Hvem er bange for sikkerhedstokens? STO Ecosystem begynder at levere på 2018 Hype

Den generelle hype circa 2018 proklamerede sikkerhedstokener som kryptos killer-app. Efter at Bitcoin faldt fra sit højdepunkt på $ 20.000 i december 2017, havde nogle af de mere revolutionerende løfter om kryptokurver mistet deres glans – især efter det efterfølgende sammenbrud af altcoin-markedet og kaoset med de første mønttilbud..

Security token-tilbud eller STO’er blev på den anden side faktureret som en mere håndterbar, hvis den stadig er ekstrem, måde at opgradere de støvede gamle finansielle systemer, der understøtter aktiehandel. En revolution inden for økonomi.

To år senere, og den revolution i aktier og obligationer er endnu ikke sket ordentligt. Dette er historien om hvorfor samt et kort over, hvor sikkerhedstokener er, og hvor de ser ud til at være på vej.

Sondringen mellem sikkerhedstokener og kryptokurver

Klassiske kryptokurver er decentraliserede værditegn, der pr. Deres navn ligner dollars mere end aktier. Selvom mange kryptoaktiver endte med at kæmpe med værdipapirtilsynsmyndigheder, der bestred deres klassificering, betragtes kryptoer som Bitcoin og Ether bredt som ikke værdipapirer. I USA er de for eksempel reguleret som råvarer – ikke det samme som valutaer, men en status, der ikke indeholder nogen enkelt virksomhed eller enhed, der skal holdes til regnskab.

Sikkerhedstokener er forskellige. De hævder udtrykkeligt, at de er investeringer i det selskab, der udsteder dem. Derfor indebærer de rapporteringskrav, der er strengere end de andre kryptoaktiver og stort set identiske med aktier.

Fordelen ved STO’er over traditionelle værdipapirer er, at de teknologisk fungerer som kryptoaktiver. Handel lukker ikke, når natten falder over New York eller Hong Kong. De handler også hurtigere og kunne hypotetisk give likviditet på global skala. Hvorfor ville ethvert firma vælge at begrænse rækkevidden af ​​dets oprindelige offentlige udbud til en bestemt børs, der betjener en enkelt jurisdiktion, når investorpuljen kunne gå over hele verden?

Hvor regeringen træder ind

Desværre for dem, der ønsker at udstede dem, er de største fordele ved sikkerhedstokens de samme grunde, at regulatorer er forsigtige med dem. USA er langt værter for største aktiemarked i verden; så US Securities and Exchange Commission spiller en overdimensioneret rolle i styringen af ​​global værdipapirhandel.

På samme måde opstiller SECs krav som standard globale normer for STO’er. Som med spørgsmålet om, hvilke kryptokurver der kvalificerer som værdipapirer, venter meget af branchen på SEC for at gøre sine forventninger klarere. Det gælder ikke kun inden for offentliggørelse og registreringsformularer. Selv når et nyt token registreres og ser ud til at overholde de eksisterende regler fuldt ud, er det stadig umuligt at handle det i stor skala.

Det er ikke rimeligt at beskylde SEC for stonewalling-fremskridt i betragtning af antallet af tokens, der er aktivt registreret i Kommissionen. Der er dog fortsat store tilbageholdelser af masseomfang af STO’er, herunder regulatorisk usikkerhed og modstand blandt mere traditionelle aktiemarkeder. Desværre er disse markeder, hvor tokeniserende værdipapirer får mest indflydelse, men de store markeder venter også på tilsynsmyndigheder, der til gengæld overvåger eksisterende mindre markeder for advarselsskilte..

