Fra åbne arme til fulde forbud: Det seneste om kryptoregulering i Asien

Når de fleste mennesker hører om at købe Bitcoin (BTC) eller andre kryptovalutaer, tænker de straks på de største børser, hvoraf de fleste er placeret i Asien. I dag er lande som Kina og Sydkorea blevet epicenter for blockchain-innovation. I mange lande er det dog stadig uklart, om kryptokurver er tilladt, og hvis de er, hvad deres status er. 

Så her er hvordan reguleringen af ​​kryptokurrencymarkedet i Asien er ved at udvikle sig, og hvad der kan forventes af regeringer i den nærmeste fremtid.

Kina bliver digital med yuanen

I dag er Kina hjemsted for mange kryptokurrencyprojekter og udvekslinger, og alligevel er krypto faktisk blevet forbudt i flere år nu. I 2017 forbød People’s Bank of China, nationens centralbank, de første mønttilbud og kryptovalutaudvekslinger. Derefter meddelte Shanghai-afdelingen af ​​PBoC, at den havde til hensigt at udrydde kryptoindustrien i landet, hvilket svarede til tokensalget med den ulovlige placering af værdipapirer eller fundraising. Snart meddelte de største kryptobørs i landet, Huobi og OKCoin, at de var stoppet med lokal handel.

Vendepunktet kom i juli 2019, da en kinesisk domstol besluttede, at Bitcoin var digital ejendom. Rettens afgørelse markerede et skift i vedtagelsen af ​​kryptokurrency, og i oktober 2019 opfordrede den kinesiske præsident Xi Jinping til en stigning i blockchain-udviklingsindsatsen. Desuden har PBoC sagt, at det prioriterer lanceringen af ​​en centralbank digital valuta. Den kinesiske regering er dog stadig forsigtig med sin tilgang til både sin egen kryptokurrency og digitale aktiver generelt og har endnu ikke udstedt regler.

Konstantin Anissimov, administrerende direktør for udveksling CEX.IO, mener, at nylige begivenheder i verden, såsom coronaviruspandemien og den efterfølgende økonomiske afmatning, kunne skubbe den kinesiske regering mod lovlig vedtagelse af kryptokurver:

”For at opretholde sin status som førende inden for teknologi- og finansmarkederne, Kina, der efter at have været alt for restriktive for blot et par år siden, fremskynder nu bestræbelserne på at skabe en juridisk ramme for at regulere kryptovalutaomløb og overvejer endda muligheden for sin egen digitale valuta . ”

Men indtil videre har regeringen ikke indført en national digital valuta, tilsyneladende på grund af det faktum, at den ikke kun ønsker at indføre en digital kontantudskiftning, men også at skabe et universelt betalingssystem, såsom Alipay, der vil blive brugt over hele verden . I øjeblikket gennemfører PBoC pilotprojekter inden for kryptokurver i flere regioner i landet og har registreret mindst et par patenter relateret til digital valuta.

I begyndelsen af ​​august blev det også kendt, at nogle af landets kommercielle banker gennemfører tests med digitale yuan-tegnebøger. I slutningen af ​​måneden meddelte Kinas kommunistiske parti endnu en gang, at det satsede på blockchain som et nøgleværktøj til innovation af landsdækkende sociale tjenester.

Det er også bemærkelsesværdigt, at der ved udgangen af ​​juli 2019 blev lanceret et nationalt projekt kendt som Blockchain Service Network, eller BSN, for at støtte mellemstore virksomheder i udviklingen af ​​blockchain-projekter ved at skabe offentlige blockchains, der vil overholde kinesisk lov og operere internationalt. Det blev også meddelt, at BSN vil integrere støtte til stablecoins, omend tidligst 2021, og vil være i stand til at blive infrastrukturen for den digitale yuan.

På trods af alle disse positive tegn på “accept” af blockchain tror nogle kinesiske virksomheder stadig ikke, at regeringen vil legalisere kryptovalutaer, fordi digitale penge ikke fungerer som valuta. Yifan He, administrerende direktør for Red Date Technology – et teknologivirksomhed involveret i BSN – fortalte Cointelegraph:

”For Kina er det helt sikkert, at kryptokurver bestemt ikke vil blive legaliseret i overskuelig fremtid i Kina. Indtil i dag ser jeg kryptokurver som en form for investering, ikke rigtig valutaer. Når nogle rigtige valutaer skifter hænder, er det meste af tiden til køb af varer eller tjenester. Når de fleste kryptokurver skifter hænder i dag, er 99% af volumen til investeringsformål. Derfor erstatter de selvfølgelig ikke fiat-penge, fordi de ikke fungerer som valutaer. ”

Singapore regulerer vejen frem

Bystaten Singapore behandler kryptovalutaer positivt og ignorerer dem ikke, og dens finansielle tilsynsmyndigheder var blandt de første i 2020 til at udstede relevante love inden for de rammer, hvorunder landets kryptovirksomheder opererer.

