En kort historie om Bitcoin: 10 år med højder og nedture

Den 31. oktober er det ti års jubilæum for frigivelsen af Hvidbog om Bitcoin, som blev skrevet af Satoshi Nakamoto, og hvis identitet stadig er et mysterium.

I denne relativt korte periode har Bitcoin udfordret den måde, det moderne samfund ser på global finansiering og bankvirksomhed, og har været katalysatoren for fødslen af ​​over tusind forskellige kryptokurver samt mange flere blockchain-projekter.

Dens historie har været fuld af højder og nedture, da den ustabile kryptokurrency har kæmpet gennem år fyldt med kontrovers og succes. Med frigivelsen af ​​hvidbogen blev en bevægelse sat i gang, der har sat et uudsletteligt mærke på tværs af en lang række industrier.

Cointelegraph ser på nogle af de mest mindeværdige og berygtede øjeblikke i løbet af de 10 år, siden Bitcoin blev levendegjort.

Formative år

Den 18. august 2008 blev den Bitcoin.org-domænet blev registreret af en anonym enhed som en forløber for den krop af arbejde, der ville beskrive indviklingen af ​​Bitcoin-protokollen.

Dette blev levende med udgivelse af Bitcoin-hvidbogen den 31. oktober 2008. Titlen “Bitcoin – et peer-to-peer elektronisk kontantsystem,” det første ni-siders dokument blev distribueret på cypherpunk-postliste i november 2008.

Den 3. januar 2009 oprettede Nakamoto succesfuldt Genesis Block, grundlæggende blok for Bitcoin blockchain. Genesis-blokken blev hårdkodet i Bitcoin-softwaren og 50 BTC, som blev oprettet kan ikke bruges, på grund af den måde, koden blev skrevet på. De nøjagtige årsager til dette er ikke kendt, bare endnu et mysterium at tilføje til Satoshis historie.

Den gennemsnitlige tid mellem oprettelsen af ​​nye blokke er 10 minutter, men det tog hele seks dage, før den næste blok blev føjet til Bitcoin-blockchain ifølge tidsstemplerne for de specifikke blokke.

Der er en række spekulative teorier, hvorfor det tog så lang tid, lige fra Nakamoto ved hjælp af de næste par dage til at udvinde den første blok for at teste netværket, mens andre endda har foreslået, at han ventede seks dage i en figurativ genoptagelse af Første Mosebog fra Bibelen, hvor Gud skabte verden på seks dage.

Ikke desto mindre er første Bitcoin transaktion nogensinde fandt sted den 12. januar 2009 mellem Nakamoto og den afdøde Hal Finney, som var en tidlig bidragsyder til projektet. Nakamoto sendte Finney 10 BTC som en test, mens computerforskeren begyndte selv at udvinde blokke.

Ti måneder senere, den 5. oktober 2009, satte New Liberty Standard den første nogensinde Bitcoin vekselkurs mod dollaren. På det tidspunkt svarede $ 1 til 2300,03 BTC.

Den første transaktion af Bitcoin nogensinde for fysiske varer fandt sted den 22. maj 2010. Den berømte Bitcoin Pizza så to pizzaer købt til 10.000 BTC af Laszlo Hanyecz. Programmøren havde tilbudt brugere på en Bitcointalk.org forum BTC til gengæld for to pizzaer. EN teenager ved navn Jeremy Sturdivant, med tilnavnet Jercos, accepterede Bitcoin og sendte Hanyecz to pizzaer fra Papa Johns.

Transaktionen er en komisk milepæl for Bitcoin, men det er forbløffende, hvad man kunne købe med den samme mængde BTC i dag og bruges ofte som referencepunkt for værdistigningen på den fremtrædende kryptovaluta.

Første rigtige op- og nedture

Den 9. februar 2011 nåede Bitcoin paritet med Amerikanske dollar i forholdet 1: 1. Milepælen markerer starten på en tumultøs periode for Bitcoin. I løbet af kun fire måneder steg Bitcoin fra $ 1 til $ 31,91.

Fire dage senere, den 12. juni 2011, faldt Bitcoin i værdi til $ 10,25, i den første store korrektion, som Bitcoin-samfundet oplevede. Dette blev også forværret af den første major sikkerhedsbrud Mt. Gox19. juni 2011.

Efter et relativt stille seks måneder faldt prisen på Bitcoin igen, efter nyheder der e-tegnebogfirmaet Paxum var stoppet med at acceptere BTC. Denne tidsperiode markerer den første virkelige forekomst, hvor Bitcoin oplevede høj volatilitet og ydmyge korrektioner.

