Sikker og lyd: Blockchain-støttet digital identitet i post-coronavirus-æraen

Efter at have tilbragt måneder i lockdown er lande over hele verden begyndt at ophæve hjemmeordrer, der er håndhævet på grund af coronaviruspandemien. Men når lande ser ud til at genåbne, og studerende og ansatte vender tilbage til skoler og kontorer, er der en frygt for, at sager om koronavirus vil øges. I et forsøg på at lette disse bekymringer udvikler en række blockchain-virksomheder blockchain-baserede digitale identitetsløsninger designet til at hjælpe regioner med at genåbne sikkert.

Start af digital identitet Civic Technologies indgik for nylig et partnerskab med Circle Medical, et datterselskab af San Franciscos UCSF Health hospital, som vil give virksomheder med mere end 500 ansatte mulighed for at kontrollere, om deres arbejdsstyrke er blevet testet for COVID-19. Kendt som “Health Key by Civic”, vil denne løsning gøre det muligt for arbejdsgivere at se resultaterne af hver COVID-19-test, der er taget af deres medarbejdere. Når en vaccine er udviklet, vil arbejdsgivere desuden kunne afgøre, om deres medarbejdere har modtaget behandlingen.

Tilsvarende meddelte Mediterannian Hospital på Cypern netop indsættelsen af ​​en blockchain-baseret medicinsk datastyringsplatform kaldet “E-NewHealthLife.” Sporingsplatformen blev udviklet af VeChain og det digitale sundhedsvæsen I-Dante til at gemme COVID-19 testresultater.

Ifølge CyprusMail, platformen producerer et digitalt sundhedspas, som er et krypteret ikke-fungibelt kort, som patienter kan bruge til automatisk at identificere sig, når de tilmelder sig på hospitalets skadestue. Passet opbevares i en mobilapp kaldet E-HCert, som holder styr på hver patients medicinske data og kan deles efter behov.

Økosystemchef hos VeChain, Dimitris Neocleous, fortalte yderligere Cointelegraph, at alle, der ankommer til Cyperns Larnaca International Airport, nu har mulighed for at modtage deres COVID-19 testresultater via E-HCert, da sundhedsbevis er et nuværende krav for at komme ind landet.

Medstifter af Blockchain Research Institute og forfatter til Financial Services Revolution, Alex Tapscott, fortalte Cointelegraph, at proof-of-health-løsninger som disse begynder at spille en vigtig rolle, da COVID-19 har fremhævet potentialet for sundhedsdata og identitetsstyring:

”Denne pandemi har vist behovet for nem adgang til folks private information for at hjælpe med at afbøde spredning, samtidig med at det viser os risikoen for at gå for langt, idet Kina er et eksempel på et land, der ikke har nogen grænser, når det kommer til krænkelse af privatlivets fred. . Blockchain på mange måder er opstået som en bro mellem disse ønsker, hvilket giver os mulighed for let at få adgang til følsomme data, samtidig med at vi også beskytter privatlivets fred. ”

Sætte personlige data på et blockchain-netværk

Tapscott forklarede yderligere, at det bliver lettere at forestille sig en digital identitet, der er gemt på en digital tegnebog. Han bemærkede, at denne brugssag er, hvordan blockchain kan udnyttes i sundhedsvæsenet til sikkert at lagre identiteter på tværs af distribuerede netværk:

“En digital identitet på en blockchain fejer udstødningen af ​​alle vores daglige sundheds- og transaktionsdata – fra vores biologiske data til indkøb eller vores placering på ethvert tidspunkt – beskytter dem og gør det muligt for os alle at bruge det, uanset hvad vi vil.”

Grundlægger og administrerende direktør for Civic, Vinny Lingham, fortalte Cointelegraph, at mens Health Key er et fremadrettet koncept (da en COVID19-vaccination endnu ikke er udviklet), fungerer denne særlige brugssag godt, da Civic Wallet var designet til at gemme personlige data der udgør en brugers digitale identitet.

”Health Key fra Civic er bosat i Civic Wallet, som oprindeligt huser både en brugers identitet og kryptoaktiver i en enkelt mobilapp, hvis det er relevant. Brugeren har fuld kontrol over sine egne personlige oplysninger, som inkluderer elementer af identitet som dem, der findes i et regeringsdokument som f.eks. Et kørekort, og vil snart inkludere bevis for sundhedsdata via deres Health Key. “

Civics tegnebog er bygget på Ethereum blockchain. Lingham forklarede, at smarte Ethereum-kontrakter arbejder for at sikre, at en bruger er ejeren af ​​deres digitale identitet, idet de bemærker, at disse hjælper med at lette udvekslingen af ​​identiteter med identitetsanmodere og validering af identiteter med identitetsvalidatorer.

