Storbritanniens FCA-kryptoderivatforbud kan skubbe detailinvestorer til mere risikable grunde

Det har angivet en række forskellige grunde til, at produkterne ikke kan “pålideligt vurderes” af detailforbrugere, såsom økonomisk kriminalitet, volatilitet og en utilstrækkelig forståelse af, at kryptoaktiver er de vigtigste. Det blev anslået, at detailinvestorer vil spare 53 millioner dollars på grund af dette forbud. Dette til trods for at FCA frigiver en forskning om, at britiske forbrugere har investeret anslået 2,6 millioner dollars i kryptoaktiver.

Selvom hovedformålet med dette forbud er at beskytte detailinvestorer mod disse produkters kompleksitet, kan antagelsen om, at detailinvestorer i Storbritannien har en utilstrækkelig forståelse af kryptoaktiver, være forkert. Jesse Spiro, globalt leder af politik og reguleringsanliggender hos Chainalysis – et blockchain-analysefirma – fortalte Cointelegraph: ”I betragtning af mængden af ​​tilgængelig information og markedsinformation, der nu regelmæssigt produceres på kryptokurrencyøkosystemet, er der mange detailinvestorer, der har en høj grad af teknisk ekspertise og viden. ”

Derivatvækst drevet af institutionelle investorer

Sidste år oplevede kryptoderivater en enorm vækstfase, hvor den åbne interesse for Bitcoin-optioner blev tredoblet på 100 dage og nåede et årligt højdepunkt på $ 6,8 mia. Den 31. december, inden de voksede endnu længere i begyndelsen af ​​januar midt i en bull run og nåede en Hele tiden på 10,5 mia. dollar den 7. januar. Selvom denne vækst også skal omfatte en øget interesse fra detailinvestorer, er der flere indikatorer, der peger på, at den primært er vokset på grund af inddragelse af institutionelle investorer..

Chicago Mercantile Exchange er en af ​​de vigtigste børser for institutionelle investorer for at give sig selv eksponering for digitale aktiver gennem Bitcoin futures og optioner. Platformen har rapporteret at Bitcoins (BTC) gennemsnitlige daglige volumen voksede 114% år-til-år i 2020, hvilket tog den gennemsnitlige daglige åbne rente på CME op med 252%. De unikke aktive konti steg også til 6.700, hvilket viser en vækst på 84% år-til-år. Den vigtigste indikator for institutionel interesse, antallet af store åbne renteholdere, voksede til en rekord på 110 i december som det fremgår af nedenstående diagram.

Det Forenede Kongeriges Financial Conduct Authority forbudt salg af kryptoderivater og børshandlede noter til detailinvestorer med virkning fra 9. januar 2021. FCA’s vigtigste underliggende årsag til dette er, at produkterne er “dårlige for detailforbrugere på grund af den skade, de udgør.” 

Jay Hao, administrerende direktør for krypto- og derivatudveksling OKEx, fortalte Cointelegraph, at “kryptoaktiver faktisk er volatile, som FCA påpeger, og mange investorer har mistet en masse penge, når handler ikke går deres vej.” Han tilføjede dog: “Problemet er, at når detailhandlere taber, er de ikke i stand til at absorbere det så komfortabelt som enkeltpersoner med høj nettoværdi eller institutionelle investorer.”

Reguleret adgang til detailinvestorer?

Den reducerede risikovillighed hos detailinvestorer sammenlignet med institutionelle investorer er en af ​​grundene til, at detailinvestorer har brug for beskyttelse fra et regulerende organ. Men det betyder ikke nødvendigvis, at alle detailinvestorer er usofistikerede, og at de ikke skal have mulighed for at bruge derivater til at afdække risiko i deres portefølje.

