Nye EU-love om overholdelse af AML kan forstyrre kryptoindustrien

Den 10. januar blev Den Europæiske Unions femte hvidvaskningsdirektiv (5AMLD) officielt underskrevet i lov. Lovgivningen vil give omfattende beføjelser til overholdelsesorganisationer og lovlige myndigheder. Bortset fra at spore beskidte penge til offshore-paradis medfører loven en række restriktive krav til kryptoselskaber på en måde, der aldrig har været set før.

Denne udvikling klipper ind i forestillingen om, at verdens rigeste mennesker tidligere førte penge på tværs af grænser gennem en økonomisk ramme, der fungerer fast i et juridisk gråt område, der længe har dvælet i den offentlige bevidsthed.

Indtil 2016 virkede det som om en sådan uudtalt ordning ville fortsætte for evigt, men international finansiering ændret som nyheden om Panama Papers begyndte at sprede sig. Skjulet af hemmeligholdelse, som velhavende og offentlige personer nød, blev revet af og afslørede, at det panamanske advokatfirma og virksomhedsserviceudbyder Mossack Fonseca havde skalfirmaer, der blev brugt til en række ulovlige formål..

Siden da er offentligheden blevet mere og mere opmærksom på ulovlig økonomisk aktivitet og har lagt pres på regeringer og lovmyndigheder for at slå ned på de skyldige. Til gengæld forsøgte regeringer at forpligte sig, men det er lettere sagt end gjort at “følge pengene”. I de sidste fire år har regulatorer og regeringer vendt deres opmærksomhed mod hemmeligholdte offshore-netværk, der tilbyder deres kunder anonymitet. Og det ser ud som om de måske har spikret de regler, der potentielt kan skade kryptoindustrien.

5AMLD – en sammenbrud

EU-dækkende direktivet om hvidvask af penge (AML) blev oprindeligt udtænkt, efter at verdenselitens skyggefulde økonomiske strømme kom frem i Panama Papers. 5AMLD er den seneste udvikling, en beredskabsregning, der følger øget kontrol af hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme i Europa.

Selv om de nye foranstaltninger tilsyneladende vil tjene til at øge sikkerheden inden for EU’s grænser, vil det også have en direkte indvirkning på kryptokurver. Vedtagelsen af ​​5AMLD markerer første gang, at kryptotjenesteudbydere, såsom virtual-fiat-udvekslinger og depotudbydere, falder ind under den lovgivningsmæssige rækkevidde.

Selvom der er en betydelig procentdel af investorer, der stærkt mener, at anonymitet er et centralt kendetegn ved kryptokurrency, vil denne nye lovgivning se, at digitale valutaer falder under lovens opmærksomme øje. I kølvandet på en række ødelæggende terrorangreb, der har fundet sted i hele Europa, ønsker lovgivere at gøre det muligt at vide, hvem der står bag hver kryptotransaktion, der foretages, og sørge for, at den ikke bruges til ulovlige eller dødbringende formål.

Per 5AMLD faktaark, loven vil øge gennemsigtigheden om ejere af juridiske enheder og give europæiske tilsynsmyndigheder større adgang til information gemt i centraliserede bankkontoregistre.

Kryptovaluta-baserede virksomheder har været under stigende pres for at gennemføre overholdelsesforanstaltninger, når de registrerer nye kunder. 5AMLD vil sandsynligvis se denne stigning i en brancheniveau med loven, der sigter mod at forbedre informationsudvekslingen mellem tilsynsmyndigheder mod hvidvaskning af penge og Den Europæiske Centralbank.

Den Europæiske Union er et formidabelt økonomisk og politisk knudepunkt. På grund af de mange hundreder af millioner velhavende forbrugere er det i stand til at påvirke reglerne for, hvordan forretning udføres, også i eksterne lande, der søger adgang til det indre marked. Dette har skabt det moderne fænomen, hvor virksomheder i tredjelandes lande lobbyer deres regeringer for at forbedre reguleringen op til EU-standarder for fortsat at have adgang til EU-baserede forbrugere.