Administrerende direktør for BRD Wallet og SBI Mining Adam Traidman satte den stoppede situation ned til SECs langsomme uddannelse inden for blockchain-teknologi bredt og sagde om STO’er:

”Det er sådan en no-brainer. Og det eneste, der virkelig holder det tilbage, er de lovgivningsmæssige ting. Og det er ikke som SEC siger nej. Det er bare, at de ikke får det endnu. De forstår bare ikke. “

Selvom de tillader visse sikkerhedstokens at eksistere, har tilsynsmyndighederne været tilbageholdende med at åbne spillesteder for faktisk at handle med disse tokens, især steder, der er tilgængelige for almindelige Main Street-investorer. Børsen, der arbejder med sikkerhedstokener, er stærkt fokuseret på private tilbud til institutionelle investorer eller tokens, der oprindeligt blev tilbudt under undtagelser fra fuldt ud registreret værdipapirer, især Reg. EN.

“En forhindring for vedtagelse er opdatering af de mange mekanismer i en børs eller anden handelsplatform for at imødekomme disse aktiver,” sagde Karen Ubell, der for nylig blev medlem af Goodwin Procter som partner i sin praksis inden for blockchain og digital valuta. ”Offentliggørelse er ikke en forhindring, der ikke kan overvindes. Jeg tror, ​​spørgsmålet er, hvordan digitale værdipapirer handler. ”

Ben Marzouk, en advokat, der specialiserer sig i digital kapitalindsamling i Eversheds Sutherland, var enig: “Med hensyn til indsigelser tror jeg SECs største bekymring er værdiansættelse, likviditet og opbevaring af de digitale eller ‘tokeniserede’ aktiver på børsen.”

Den aktuelle scene: Branchen

Mange sikkerhedstokener – selv offentligt tilgængelige – findes i overensstemmelse med SEC. Der er en blomstrende handel med private tilbud, der afhænger af blockchain-teknologi for at automatisere bekymringer som antallet af tokenholdere tilladt på et enkelt tidspunkt eller kontrol af sanktionslister. Virksomheder som Blockstack og Props har endda brugt SEC-undtagelser til at tilbyde deres sikkerhedstokener til den amerikanske offentlighed inden for det sidste år.

Platforme som tZero og Openfinance har tilbudt handel med sikkerhedstoken til amerikanske investorer i årevis. Openfinance har dog haft en dramatisk og forvirrende 2020 og truer med at trække sine STO’er fra platformen, hvis interessenter og udstedere ikke betalte mere i maj. Firmaet oplevede efterfølgende nogle skift i den udøvende ledelse, hvilket efterlod mange observatører forvirrede over børsens fremtid.

Et lidenskabsprojekt fra det børsnoterede firma Overstock.com, tZero er mindre i risiko for sammenbrud. Imidlertid tilbyder platformen kun to sikkerhedstokens til offentlig handel, hvoraf den ene, OSTKO, er et digitalt udbytte i moderselskabet Overstock og er blevet det dominerende sådant token på markedet. Dette er både fordi Overstock er et stort selskab inden for det traditionelle aktiemarked, og fordi distribution af sikkerhedstokens som udbytte til traditionelle aktier er en genial mekanisme – der minder om en luftdrop – for at undgå bureaukrati.

Med handel, der blev lanceret i begyndelsen af ​​juli, lykkedes det Arca’s ArCoin (ARCA) at berolige SEC efter to års forhandlinger og synes at være klar til at åbne en bredere vifte af lignende tokens.

Fraværende er imidlertid de kolossale markeder, der gør sikkerhedstokens tilgængelige for offentligheden i skala à la Nasdaq eller endda Coinbase. På trods af branchens bedste indsats er der intet sekundært marked med omfanget og likviditeten, der tillader handel med sikkerhedstoken på en sådan måde, der viser det som et teknologisk vidunder.

Den aktuelle scene: Reguleringssiden

Tag eksemplet med Coinbase. Kryptobørsen erhvervede oprindeligt et alternativt handelssystem licens i 2018 ved at købe Keystone Capital Corp, som allerede var registreret. På grund af fejlkommunikation med tilsynsmyndigheder fik firmaet formodentlig en række offentlige udsagn for to år siden om, hvad SEC havde godkendt, da Coinbase foretog denne erhvervelse. Til dato tilbyder de ingen sikkerhedstokener til offentlig handel.