Haohan Xu, administrerende direktør og grundlægger af Apifiny – en global udbyder af likviditets- og afviklingsløsninger – sagde til Cointelegraph: ”Derivater gør mere end at forstærke gevinster og tab. De hjælper også investorer med at afdække risici. Bare fordi nogen er usofistikerede, betyder det ikke, at nogen skal nægtes visse muligheder for at afdække risici. ”

Risiciene på kryptoderivatmarkedet kan sammenlignes med risiciene på valutamarkederne, som også er stærkt gearede. På disse markeder træder regeringer og regulatorer overalt i verden ind og håndhæver maksimale gearingsgrænser for investorer. FCA kunne ifølge Hao ty til sådanne løsninger i stedet for et banebrydende forbud:

”Det er forkert at antage, at alle detailinvestorer er usofistikerede. Mange af dem har været i kryptorummet i lang tid og har en meget god forståelse af digitale aktiver. I stedet for et fuldstændigt forbud mod kryptoderivater til detailhandlere, der tilføjer et ekstra lag gatekeeping til kryptorummet, mener vi, at uddannelse er nøglen. ”

Et andet spørgsmål, som et fuldstændigt forbud bringer op, er at detailinvestorer, der er vedholdende med at investere i disse forbudte produkter, bliver nødt til at omgå denne regel og investere i markeder, der ikke er under FCA’s beskyttelse. Hao sagde yderligere: “Disse investorer vil være uden for FCA’s anvendelsesområde og beskyttelse – hvilket naturligvis er kontraproduktivt.”


Xu henviste til en anden metode til at omgå forbuddet ved hjælp af decentrale finansieringsmarkeder, som har set Vækst på 30% siden begyndelsen af ​​dette år: “Selvom DeFi-derivatplatforme ikke er begunstiget af regulatorer over hele verden, er de altid en mulighed for kryptoderivater, da de fleste af dem kan få adgang til alle fra hvor som helst med bare en tegnebog.”

Det synes åbenlyst, at der muligvis er en bedre løsning end et banebrydende forbud, da det muligvis kan gøre mere skade end godt på dette tidspunkt, hvilket fører britiske investorer til markedspladser uden regler eller til at sænke Know Your Customer-standarder, hvilket bringer større risiko for detailhandlen investorer, der ikke har de samme garantier som institutionelle.

Detailuddannelse og regulatorisk engagement

Selv efter at have meddelt det samlede forbud mod kryptoderivater og børshandlede seddelprodukter førte Bitcoins prisfald til $ 33.000 den 11. januar til, at FCA udsendte en offentlig advarsel om de høje risici, der ligger til grund for alle kryptoaktiver og aktiver knyttet til dem. Agenturet har også angivet: “Hvis forbrugerne investerer i denne type produkter, skal de være parat til at miste alle deres penge.”

Hao uddybede, hvordan uddannelse ville være en mere effektiv metode til at beskytte detailinvestorer end direkte forbud: “Uddannelse er nøglen, og det er afgørende at give investorer chancen for at demonstrere deres niveau af viden og dygtighed, inden de får adgang til komplekse produkter.” Han sagde yderligere: “Desværre, hvis detailinvestorer tvinges til børser med lavere sikkerhedsstandarder inden for opbevaring af virtuelle aktiver, kan de ende med at lide mere skade af dette forbud.”

Kryptosamfundet har bidraget til disse initiativer om uddannelse ved at etablere point og platforme til detailinvestorer, der skal uddannes om eventuelle risici, der er involveret i handel inden for gearede derivatmarkeder. Forskellige børser har uddannelses- og blogsektioner på deres hjemmeside skræddersyet til detailinvestorer til at uddanne dem om alle disse aspekter. Der er også eksklusive blockchain- og cryptocurrency-uddannelsesplatforme, såsom Blockchain Education Network, som blev startet af studerende ved Massachusetts Institute of Technology og University of Michigan.

Det er også vigtigt for kryptosamfundet at samarbejde med regeringer og regulerende organer for at etablere rammer, der gør det muligt for detailinvestorer at navigere disse markeder let. Spiro sagde: ”Tilsynsmyndighedernes prioriteter ligger i at beskytte det økonomiske økosystem og forbrugerne. At arbejde sammen er den bedste måde at pacificere lovgivningsmæssige bekymringer og samtidig undgå byrdefuld regulering. ”

På grund af størrelsen og mængderne på det britiske detailmarked sammenlignet med det globale kryptoderivatmarked er det meget usandsynligt, at dette forbud vil have en væsentlig indflydelse på den fremskyndede vækst i kryptoderivaterne, der fortsætter i 2021. Ifølge Hao:

”Den retningsbestemte vækst af derivater er klar, og den vil overgå spotmarkedet i den nærmeste fremtid. Udvekslinger har kunder baseret over hele verden, og når interessen for kryptokurver stiger, vil de jurisdiktioner, der er mere åbne og forstår, hvordan man bedst kan regulere, ende med at blive vinderne i dette løb. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map