Ethereum 2.0 for at øge DeFi, men forsinket lancering kan sætte netværket tilbage

Denne indskudskontrakt er det første skridt, der til sidst vil føre til lanceringen af ​​Ethereum 2.0. Hvis man skal overveje, at lanceringen vil gå med succes, sender Ethereum den Beacon Chain og introducere proof-of-stake i økosystemet, som i øjeblikket er baseret på proof-of-work, en anden konsensusalgoritme, der er baseret på minedrift. Skårkæder ville være den næste opgradering til at følge Beacon Chain.

I sidste ende vil den eventuelle lancering af Ethereum 2.0 have en effekt på det decentrale finansieringsmarked. I 2020 er DeFi-sektoren vokset markant, men har allerede oplevet en lille nedkøling. På grund af dette har der været påstande om, at DeFi er en boble, der snart vil briste. Binance-administrerende direktør Changpeng Zhao har dog udtalt, at trods disse tegn er DeFi kommet for at blive og sammenlignede disse tidlige spekulationer med den bekymrede holdning, som samfundet viste over for ICO-boblen i 2017.

Ethereum 2.0-lancering ville være en “velsignelse” for DeFi

Store aktører på DeFi-markedet forventer, at Ethereum 2.0 har stor indflydelse på samfundet, da det bruges som det grundlæggende netværk i de fleste DApp DeFi-brugssager. Cointelegraph drøftede dette aspekt yderligere med Steven Becker, præsident og administrerende direktør for DeFi-projektet MakerDAO. Han sagde:

”Eth2 er designet til at optimere netværksarkitekturen uden at få decentralisering, sikkerhed og skalerbarhed til at lide. Opgraderinger skal gøre det muligt for Ethereum at skalere til tusinder af gange den nuværende kapacitet, mens de forbliver både sikre og decentrale … hvilket vil være en velsignelse for DeFi. ”

Selvom Ethereums skaleringsegenskaber er indstillet til at øge multifold på grund af lanceringen af ​​Eth2, skal det stadig ses, om det vil være i stand til at skalere hurtigt nok til at klare væksten på DeFi-markederne. Sam Bankman-Fried, administrerende direktør for FTX, erklærede for nylig, at han mener, at Ethereum 2.0-lanceringen ikke vil være i stand til at klare den potentielle vækst, der kunne være vidne til DeFi-markedet. Han har endda valgt at bygge sit eget DeFi-projekt, Serum på Solana blockchain, i stedet for at vælge Ethereum, som er den mest populære løsning lige nu..

Den flerfasede lanceringsplan indebærer stor usikkerhed for så vidt angår håndtering af den potentielle vækst på DeFi-markeder i samme varighed, ifølge Jay Hao, administrerende direktør for OKEx-kryptokurrencyudvekslingen, der sagde yderligere til Cointelegraph:

”Vi ved allerede, at det vil være hurtigere end den nuværende kæde, men vi ved også, at det vil blive rullet ud i iterationer, og at det til at begynde med kun kan være 100 gange hurtigere, måske lidt mere. Vi ser allerede andre mange blockchain-løsninger, der kan producere en hurtigere gennemstrømning end dette. ”

For at tackle disse udfordringer sagde Ethereum-medstifter Vitalik Buterin i en 17. november Reddit AMA session at fordelene ved Ethereum 2.0 kommer hurtigere end folk forventer. Hao støtter dette synspunkt og siger: “Efterhånden som DeFi vokser, vil Eth2 også vokse, og det bliver stadig hurtigere, mere skalerbart og decentralt.”

Derudover kunne DeFi-protokoller også begynde ETH at placere indbygget på deres platforme, men ulempen ved dette ville være reduktionen i netværkets decentraliserende virkning. Patrick Collins, udvikleradvokat hos Chainlink Labs, fortalte Cointelegraph:

”På en måde ser jeg ETH 2.0-indsats som en DeFi-protokol i sig selv. Det vil være interessant at se projekter inkorporere indsats. […] Den vanskelige del ville være at finde ud af, hvordan man gør dette uden at skade netværkssikkerheden, da massive puljer, der kontrolleres af enkelte enheder, slet ikke er ideelle. ”

Den næste opdatering

Efter Beacon Chain-opgraderingen ville skårkæder være den næste opgradering, der følger. Ifølge Ethereum-webstedet vil kapaciteten i netværket stige, hvilket forbedrer transaktionshastigheden ved at udvide netværket til 64 blokkæder kaldet skårkæder. Selvom disse skårkæder i de indledende faser ikke understøtter smarte kontrakter eller brugerkonti, er support til smarte kontrakter afgørende for DeFi-platforme på grund af deres brug af orakler.

Den mest betydningsfulde 2.0-opdatering til DeFi ville være fase 1.5, hvor det eksisterende Ethereum-mainnet blev føjet til Beacon Chain som en shard-kæde, der omdannede netværket til et PoS-konsensusnetværk fra den nuværende PoW-konsensusalgoritme. Planlagt til lancering i 2021, der er ingen specifik dato tilgængelig for denne transformation.