Processen for at få en ATS-licens har ændret sig i de senere år, især med hensyn til SEC’s forhold til STO’er. SEC har stort set sat ATS-applikationer på pause – forskellig fra et direkte forbud, men en del af den bredere tøven blandt regulatorer, især i USA.

Platforme som tZero og Openfinance – den største, der henvender sig til detailkunder – er relativt ældre enheder. Deres ATS’er forud for øget SEC-kontrol i 2018. Så til en vis grad er de blevet bedstefarvet i. centralt dokument på SEC’s holdning til november samme år. For at kunne tilbyde sikkerhedstokener skal potentielle børser først registrere sig hos SEC som mæglerforhandler og derefter i henhold til ATS-forordningen.

Disse platforme lever og dør før regulatorer på basis af at omfatte old school-regulering, der ofte har brug for at fjerne sig fra kryptos kaotiske omdømme. Alan Konevsky, Chief Legal Officer for tZero, understregede denne skelnen som et forord til en samtale med Cointelegraph:

”Lad os ikke samle krypto- og digitale aktiver med værdipapirer. […] Vi har altid været fokuseret på at være meget klare på, at det, vi beskæftiger os med, er værdipapirer i fuld overensstemmelse med føderale værdipapirlove. ”

Listen over registrerede ATS’er har vokset, men langsomt. North Capital er lige kommet godkendelse i april, men nævnte ingen planer for offentlige tilbud.

I betragtning af begrænsede handelssteder er STO’er, der er tilgængelige nu, fast i deres egne portaler og fjernet fra bredere markeder. En del af Arcas bemærkelsesværdige succes er, at det fik SEC om bord med peer-to-peer-handel. Det er en big deal, men det er stadig langt fra en Nasdaq. Omfanget af tilgængelige handelsportaler er et chokepunkt.

Pludselige reguleringsskift fører til en shell-chokeret industri

Her er hvor lovgivningsmæssig kontrol og mainstream-tøven føjes ind i hinanden i en ond cirkel. Større etablerede virksomheder viger væk fra STO’er, fordi regulatorerne ikke har givet en klar køreplan, og disse store partier har mere at tabe ved at kaste ressourcer i en blindgyde.

Disse større partier har også advokatfirmaer med adgang til regulatorer, og deres navne påkalder mere offentlig opmærksomhed. Hvis Apple skulle igangsætte en STO, er det en automatisk og unignorable overskrift, der giver offentligt pres på regulatorer, for ikke at nævne et juridisk team med ressourcerne til at kæmpe en lang kamp. Se for eksempel, hvor meget Facebooks meddelelse om Vægten for over et år siden tvang globale tal til at debattere stablecoins på en ny måde.

Sjovt nok er en del af appellen om tokeniserende værdipapirer, at det forenkler traditionelle overholdelsesforanstaltninger, især for privatiserede tilbud. I øjeblikket spores forskellige krav i forskellige lande til virksomheder, der ønsker at holde deres tilbud private, gennem mere traditionelle hovedbøger. Det betyder, at virksomheder med jævne mellemrum skal offentliggøres, fordi de mistede oversigten over ting som antallet af aktionærer på traditionelle markeder.

Securitize er en licenseret overførselsagent, der digitaliserer værdipapirer til private markeder – herunder overholdelsespraksis, som CEO og grundlægger Carlos Domingo sagde, at blockchain-teknologi hjælper med at fremskynde:

”Digitale værdipapirer er bare en måde at digitalisere alt omkring et værdipapir på. Sporing af ejerskab, handelsbegrænsninger – Det sker bare, at blockchain egner sig særligt godt til denne type digitalisering, fordi det allerede er en global distribueret hovedbog, der er offentlig, som alle kan se, det er uforanderligt, der har en meget enkel måde at repræsentere ejerskab af tokens. Disse tokens handler også gennem smarte kontrakter, der tilfældigvis sætter regler, som du kan håndhæve. Så det sker bare en meget flot teknologi til løsning af dette problem. ”

Forvirringen blandt dedikerede brancheaktører skaber tydeligvis potentielt interesserede parter, der plejede at arbejde med klassiske værdipapirer, selvom mange ser fordelene.

