Tezos historie: Den berygtede ICO forsøger at komme igen midt i retssager og tvister

Den 30. juni, næsten et år efter den meget succesrige ICO – et projekt, der samlede $ 232 millioner dollars i BTC og ETH tilbage i juli 2017 og satte rekord på det tidspunkt – efterfulgt af en intern tvist og adskillige gruppesager, Tezos Foundation har endelig lanceret sit beta-netværk. Her er hvordan projektet startede, hvad der forårsagede den berygtede forsinkelse, og hvorfor den forventede lancering kommer med forbehold.

‘Den sidste kryptokurrency’: Hvad er Tezos?

Tezos blev udviklet af Arthur Breitman, der studerede anvendt matematik, datalogi og fysik i Frankrig og senere flyttede til USA for at studere finansiel matematik. Hans kone, Kathleen Breitman, en tidligere ansat i hedgefonden Bridgewater Associates og hos R3 – et firma-softwarefirma, der fokuserer på distribueret databaseteknologi – har også bidraget til projektet. Parret mødtes på et anarko-kapitalistisk møde (hvor Breitman stadig er opført som medarrangør) i New York i 2010 og blev gift i 2013.

I august 2014 offentliggjorde Arthur Breitman to hvidbøger, hvor han understregede Bitcoins mangler, forudsagde masseproduktion af tokens og skitserede sin egen blockchain-løsning: verdens første ”selv-­ændring af “kryptokurrency kaldet Tezos – navnet blev genereret via Breitmans algoritme, der søgte at finde navnene på ikke-krævede domæner, der kan udtages på engelsk. Andet papir Læs:

“Mens ironien om at forhindre fragmentering af kryptokurver ved at frigive en ny ikke undslipper os … Tezos sigter virkelig mod at være den sidste kryptokurrency.”

Ifølge de tekniske papirer er Tezos et distribueret, peer-to-peer, tilladelsesløst netværk, hvis system er baseret på smarte kontrakter svarende til Ethereum (ETH). Imidlertid er Tezos struktur angiveligt mere avanceret: protokollen har evnen til at udvikle sig og implementere nye innovationer over tid uden risiko for at opleve en hård gaffel. Faktisk, som Wire påpeger i en massiv langlæse om Tezo, DAO-hændelsen har beroliget Breitman med, at fremtiden for kryptokurver skal være baseret på enhed og Commonwealth, snarere end tvister, opdeling af samfund og altid lancerende mønter.

Tezos-udviklere får muligheden for at foreslå protokolopgraderinger og anmode om belønning for deres bidrag. Tezos tokenholdere (“tezzies” eller XTZ) kan derefter igen stemme om, hvorvidt deres forslag skal godkendes.

Således efterligner Tezos i det væsentlige et demokrati, hvor jo flere poletter investoren besidder, jo mere stemmeret har han eller hun. Som Olaf Carlson-Wee, den første medarbejder hos Coinbase og en Tezos-investor, forklaret til Wired:

"Når du stemmer, selvom din kandidat ikke vinder, accepterer du, at demokrati var i aktion. Når folk deltager i et Tezos-netværk, accepterer de, at den demokratiske stemme fra de andre møntindehavere vil styre den måde, protokollen bevæger sig på."

Desuden bruger Tezos proof-of-stake (PoS) i stedet for et proof-of-work-system (PoW), hvilket betyder, at alle valideringer udføres virtuelt, ikke fysisk og ikke kræver minedrifthardware og store mængder elektricitet – processen kaldes ‘bagning’ i modsætning til ‘minedrift.’

Endelig har Tezos også prioriteret sikkerhed via implementering af formel verifikation – som Ethereum mangler – der i det væsentlige tillader udviklere at matematisk bevise rigtigheden af ​​deres smarte kontraktkode..

TEZOS

Crypto-dal og magtfulde allierede

De ovennævnte Tezos hvidbøger blev offentliggjort under et pseudonym, "L. M Goodman" – en henvisning til en Newsweek-journalist, der forsøgte at deanonymisere Satoshi Nakamoto. På det tidspunkt arbejdede Breitman hos Morgan Stanley inden for kvantitativ finansiering og, som rapporteret af Reuters, “Forsøgte ikke at blive associeret offentligt med projektet på det tidspunkt,” angiveligt fordi han ikke ønskede at kompromittere sin stilling i Morgan Stanley.