Når identitetsanmodninger er modtaget, placeres et aftalt gebyr i Civics token (CVC) på en spærringskonto, der giver tredjeparter adgang til personligt identificerbare oplysninger fra brugeren. Når anmodningen imødekommes, og der gives adgang, frigives gebyret i deponering.


I modsætning til Civics Health Key, der udnytter Ethereum-blockchain, er E-HCert-appen bygget på kryptering, hvilket betyder, at patientdata ikke direkte findes i VeChain-blockchain. Neocleous bemærkede, at hash eller fodaftryk af COVD-19 testresultaterne er den eneste information, der er placeret på VeChain blockchain. “Blockchain er det sidste lag, inden det når de andre lag, som dataene skal gennemgå for at være i overensstemmelse med Europas GDPR og HealthCare-standarder,” sagde Neocleous.

Interessant nok, mens både Health Key og E-HCert-appen kræver personligt identificerbare oplysninger fra brugerne, såsom kørekort eller pas, kræver en blockchain-baseret prototype fra EOS Costa Rica kun en bloddonation for at bevise deres digitale identitet. Kendt som “Lifebank”, dette er en applikation, der er designet til at tilskynde enkeltpersoner til at donere blod, da der har været et kraftigt fald i bloddonationer efter COVID-19-udbruddet.

Medstifter af EOS Costa Rica, Edgar Fernandez, fortalte Cointelegrah, at Lifebank er bygget på EOS.IO-blockchain og er beregnet til at skabe en cirkel af værdiudveksling mellem forskellige parter. I dette tilfælde forbinder Lifebank-appen tre specifikke brugere – en kvalificeret bloddonor, et donationscenter og en deltagende lokal virksomhed kaldet en sponsor.

Ifølge Fernandez behøver personer, der vælger at donere blod gennem Lifebank, kun at registrere sig med et kontonavn og en adgangskode på ni tegn, så der kan oprettes en EOS.IO-blockchain-konto. “Den eneste nødvendige information er et brugernavn, ingen andre KYC-oplysninger er nødvendige, da en brugers blod altid vil bevise, at de er mennesker,” sagde Fernandez.

Privatliv og sikkerhed appellerer til mainstream

Det er også vigtigt at påpege, at disse løsninger overholder EUs generelle databeskyttelsesforordning for at sikre patienters privatliv. Lingham forklarede, at Health Key-brugere kan nægte legitimationsadgang i overensstemmelse med reglerne. Han forklarede yderligere, at ikke engang Civic har adgang til brugerdata, da det udnytter nul-vidensbeviser, som giver brugerne mulighed for at vælge, hvem der kan få adgang til visse oplysninger.

Neocleous nævnte, at selvom COVID-19-testresultater automatisk uploades til VeChains offentlige blockchain, skal patienten give tilladelse til at få vist deres resultater i E-HCert-appen. “Når en læge ønsker at se en patients medicinske journaler, vises der en meddelelse fra appen, og brugerne kan beslutte, om de vil dele det eller ej,” sagde Neocleous.

Ifølge Neocleous ville de mest almindelige tilfælde for deling af testresultater være for borgere, der vender tilbage til Cypern fra udlandet eller dem, der ønsker at vende tilbage til arbejdspladser og har brug for bevis for testning.

På grund af blockchain-netværks private og sikre karakter kan sådanne løsninger meget vel vise sig at være tiltalende for enkeltpersoner, der ikke er fortrolige med kryptokurrency, men som ønsker at gemme deres personlige sundhedsoplysninger sikkert i en kryptotegn.

Ifølge Lingham er mere end 100.000 mennesker allerede tilmeldt på ventelisten for at få adgang til Health Key fra Civic. Han bemærkede, at COVID-19-antistofprøver i øjeblikket administreres. Neocleous nævnte yderligere, at mere end 2.700 mennesker har downloadet E-HCert-appen i Larnaca lufthavn og har bedt om at modtage deres COVID-19 testresultater på den.

Med hensyn til Civics partner, Circle Medical, vil virksomheden levere test til interesserede San Francisco Bay Area-virksomheder og udvide til andre områder efter behov. Circle Medicals administrerende direktør og medstifter, George Favvas, fortalte Cointelegraph:

”Jeg tror, ​​at der traditionelt har været en klar adskillelse mellem medarbejdernes sundhedsdata og deres arbejdsgivere. Dette er dog et unikt tilfælde, hvor arbejdsgivere har brug for nogle oplysninger for at lade enkeltpersoner vende tilbage til arbejdspladser, og jeg tror, ​​vi vil se et voksende behov for løsninger til bevis for sundhed. ”

Overvinde udfordringer med datadeling

Selvom disse løsninger er revolutionerende, skal retningslinjer og procedurer for datadeling vises, for at blockchain-løsninger inden for sundhedssektoren kan blive almindelige. Ifølge Tapscott kræver mange af de ovennævnte løsninger retningslinjer for datadeling for at få succes. ”Dette er grunden til, at konsortier og organisationer med sammenkaldende magt er vigtige, fordi de giver os mulighed for at komme sammen om at udvikle fælles rammer og industristandarder,” sagde han.