Første halvering, Silk Road-lukning & Mt. Gox likvidation

Den 28. november 2012 opstod den første halvering af Bitcoin-belønninger, da blokbelønning reduceret fra 50 til 25 BTC efter at 210.000-blokken blev udvundet. Prisen på BTC fortsatte med at stige ind i 2013, og kryptovalutaen gik forbi $ 200-mærket for første gang nogensinde den 9. april.

Ting gik ned ad bakke lige inden femårsdagen for Bitcoin-hvidbogen, som det berygtede mørke websted, Silk Road, blev lukket ned og over 26.000 BTC blev beslaglagt. Prisen på Bitcoin faldt fra $ 139 til $ 109 på få korte timer.

Ved November 2013, værdien af ​​en enkelt Bitcoin nået paritet med en ounce guld, over $ 1000. Denne præstation var dog kortvarig, da prisen på Bitcoin tankede endnu en gang den følgende måned til så lavt som $ 600, inden den flyttede mellem dette interval i de næste to måneder.

I februar 2014 begyndte rygter om, at Mt. Gox var blevet hacket, og børsen suspenderede formelt handel den måned efter en række “tyverier”. I slutningen af ​​februar var Mt. Gox CEO, Mark Karpeles, havde fratrådt sin stilling i bestyrelsen for Bitcoin Foundation midt i kontroverser ved børsen.

I marts indgav virksomheden konkursbeskyttelse med gæld på over $ 60 millioner, der var erklæret af det juridiske team på det tidspunkt. Omkring 850.000 BTC var blevet ”tabt”, hvor Karpeles beskyldte tekniske problemer med Bitcoin-protokollen.

Bitcoin-stiftelsens Gavin Andresen afviste disse påstande på det tidspunkt og pegede på problemer med Mt. Gox’s tegnebogssoftware.

Tegn på almindelig adoption

Mens Mt. Gox-debacle og kontroversen omkring Silk Road gav en negativ opfattelse af Bitcoin, de næste par år markerede de første virkelige bølger af mainstream-adoption af store navneselskaber.

Den 11. december 2014, Microsoft begyndte at acceptere Bitcoin-betalinger, markering af en stor milepæl for Bitcoin-godkendelse fra globale virksomheder.

Seks år efter, at Satoshi udgav Bitcoin-hvidbogen, optrådte kryptokurrency på forsiden af ​​The Economist den 31. oktober 2015.

Midt i disse positive bevægelser for kryptovalutaen gik værdien af ​​Bitcoin igennem en to års periode med relativ stabilitet.

Den 9. juli 2016 fandt den anden halvering af Bitcoin-minebelønninger sted, hvor BTC-belønningen faldt til 12,5 for hver minedrift..

Begyndelsen på Bitcoins store bull run

Da morgenen i 2017 markerede starten på, hvad der ville være den største bull run i Bitcoin historie, det mest produktive år for kryptovalutaen, og dens bevægelse ind i mainstream bevidsthed. Efter at have overtrådt $ 1.000 mark tre år tidligere ramte Bitcoin endnu en gang den 2. januar 2017.

Winklevoss-tvillingerne, der med succes sagsøgte Mark Zuckerberg for at stjæle intellektuel ejendomsret, der førte til oprettelsen af ​​Facebook, greb overskrifter den 10. marts 2017. Brødrene havde indgivet en Ansøgning at starte, Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF), som blev afvist af US Securities and Exchange Commission (SEC).

Prisen på Bitcoin var steget forbi sin tidligere tiders høje tid i ugen op til denne beslutning i forventning om ETF-godkendelse. Værdien af ​​kryptokurrency dyppede i et par måneder, før en langsom og stabil rally begyndte.

Den 11. juni krydsede Bitcoin 3.000 $ markere for første gang nogensinde midt i en løbende debat om de mulige foranstaltninger til at løse skaleringsproblemer, der påvirker Bitcoin.

Dette sluttede en berygtet slutning den 1. august 2017, da en lille del af Bitcoin-samfundet ikke kunne være enig med foreslåede ændringer i protokollen. Ligesom Roger Ver foreslog en stigning i blokstørrelsen, som endte med en hård gaffel fra den oprindelige Bitcoin blockchain – fødsel af Bitcoin Cash.

