Hvem skalerer det bedst? Inde i Blockchains løbende transaktioner pr. Sekund løb

Open source-projekt Qtum-repræsentanter hævder, at deres virksomheds blockchain med navnet ‘QtumX’ kan rumme “mere end 10.000” transaktioner pr. Sekund (TPS), ifølge en pressemeddelelse, der for nylig blev delt med Cointelegraph.

Med endnu en spiller tilføjet til skalerbarhedsløbet, er det fornuftigt at se tilbage og se, hvordan de vigtigste blokkæder og kryptokurver står i forhold til TPS – og om deres antal faktisk er autentiske..

Transaktionshastighed: Hvor vigtigt er det?

Skalerbarhed er et af kryptokurvernes vigtigste problemer, især når det kommer til de ældre mønter. Faktisk er en af ​​de første offentlige kommentarer til Bitcoins (BTC) hvidbog åbnet med følgende linje: ”Vi har meget, meget brug for et sådant system, men som jeg forstår dit forslag, ser det ikke ud til at skaleres til den krævede størrelse.”

Ti år senere fortsætter problemet – den oprindelige blockchain kan behandles angiveligt kun omkring syv TPS, som til sidst førte til alvorlige konsekvenser. I slutningen af ​​2017 måtte Bitcoin-brugere betale omkring $ 28 i gebyrer så deres transaktioner ville ikke tage dage at gennemføre. Disse problemer resulterede i en hård gaffel og en ny Bitcoin-baseret valuta, Bitcoin Cash (BCH), der gik videre for at øge den maksimale blokstørrelse op til otte megabyte fra kun en.

Mange andre, nyere kryptokurver har siden forsøgt at oprette deres egne blockchains, som angiveligt er hurtigere og billigere. Deres primære mål var ofte at slå den ultimative krypto-nemesis, det centraliserede globale betalingssystem Visa, som kan behandle 24.000 TPS, ifølge IBM-undersøgelsen udført tilbage i 2010. Mange blockchains har siden overgået det punkt under deres skalerbarhedsløb, men kun på papir.

Det er vigtigt at erkende, at selvom TPS, bekræftelsestid og skalerbarhed generelt kan være vigtigt for den længe ventede masseoptagelse, der kommer, er de ikke de eneste kriterier. Mange kryptokurver hævder at have høj TPS-ydeevne i disse dage, men transaktionshastigheden er ofte pålidelig og er generelt svær at måle – især med realtids trafik i stedet for testnetværk med deres ideelle forhold med hensyn til latenstid. Som et resultat adskiller mange af de krævede TPS sig fra deres faktiske værdi.

Desuden, selv med en høj TPS, er efterspørgslen muligvis ikke der. Dette er blevet tydeligt visualiseret på Txstreet-websted, hvor hver transaktion er afbildet som en person, og de udfylder busser, der repræsenterer blokområdet for BTC og BCH. BCH har flere busser – da dens blokstørrelse er større – men få passagerer til at udfylde dem. Tværtimod, mens der kun er to busser til BTC, fylder de hurtigt op, og mange mennesker bliver overfyldt på fortovet og venter på at hoppe på den næste blok. Selv ovennævnte Visa, som har kapacitet til at køre ved 24.000 TPS, gør angiveligt kun 2.000 TPS i gennemsnit, og op til 4.000 i spidsbelastningstimer – med andre ord behøver det ikke mere på dette tidspunkt.

Transaktionshastighed for forskellige blokkæder

Qtum

Påkrævet TPS-kapacitet: 10.000

Qtum-udviklere kørte for nylig blockchains benchmark på Amazon EC2 virtuel server og, ifølge sine egne skøn, QtumX “er i stand til at håndtere mere end 10.000 TPS.” De understreger, at transaktioner på grund af den høje hastighed angiveligt bekræftes, så snart de sendes til netværket.

Det er vigtigt at bemærke, at QtumX ikke er blevet revideret af tredjeparter, og det er derfor umuligt at bekræfte ægtheden af ​​Qtum’s pressemeddelelse på dette tidspunkt. Svarende til QtumX er Aelf, en anden forretningsorienteret blockchain-løsning, hvis udviklingsteam rapporteret opnå så mange som 15.000 TPS under den indledende testkørsel i august 2018.

Krusning

Påkrævet TPS-kapacitet: 50.000 (anslået: 1.500)

Ifølge Ripple håndterer XRP, det digitale aktiv, der anvendes i virksomhedens grænseoverskridende betalingssystem, 1.500 transaktioner pr. sekund. ” Desuden tager det angiveligt kun omkring fire sekunder for betalinger at afvikle, mens XRP kan skalere op til 50.000 TPS “for at håndtere den samme gennemstrømning som Visa.”

I modsætning til de fleste andre valutaer, der er nævnt i denne artikel, har Ripple imidlertid ikke en blockchain. Til dette formål har virksomheden sin egen patenterede teknologi: Ripple-protokollens konsensusalgoritme. Derfor er XRP blevet ignoreret som en kryptokurrency af en del af samfundet.

