Litecoin Halvering: Alt hvad du behøver at vide inden dagen

Med kun en dag at gå til Litecoins (LTC) næste halveringsbegivenhed beskriver Cointelegraph alt hvad du behøver at vide om kryptokurrencyens reduktion i blokbelønninger. På trods af deres ry for at skabe prisstigninger har føringen til halvering været vidne til et fald i værdiansættelsen på 25 procent i løbet af den sidste måned.

Hvad halveres?

Halvering er en proces, der opstår, når minedriftbelønningen for en kryptokurrency reduceres med 50%. Minearbejdere modtager kryptobelønninger for at løse problemer, der skaber hver nye blok i en given blockchain. Belønningerne er forskellige for hver kryptovaluta. Med Litecoin tildeles minearbejdere i øjeblikket 25 mønter pr. Blok. Efter 5. august, minearbejdere modtager kun 12,5 Litecoins pr. blok.

Litecoin-belønninger halveres hver 840.000 blokke, en proces, der finder sted hvert fjerde år. Blokhastigheden for Litecoin er cirka 2,5 minutter med cirka 576 blokke genereret om dagen. En af nøglefaktorerne, der skal tages i betragtning, er at ifølge kodningen bag kryptokurver som Bitcoin (BTC) og Litecoin, vil kun et bestemt beløb nogensinde blive udvundet. Denne særskilte egenskab adskiller den fra fiat-valutaer, som teoretisk kan udskrives uendeligt.

Selvom det er svært at sige, hvornår de endelige Litecoins vil blive udvundet, er Litecoin Foundation skøn at det vil være omkring 2142, når det maksimale 84 millioner Litecoins nås. På pressetiden er der 62.983.450 Litecoins i omløb, hvilket repræsenterer 74,93% af alle Litecoins, der nogensinde vil blive udvundet. Dette efterlader ca. 21 millioner mønter tilbage, der skal udvindes frem til 2142. Til sammenligning anslås det, at de sidste par Bitcoins (BTC) vil blive udvundet omkring 2140.

Halvinger følges nøje af investorer, da den deraf følgende reduktion i minebelønninger påvirker rentabiliteten. Derfor har dette en knock-on effekt på prisen. For investorer kan dette være en blandet taske. Ifølge teorien om udbud og efterspørgsel skal halvinger øge prisen på kryptokurrency. Da de modtager færre mønter pr. Blok løst, stopper minearbejdere med at producere dem, indtil arbejdet igen bliver rentabelt. Når færre mønter går i omløb, stiger prisen derfor, da efterspørgslen – i teorien – vil overhale udbuddet. Selvom dette lyder som en sikker sejr for investorer, kan halvinger medføre endnu større ustabilitet på et allerede ustabilt marked.

Tidligere halvinger har vækket investorernes interesse, og den kommende Litecoin-begivenhed er ingen undtagelse. Ifølge Google Trends toppede søgningerne efter “Litecoin halvering” mellem 9. juni og 15. juni, selvom data viser, at denne tendens igen er stigende.

Søgninger efter “Bitcoin halvering” på Google er typisk flere end poster for Litecoin, selvom denne tendens er vendt pr. 30. juli.

Googles søgevolumen til Litecoin og Bitcoin halvering

Hvad der kunne ske?

I tiden op til halveringen øger minearbejdere operationer for at maksimere deres afkast, indtil hele processen bliver urentabel. Minearbejdere har brug for at investere i kraftfuldt, specialiseret udstyr for at tage de computerudfordringer, der kræves for at skabe blokke, på. Efterhånden som vanskeligheden ved minedrift blokke stiger, stiger også elomkostningerne. Minedrift er ikke længere et spil for individuelle hobbyfolk, selv de største minedrifte kæmper for at forblive rentable i den såkaldte kryptovinter i 2018. Minedrift er nu en stor forretning, og virksomheder skal tjene penge. Så når rentabiliteten falder, har aktiviteter en tendens til at ophøre.

