Hvordan overlevede det tyrkiske kryptoøkosystem 2020?

Tyrkiets krypto- og blockchain-økosystem hilste 2020 velkommen med store ambitioner og en stærk track record fra 2019, hvilket var dets bedste år nogensinde med hensyn til vedtagelse. Efter frigivelsen af ​​Statistas “Global Consumer Survey 2019”, der viser Tyrkiet som en global leder med en bred margin med hensyn til kryptobrug, annoncerede den ene store kryptobørs efter den anden planer om at etablere butik i landet.

Huobi og Binance etablerede deres kontorer i Istanbul, Tyrkiets største by og forretningscenter. Store spillere fra Europa som Crypto.com og Bitpanda viste tydelig interesse for det tyrkiske kryptoøkosystem. Den tyrkiske lira, landets nationale valuta, blev et regelmæssigt handelspar på globale børser.

Den tyrkiske regering og den offentlige sektor tog aktive skridt mod vedtagelse af blockchain: Efter at have annonceret planer for en national blockchain-infrastruktur detaljerede regeringen også en køreplan for en national centralbanks digitale valuta. Tyrkiets 2020-årlige præsidentprogram satte slutningen af ​​2020 som en deadline for pilotforsøg af en national blockchain-baseret digital lira. Omkring samme tid annoncerede landets finansielle vagthund Capital Markets Board of Turkey sine planer om at designe en lovgivningsmæssig ramme for krypto.

Det tyrkiske kryptoøkosystem var ved at gøre sig klar til et højoktanår i begyndelsen af ​​2020, men pandemien skete, og mange aspekter af denne flerlagsprogression måtte ramme bremserne hårdt.

Ikke så forskellig fra resten af ​​verden

Det er svært at tale om fremtiden for penge, innovationer eller nye tendenser, hvis de ikke vil give øjeblikkelig lindring i denne periode, hvor folk samles foran tv-skærme for at få opdateringer om liv og død. Da pandemien først ramte, bekymrede ingen i Tyrkiet sig om krypto i et par måneder. Selv den halvering af Bitcoin (BTC) i 2020, den første siden sin forrige rekordhøjeste i 2017, fik ikke massernes opmærksomhed.

Folk havde brug for – og har stadig brug for – effektiv adgang til sundhedspleje og medicin, klarhed om fremskridtene inden for vaccinationer, og først derefter et sikkert tilflugtssted for sikkert at opbevare deres aktiver. Bitcoin kan kun levere den sidste. Derfor var samtalerne om krypto i den tidlige periode af pandemien begrænsede.

Bitcoin helt igennem mod den tyrkiske lira

2020 var ikke et lysår for den tyrkiske økonomi. COVID-19 var bestemt ikke den eneste faktor, der påvirkede et allerede kæmpende land. Men den pandemidrevne panik, usikkerhed og hårde opfordringer fra regeringen om at klare udbruddet resulterede i et kraftigt fald for den tyrkiske lira mod Bitcoin, den amerikanske dollar og de fleste andre valutaer på det globale marked. Johns Hopkins University-professor Steve Hanke, der kaldte lira “toast” på Twitter, hævdede, at “Tyrkiet er løbet tør for ammunition i sit forgæves forsvar af den håbløse lira”, og den eneste løsning er en guldbakket valuta.

Tyrkiske kryptomarkeder fortæller dog en lidt anden historie. Folk, der blev hjemme i længere perioder, blev fascineret af digitale aktiver, der var lette at nå og handle, og flere mennesker begyndte at give krypto en chance som et nyt aktiv. Takket være Bitcoin-halvering, det nylige boom i decentrale finansieringsprojekter og BTC-prisen, der nærmer sig $ 20.000 igen, delte Tyrkiets baserede kryptobørs og globale spillere, der er målrettet mod tyrkiske brugere, imponerende tal i anden halvdel af året. BtcTurk, en førende lokal kryptobørs, meddelte i august, at over 1 million brugere handlede på platformen.

En stor stigning i handelsvolumen blev også afsløret af en anden større udveksling: I et interview med Cointelegraph Turkey fremhævede Paribu-administrerende direktør Yasin Oral, at platformen under den seneste tyrløb på kryptomarkederne oplevede eksponentiel vækst i den daglige handelsvolumen 200 millioner dollars.

