Kryptoselskaber, retshåndhævelses- og efterretningsfirmaer arbejder sammen for at bekæmpe menneskehandel

Det kan virke som en usandsynlig kombination, men kryptovirksomheder og retshåndhævende organer går sammen om at bekæmpe en større global kriminalitet: menneskehandel.

Anti-Human Trafficking Intelligence Initiative (ATII) lancerede et cryptocurrency-konsortium i sidste måned for at bekæmpe menneskehandel ved at analysere data genereret fra kryptotransaktioner sammen med at hæve uddannelsesmæssig opmærksomhed omkring disse forfærdelige sexforbrydelser.

Aaron Kahler, formand og grundlægger af ATII, fortalte Cointelegraph, at ATII lancerede sit anti-menneskehandel cryptocurrency consoritum (ATCC) med det mål at samle branchens ledere inden for kryptovalutaområdet for at standardisere oplysninger relateret til menneskehandel. Han sagde:

“Vi har set mange data om narkotikahandel, kriminalitet, finansiering af terrorisme, ransomware og mere, men verden har ikke nok information om menneskehandel. Der foregår så meget af det i dagens mørke marked, et sted hvor vi også ser en masse kryptotransaktioner ske. ”

Ifølge Kahler, der fungerer som formand for ATCC, samarbejder efterretningsfirmaer og kryptokurverorganisationer for at øge bevidstheden omkring røde flag relateret til menneskehandel. Dette inkluderer sexhandel og børnemishandling, som begge Kahler mener, at der ikke er nok fokus på, når det kommer til at indsamle nyttige data til bekæmpelse af disse tragiske begivenheder..

Indsamling af data

Ifølge Den nationale hotline for menneskehandel, over femten hundrede sager om sexhandel fandt sted i USA i løbet af 2018. Dette repræsenterer en stigning på 25% i sager om menneskehandel i USA fra 2017.

Kahler bemærkede, at store efterretningsorganisationer som CipherTrace og Blockchain Intelligence Group sammen med større udvekslinger som Bitfinex og crypto ATM leverer, som DigitalMint, har tilsluttet sig ATCC med den hensigt at dele information og kompilere data for bedre at bekæmpe menneskehandel.

Ifølge Kahler ønsker ATCC at sikre deling af information på en måde svarende til afsnit 314b i US Patriot Act, som stater at retshåndhævelse, regulatorer og finansielle institutioner lovligt kan dele oplysninger om terrorisme eller hvidvaskning af penge for at hjælpe med at bekæmpe disse forbrydelser.

ATCCs mål er at få udvekslinger, retshåndhævelse, dataudbydere og lignende til lovligt at dele denne type information for at bekæmpe menneskehandel, udnyttelse af børn og seksuelt misbrugsmateriale blandt børn. Kahler fortalte Cointelegraph:

”Vi starter denne type samtaler og forhold inden for konsortiet gennem opbygning af typologier, røde flag og andre identifikatorer og efterforskningsteknikker for at begynde at praktisere virksomheders sociale ansvar omkring menneskehandel og tilskynde resten af ​​branchen til at gøre det samme. ”

Hvordan det virker

Når mistænkelig adfærd er blevet opdaget og valideret, underrettes de to retshåndhævende myndigheder, der er en del af ATCC. Kahler nævnte, at ATCC planlægger at have i alt fem retshåndhævende firmaer om bord inden udgangen af ​​2020 sammen med i alt otte kryptokursudvekslinger.

Pamela Clegg, CipherTraces direktør for finansielle efterforskninger og uddannelse og en tidligere amerikansk efterretningsofficer, fortalte Cointelegraph, at bekæmpelse af menneskehandel har været vanskelig på grund af de sparsomme mængder af tilgængelige data.