DeFi-bommen har overbelastet Ethereum-netværket, hvilket har ført til at skubbe transaktionsomkostningerne til en højeste tid. Dette opfattes som en anden grund til afmatningen i DeFi-vækst. Becker uddybede yderligere, hvordan 2.0-opgraderingen kan lette det pres, som markedsdeltagerne føler: ”Sharding-opgraderingen alene skulle muliggøre en tilbagevenden til de dage, hvor gebyrer til at generere og sende Dai kun koster cent, ikke dollars. Billige transaktioner ville lette en stigning i DeFi-adoption og innovation. ”

Kosala Hemachandra, grundlægger og administrerende direktør for MyEtherWallet – en Ethereum-baseret tegnebogsplatform – sammenlignede endda denne forventede vækst til at skalere til transaktionsniveauerne, der opleves af den gigantiske elektroniske pengeoverførsels Visa, og fortæller Cointelegraph: ”Øget kapacitet og små gaspriser på grund af Eth2 vil helt sikkert hjælpe DeFi med at nå det næste niveau. I øjeblikket kan Visa behandle omkring 20.000+ transaktioner pr. Sekund; med Eth2 vil vi være i stand til at nå tæt på dette niveau. ”

Det forventede fald i gaspriserne på nettet og stigningen i kapacitet vil sandsynligvis øge markedsdeltagelsen i DeFi, da mange investorer stod over for denne forhindring under DeFi-boom i sommer, hvilket fik dem til at gå glip af lukrative investeringsmuligheder. De aktuelle skalerbarhedsproblemer, der står over for, kan løses ved projekter, der lancerer lag-to-løsninger, som hjælper med at løse dette problem. Hemachandra chimede ind på, hvordan disse lag-to-løsninger endda kunne hjælpe Ethereum 2.0 efter lanceringen:

”Den indledende Eth2 starter med 64 skår, hvilket betyder, at den vil være i stand til at understøtte mindst 64 gange af den aktuelle lydstyrke. Hvis vi begynder at have mere volumen end det, løber vi ind i skalerbarhedsproblemer. Dette er dog også her, hvor lag-to-løsninger vil være yderst nyttige. Med de rigtige lag-to-løsninger og med Eth2 kan vi nemt opnå 128 gange det nuværende volumen. ”

DeFi mister muligvis den gradvise lancering

Selvom lag-to-løsninger er i stand til at løse de skaleringsproblemer, som Ethereum 2.0 kan stå over for, kan varigheden gennem de forskellige faser af lanceringen se, at DeFi-markedet vokser eksponentielt, som det fremgår af tredobbeltcifrede gevinster af DeFi-tokens midt i Bitcoin-tyren løb. Alle de fordele, der foreslås ved 2.0-lanceringen, vil kun være effektive, når den sidste fase af fase 2 ankommer, da skårene ville være fuldt operationelle og omfatte support til smarte kontrakter.

Men denne lanceringsfase kan kun være to år væk, som Ethereum køreplan angiver, at det stadig er i forskningsfasen. Selvom de fleste DeFi-løsninger og DApp’er bruger Ethereum som deres foretrukne blockchain, er der andre blockchain-netværk, der kan kæmpe med det for en andel af DeFi-markedet. Simon Peters, senior account manager hos eToro – en social handelsplatform – fortalte Cointelegraph: ”Ethereums overgang til 2.0 kan tage et antal år at fuldføre, hvorfor nogle konkurrerende netværk, såsom Cardano, Tezos, Tron og EOS, har brugt dette til deres fordel og erhvervet noget af DeFi-markedsandelen. ”

Ethereums overgang til 2.0 sker i et levende miljø, da 1.0 skal køre problemfrit i de forskellige faser af lanceringen. Peters henviste til de risici, som denne liveovergang i øjeblikket betyder for DeFi-protokollerne:

”De gør det i et levende miljø. Dette er ikke let, især når Ethereum allerede understøtter et stort antal DeFi-protokoller. De risikerer også, at eventuelle problemer i migrationen eller forsinkelsen af ​​2.0-udrulningen kan få udviklere til at bygge et andet sted eller tage projekter til et konkurrerende netværk. ”

Selvom der ikke kun er en kandidat til Ethereum til DeFi og DApps, er Ethereum indstillet til at være kritisk vigtigt for DeFi, og at dets bidrag kun vil vokse, når teknologien modnes. Således er interaktionen mellem Ethereum og andre blockchains, der begynder at fungere i DeFi-rummet, af stor betydning. Hao uddybede, hvordan disse løsninger skulle udvikle sig: ”Den virkelige nøgle er at gøre disse løsninger kompatible med Ethereum og interoperable med andre blockchains. Jeg synes, det er en af ​​de mest spændende ting ved DeFi-rummet – den konstante innovation, vi ser. ”

Ethereum-indskudskontrakten for fase 0 af Ethereum 2.0-lanceringen gik live den 4. november og slår lanceringen af ​​fase 0 op den 1. december. Stakers vil skulle deponere 32 Ether (ETH) i kontrakten for at deltage. Indskudskontrakten skal akkumulere 16.384 indskud på 32 ETH – dvs. $ 200 millioner for at lanceringen skal lykkes.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map