Syntetiske drømme: Indpakket kryptoaktiver får trækkraft midt i det stigende marked

Midt i al spændingen ved kryptos største tyrekørsel i historien har nogle aktiver overgået selv det nuværende højtydende marked. Især har Synthetix (SNX) været på en episk tåre, der har ført væksten i hele niche. 

Nyheden om en Coinbase-liste i december hjalp med at redegøre for noget af dette. På tidspunktet for skrivningen er SNX imidlertid steget med over 225% siden midten af ​​december og handler i øjeblikket over $ 16,7 og cementerer sin position som en af ​​de bedst udførte tokens i det igangværende rally..

Ud over Coinbase-effekten er hovedårsagen til stigningen i SNX’s pris den ægte efterspørgsel efter, hvad Synthetix har at tilbyde – nemlig digitale, syntetiske aktiver. Så hvorfor al spændingen ved disse instrumenter, og hvad bruges de til?

En kort historie med syntetiske aktiver

Som mange andre elementer på kryptokurrencymarkederne ankom syntetik fra den traditionelle finansielle sektor. Syntetik bruges til at simulere bestemte instrumenter, mens nogle nøgleegenskaber ændres. Dette giver investorer mulighed for at få eksponering for underliggende aktiver uden nødvendigvis at skulle beholde dem.

I kryptokurrencyområdet er tokens en digital syntetisk repræsentation af ethvert andet aktiv, inklusive dem i den virkelige verden, såsom aktier, råvarer eller fiat-valutaer. Kryptosyntetik kan også bruges til at få eksponering for kryptokurver og tokens. Et simpelt eksempel kan være nogle af de “indpakkede” aktiver, der bruges i Ethereums DeFi-applikationer.

Wrapped Bitcoin (WBTC) er lykkedes de seneste måneder, hvilket er et bevis på appetitten for sådanne aktiver, der er steget fra en markedsværdi på omkring 1,1 mia. $ I september til 4,7 mia. Dollar på toppen af ​​Bitcoins seneste rally over 40.000 $. Den nylige frigivelse af en syntetisk version af Monero kunne hjælpe potentielle investorer med at komme rundt på børsniveauet på privatlivsmønter. Det giver investorer eksponering for Monero (XMR) uden at skulle navigere i de igangværende afnoteringer, samtidig med at det giver mulighed for at satse Wrapped Monero (WXMR) i de forskellige Ethereum-baserede decentrale finansieringsapplikationer.

Synthetix – First-mover fordel

Synthetix drager fordel af at være den første til at markedsføre med en decentral børs, der også giver brugerne mulighed for at prikke syntetiske aktiver, kendt som Synths, ved hjælp af kryptovalutaer som sikkerhed. Platformen driver SNX som sit oprindelige token. Indehavere kan bruge SNX som sikkerhedsstillelse til at prikke Synths og tjene en andel af gebyrer betalt af Synthetix DEX-brugere. Derfor tilbyder SNX-token ægte nytte, da det tilskynder brugere til at oprette synter på platformen og skabe yderligere værdi for selve tokenet.

I løbet af de sidste tre måneder har Synthetix været i betydelig vækst og steg fra omkring 500 millioner dollars låst i slutningen af ​​oktober til over 2,3 milliarder dollars i skrivende stund, ifølge til DeFi Pulse.

Selvom der er synteser, der giver handlende mulighed for at spekulere i prisen på ikke-kryptoaktiver, såsom olie, er det tydeligt, at langt de fleste brugere udnytter Synthetix for at få adgang til syntetiske USD- og kryptoaktiver med sUSD, sEther og sBitcoin er den mest populære på platformen. De tegner sig for over 75% af den samlede markedsværdi for alle synths, ifølge til siden Synthetix-statistik.

SUSD Synth alene udgør omkring 50% af den samlede Synth-markedsværdi, hvilket indikerer, at DeFi-brugere fortsat har en appetit på stabile valutaer til handel. Imidlertid er sUSD også den mest flydende Synth, som kan handles på centraliserede børser, herunder Binance og KuCoin, samt på decentraliserede børser Curve and Balancer.

Det mest populære er sUSD / sETH-paret på Synthetix Exchange, som i øjeblikket har omkring $ 10 millioner i daglig volumen. På trods af dette er antallet af handlende, der bruger platformen, ganske lavt med et gennemsnit på omkring 130 inden for de sidste 30 dage. Dette indikerer, at likviditeten er stærkt koncentreret.

Konkurrenter til Synthetix


I betragtning af den hurtige ekspansion af decentraliseret finansiering synes det sandsynligt, at andre virksomheder kommer ind i rummet. I øjeblikket er der to store udbydere i drift.

Universal Market Access er en open source-protokol, der giver brugerne mulighed for at oprette uvurderlige finansielle kontrakter på Ethereum baseret på skabeloner, og priserne bestemmes i henhold til et orakel. Enkelt sagt betyder det, at udviklere kan oprette ERC-20-tokens til at handle med en syntetisk version af ethvert aktiv.

I øjeblikket er der over 63 millioner dollars låst i UMA på tværs af ni projekter. Af disse tillader PerlinX brugere at generere deres egne syntetiske aktiver. Ligesom Synthetix bruger PerlinX et oprindeligt token kaldet PERL, som sættes som sikkerhed mod det genererede syntetiske aktiv. Platformen blev lanceret i tredje kvartal af 2020 og har i øjeblikket $ 250.000 låst, selvom den ramte et højdepunkt over $ 600.000 i december, ifølge DeFi Pulse.

I skrivende stund har PerlinX endnu ikke tændt for den funktion, der gør det muligt for en bruger at oprette deres egne syntetiske aktiver, så det er ligesom Synthetix op til applikationsejerne at beslutte, hvilke der gør det på platformen. Dette vil sandsynligvis begrænse platformens anvendelighed, så PerlinX kan blive en mere markant rival til Synthetix, når brugerne kan prikke deres egne aktiver.

Et andet projekt, Mirror Protocol, er for nylig lanceret på Terra-platformen, som er en af ​​de mest anvendte blockchains takket være Chai-betalingsappen, som ifølge en virksomhed har en base på 2 millioner brugere i Sydkorea. Spejl ser ud til at være i en udviklet tilstand, hvor mange “mAsset” -syntetiske allerede findes. De sporer aktier, indekser og råvarer.

I øjeblikket har Mirror Protocol omkring 93 millioner dollars låst, så det har en hel del at gå, før det er en ægte rival til Synthetix. Likviditeten er dog steget kraftigt siden lanceringen i december. Det fremgår også af de tilgængelige typer aktiver, at Mirror tiltrækker dem, der ønsker at spekulere på de bredere finansielle markeder, mens Synthetix er en base for Ethereum DeFi-publikummet..

Et lyst udsyn

På grund af Synthetix popularitet og det faktum, at der er andre nye markedsdeltagere, der er klar til at lancere i 2021, synes det sandsynligt, at syntetiske kryptoaktiver er fastgjort i DeFi-landskabet, og at markedet vil fortsætte med at vokse.

Med potentialet for forstyrrelse på de traditionelle finansielle markeder er det rimeligt at forvente at se mere konkurrence opstå for digitale syntetiske stoffer, der afspejler alle former for virkelige aktiver. Dette er et hjørne af DeFi-rummet, der absolut er værd at se, når året løber ud.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map