Hvor kommer fremskridt fra i USA.?

Mange virksomheder chipper i øjeblikket over komplikationerne ved at udvide handelen med sikkerhedstokener i USA. Muneeb Ali, administrerende direktør for Blockstack, fortalte Cointelegraph, at efter at have afsluttet sin Reg. Et + tilbud i USA, firmaet arbejder nu på at udvide handelen inden for landet. Dens STX-tokens er dog allerede tilgængelige for internationale købere på kryptobørs.

Arca tog tydeligt en anden tilgang med sit token og prioriterede amerikansk handel frem for en fundraise. Og efter at være startet på grundlag af aktiver understøttet af US Treasury, søger de at skabe flere af sådanne tokens. Ifølge Jerald David, præsident for Arca Capital Management: “Arca U.S. Treasury Fund er den første af en række produkter, som Arca Labs søger at udvikle.”

Advokat Susan Gault-Brown fra Morrison & Foerster, firmaet, der arbejdede for at få Arcas token til at overholdes, bemærkede vigtigheden af ​​disse første trin. “Når noget er et spørgsmål om første indtryk hos et reguleringsorgan, tror jeg, det har tendens til at blive mere undersøgt,” fortalte Gault-Brown Cointelegraph og fortsatte:

”Når du har et produkt, der er gennemgået registrering, og du vil bruge den samme ramme – og jeg tror ikke, det er nødvendigvis kun Arca. Hvis du havde en anden fond, der ønsker at bruge den samme ramme, får de lettere tid. ”

Precedent spiller en vigtig rolle i alle elementer i amerikansk lov, som alle systemer afledt af British Common Law. Da SEC for nylig vedtog regler for at fremskynde godkendelsen af ​​forslag til nye investeringsselskaber baseret på lighed med tidligere forslag, er det klart, at Kommissionen arbejder på at afhjælpe deres eget sikkerhedskopierede system. Gault-Brown aftalt:

“Jeg tror ikke, at nogen, sandsynligvis endda agenturet, tror, ​​at de har fulgt med, bare fordi teknologien typisk bevæger sig hurtigere end et reguleringsorgan.”

Derfor kan det nye forslag sammen med det voksende antal nye tilgængelige tokens resultere i en god cyklus: Efterhånden som flere forslag godkendes, er der flere præcedenser at opfordre til at godkende flere nye forslag.

Når det handler om f.eks. Nasdaq, er det usandsynligt, at det med hensyn til markeder vil inkorporere sikkerhedstoken snart; dog ser store udvekslinger bestemt på teknologien. Mest foran spillet blandt amerikanske spillere ser det ud til at være Boston Options Exchange, eller BOX, hvis tilknyttede BOX Digital indgået et samarbejde med tZero tilbage i 2018 til indbyggede STO’er.

BOX var bestemt klar over, at det kom ind i en lang lovlig frem og tilbage med SEC. I overensstemmelse med den generelle tone i STO’ernes status i landet afviser SEC ikke åbenlyst BOX Digital’s forslag om offentlig handel. Kommissionen har dog sparket dåsen ned ad gaden gentagne gange på eventuelle endelige afgørelser, senest forsinket beslutninger om to foreslåede regler ændringer den 16. juli.

… hvad med internationalt?

Mens der sker mange fremskridt fremad i USA, har mange aktører fokuseret på at opbygge handel uden for landet på trods af dets eftertragtede kapitalmarkeder, netop for at undgå dets yderst opmærksomme tilsynsmyndigheder – i det mindste for nu.

I december annoncerede Tokyo-baserede SBI Group investeringer i nye STO-fokuserede filialer af den 160 år gamle tyske børs Börse Stuttgart. I samtale med Cointelegraph henviste ledere hos SBI Digital Asset Holdings til yderligere planer om at lancere STO-platforme i Singapore og overalt i Asien..

