Sammentræf? Virksomhedsaktier stiger, efter at de køber Bitcoin som reserve

Det ser ud til at være sæsonen for at give, og Bitcoin gør netop det, i det mindste for sine institutionelle bagmænd, såsom MicroStrategy, Galaxy Digital, Square og Marathon Patent Group, som kom lidt tidligt ind på BTC-sovetoget.

I den henseende afslørede PayPal den 4. februar, at dets overskud i fjerde kvartal for året 2020 var steget med 200% sammenlignet med den foregående finanspolitiske cyklus med henvisning til dets to nye tilbud – dvs. et kryptovaluta-værktøj og en “køb nu-betaling” senere ”-funktion – som den primære drivkraft for dens monumentale vækst.

Og selvom PayPal ikke afslørede de nøjagtige tal for, hvor meget af dets vækst, der blev ansporet af firmaets strejf i Bitcoin (BTC), er det faktum, at betalingsgiganten er ser ud at tilbyde et nyt kryptoverførselsværktøj til 29 millioner af dets tilknyttede handlende over hele verden i den nærmeste fremtid viser bare den tro, virksomheden har i sin kryptovision.

Hvis det ikke var nok, virksomhedschef Dan Schulman bemærkede i et nylig interview, at den førnævnte udvikling kun var et “lille tegn” på de kommende ting, og at dette kun er “begyndelsen på et omfattende vejkort omkring krypto, blockchain og digitale valutaer” til PayPal.

Hvad dette synes at antyde er, at firmaer fra det traditionelle finansieringsrum, der aktivt investerer i krypto, har udvist monetære tendenser, der adskiller sig væsentligt fra deres samtidige. I denne retning kunne selv Teslas opfattelse af aktiemarkedet nu ændre sig drastisk, efter at virksomheden for nylig fandt vej ind på kryptomarkedet ved at købe BTC til en værdi af $ 1,5 mia..

Forbindelsen mellem selskabskapital og BTC-beholdninger

Der kan ikke benægtes, at et stigende antal virksomheder fra traditionel økonomi ryger ind i kryptosektoren. For eksempel, ifølge Ross Stevens, administrerende direktør for NYDIG, har hans crypto asset management-firma allerede nok institutionelle købsordrer opstillet til skubbe sine Bitcoin-beholdninger over 25 milliarder dollars ved udgangen af ​​2021.

På baggrund af sådanne data fortalte Sam Bankman-Fried, grundlægger og administrerende direktør for det kvantitative kryptohandelsfirma Alameda Research, der i øjeblikket har aktiver på 2,5 milliarder dollars under forvaltning, Cointelegraph, at forbindelsen mellem virksomhedens aktier stiger i takt med virksomhedens BTC-erhvervelse bevæger sig er meget ægte og tilføjer:

”Delvis er investorer begejstrede for at have muligheder for at købe aktier i krypto-tilknyttede virksomheder på offentlige markeder. Det andet stykke er, at BTC’s pris er op, og så i det omfang virksomheden ejer BTC, skal den også være op. “

På samme måde mener Justin Barlow, forskningsanalytiker for The Tie – en udbyder af sociale mediedata til digitale aktiver – også, at denne løbende stigning i aktier i visse virksomheder er stærkt relateret til deres BTC-erhvervelsesstrategier:

”Som bevis er alt, hvad du skal gøre, at se på selskabernes markedsværdi før og efter en BTC-meddelelse,” tilføjede han og pegede på eksempler på MicroStrategy, Square (NYSE: SQ) og Marathon Patent Group (NASDAQ: MARA ), som alle er langt over 50% siden deres respektive meddelelser.

Han mente endvidere, at det er sikkert at antage, at et stigende antal virksomheder vil se på at udnytte denne igangværende tendens, især da besiddelse af “BTC-reserver” bliver mere almindelig blandt virksomheder, og efterspørgslen efter øget kryptoexponering fra både detailhandel og institutionel investorer, stiger også i et hurtigt tempo.

Tesla-aktiekursen stiger

Som alle sandsynligvis ville have hørt nu, blev det for nylig afsløret, at bilproducenten Tesla havde investeret store penge i krypto efter at have erhvervet BTC til en værdi af 1,5 milliarder dollars via forskellige monetære veje og dermed sendt valutaens værdi op med $ 3.000 inden for få minutter.