I august 2015 registrerede Breitman, som stadig var ansat hos Morgan Stanley, et selskab i Delaware, der hedder Dynamic Ledger Solutions, Inc (DLS), der indtrådte som administrerende direktør. I det væsentlige kontrollerede DLS Tezos intellektuelle ejendomsret – kildekoden.

På grund af det faktum, at han oprettede et firma i USA, blev han forpligtet til at rapportere, at han var involveret i "andre forretningsaktiviteter" – ifølge U.S. Financial Financial Regulatory Authority (FINRA) – hvilket han aldrig gjorde. I april 2018 bød FINRA Breitman for $ 20.000 og forhindrede ham i at mægle-forhandler interaktion indtil 2020 på grund af hændelsen.

I 2015 håbede Arthur Breitman at samle “fire til fem banker” for at vedtage teknologien og rejse “$ 5 millioner til $ 10 millioner over to til tre år”, som Reuters rapporterer, ved at lægge en Tezos ’37-siders forretningsplan. Imidlertid kunne Breitman ikke tiltrække investorer på den måde.

I april 2016 forlod Arthur Morgan Stanley. I september havde Breitmans udviklet en anden strategi for at skaffe midler til Tezos; de besluttede at gennemføre en ICO. I løbet af det næste halve år lykkedes det dem at få $ 612.000 fra 10 tidlige backers – inklusive flere kryptokurrency hedgefonde – for at organisere en forsalg. Parret besluttede at holde Tezos ICO i Zug, Schweiz, den berømte ‘Crypto Valley’.

”[Schweiz har] en regulerende myndighed, der havde et tilstrækkeligt tilsyn, men ikke som noget for vanvittigt,” sagde Kathleen Breitman til Reuters i en kommentar. I henhold til den schweiziske civillov kan et uafhængigt fundament stiftes for at understøtte en open source-softwareplatform af almen interesse, som Wired påpeger – derfor etablerede Breitmans Tezos-fonden og bad deres bekendte Johann Gevers, en sydafrikansk iværksætter og grundlægger af det schweizisk-baserede fintech-selskab Monetas, om at blive dets præsident. Han accepterede og advarede om, at han ville fortsætte Monetas ‘operationer og modtog adgang til Tezos Fondens bankkonti og pengeskabe med en underskrift.

Således planlagde Breitmans at rejse penge via ICO – som de i bedste fald håbede at samle 20 millioner dollars – og derefter få Tezos Foundation til at købe DLS, et Delaware-baseret selskab, hvor Arthur blev registreret som administrerende direktør via en kontrakt.

Før afholdelsen af ​​en ICO, som oprindeligt var planlagt til at blive afholdt i maj 2017, begyndte projektet at løbe tør for midler, som Kathleen Breitman forklarede til Reuters. Efter at hun kontaktede Tim Draper – en pioner inden for forretningsforetagender i USA og medstifter af Draper Fisher Jurvetson Venture Company (DFJ) – investerede han 1,5 millioner dollars gennem sit firma, Draper Associates, og modtog en minoritetsandel i DLS.

Omkring det tidspunkt havde Breitmans desuden hyret Strange Brew Strategies, et amerikansk-baseret PR-firma til at repræsentere deres projekt. Ifølge Reuters fortalte John O’Brien, rektor for Strange Brew, til nyhedsmarkedet, at Tezos var blevet “adopteret” af “industrigiganter Ernst & Young, Deloitte, LexiFi ”i deres“ udviklingsmiljøer og laboratorier ”, en påstand, der blev afvist – helt eller delvist – af alle de nævnte parter, da de blev kontaktet af Reuters.

Vellykket ICO, mislykket kommunikation

Tezos ICO blev afholdt den 1. juli og varede i 13 dage. Som et resultat har projektet modtaget omkring 66.000 Bitcoins og 361.000 Ethers til en værdi af cirka 232 millioner dollars på det tidspunkt. Det er den næststørste ICO til dato – i september toppede en Filecoin-start dette nummer med et salg på 257 millioner dollars. Især Tezos vilkår kaldte midlerne "en ikke-refunderbar donation" og ikke en "spekulativ investering. ” Desuden advarede Tezos investorerne om, at symbolet slet ikke ville blive udstedt.

