Springe i puljen: Sådan tjener du en fortjeneste med minedrift Bitcoin og Ether

I de sidste par måneder har minearbejdere rundt om i verden været ekstremt aktive, hvilket kan ses gennem stigninger i hash-priser, der faldt sammen med en betydelig stigning i priserne på kryptokurver. I begyndelsen af ​​2020 kunne Ether (ETH) købes for $ 130, og nu har ETH nået $ 500. Kongen af ​​kryptokurver, Bitcoin (BTC), tilføjede næsten en cool $ 10.000 til sin pris.

Så hvordan kan brugere engagere sig i branchen? Hvad der har været indlysende i nogen tid nu er, at solo-minedrift ikke er vejen at gå. For Bitcoin, Ether og hvert større altcoin er blockchain bygget på en sådan måde, at kompleksiteten ved at finde blokke konstant øges, hvilket betyder, at et par GPU-kort ikke er kraftigt nok til at generere en blok.

Pointen er ikke, at riggen ikke er tilstrækkelig kraftig til at udvinde Ether, det er snarere umuligt matematisk. En rig kan sidde der og søge efter en blok i flere måneder. Hvis vi taler om minedrift af Bitcoin på ASIC’er, vil det tage endnu mere tid. Det er lettere at gå konkurs på udstyr og elektricitet end at udvinde crypto solo. Beregningen er enkel: divider den samlede hashhastighed for Ether med din hashhastighed, og få det antal sekunder, det i gennemsnit tager at finde en blok.

Så det virker logisk, at minearbejdere ville strømme til minedriftspuljer, især i dag, da selv ikke-mineselskaber begynder at lancere sådanne produkter. For eksempel lancerede Binance for nylig sin egen minedrift til Ether.

Hvad man skal vide, før man går ind i en minedrift

En minedrift er en server, der kombinerer computerkraften for alle deltagere, der er forbundet med den. Minearbejdere slutter sig til poolen over internettet og omfordeler deres hardware til poolen. De udfører sammen matematiske løsninger for at finde blokke af en bestemt kryptokurrency. Når puljen finder en blok, opnår puljen enighed fra andre netværksdeltagere og modtager derefter en belønning. Denne belønning deles mellem alle medlemmer af puljen i overensstemmelse med den angivne hash-hastighed.

Før du vælger en pool, er det vigtigt at kende størrelsen på poolen. Når en pool vokser, øges chancerne for at opdage en blok. Men jo flere mennesker deltager i puljen, jo mindre fortjeneste får hver deltager. Dette er et tveægget sværd: små, men hyppige betalinger eller større betalinger, men sjældnere.

Inden de tilmelder sig puljen, skal brugerne finde ud af den mindste betaling, som er den mindste mængde krypto, der skal udvindes, før den sendes til brugernes tegnebog. Hvis minimumsbetalingen er høj, skal brugeren være en del af puljen i lang tid, før han modtager nogen indkomst.

En anden vigtig ting, der skal nævnes, er at deltagelse i enhver pool ikke er gratis. Brugere betaler en bestemt procentdel af deres indkomst for at deltage. Normalt varierer en sådan provision fra 1% til 3%. Generelt kræver deltagelse i enhver pulje ikke alvorlige investeringer og viden, og hvis brugeren allerede har sammensat en rig, vil det ikke være svært at finde ud af, hvilken pool han skal vælge. Her er hvad man skal være opmærksom på, når man vælger en pool, uanset kryptovaluta:

  • Antallet af deltagere i puljen, som påvirker individuel indkomst.
  • Pingtid eller tidsforsinkelse, som er et resultat af, at brugerens computer har brug for at overføre oplysninger til puljen. Pingtid afhænger af territorial afstand – jo lavere ping, jo lavere tidsforsinkelse og jo hurtigere overføres data. En høj ping er ikke passende, fordi der er pauser mellem blokændringer i kryptovaluta-netværk, og med høj ping kan brugerens computer gå forgæves over værdierne for den gamle blok og mine. Normalt er en behagelig ping op til 10 millisekunder;
  • Størrelsen på minimumsudbetalingen, som ikke skal være for stor, ellers kan betalingen muligvis ikke finde sted i meget lang tid.
  • Der er mange puljer, der er bedrageriske eller har større indkomst. Brugere skal på forhånd finde ud af poolens omdømme.