Benjamin Kirschbaum, en tysk advokat for Winheller advokater & Skatterådgivere forklarede, at en sådan dynamik betyder, at 5AMLD sandsynligvis vil påvirke lande rundt om i verden:

”Den Europæiske Union er det stærkeste marked efter USA Ved at overholde deres regler får du adgang til over 500 millioner mennesker med købekraft over gennemsnittet. Derfor overholder selv meget uafhængige lande som Schweiz de fleste EU-regler, såsom databeskyttelseslov. “

Europas politistyrke hilser den nye lov velkommen

En specialist fra Europols Financial Intelligence Unit forklarede over for Cointelegraph, hvordan den nye lov har hjulpet med at skabe robuste juridiske definitioner af begreber som “udbyder af depotbøger” og “virtuelle valutaer”, der er integreret i kryptovaluta-sektoren og vil tvinge tegnebogudbydere til at rapportere mistænkelige transaktioner til myndighederne:

“Juridiske enheder, der er involveret i denne form for aktiviteter, skal følge due diligence-foranstaltninger og rapportere oplysninger om mistænkelige transaktioner til deres korrespondent-FIU’er. Baseret på dette kunne EU-myndigheder overvåge brugen af ​​virtuelle valutaer og give en afbalanceret og proportional tilgang til kryptovaluta og socialt iværksætteri. “

Europol er ikke fremmed for at slå ned på kriminalitet, der involverer kryptokurrency, og har spillet en central rolle i nedlukningen af ​​et antal mørke netmarkeder, hvor brugerne betaler for ulovlige produkter, såsom stjålne personlige data og stoffer, med kryptokurver.

Selvom kryptokurrency-transaktioner kan spores på blockchain, er det ikke umiddelbart muligt at identificere enkeltpersoner ud fra dataene. Forud for 5AMLD blev dette arbejde normalt udført fortroligt af blockchain analytics-firmaer. Men med den nye lov på plads har myndigheder i EU nye beføjelser over juridiske enheder og kan få information til at identificere enkeltpersoner bag mistænkelige krypto-adresser. En talsmand for Europol uddybede:

“Modtagelse af disse oplysninger ville Europol, som EU’s informationscenter, give bedre både analytisk og operationel støtte samt en merværdi til efterforskning for at afvikle kriminelle organisationer, der misbruger kryptokurver.”

Advokat og kryptokurrencyekspert giver sin dom om 5AMLD

Winheller-advokat Kirschbaum skitserede sin opfattelse over for Cointelegraph, at virkningerne af 5AMLD sandsynligvis vil blive mærket af næsten alle kryptokursudvekslinger, men forudsagde, at det ville være muligt for vækst at fortsætte i sektoren:

”Udvekslinger skal nu implementere stærke KYC-procedurer. Dette vil hjælpe med at bringe kryptovalutahandel ud af det grå marked og gøre det lettere for banker og institutionelle investorer at bevæge sig ind i rummet uden lovgivningsmæssig tilbageslag. Så vi begynder måske at se mere volumen i rummet og dermed mindre volatilitet fremover. ”

Administrerende direktør og grundlægger af Polyx samt opbakeren til en nyligt lanceret AML-checker-app Traceer, Stan Chernukhin, gentog Kirschbaums teori om, at forbedring af lovgivningsmæssige tiltag og minimering af de høje niveauer af risici kunne hjælpe med at skabe større institutionelle investeringer ved at udfylde forskellene :

“Selvfølgelig er vi i begyndelsen af ​​historien, men jeg er sikker på, at masseadoptagelsen af ​​Bitcoin og andre kryptovalutaer uløseligt er knyttet til gennemsigtighed og manglende evne til at bruge dem til at hvidvaskning af kriminelt erhvervet provenu.”