Ethereum

Anslået TPS-kapacitet: 15

Ethereum (ETH) skalaer dårligt selv på trods af en stor mængde minearbejdere: I øjeblikket rummer dens blockchain omkring 20 TPS. Situationen vil dog sandsynligvis ændre sig, når ETH flytter fra proof-of-work (PoW) til proof-of-stake (PoS) algoritmen.

Det vil efter sigende blive implementeret i den nye protokol kaldet Casper – Friendly Finality Gadget, som også vil anvende sharding oven på PoS. Cointelegraph har dækket protokollen mere detaljeret i en separat artikel.

Ethereum-udviklere har imidlertid ikke kørt opgraderinger til tiden. Senest omplacerede de Constantinopels hårde gaffel til slutningen af ​​februar efter at have fundet en sårbarhed timer før den oprindelige frigivelsestid. Derfor er det uklart, hvornår Casper nøjagtigt vil blive introduceret. Det kan dog muligvis ankomme så snart i år, ifølge dets udviklere.

EOS

Påkrævet TPS-kapacitet: 3.996 (anslået: 50)

I juli 2018, EOS’s teknologichef, Daniel Larimer, tweeted at dens kryptokurrency udførte til 2.351 TPS. Et par måneder senere, blockchain testfirma Whiteblock offentliggjort resultater af “den første uafhængige benchmarktest af EOS-softwaren.” Rapporten viste, at EOS-ydeevnen faktisk var under 50 TPS med “virkelige verdensforhold” med returret latenstid og 0,01 procent pakketab, hvilket “placerede systemet tæt på den ydeevne, der findes i Ethereum.”

Senere EOS Alliance, en nonprofitorganisation dannet af EOS-community-medlemmer og blokerer producenter med den rolle at “lette dialogen inden for communityet” offentliggjort et svar underskrevet af den midlertidige administrerende direktør, Thomas Cox. Det kritiserede Whiteblocks “provokerende papir” og bemærkede, at benchmarkingfirmaet “kun rekrutterede Ethereum-folk til projektet.”

Fantastisk

Påkrævet TPS-kapacitet: 1.000

Stellar (XLM) er en betalingsteknologi, der er bygget på Ripple-protokollen. I modsætning til moderselskabet har Stellar imidlertid til formål at arbejde med udviklende markeder i stedet for banksystemer og andre veletablerede finansielle institutter.

Stellar er rapporteret at have forskellige TPS. Således ifølge en medarbejder hos Light Year, et netværk drevet af Stellar, dets blockchain kan behandle op til 1.000 TPS. I henhold til Barclays Afrikas administrerende direktør for forretnings- og investeringsbankvirksomhed, Stephen van Coller, fandt en test af den stjernedrevne prototype, at den kunne behandle 36 millioner transaktioner i timen ved hjælp af Google cloud-servere, hvilket er omkring 10.000 TPS.

Litecoin

Anslået TPS-kapacitet: 56

Litecoin (LTC) rapporteres at håndtere 56 TPS på sin blockchain. Dog som skaberen af ​​Litecoin Charlie Lee noter, Lightning Network-protokollen kunne drastisk øge TPS-antallet af både LTC og BTC ved at tilføje et ekstra lag.

Tron

Påkrævet TPS-kapacitet: 2.000

I juni 2018 lancerede Tron (TRX) sin mainnet, der vandrede ud af Ethereum-netværket. I et ledsagende blogindlæg opstart rapporteret at have nået en hastighed på 2.000 TPS på sit testnetværk. I juli protokollens administrerende direktør, Justin Sun, pralede at Tron “er 80 gange hurtigere end Ethereum,” hvilket antyder, at den har nået 1.200 TPS på mainnet. Disse oplysninger er ikke bekræftet af benchmarks fra tredjepart.

Cardano

Påkrævet TPS-kapacitet: 250

Cardano er en platform til at opretholde driften af ​​kryptokurrency kaldet ADA. I løbet af en nylig ”Ask Me Anything” -session på YouTube, medstifter Charles Hoskinson nævnte, at Cardano angiveligt kan behandle mellem 50 og 250 TPS. Hoskinson bemærkede dog, at med tilføjelsen af ​​sidekæder i fremtiden vil Cardano være i stand til at håndtere op til 5.000 TPS.

IOTA

Påkrævet TPS-kapacitet: 1.500 (estimeret: ~ 50)

IOTA (MIOTA) er en kryptokurrency, der bruger den såkaldte “Tangle” i stedet for en konventionel blockchain, som angiveligt giver mulighed for at opnå “uendelig skalering” – netværket bliver hurtigere, når flere brugere deltager, skaberne påstand.

Men i et Medium-post, medlem af samfundet Kay Kurokawa kritiseret IOTAs model, der i det væsentlige hævder, at den er centraliseret og ikke garanterer bedre skalering sammenlignet med andre kryptovalutaer. Tidligere har IOTA gjort det rapporteret at det sigter mod at nå 1.000 TPS under stresstest. I henhold til nylig spam-test, der blev kørt af en Reddit-bruger u / -EniQma-, var IOTA Tangle i gennemsnit 45 TPS over en periode på 10 minutter. Den nuværende TPS for Tangle kunne analyseres gennem tackere som tanglemonitor.com.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map