Denne ustabile aktivitet i den tyrkiske lira har tiltrukket sig de globale markeder i 2020. Den lira-bundne stablecoin BiLira (TRYB) blev noteret på mange globale børser som Bittrex og BTSE.

Top kryptokurver i Tyrkiet

Tyrkiets Informations- og Kommunikationsteknologimyndighed offentliggjorde sin “Cryptocurrency Research Report” i september. Denne undersøgelse har to vigtige resultater:

For det første er de fem mest investerede kryptokurver i Tyrkiet henholdsvis Bitcoin, XRP, DigiByte (DGB), Bitcoin Cash (BCH) og Stellar Lumen (XLM). Det efterlader faste fra de globale diagrammer som Ether (ETH) og Litecoin (LTC) ud af top fem.

For det andet hævder rapporten, at antallet af kryptoejere i Tyrkiet er 2,4 millioner eller omkring 3% af befolkningen. Disse tal er i modstrid med Statistas tidligere rapport, der hævder, at 20% af 80 millioner mennesker, der bor i Tyrkiet har “kryptoexponering”. Desuden hævder en anden undersøgelse med titlen “Cryptocurrency Awareness and Perception Survey”, at kryptobrug blandt tyrkiske folk faktisk er mindre end 1%. Disse to rapporter hænger et stort rødt spørgsmålstegn over Tyrkiets globale lederskab inden for crypto-adoption, hvilket var samtalen fra 2019.

Fodbold er en port til krypto for Tyrkiet

Ingen årlig sammenlægning, der involverer Tyrkiet, ville være komplet uden et nik til fodbold, den mest populære sport i landet, som også er rodfæstet dybt i sin kultur. I 2020 kom fodbold og krypto tættere end nogensinde takket være et antal partnerskaber og fan-tokens.

BtcTurk blev en stor sponsor for både kvindernes og mænds tyrkiske nationale fodboldhold på vej til næste års UEFA europamesterskab. Dette sponsorering har givet crypto generelt, BtcTurk og BTC selv potentielt høj eksponering under internationale fodboldkampe.

Chiliz, et sports- og underholdningsfokuseret fintech-firma, introducerede en række større tyrkiske fodboldhold til sin blockchain-baserede fan-token-platform, Socios. Fodboldklubber Galatasaray og Trabzonspor har allerede lanceret fan-tokens, hvilket muliggør en ny måde for fans at støtte deres yndlingshold, mens Istanbul Basaksehir har annonceret planer om at starte på Socios inden udgangen af ​​2020. Flere rapporter fremhæver, at andre større klubber som Besiktas og Fenerbahce vil følge trop i 2021.

For at nå ud til flere lokale brugere har Socios også indgået et samarbejde med Paribu for at liste fan-tokens. Det første projekt, der blev noteret på den lokale handelsplatform, Galatasaray Fan Token, oplevede mere end $ 2 millioner i volumen på mindre end 24 timer, hvilket viser, at der er stor interesse for fan-tokens fra tyrkiske brugere. Paribu CEO Oral bemærkede, at der er en betydelig brugerbase “, der lærer Galatasaray Fan Token at kende, før de bliver opmærksomme på Bitcoin eller nogen anden krypto.”

Hvad man kan forvente fra 2021?

Tyrkiet lukker 2020 uden en blockchain-baseret national valuta eller en klar regulering af krypto. Men det betyder ikke, at regeringen helt holder pause. Regulatoriske kræfter er meget aktive i krypto-anti-hvidvaskningsaspektet, og lokale handelsplatforme bekræfter, at de konstant er i kontakt med myndighederne om mistænkelige aktiviteter.

De forventer en indbydende lovgivningsramme til støtte for Tyrkiets vækst som et regionalt knudepunkt for krypto- og blockchain-projekter i 2021 og derefter. Uanset hvad, vil Cointelegraph fortsætte med at dække flere historier fra Tyrkiet som den eneste globale kryptomedieplatform med et dedikeret team i landet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map