I januar udstedte Singapore Monetary Authority, nationens centralbank, Payment Services Act, der regulerer cirkulationen af ​​kryptokurver og relaterede virksomheders aktiviteter, som skal overholde reglerne mod bekæmpelse af hvidvaskning af penge og bekæmpelse af finansiering af terrorisme. Kryptofirmaer skal først registrere sig og derefter ansøge om en licens til at operere i Singapore. For at afklare, hvordan man får en licens, har Association of Cryptocurrency Enterprises and Startups Singapore introduceret en "Kodeks for praksis" at hjælpe virksomheder med deres ansøgninger.

Relaterede: Singapores nationale betalingssystem kan styre global kryptooptagelse

Regeringen stoppede ikke ved blot at udstede love; det begyndte også at udvikle nationale blockchain-projekter. Tidligere i sommer annoncerede Den Monetære Myndighed i Singapore, at den var klar til at teste Project Ubin, dets multikurrency blockchain-betalingsprojekt designet til kommerciel brug og beregnet til at lette mere effektive grænseoverskridende betalinger. Desuden meddelte centralbanken i juni, at den var parat til at samarbejde med Kina om oprettelse af et CBDC.

I øjeblikket har Singapore klar lovgivning vedrørende kryptokurver, og ingen love forbyder deres besiddelse, brug eller udveksling af fiat-valuta. Registrering af et kryptokurrencyfirma i Singapore er også en juridisk sag.

Sydkorea

Sydkorea har også en ren vision af kryptokurver; det nærmer sig imidlertid reguleringen af ​​digitale aktiver på en meget hård måde og betragter digitale aktiver som lovligt betalingsmiddel. Dets lokale børser kontrolleres tæt af offentlige organer, herunder Financial Services Commission. Derudover kan landets økonomi- og finansministerium foretage omfattende kontrol af Bitcoin-børser. Siden september 2017 har ICO’er og marginhandel været forbudt.

I marts vedtog den sydkoreanske regering et lovforslag om regulering af kryptovalutaudvekslinger i landet. Nationalforsamlingen vedtog et revideret lovforslag om rapportering og gennemførelse af visse typer finansielle transaktioner, herunder krypto. Regeringen har indtil marts 2021 til at gennemføre loven. Når de først er i kraft, får blockchain-startups en seks måneders afdragsfri periode for at bringe deres aktiviteter i overensstemmelse med de nye regler.

Regningen vil påvirke krypto-udvekslinger, midler og kryptotegnebøger; virksomheder, der udfører ICO’er og andre markedsdeltagere. De bliver forpligtet til at overholde alle finansielle rapporteringskrav, kun bruge bankkonti med rigtige navne, udføre brugeridentifikation såsom Kend din kunde og certificere deres informationssikkerhedsstyringssystemer. I juli foreslog regeringen at indføre en skat på indkomst fra kryptohandel og endda fastsætte en sats på 20%, men indtil videre er loven ikke vedtaget.

Med hensyn til brugen af ​​blockchain i privat forretning bidrager regeringen til udviklingen af ​​denne sektor på flere måder, herunder gennem brugen af ​​et blockchain-baseret betalingsprogram i byen Seongnam og kryptolagring af fire af landets største banker.

Indisk usikkerhed

Forholdet mellem den indiske regering og kryptokurver kan være forvirrende at forstå. Reserve Bank of India’s 2018-forbud mod regnskabsorganisationer, der betjener virksomheder, der arbejder med krypto, drev nogle virksomheder ud af drift. Regeringen planlagde at gå endnu længere, og i juli 2019 foreslog den et udkast til lovforslag, der ville slå alle, der beskæftiger sig med krypto, med en stor bøde eller en 10-årig fængselsstraf.

I slutningen af ​​marts advarede højesteret i Indien uventet andragender fra kryptovirksomheder og omstødte centralbankens forbud og erklærede det forfatningsmæssigt. Nogle børser greb straks muligheden for at starte handel igen. Situationen har dog været tvetydig lige siden, da det stadig ikke er klart, om den indiske regering vil presse på for at skabe en lovgivningsmæssig ramme for industriens udvikling.

Indtil videre ser det ud til, at myndighederne kan og ønsker at regulere dette område, men de er tøvende, så et andet forbud ser ud som en lettere måde. For eksempel gentog indiske embedsmænd kun fem måneder efter, at det første forbud blev ophævet, muligheden for at forbyde handel med kryptokurrency gennem lovændringer.

Relaterede: Indiske banker handler langsomt for at acceptere kryptoindustrien på trods af RBI’s godkendelse

Sumit Gupta, administrerende direktør og medstifter af CoinDCX – en indisk kryptokursudveksling – fortalte Cointelegraph, at det i lande som Indien, hvor vedtagelsen og legaliseringen af ​​kryptokurver ikke har været så hurtig som i Sydkorea eller Singapore, vil det tage tid for virksomheder at vænne sig til et nyt finansielt instrument:

”I løbet af 2020 har vi set, at regulering skifter fra et” tæppe forbud ”til en mere målt og beregnet tilgang, der sigter mod at beskytte investorer og bekæmpe potentiel svig i branchen. Vi mener, at da traditionelle aktører i stigende grad er fortrolige med kryptokurver, vil vi se en stigning i adoption af kryptokurrency på tværs af nationer og regioner.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map