men mens ‘boblen’ muligvis viser tegn på sprængning som et resultat, er den teknologi, der understøtter den, kommet for at blive: demokratiseret adgang til global finansiering. “

Afvejning af hype

Efter at have behandlet de potentielt negative opfattelser af udbytteopdræt inden for DeFi-rummet, kan der stadig ikke benægtes, at økosystemet leverer værdi til brugerne. Data fra DeFiPulse anslår, at mængden af ​​værdi, der er låst i forskellige projekter og platforme i økosystemet, er vokset eksponentielt. Goel indrømmede, at hype omkring DeFi meget vel kan være mindre end det faktiske værktøj, der leveres af forskellige platforme og projekter. Han tilføjede yderligere:

”DeFi-protokoller ændrer definitionen af ​​finansiering, som den er i dag. Folk handler med milliarder dollars i digitale aktiver på protokoller, der er open source. Finansieres demokratisering, og dette er kun begyndelsen på en ny generation af virksomheder, der er samfundsdrevne. ”

I mellemtiden mener Koloskov, at anvendelsen af ​​DeFi-platforme betyder, at alt muligvis kan tokenseres, hvilket kan forstyrre den globale finanssektor og forskellige industrier. Han gentog, at samarbejde mellem brancher vil være nøglen til at køre fremtiden for DeFi og et nyt finansielt system: ”Et vellykket decentralt finansielt system måles ikke ved dets evne til at eksistere separat for centraliserede finansielle institutioner, men et, der er i stand til at handle som et mellemled mellem verdener, som forbrugerne kender, og DeFi’s umodne verden. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map