Fernando Luis Vázquez Cao, administrerende direktør for SBI Digital Asset Holdings, fortalte Cointelegraph, at STO’ernes natur er, at du skal have revolutionerende teknologi kombineret med vilje til at være “kedelig” og engagere sig med regulatorer på samme måde som etablerede institutioner gør. Med en samtale med administrerende direktør for Börse Stuttgart om emnet for at få platformen fra jorden, forklarede Vázquez Cao:

”Det burde være de etablerede operatører, der forstyrrer sig selv. Fordi kun de kedelige enheder som os, kun de kedelige institutioner som os, forstår overholdelse, forstår hvad der kræves for at udføre ordentlig KYC-kontrol, AML-kontrol, risikostyring. Når det er sagt, skal du have nogen, der kører en så kedelig enhed, der også kender teknologi. ”

Det er i dette tilfælde interessant, at SBI er mere villig til at beskæftige sig med Tysklands føderale finanstilsyn, eller BaFin, end SEC. Som en jurisdiktion er Tysklands finansielle love på ingen måde slappe, og BaFins opmærksomhed er berømt. Vázquez Cao var enig, men så BaFin som meget interesseret i teknologiske opdateringer til eksisterende systemer, delvist ud af en følelse af konkurrence med nabolandet Schweiz.

Ser frem til

Mens han henviste til tidslinjer, sagde Vásquez Cao op til flere årtier, men så blockchain-baserede teknologiske opgraderinger som afgørende for at sammensætte globale værdipapirmarkeder:

”Det vil reducere al denne friktion, fordi folk fortsætter med at tale om globale markeder, men der er ikke sådan noget. Du har alle disse forskellige siloer. Intet kan deles selv i Den Europæiske Union. ”

Konevsky fra tZero forklarede, at der i en eller anden form ikke er tvivl om, at det nuværende system til overførsel af værdipapirer skal ændres:

”Jeg synes, det er uundgåeligt, at der kommer en udvikling i branchen. Hvis du skulle designe et system til at flytte værdipapirer eller fiat-valuta eller andre ting af værdi globalt ved hjælp af den teknologi, du har nu, ville du ikke opbygge det system, vi har nu. ”

Nicholas Losurdo, en partner hos Goodwin, der for nylig vendte tilbage til firmaet efter at have fungeret som rådgiver for SEC-kommissær Roisman, bemærkede toneforskydningen på STO’er siden hypen fra 2018, men fortolkede dette skift som et godt tegn på langsigtet fremskridt:

”Jeg tror, ​​at hype er for længst væk, men i god forstand. Jeg tror ikke, at noget er fizzlet ud. […] De spillere, der stadig er i rummet, er legitime, fokuserede og forpligtede til at implementere den teknologi, der holder så meget løfte. Så jeg tror ikke, de fungerer længere baseret på hype. “

Traidman var endnu mere sikker på STOs fremtid:

“Om 20 år vil der ikke være nogen, der bliver offentligt tilgængelige på Nasdaq – Nå, de bliver muligvis offentligt tilgængelige på Nasdaq, men de gør det gennem sikkerhedstokener.”

Tech bevæger sig hurtigt. Vant til dette tempo er mange teknologiske innovatører frustrerede over den opfattede lovgivningsmæssige holdup til STO’er. Men i den store ordning af ting er det et helt nyt koncept, der er grundlæggende til at ændre, hvordan investeringer sker, hvordan folk holder deres penge. Lovene skal tilpasses, men det er rimeligt, at tilsynsmyndighederne er forsigtige med, hvad de tillader. Desuden er det rimeligt for dem at ønske at se, hvordan mindre eksperimenter med tokeniserede eksperimenter spiller ud.

Det, vi ser i øjeblikket, er ikke en pludselig revolution, men det er fremskridt. De første aktører, der er involveret i tokenisering af værdipapirer, har på en eller anden måde til opgave at skabe scenen for større projekter. Udvikling af nye platforme og markeder etablering af mere sammenhængende lovgivningsmæssige forventninger og væksten i antallet af større værdipapirudstedere, der er villige til at lægge deres aktier i form af tokens – alt dette er processer, der udgør et samlet økosystem. Hver er afhængig af de to andre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map