Selvom nogle tilfælde af menneskehandel har været knyttet til kryptotransaktioner, bemærkede Clegg, at det at have forstået, hvordan disse begivenheder er bundet sammen, har været særligt udfordrende på grund af manglende information. Hun sagde:

”Sporing af menneskehandel gennem kryptokurrency har ikke været et stort succesområde. Dette skyldes, at vi ikke har de første startdata til at vide, om disse transaktioner faktisk er relateret til menneskehandel. Når vi først har identificeret disse transaktioner, kan vi opbygge et netværk til bekæmpelse af disse forbrydelser – men vi har brug for et indledende udgangspunkt. ”

Som ATII- og ATCC-medlem giver CipherTrace de andre medlemmer adgang til firmaets blockchain-analysesoftware til at udføre undersøgelser. CipherTrace deler også data om udveksling af kryptovalutaer med konsortiet.

Et andet ATCC-medlem, identitetsunderretningsfirma 4iQ, hjælper med at hjælpe virksomheder over hele verden med identitetstyveri og databrudssager. Luke Wilson, 4iQs VIP for efterretning, fortalte Cointelegraph, at firmaet i gennemsnit ser 7 til 12 databrud dagligt og har adgang til over 25 milliarder globale identitetsoptegnelser.

Som en del af ATCC forklarede Wilson, at 4iQ specifikt arbejder på at hjælpe med at afmaskere og afmystificere dårlige aktører i menneskehandel. Han sagde:

”Vi er et trusselsunderretningsfirma, men vi har også mange kryptorelaterede data. Det mørke web kører i mange tilfælde på krypto, og når disse websteder bliver brudt, får vi adgang til disse data. Vi kan derefter bruge disse data til at fange de onde. ”

Ud over en overflod af data giver 4iQ ATCC-medlemmer adgang til sit IDHunt Core-værktøj, som bruges til at afdække identiteter bag kriminelle aktiviteter. Firmaet bruger også værktøjer til at spore kryptotransaktioner, få adgang til indsigt som krypto-adresser, IP-adresser, meddelelser mellem købere og sælgere og mere. ”Du kan overvåge disse oplysninger for at se alt for bedre at forstå, hvad der foregår og for at afdække identiteter,” sagde Wilson.

Anerkender de røde flag

Men selv med avancerede værktøjer og data forklarede Clegg, at det uddannelsesmæssige element, CipherTrace bringer til ATCC, er yderst gavnligt. Hun sagde:

”CipherTrace bygger bro over kløften mellem retshåndhævelse, krypto-udveksling og non-profit om emnet menneskehandel. Vi hjælper disse organisationer med at forstå, hvilken type transcational patters de skal være på udkig efter, der kan bestemme menneskehandel. ”

Specifikt påpegede Clegg, at mikrotransaktioner foretaget ved hjælp af kryptokurrency er en facilitator for menneskehandel. Hun forklarede, at f.eks. Børnemishandlingsmateriale let kan udveksles gennem kryptokurrency-mikrobetalinger, hvor små mængder penge overføres mellem enkeltpersoner. Hun sagde:

“Micro-betalinger i kryptovaluta giver kriminelle mulighed for at opbygge og udvide deres rækkevidde, mens de stadig genererer indtægter ved at opkræve mindre. Dette gør også materiale mere tilgængeligt. Jeg ved, at der er steder i verden, der accepterer kryptobetalinger til prostitution. ”

Teresa Anaya, BSA / AML-officer hos TrustToken, et andet ATCC-medlem, nævnte også, at kryptokurrency-mikrobetalinger kunne hjælpe med at bestemme menneskehandel. Hun fortalte Cointelegraph:

”Kommer jeg fra en traditionel økonomisk baggrund, hvor jeg engang har foretaget undersøgelser for Standard Chartered Bank, har jeg bemærket, at i traditionel bankvirksomhed mange gange kun ser på store transaktioner i menneskehandel. I disse tilfælde kan transaktionerne dog være så lave som $ 3. ”

Anaya bemærkede, at TrustToken, firmaet bag TrueUSD (TUSD) stablecoin, sluttede sig til ATCC for at hjælpe organisationer med at identificere mønstre i kryptokurrency-transaktioner og opbygge et afsløringsscenarie ved hjælp af firmaets software til at overvåge disse mønstre. I modsætning til CipherTrace deler TrustToken ikke nogen bruger eller udveksler data, men bygger snarere et forhold til de andre medlemmer for at bestemme, hvordan man bedst opdager og bekæmper menneskehandel..