Det faktum, at minearbejdere vil føle varmen efter halveringen, er ingen hemmelighed, hvor Litecoin-skaberen Charlie Lee forudsiger, at mange vil holde kæft efter 5. august. Lee fortalte det australske krypto-nyhedswebsted Mickey, at halvering af blokbelønningen med 50% altid har en indvirkning på Litecoin minedrift økosystem:

”Når minedriftens belønninger halveres, vil nogle minearbejdere ikke være rentable, og de lukker deres maskine. Hvis en stor procentdel gør det, vil blokke blive langsommere i nogen tid. For litecoin er det tre og en halv dag før den næste ændring, så muligvis som syv dage med langsommere blokke, og derefter derefter vil vanskelighederne omjusteres, og alt vil være fint. “

På trods af den almindeligt accepterede teori om, at et fald i udbuddet resulterer i en tilsvarende stigning i efterspørgslen, foreslog Lee, at markedssentimentet også spiller en rolle i stigningen i prisen:

”Med hensyn til prisen skal halveringen prissættes, fordi alle ved om det siden starten. Men sagen er, at folk forventer, at prisen vil stige. Så mange mennesker køber ind, fordi de forventer, at prisen vil stige, og det er en slags selvopfyldende profeti. Så fordi de køber ind, stiger prisen faktisk. “

Efter Litecoins halvering i 2015 toppede mønten i juli samme år, før den mistede næsten 50% af sin værdi på tidspunktet for belønningsreduktionen, hvilket kulminerede med et fald på 75% i kølvandet, Mickey rapporter. Naeem Aslam, chefmarkedsanalytiker hos ThinkMarketsFX, fortalte Cointelegraph via e-mail, at reduktion af blokbelønninger for minearbejdere er en effektiv filtreringsproces og var enig i, at effekten på prisen normalt er positiv:

”At reducere incitamentet til minearbejdere er godt for LTC, fordi kun seriøse mennesker forbliver i rummet. Hvad angår prishandlingen, er det svært, og det afhænger meget af stemningen, men normalt er denne form for handling positiv for prisen. ”

Hvis prisbomberne efter halvering, vil netværkshash-hastigheden hale, når minedrift begynder at lukke, og kun de største minedrift går i drift. Når hashhastigheden falder til under et bestemt punkt, justeres minedriftens vanskeligheder sig selv, og mindre minearbejdere kan muligvis begynde minedrift igen.

Udbud og efterspørgsel: Eksperter vejer ind

Selvom halvering af begivenheder i vid udstrækning anses for at resultere i en prisstigning for den givne kryptovaluta, forudser markedseksperter ingen dramatiske ændringer i værdiansættelsen. Mati Greenspan, senior markedsanalytiker hos eToro, fortalte Cointelegraph, at halveringsbegivenheder normalt er prissat inden de rent faktisk sker:

”Det ser ud til at være tilfældet her også. Litecoin har overgået resten af ​​markedet under dette års rally, og nogle siger, at det var en grundlæggende årsag til det opadgående momentum i første halvdel af dette år. Det er svært at sige, hvordan eller selv om prisen vil reagere på begivenheden på kort sigt. På lang sigt understøtter reduceret udbud højere priser, alt andet lige. ”

Den berømte kryptohandler og teknisk analytiker Crypto Rand aftalt også i e-mail-samtaler med Cointelegraph, at halveringsbegivenheden allerede er blevet prissat i:

”Jeg tror ikke, at halveringsbegivenheden har stor indflydelse på Litecoin-prisen, den er allerede prissat siden en måned, vil jeg sige. LTC ser ret solid ud her. Det brød lige op den lokale nedadgående kanal efter hoppende på nøglen $ 88 rækkevidde support. Hvis faldet i volumen endelig slutter, forventer jeg en stigning i prisen tilbage til $ 105- $ 110. Lige nu ser det ud som en solid mulighed blandt resten af ​​big caps. ”

For Aslam er de, der forsøger at hoppe på halverende sovetog, allerede for sent:

”Den vigtigste faktor at huske er, at denne form for planlagte begivenheder allerede er fuldt prissat, og forhandlere allerede har positioneret sig til dette. Når du løber op til begivenheden, er det normalt ikke klogt at deltage i det træk, fordi du allerede er for sent til festen. Derfor køber smarte penge altid rygten og sælger nyhederne. ”

Greenspan forudsiger, at der ikke vil være mange overraskelser i minedrift, dels på grund af Litecoins scryptalgoritme:

”Litecoins scryptalgoritme er ret unik, så den hardware, der bruges til udvinding, kan ikke let tilpasses til minedrift af andre tokens. Derfor har det ikke helt den samme konkurrence om hashrate, som nogle af de andre ulemper har. Min følelse er, at LTC-minearbejdere har haft rigelig tid til at forberede sig på halveringen, så vi ikke skulle se nogen større ændringer. ”

På spørgsmålet om, hvad investorer, der ejer LTC, skulle gøre, havde Greenspan råd:

”Holding. Men vigtigere at bruge. Litecoins værdiproposition indebærer specifikt at være et mere holdbart symbol til betaling. Jo flere mennesker bruger det til dette formål, jo stærkere bliver netværket. ”