Desværre kunne sundhedsvæsenet være tilbageholdende med at innovere. Resultater fra Deloittes 2020 Global Blockchain Survey angive at ud af 1.488 ledende medarbejdere ser 63% den digitale identitet som “meget vigtig.” Imidlertid så kun 9% brugen af ​​digital identitet udvikle sig i sundhedsindustrien.

Selvom dette kan være, er datadelingsløsninger designet til sundhedsindustrien i gang. For eksempel startede blockchain-opstart Duality Health for nylig et samarbejde med University of Texas ved Austin’s Dell Medical School for at bestemme, hvordan digital identitet kan udnyttes for at sikre effektiv deling af sundhedsdata mellem patienter og forskellige hospitaler.

CEO for Duality Health, Clayton Saliba, fortalte Cointelegraph, at virksomheden har oprettet en prototype til en patientidentitetsløsning, der udnytter blockchain og ansigtsgenkendelse. Løsningen er beregnet til nøjagtigt at identificere, styre, spore og derefter forbinde en patients sundhedsoplysninger på tværs af forskellige faciliteter. Saliba sagde:

”På grund af COVID-19 er der et større behov for en nøjagtig, øjeblikkelig og berøringsfri form for identifikation. Vores løsning gør det muligt for en patient at gå ind på et hospital eller klinik og registrere eller tjekke ind ved hjælp af ansigtsgenkendelse. Ved at udnytte blockchain får patienter deres elektroniske sundhedsjournaler identificeret og linket, uanset hvilket hospital de besøger. ”

Saliba forklarede, at virksomheden bruger sin egen offentlige blockchain, kaldet Dynamic, for at tillade, at patientdata deles sikkert mellem sundhedsorganisationer. Dynamic er en fork af Bitcoin blockchain og bruges til at gemme hashes af en patients identitet, hvilket giver mulighed for offentlig ID-verifikation, mens følsomme data holdes private. Hyperledger Fabric bruges også som en privat sidekæde, der gør det muligt at få adgang til følsomme data på forskellige hospitaler, der anmoder om patientinformation.

Ifølge Saliba er et specifikt brugssag Duality undersøger med Dell Medical School et sygdomsovervågningssystem, der kan knyttes til statslige og føderale sundhedsnetværk. Systemet vil sikre, at information om patienter, der tester positivt for COVID-19, straks vil være tilgængelig på både statsligt og føderalt niveau. I øjeblikket er disse oplysninger fanget på statsniveau i USA, som har resulterede i store uoverensstemmelser mellem statistikker, som stater rapporterer til den føderale regering.

Denne brugssag er teoretisk god, men der kræves stadig statslige og føderale retningslinjer for, hvordan data deles mellem de to, for at sikre, at en løsning som Duality’s fungerer.

Med hensyn til Civics Health Key kommenterede Favvas of Circle Medical, at en udfordring fremadrettet vil være at imødekomme de forskellige politikker mellem arbejdsgivere. For eksempel vil en plejefacilitet have forskellige retningslinjer for medarbejdere, der vender tilbage til arbejde i forhold til en café.

Mens klare retningslinjer endnu ikke skal opnås, forudsiger Favvas, at arbejdsgivere sandsynligvis vil fastlægge politikker baseret på regeringens retningslinjer og specifikke krav til deres virksomhed. Når retningslinjer er på plads, løber de underliggende sundhedsoptegnelser fra medarbejderne gennem deres politikker for at bestemme, hvilke personer der sikkert kan vende tilbage til offentlige indstillinger.

En anden bekymring er, om patienter vil ønske at gemme deres personlige sundhedsdata i kryptovaluta-tegnebøger eller applikationer, der drives af blockchain. Dette er tilfældet, Favvas nævnte, at teknologi ofte fungerer bedst, når den er “lidt usynlig.” Han kommenterede:

”Jeg synes, det er vigtigt for patienterne at forstå og stille spørgsmål om, hvad der sker med deres personlige oplysninger. Men skal alle brugere kende møtrikkerne til, hvordan blockchain fungerer? Jeg tror ikke det. De fleste mennesker bryr sig kun, hvis de er i stand til at gå på arbejde, samtidig med at de beskytter deres sundhedsregistrers privatliv. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map