Ikke kun det, Tesla – en af ​​verdens top 10 største virksomheder efter markedsdækning og medlem af S&P 500 – vil nu også acceptere betalinger for sine produkter i BTC, hvilket potentielt kan udløse en hidtil uset bølge af virksomhedsejerskab og institutionel ejerskab i Bitcoin. Om emnet fortalte Sheraz Ahmed, leder af forretningsudvikling for Crypto Valley Association – et blockchain-økosystem støttet af den schweiziske regering – til Cointelegraph:

”Tesla meddelte, at de køber $ 1,5 mia. I Bitcoin, og at deres aktiekurs steg med næsten 3%. BTC har en direkte indvirkning på både kryptovalutamarkedet såvel som de traditionelle. Investorer ser disse store selskaber som dem, der fører denne nye bølge af digitalisering og dermed en god langsigtet investeringsmulighed. ”

8. februar har MicroStrategys aktieværdi skyrocketed med + 670% siden selskabet foretog sin oprindelige investering i Bitcoin. Ikke kun det, aktiekorrelationen med BTC er også steget med + 300% over samme tidsramme.

I kølvandet på denne hidtil usete markedsbevægelse har virksomheden fortsat med at købe yderligere Bitcoin, med sin seneste opkøb den 21. december, da forretningsanalyse- og mobilitetsudbyderen tilføjede yderligere 29.646 BTC (anslået til at være omkring 650 millioner dollars værd) til dets reserver.

En lignende tendens blev også vidne til i forhold til Square’s aktieværdi, som den 8. oktober 2020, dagen da virksomheden købte 4.709 BTC, var på $ 183,50 kun for at stige med 30% i løbet af de næste tre måneder for i øjeblikket at sidde på $ 258. For virkelig at sætte tingene i perspektiv over den samme tidsperiode, S&P 500 steg med en beskeden 4%.

Mere diversificering indgående?

I hælene på Teslas store krypto-meddelelse, a rapport af Reuters hævder, at Apple muligvis også ønsker at komme om bord på kryptovognen i den nærmeste fremtid, især da den multinationale gigant har en “klar mulighed” for at tilbyde en købs- og salgsmekanisme for kryptokurver til sin massive klientel – et skridt, der kunne drive virksomheden ind i hjertet af det nuværende kryptoguldrusk.

I den henseende har Apple allerede en Wallet-app såvel som stramme Know Your Customer-protokoller på plads, som, hvis de anvendes inden for rammerne af kryptokurver, kunne gøre USA til en global leder inden for kryptoaktiver og endog hæmme enhver mulighed for en regeringsnedlukning af branchen. Med hensyn til emnet sagde Ahmed:

“Diversificeringen af ​​disse konglomeratskatter skaber en positiv incitamentsløkke, hvorved deres meddelelser fungerer som en katalysator, hvilket driver prisen på Bitcoin op, med denne stigning øges deres samlede kapital og dermed også iboende værdi af deres køb.”

Også i 2017 forsøgte en række startups at narre investorer ved at tilføje udtrykkene crypto og blockchain til deres navne, hvilket tyder på, at de brugte disse teknologier aktivt. Denne gang er der dog en række live eksempler på, at virksomheder køber meget i BTC og Ether (ETH).

Endelig er det indlysende, at med den fortsatte stigning i kryptokurrencyindustrien er en række virksomheder nu i stand til at vise, at deres diversificerede statstaktik lønner sig, hvilket tvinger andre virksomheder til at følge i deres fodspor. “For nylig bød en tidlig adopter af Bitcoin, MicroStrategy, 6.917 virksomheder velkommen på deres selskabs program – hvilket viser den betydelige interesse for dette rum,” påpegede Ahmed.

Hvad sker der derefter for kryptosektoren?

Siden starten af ​​februar har Bitcoin fået en enorm trækkraft, bølgende med hele 20%. Dette har igen genoplivet håbet om, at præmieaktivet stiger forbi $ 100.000-barrieren, som mange eksperter tidligere havde foreslået. Når det er sagt, er en ting, som historien lærer os, at sådanne hurtige stigninger i værdien af ​​BTC sandsynligvis kan følges af en eller flere tunge korrektioner.

Med hensyn til, hvorvidt dette nuværende opadgående momentum vil være i stand til at anspore BTC’s værdi til det dobbelte af den nuværende værdi, nåede Cointelegraph ud til CryptoYoda, en uafhængig kryptokurrencyanalytiker, der mente, at markedet stadig ikke er klar til at stige, fordi ”udbuddet opvejer efterspørgsel, ”tilføjer:

“Jeg synes dog, det er rimeligt at sige, at den nuværende situation med Wallstreetbets og den åbenlyse manipulation fra finansielle institutioner vil resultere i højere markedspriser for krypto generelt – bare skal udfolde sig i god tid.”

Da krypto er det ekstremt volatile marked, som det er, ville det ikke være overraskende at se en kraftig korrektion i de kommende par dage, især da markedet har været i tårer med gevinster over hele linjen.

Dette kan potentielt resultere i, at aktiekurser for virksomheder, der har investeret store i krypto, påvirkes negativt, da frygt for volatilitet igen kan gribe investorer og forårsage store udsalg. Når det er sagt, er store virksomheder, der køber ind i crypto, stadig en ny begivenhed, så det er svært at forudsige, hvordan aktierne opfører sig, når en BTC-korrektion sker.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map