Multi-utility tokens for at aktivere Web 3.0 ved at give mere end økonomisk værdi

Kryptovalutaer er almindeligt kendt for at være en værdibutik, men da blockchain-rummet fortsætter med at modnes, oprettes værktøjstokens, der udvider deres fordele ud over blot økonomiske gevinster.

Scott Gralnick, direktør for globale partnerskaber for ShapeShift – en schweizisk kryptokursudveksling – fortalte Cointelegraph, at kryptokurrency kan hjælpe med at starte Web 3.0, da flere hjælpeprogrammer er designet til at levere funktioner ud over markedsværdien:

”Hos ShapeShift ser vi forbi ideen om, hvorvidt et token har værdi og kan handles eller holdes. Fremadrettet håber vi, at tokens vil have funktionalitet ud over at være bare et digitalt aktiv. Vi mener snarere, at tokens vil muliggøre et fuldt decentraliseret økosystem. ”

Mens der stadig ikke er en klar definition af “Web 3.0”, bruges udtrykket til at beskrive teknologier, der styrer internettets fremtid. Som sådan tror mange i kryptosamfundet, at denne fremtidige version af internettet vil være decentraliseret.

Don Tapscott, en berømt forfatter og medstifter af Blockchain Research Institute, fortalte Cointelegraph, at Web 3.0 er i betragtningens øjne. ”Der er mange definitioner, men generelt er jeg ikke begejstret for sceneteorier. Jeg finder ud af, at folk med tiden begynder at forme virkeligheden, så de passer til deres egen teori, ”sagde han.

Multi-utility tokens designet til at køre Web 3.0

For at muliggøre ægte decentralisering forklarede Gralnick, at ShapeShifts FOX-loyalitetstoken, der blev lanceret i november 2019, er avanceret til et multifunktionelt token, der nu kan bruges på tre måder på tværs af ShapeShift-økosystemet.

Selvom FOX tokens holde værdi, nævnte Gralnick, at de også giver brugerne gratis handel på ShapeShift-platformen. Derudover delte Gralnick, at ShapeShift for nylig udgav en produktfunktion kaldet “Rainfall”, der belønner ShapeShift-brugere for at have FOX-tokens. “Hvis du er en verificeret ShapeShift-bruger og holder FOX i din tegnebog, bliver du automatisk indgået i regn,” sagde Gralnick.

Simpelthen er Rainfall designet til at belønne ShapeShift-brugere, der holder FOX med den amerikanske dollarstøttede stablecoin, USD Coin (USDC). For eksempel, hver gang en ShapeShift-bruger handler på platformen, indtastes de for at vinde gratis beløb på USDC. Gralnick delte, at brugere med større mængder FOX-tokens har bedre chancer for at vinde stablecoin. Selvom projektet blev lanceret den 28. oktober, delte Gralnick, at over 5.000 regnbelønninger er blevet givet til brugerne og bemærker, at 3% af brugerne har modtaget USDC i værdi over 25 dollars..

Det er vigtigt at påpege, at nedbør er forskelligt fra indsats. Eric Voorhees, grundlægger af Shapeshift, fortalte Cointelegraph, at selv om nogle måske betragter Rainfall som ”belønning”, er det faktisk meget enklere. ”Vores brugere behøver ikke at begå deres FOX-tokens hvor som helst. Så længe de holder dem, tjener de Rainfall-betalingerne, ”sagde han.

Binance, en af ​​verdens største cryptocurrency-børser, bruger på samme måde sit oprindelige Binance Coin (BNB) -token til at give brugerne flere funktioner.

Changpeng Zhao, administrerende direktør for Binance, fortalte Cointelegraph, at Binances BNB-token har flere former for nytte. Mens BNB er kendt for at drive Binance-økosystemet med sin underliggende gas, nævnte Zhao, at det også bruges til handelsgebyrer på tværs af både selskabets børs og decentral børs.

Desuden bruges BNB til tokensalg på Binance Launchpad sammen med handelsbetalinger. For eksempel blev det i maj annonceret, at CoinPayments, en førende leverandør af kryptovaluta-betalinger, vil understøtte Binance’s BNB-token for handlende over hele verden. BNB-tokenet er også blevet brugt til at belønne brugere, som det blev demonstreret, da Binance tilbød BNB-tokens til test af Binances decentrale udveksling, da den blev lanceret. Zhao kommenterede:

”Der er så mange applikationer og brugssager til BNB, fra spil til grænseoverskridende pengeoverførsler. Der er et stort forskelligartet samfund i BNB-økosystemet nu. Jeg ved ikke, hvad de vil komme med næste gang, men jeg er sikker på, at mange af dem vil være meget spændende. ”

Zhao bemærkede yderligere, at Binance tror på langsigtede værdiinvesteringer, hvilket platformen ønsker at bygge for kryptosamfundet generelt. Zhao forklarede, at når industrien modnes, og deltagerne interagerer med utility tokens, vil der være flere multi-utility tokens designet til at give næring til det globale økosystem.

DeFi vil køre token med flere værktøjer, men hvad med Web 3.0?

Til Zhaos punkt opstår der hurtigt nye multi-utility tokens, især med stigningen i decentraliseret finansiering. Der er 216 DeFi-projekter opført på Defiprime.com sammen med en liste over velrenommerede DeFi-tokens tilknyttet visse projekter.

Og mens mange DeFi-tokens betragtes af kryptosamfundet som et middel til “at blive rig hurtigt”, går nogle langt ud over den økonomiske værdi. For eksempel er Ichi.farm et nyt DeFi-projekt, der bruger et styringstoken kendt som “ICHI.”

Et stiftende medlem af Ichi.farm fortalte Cointelegraph, at tokens, der repræsenterer sofistikeret aktiveksponering, allerede bliver mere almindelige. For eksempel bemærkede de, at ICHI bruges til afstemning for at sikre protokollens økonomiske politik. Derudover konverteres 0,5% af Ichi.farm-handelsvolumen automatisk til ICHI og distribueres til dem, der ejer ICHI. Endelig bruges token som et incitament til at tilvejebringe valutalikviditet. Andre DeFi-projekter som Uniswap muliggør også tokens til flere værktøjer. For eksempel bruges Uniswaps UNI-tokens til at lette samfundsstyring.

Selvom dette kan være, påpegede ShapeShifts Gralnick, at mange DeFi-projekter ofte muliggør det mest almindelige værktøj: styringsmuligheder. Alligevel nævnte Gralnick, at ShapeShifts FOX-token går langt ud over regeringsførelse:

”Vi er begejstrede for nytte ud over regeringsførelse og stemmeret. Vi kan og bør fortsætte med at innovere på dette område. Nedbør forsøger at vise krypto- og udviklerfællesskabet, at tokens skal være multi-utility – hvilket betyder, at der skal være brugerfordele, der ikke afhænger af tokens værdi eller styring. Vi tager skridt til at demonstrere, hvordan tokens skal være multi-utility fremad og fortsætter med at levere nye implementeringer. ”

Blockchain-projekter som Polkadot bruger også kryptokurrency til at opbygge Web 3.0. For eksempel tjener Polkadots DOT-token tre formål: netværksstyring, drift af netværket og oprettelse af parachains. I dette tilfælde spiller den tredje funktion en vigtig rolle, da den gør det muligt at bygge nye faldskærme – eller nye blockchain-projekter – på sit netværk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map