Derudover påpegede Anaya, at kryptokurrency muligvis appellerer til menneskehandel, fordi den er grænseløs. I modsætning til fiat-transaktioner bemærkede hun, at kryptokurrency kan spores fra det øjeblik, den blev præget til den sidste adresse, den blev modtaget på. Hun sagde:

”Hvis du arbejder på en undersøgelse inden for traditionel bankvirksomhed, har du bankkonti involveret. En transaktion går normalt fra en bankkonto til en anden, og et stop eller en pause er normalt involveret. Dette betyder også, at en undersøgelse undertiden kan stoppe, fordi du ikke er i stand til at få poster fra banker, men dette er ikke tilfældet med krypto. “

Eksempel

Seth Sattler, direktør for overholdelse af bitcoin ATM-udbyder DigitalMint, fortalte Cointelegraph, at det ville være naivt at tro, at kryptokurrency ikke bruges i en vis kapacitet til menneskehandel. Han sagde:

“Cryptocurrency er ved at blive den foretrukne betalingsmetode for websteder, der henvender sig til menneskehandelindustrien, såsom annoncesider, mørke webmarkedspladser og voksenfilmsider, overvågning af den enkeltes brug af krypto vil uundgåeligt altid være en stor del i efterforskningen, afbødende og forhåbentlig forhindrer menneskehandel. ”

Sattler bemærkede endvidere, at DigitalMint ud over at se på kryptotransaktioner har adgang til videofilm, der kan registrere mistænkelig opførsel. Han forklarede, at ud over rutinemæssige små indkøb sent på aftenen, er optagelser af en kvinde, der foretager en transaktion i en bitcoin-pengeautomat med en mand til stede, eller en kunde, der er i telefon, mens de handler, røde flag. Han tilføjede:

“Mere traditionelle røde flag forbundet med menneskehandel kan omfatte adskillige køb i kvindelige tøjbutikker, rejsesider og hoteller. Kryptotransaktionerne på kontoen skal ses som yderligere rødt flag, der antyder menneskehandel. ”

Desuden nævnte Kahler, at menneskehandel er blevet en af ​​de mest rentable forbrydelser i verden og ofte er en forbrydelse mod hvidvaskning af penge.

Forståelse af alt

Mens ATCC kan omfatte konkurrerende kryptoorganisationer og en usædvanlig blanding af retshåndhævende organer, understregede Kahler det vigtige af alle disse virksomheder, der kommer sammen for at bekæmpe menneskehandel.

For eksempel bemærkede Kahler, at Bitfinex, en førende kryptovalutaudveksling og medlem af ATCC, deler kryptotransaktioner og bruger sager, de ser i branchen, til at hæve røde flag omkring mistænkelig aktivitet.

Derudover leverer Blockchain Intelligence Group, der har udviklet en blockchain-agnostisk søge- og analysemotor, retsmedicinske værktøjer og adgang til ubehagelige tegnebogadresser og deler disse oplysninger med konsortiet.

Clegg fra CipherTrace bemærkede, at selvom mange af de organisationer, der er involveret i ATCC, er “konkurrenter”, deler de alle det samme mål om at bekæmpe menneskehandel. Hun sagde:

”På et eller andet tidspunkt er vi alle konkurrenter, men i sidste ende ønsker vi alle sammen at bekæmpe denne pest om menneskehandel. Dette er et globalt problem med svimlende tal, og det er noget, vi har set institutioner være opmærksomme på, men vi er virkelig nødt til at arbejde sammen for at bekæmpe dette fremad. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map