Mens de tilknyttede omkostninger ved at overholde 5AMLD kan være høje, er prisen for ansvar for overholdelse af overholdelse endnu højere. Østrigs finansielle tilsynsmyndigheder bøder virksomheder, der ikke overholder loven, maksimalt 200.000 euro. Kirschbaum tilføjede, at en række EU-lande arbejder på måder at straffe virksomheder, der ikke overholder kravene, og at bøderne kan være høje nok til at bringe en virksomhed på knæ:

”Disse bøder kan være så høje, at de kan være en eksistentiel trussel mod virksomheder af lille eller mellemstor størrelse. I Tyskland vil der også være en virksomheds straffelov, der træder i kraft i de næste år. ”

Spørgsmålet om anonymitet vil sandsynligvis være i spidsen for debatter blandt lovgivere og indflydelsesrige personer i kryptovalutaindustrien i en overskuelig fremtid. Bortset fra de filosofiske argumenter om, at et sådant privatliv skal være muligt, forbliver loven loven i den virkelige verden. Kirschbaum forklarede til Cointelegraph, at de-anonymisering af kryptokurver er nødvendig for efterretningsbureauer og retssystemer for at fortsætte med at beskytte både stater og borgere:

”De juridiske krav til de-anonymisering af kryptokurver skal gives på grund af efterretningstjenesters eller kriminelle anklagers kompetencer. Virksomheder som Chainalysis arbejder allerede med disse agenturer for at de-anonymisere de fleste pseudonyme kryptokurver som Bitcoin. Kun ægte privatlivsmønter som Monero kan tåle tidstesten og modstå de-anonymisering. Disse valutaer trues derfor mest med at blive lovligt forbudt. ”

Udvekslinger og tegnebogudbydere føler virkningen

For mange børser og tegnebogudbydere er nyhederne om loven bittersød. Mens 5AMLD viser, at EU-lovgivere anerkender den modne kryptovalutaindustri, bringer den også et kompromis med et koncept, der er centralt for mange brugere, sammen med en uvelkommen økonomisk byrde.

For nogle virksomheder er de nye regler for overholdelse det sidste søm i kisten. Mens det var lettere at køre en kryptovirksomhed for kun få år siden, får den stadig mere overfyldte markedsplads, stramning af begrænsninger og tilknyttede omkostninger, virksomheder til at falde som fluer. For Det Forenede Kongerige-baserede kryptotegneleverandør Bottle Pay kom slutningen den 13. december med firmaet, der direkte anførte den nye lov som årsag til dens lukning.

Imidlertid syntes andre kryptovirksomheder at have fornemmet de skiftende compliance-vinde og forebyggende øget deres procedurer. Yehor Lastenko, certificeret specialist i hvidvask af penge og leder af EDD-afdelingen i den britiske CEX.IO-udveksling, fortalte Cointelegraph, at firmaet allerede var i fuld overensstemmelse med lovgivningen og havde nøje afstemt sin overholdelsespolitik siden 2014:

”Vi forstår vigtigheden af ​​overholdelsesprocedurer og leverer en gennemsigtig og pålidelig service. Dette er grunden til, at vi implementerede obligatorisk verifikation længe før vedtagelsen af ​​5AMLD. Vi introducerede verifikation for fiat-relaterede transaktioner i 2014, og i december 2018 gjorde vi det også obligatorisk for krypto-til-kryptotransaktioner. ”

David Carlisle, samfundschef hos Elliptic-krypto-retsmedicinsk firma, gentog denne opfattelse og fortalte Cointelegraph, at mange virksomheder i hele EU er godt forberedt på de børnesygdomme, som nye lovgivningsmæssige foranstaltninger kan medføre:

”Mange EU-kryptovirksomheder er forberedt på de udfordringer ved implementeringen, der ligger foran os, og har taget proaktive skridt for at sikre, at deres virksomheder kan sikre de nødvendige lovgivningsmæssige godkendelser og overholde dem løbende. Udvekslinger overalt i EU sender deres registrerings- og godkendelsesanmodninger til tilsynsmyndighederne, mens vi taler, så de kan operere under officielt tilsyn. ”

For Latsenko, mens KYC-foranstaltninger kan være afskrækkende for nogle kunder, er de voksende krav til overholdelse af krav til kryptovaluta-virksomheder en del af balancen i en voksende industri, der begynder at blive taget alvorligt af den bredere finansielle verden:

”Kunder kan finde yderligere overholdelsesforanstaltninger byrdefulde, især da anonymiteten knyttet til kryptovaluta menes at være blandt de vigtigste fordele for mange kryptobrugere. Samtidig bliver kryptobørser og tegnebogudbydere modne aktører på det finansielle marked, hvilket giver en bedre oplevelse og vigtigst af alt sikkerhed for kunderne. ”

Selvom Storbritannien i slutningen af ​​januar vil afslutte Brexit-kampagnen og forlade EU, er det usandsynligt, at det bliver den næste “offshore” tilflugtssted. Latsenko forklarede over for Cointelegraph, at på grund af det faktum, at de fleste EU-direktiver er baseret på FATF’s henstillinger, vil Det Forenede Kongerige sandsynligvis opretholde lignende foranstaltninger:

“På trods af den uundgåelige Brexit gennemførte de nye britiske hvidvaskningsforordninger 2019 kravene i det 5. EU-direktiv til lokal lovgivning såsom hvidvaskningsforskrifterne 2017, Terrorism Act 2000 og provenuet fra kriminalitetsloven 2002.”

Skal jeg blive eller skal jeg gå?

Selvom beføjelserne i den nye lov er vidtrækkende og vil have en dybtgående indvirkning på udviklingen af ​​kryptokurrencyindustrien ud over at overholde eller dø, kunne virksomheder vælge en tredje vej: at flytte offshore. Uanset den globale indvirkning af lækagen i 2016 er Panama stadig et sikkert tilflugtssted for virksomheder, der søger at operere i et mindre restriktivt juridisk miljø.

Deribit B.V., det hollandske selskab, der er ansvarlig for at køre Deribit.com-børsen, meddelte den 10. februar, at det ville delegere handelsplatformen til datterselskabet DRB Panama Inc for at undgå 5AMLD. Firmaet sagde, at den mængde data, det ville være nødvendigt at producere, var forbudt.

Carlisle mener, at på trods af de kortsigtede ulemper vil virksomheder, der tager en aktiv tilgang til de stadigt skiftende krav om overholdelse, sandsynligvis profitere i det lange løb. Han tilføjede, at hvis man ikke gør det, kan det ende med, at virksomheder nægtes evnen til at drive:

”De proaktive virksomheder, der har en AML-første tankegang, kan forvente at trives og beskytte deres virksomheder mod ulovlig aktivitet, selvom overholdelse ikke giver nogle udfordringer på kort sigt. Imidlertid kan kryptovirksomheder, der er uforberedte og ikke har taget skridt til at gennemføre passende overholdelsesordninger, finde ud af, at EU-regulatorer ikke giver dem den godkendelse, de har brug for til at drive."

Lennix Lai, finansmarkedsdirektør for den Malta-baserede OKEx-børs, fortalte Cointelegraph, at firmaet forventer, at ikke-regulerede virksomheder og regulerede virksomheder udvikler sig på samme måde uanset den lovgivning, der pålægges dem:

”Ureguleret ser mere ud som et reguleret sted med hensyn til markedsintegritet, intern kontrol, videregivelse og investoruddannelse og beskyttelse, mens regulerede aktører forventes at tilføje flere produkter, mere underliggende, flere handelsudløb og instrumenter og sænke margin krav som ved ureguleret udveksling. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map