Et par uger senere, den 23. august 2017, SegWit blødgaffel aktiveret, som resultatet af det, der oprindeligt førte til den hårde gaffel i Bitcoin Cash, men også til en beslutning, der blev truffet for at støtte SegWit.

Alligevel fortsatte Bitcoin en stigning i værdi og overgik $ 5.000-mærket den 2. september 2017.

Et par ugers volatilitet fulgte, hvor prisen på BTC faldt ned til $ 3.000, før den kom tilbage Kina forbød ICO’er og kryptovalutaudvekslinger fra at operere i landet. En anden sammensætningsfaktor var berygtede kommentarer fra JPMorgan Chase CEO, Jamie Dimon, der kaldte Bitcoin en “bedrageri.”

Efter at støvet havde lagt sig, satte Bitcoin afsted på en tankebøjende tyr løb fra oktober og fremefter. Kryptovalutaen oversteg $ 10.000 i værdi den 29. november og overtrådte derefter $ 11.000 markere et par timer senere.

Kryptovalutaen fortsatte med at vinde værdi, da investorer kæmpede for at deltage i handlingen. En drivende faktor var opfattelsen af, at lancering af Bitcoin futures i december 2017, ville medføre en tilstrømning af institutionelle penge til Bitcoin, hvilket yderligere stimulerer prisen på kryptokurrency.

Uden tegn på at stoppe overtrådte Bitcoin endelig $ 20.000 mark, markering af et historisk højdepunkt for kryptovalutaen. Desværre for samfundet faldt prisen på Bitcoin tilbage til $ 13.000-mærket inden 31. december 2017.

2018 – Bitcoin-volatilitet når rekordlave

Efter de høje højder i 2017 måtte kryptokurrency-samfundet udholde en hård start på det nye år. I januar faldt prisen på Bitcoin så lavt som $ 10.000 som en bølge af FUD overtog markederne.

Murmur af et kryptovaluta-forbud i Sydkorea bidrog til korrektionen, ligesom taler om, at Kina øger eksisterende kryptokurrency-sanktioner, samt Facebooks forbud mod kryptokurrency og ICO-reklamer på sin platform.

Ting så endnu mere dystre ud i februar, da Bitcoin faldt til $ 7.000-mærket den 6. februar 2018.

Samme dag afholdt Commodities and Future Trading Commission og SEC en meget forventet høring med fokus på kryptokurver, initial mønttilbud (ICO) og blockchain-teknologi.

Mødet endte med at blive noget af en livline, som regulerende organer gav positive udsigter for Bitcoin, samtidig med at man lover at give et miljø, der beskytter investorer mod volatiliteten og de iboende risici ved at deltage i ICO-finansiering.

Markederne for kryptokurrency steg igen efter høringen, men de næste par måneder var fortsat relativt ustabile.

I marts fulgte Twitter i Facebooks fodspor ved at forbyde kryptovaluta-reklame, mens Google også annoncerede planer om at stoppe kryptovaluta-reklame gennem AdWords-tjenesten..

Den langsomme glidning i værdien af ​​Bitcoin ramte sit laveste punkt den 24. juni 2018. Ifølge data fra CoinMarketCap, kryptovalutaen gik så lavt som $ 5.868.

På trods af nedgangen i midten af ​​året begyndte markederne langsomt at se op i forkant af SEC’s beslutninger om en række forventede ETF-forslag.

Desværre blev optimistiske investorer efterladt skuffede, da de SEC afviste alle ni Bitcoin ETF’er på grund af bekymring for “utilstrækkelig modstand mod prismanipulation” den 2. august.

Mens den endelige beslutning om disse foreslåede ETF’er er skubbet længere ind i fremtiden, er der en sølvkant for Bitcoin på dette nuværende tidspunkt.

Den 17. oktober ramte Bitcoin-markedets volatilitet et rekordlavt niveau på 17 måneder med dets højeste stabilitetsniveau i over 12 måneder. Dette fik forskellige brancheeksperter til at udsende optimistiske prognoser for kryptovalutaen.

Da vi fejrer 10 års jubilæum for frigivelsen af ​​Bitcoin-hvidbogen til offentligheden, er det vigtigt at anerkende denne topsy-turvy rejse gennem det sidste årti.

Selvom det har været fyldt med vanskeligheder, har kryptokurrency udholdt og forbliver stadig den mest værdifulde med hensyn til markedsværdi – en imponerende bedrift i betragtning af over tusind kryptokurver er blevet lanceret siden Bitcoins start i 2008.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map