Nogle medlemmer af kryptosamfundet kommenterer, at Litecoin-halveringen kan ses som en testkørsel for den kommende halvårs 2020 BTC-halvering, og at vi derfor kan forvente lignende resultater. For Greenspan er sammenligningen sund, selvom han advarede om, at resultaterne ikke vil være identiske:

”Markedet har modnet meget siden sidste Bitcoin og Litecoin halvings. Selvom vi umuligt kunne forvente en spejlreaktion, skulle LTC-halveringen give os nogle indikationer på, hvad vi kunne forvente, når BTC gør det samme næste år. ”

Crypto Rand er dog ikke så sikker og siger, at investorforståelse og endda bevidsthed om Litecoin sidestillet med Bitcoin er uforlignelig:

”Jeg tror ikke, at LTC-halvering kan fungere som test for Bitcoin, jeg vil sige, at 95% af de handlende / investorer ikke er opmærksomme på halveringen i LTC, eller de ved ikke, hvad der betyder. Dækningen for BTC er og vil være en fuldstændig almindelig begivenhed, alle vil være opmærksomme på det. ”

Strix Leviathan siger, at halvering af overskud er en myte

Et blogindlæg offentliggjort 21. juli af institutionel kvalitet algoritmisk investeringsstyringsplatform Strix Leviathan rapporterede, at kryptokurver ikke overgår markedet i månederne op til og efter blokbelønningsreduktioner.

Rapporten fundet at udbuds- og efterspørgselsteorien, skønt “bestemt mulig som en logisk teori,” ikke resulterer i en hurtig prisstigning. I henhold til rapporten fandt Strix Leviathan-analytikere, at LTC overgik markedet to gange før en reduktion i blokbelønninger, men alligevel faldt til de nederste 25% af markedet i den efterfølgende seks måneders periode. Rapporten postulerer også, at udførelsen af ​​et kryptoaktiv både i og uden for halveringsperioder er stort set den samme:

”Hvad vi finder ud af er, at afkastfordelingen af ​​et aktivs halveringsperioder versus afkastfordelingen uden for dets halveringsperioder afslører, at de statistisk set er de samme på et konfidensniveau på 99%. Med andre ord fandt vi ikke beviser for, at en halveringshændelse resulterer i unormal prishandling, og vi har at gøre med en omstændig illusion. Det forekommer mere sandsynligt, at returadfærden før, under og efter en halvering sammenfaldes mere med stigende niveauer af spekulation end med et underliggende skift i salgssides pres. ”

Fusioneret minedrift kan mindske blokbelønningsreduktioner

En rapport offentliggjort af Binance Research, en arm af større kryptobørs Binance, fandt, at virkningen af ​​halvinger for både BTC- og LTC-minearbejdere kunne mindskes ved fusioneret minedrift. Binance-forskere analyserede Charlie Lees forudsigelse om, at mange minearbejdere skulle stoppe driften og undersøgte, hvordan fusioneret minedrift kunne hjælpe med at holde minearbejdere om bord, selv efter at belønningerne er blevet reduceret.

Fusioneret minedrift bruger det arbejde, der er udført på en overordnet blockchain og spreder det over andre mindre “barneblokkæder” ved hjælp af ekstra proof-of-work (AuxPoW). De tre mest fremtrædende eksempler på fusioneret minedrift er Litecoin-fusioneret Namecoin (NMC), Bitcoin-fusioneret Dogecoin (DOGE) og Myriadcoin (XMY), en kryptokurrency fusioneret med både BTC og LTC.

Rapporten teoretiserede, at fusioneret minedrift kunne hjælpe med at mindske virkningen af ​​belønningsreduktioner ved fremtidige blokbelønninger planlagt for både Litecoin og Bitcoin. Binance-forskere rapporterede også, at mindre kæder kunne inkorporere AuxPoW i fremtiden for at understøtte større netværkssikkerhed og reducere behovet for en uafhængig minedrift. Rapporten fandt dog nogle potentielle mangler. Forskere sagde, at minearbejdere måske ikke henvender sig til fusioneret minedrift på grund af risikoen for driftsomkostninger, når de understøtter blokeringer af børn og potentielle fald i markedsprisen.

Rapporten nævner Dogecoin som de mest succesrige eksempler på fusioneret minedrift, der vedtog modellen i august 2014. Efter skiftet steg møntens mineshashrate med 1.500%. Rapporten fandt også, at 90% af Dogecoins samlede hashprocent fra juli 2019 stammer fra Litecoin-minepuljer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map