Efter konstruktion af en rig er det tid til at vælge en minepool. Selvfølgelig fungerer de fleste puljer til Bitcoin- eller Ether-minedrift. Nedenfor er nogle af de mest populære puljer, der bruges til at udvinde de to øverste kryptovalutaer. For Bitcoin er næsten alle de vigtigste puljer baseret i Kina, hvilket ikke er overraskende, da landet producerer det meste af Bitcoin-minedrifthardwaren.

F2Pool

Grundlagt i 2013 er F2Pool en af ​​de ældste kinesiske puljer, og det er af primær interesse for Bitcoin minearbejdere. Puljen tegner sig for næsten en femtedel af den samlede mængde BTC, der udvindes. Puljen bruger Pay Per Share + eller PPS + som udbetalingsmodel, hvor minearbejderen modtager en belønning for hver aktie, der accepteres af puljen, uanset de blokke, der findes ved poolen. Puljen bestemmer omkostningerne for hver aktie uafhængigt under hensyntagen til netværkskompleksitet, belønning, blokeringstid og poolens egen magt.

Ud over Bitcoin udvinder poolen mere end 40 mønter. Provisionen afhænger af mønten fra 1% til 5%. Som for Bitcoin, puljen tager 2,5% af belønningerne som en provision, og betalingerne foretages en gang om dagen. Brugere skal trække de optjente penge ud inden for 90 dage, ellers gemmer puljen dem til udvikling af tjenesten.

Poolin

Poolin er en pool, der ejes af moderselskabet Blockin, der blev lanceret i 2017. Puljen er populær blandt Bitcoin-minearbejdere. Poolin tilbyder en hel del mønter at vælge imellem: Ether, Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV), Litecoin (LTC) og så videre. Provisionsgebyrer er ikke faste; snarere er de indstillet for hver kryptovaluta separat med et gebyr på 2,5% for BTC.

Betalingsmodellen afhænger af den valgte mønt: PPS eller Full Pay Per Share, kendt som FPPS. Under sidstnævnte metode fordeler puljen også transaktionsgebyrer blandt minearbejdere, hvilket tilføjer 10% til 20% til deres indkomst. Denne metode bruges til at betale for Bitcoin-minedrift.

En bemærkelsesværdig funktion er, at Poolin leverer minedrift på ASIC’er og GPU’er fra Nvidia og AMD. Udviklingsteamet opdaterer regelmæssigt softwaren hvert par uger for at sikre stabiliteten i tjenesten.

BTC.com

BTC.com er en af ​​de største internationale kryptovaluta minedrift puljer. Det kontrolleres af en velkendt producent af minedriftsudstyr Bitmain, der producerer en række ASIC-minearbejdere under mærket Antminer. Den Kina-baserede platform blev lanceret i 2013.

Provisionen for hver blok, der udvindes ved poolen, er sat til 4%. Udover Bitcoin kan en række andre kryptovalutaer udvindes via BTC.com, herunder Bitcoin Cash og Litecoin. Minepoolrepræsentanter fører fortegnelser over brugernes indkomst.

AntPool

AntPool er et kinesisk projekt, der blev lanceret i 2014. Ligesom BTC.com styres poolen af ​​Bitmain. Ud over BTC kan AntPool udvinde syv flere kryptovalutaer, herunder de privatlivsorienterede mønter Dash og Monero (XMR).

Betalinger foretages dagligt, og tjenesten har lave provisioner, med nogle betalinger uden gebyrer. I AntPool foretages betalinger hovedsageligt ved hjælp af standardmetoden, Pay Per Last N Share – eller PPLNS – hvor brugere får betalinger for den sidste andel baseret på poollykke.

Med denne metode er der ingen fast betaling for aktien, og hovedproblemet er hastigheden for at finde en blok. Når en pool bruger PPLNS-metoden, kommer betalingen fra “tidsforskydninger” mellem søgning i to blokke. Det betyder, at hvis blokken ikke findes i lang tid, øges betalingen gradvist.

Et særpræg ved poolen er evnen til at arbejde i “solo” -tilstand – men ikke i bogstavelig forstand. Puljen gør det muligt at udføre “solo” minedrift gennem fælles indsats. Dette betyder, at den bruger, hvis rig har opdaget blokken, modtager betalingen.

SparkPool

SparkPool er registreret i Kina og blev lanceret i januar 2018, og et halvt år senere er puljen kommet ind på listen over ledere inden for minedrift Ether. Derudover tillader SparkPool minedrift af mønter som Nervos ‘Common Knowledge Base (CKB), Grin og Beam.

Minedrift finder sted ved hjælp af Ethash-algoritmen, og betalinger sker ved hjælp af PPS + -metoden. Betalinger foretages hver dag baseret på Singapore Standard Time, og minimumsbeløbet for betalinger er 0,1 ETH. Den 28. i hver måned trækkes midler automatisk, hvis saldoen er mere end 0,0105 ETH, og udbetalingsgebyret er 1%.

Registrering med puljen er valgfri. Brugere kan mine mine anonymt, men i så fald vil ikke alle poolens funktioner være tilgængelige.

Ethermine

Ethermine er en af ​​de mest populære puljer dedikeret til Ether-minedrift. Denne pool er den største for Ethereum. Poolservere er placeret i Europa, Asien og USA.

Puljen bruger PPLNS-udbetalingsmodellen. Det mindste betalingsbeløb svarer til 0,5 ETH, og det maksimale beløb er 10 ETH. Der er ingen provision for tilbagetrækning af midler, og betaling kommer øjeblikkeligt, hvis blockchain-netværket er stabilt. Puljen er kun beregnet til minedrift af cryptocurrency på GPU-processorer.

SpiderPool

SpiderPool er et fem år gammelt kinesisk projekt, der kun understøtter fire mønter: ETH, BTC, BSV og BCH. Ikke desto mindre er puljen ganske populær blandt Ether-minearbejdere.

Der er ikke meget information tilgængelig for ikke-kinesiske brugere, men poolens provision er 2%. Minimumsudbetalingsbeløbet afhænger af mønten, men en gang om ugen kan brugerne ansøge om et beløb, der er under minimumsgrænsen. Ellers foretages betalinger automatisk en gang om dagen.

Nanopool

Nanopool har specialiseret sig i mønter, der mest udvindes ved hjælp af GPU-kort. I øjeblikket understøttes minedrift Ether, Ethereum Classic (ETC), Zcash (ZEC), Monero, Ravencoin (RVN) og Pascal (PASC). Puljen giver brugerne mulighed for ikke kun at udvinde en enkelt kryptovaluta, men også to forskellige kryptokurver samtidigt med en proportional fordeling af magt mellem dem. Som enhver anden minepool har Nanopool et gebyr, der opkræves baseret på brugernes indkomst. Puljen bruger PPLNS betalingsmetode.

Tilbagetrækning af Ether fra en minearbejders kontosaldo til deres tegnebog udføres automatisk i Nanopool, når minimumsbetalingen er nået, hvilket er 0,05 ETH.

Nanopool har ikke en klar betalingsplan, men betalinger sker i flere faser i løbet af dagen. Så snart minearbejderens kontosaldo overstiger den indstillede minimumsværdi, betales den i næste betalingsrunde.

Til mine eller ikke til mine?

Når man vælger en pool, skal hver person være opmærksom på listen over tilgængelige mønter for at sikre, at deres valgte mønt er på listen. Overvej også udbetalings- og kommissionsmodellen, da en pulje, der tilbyder den laveste provision og betaler for transaktioner, er at foretrække. Et andet problem er nærheden til poolserverne: Jo tættere serveren er, desto mere stabil bliver minedriftsprocessen.

Relaterede: De øverste kryptomining-grafikkort for at få en big bang for din sorteper

Generelt kan det siges, at uanset hvilken mønt brugeren vælger, er det usandsynligt, at de mister det, når de bruger en minedrift. Ifølge Chun Wang, medstifter af F2Pool, er hele minesektoren i øjeblikket stigende:

”Bitcoin og andre kryptokurver minedrift fortsætter med at vokse, ligesom sidste år. Takket være DeFi har der været en periode med høje transaktionsgebyrer i ETH-netværket i de sidste par måneder, hvilket har ført til, at ETH-mineindtægterne er meget højere end normalt. Folk blev tiltrukket af at købe relaterede minedrift til minedrift ETH. Med faldet i mineindtægter forsvinder minearbejderens passion for ETH-minedeltagelse for nylig. Men prisen på BTC og andre mønter stiger hurtigt, gør minedrift mere rentabel, flere mennesker er villige til at deltage i minedrift nu. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map