Alle de indsamlede midler gik til Tezos Foundation, mens Tezos ‘intellektuelle ejendomsret til gengæld blev kontrolleret gennem Breitmans’ virksomhed i Delaware. I henhold til den oprindelige plan – i henhold til "Gennemsigtighedsnotat" på Tezos-webstedet, der ikke længere er tilgængelig – efter at fonden ville have købt Breitmans ‘virksomhed, ville blockchain i sig selv blive frigivet under en gratis softwarelicens. Hvis det fungerede med succes i tre måneder, skulle DLS’s aktionærer (Breitmans og Tim Draper) samle 8,5 procent (omkring 19,7 millioner dollars) af fundraiseringsprovenuet kontant plus 10 procent af alle Tezos-tokens udstedt.

Men måneder efter ICO havde tokens stadig ikke nået deres investorer.

I oktober 2017 fortalte Gevers – dengang Tezos Foundation-præsident – Reuters, at de havde en kontrakt, ifølge hvilken Breitmans ville sælge DLS til fonden "inden for et rimeligt tidspunkt" Ellers ville Tezos Foundations erhverve det gratis, skønt han nægtede at give en kopi af aftalen.

Forsinkelsen kunne forklares ved, at forholdet mellem Gevers og Breitmans var kompromitteret. En tvist begyndte, efter at parret var imod rekruttering af nogle mennesker, som fonden angav, at de ønskede at ansætte, som Gevers fortalte Reuters – og de oplysninger, Wired fik. bekræfter det. Ifølge Gevers holdt DLT desuden kontrol over “fondens domæner, websteder og e-mail-servere” og tilføjede brændstof til deres konflikt.

Den 15. oktober sendte en af ​​Breitmans advokater et brev på 46 sider til de resterende bestyrelsesmedlemmer – undtagen Gevers – og hævdede, at Gevers var skyldig i “bedrag og selvforretning”, og at han ønskede at erhverve en “licens til at udskrive penge” . ” Breitmans opfordrede således til Gevers ‘hurtige fjernelse. Som svar hævdede Gevers, at han blev målet for et ”karaktermord” og indgav efter sigende en klage til de schweiziske tilsynsmyndigheder angående en e-mail fra fondens to andre bestyrelsesmedlemmer, hvori de bad ham om at træde tilbage. Han havde også standset alle betalinger inden for virksomheden, så hans kontrakt ville blive afviklet – Gevers krævede forliget for at være “de facto administrerende direktør” for Tezos Foundation.

Derfor blev distributionen af ​​tokens forsinket, og Tezos – nemlig DLS – blev målet for adskillige gruppesager efter, at Reuters opnåede ovennævnte brev og offentliggjorde en undersøgelse vedrørende Tezos, argumenterer for, at opstarten var ved at falde sammen midt i intern magtkamp. Den juridiske handling vedrørte overholdelse af U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) regler. Retssagerne hævdede, at Tezos-tokens skulle betragtes som værdipapirer i henhold til amerikansk lov, hvilket betyder, at de ville have været registreret hos SEC for at blive solgt lovligt til investorer. Især, i februar 2018, SEC nægtede at frigive Tezos-dokumenter, efter at det blev anmodet om af advokat David Silver via Freedom of Information Act (FOIA) og argumenterede for, at det kunne skade “håndhævelsesaktiviteter”. I april hævdede SEC-kommissær Robert Jackson berømt, at han endnu ikke havde set en ICO, der ikke var en sikkerhed.

Ikke desto mindre lovede Kathleen Breitman på en UCLA-konference i samme måned at “[gå] slyngel i de næste par uger” og frigive “tezzies” tokens (XTZ) på deres egne vilkår på trods af juridiske problemer. ”Ting, der var nødvendige for at komme videre. Det er uretfærdigt, men vi er nødt til at sende koden, ”hævdede Breitman.

Kort efter hendes tale forlod to bestyrelsesmedlemmer i Tezos Foundation – inklusive præsident Johann Gevers – deres stillinger, og Ryan Jesperson – grundlæggeren af ​​T2 Foundation, som er et samfundsdrevet outfit, der støttede bretianerne i deres konflikt med Gevers ( WSJ påpeger at han havde brugt mere end $ 50.000 af sine egne penge til at lancere dem – blev præsident for bestyrelsen. Det er uklart, under hvilke vilkår Gevers forlod, skønt han skrev på Twitter, at han var “tilfreds” med omskiftningen.

Den forsinkede lancering kom med mere kompleksitet

Den 10. juni annoncerede Tezos Foundation uventet implementeringen af ​​Kend din kunde / anti-hvidvaskning af penge (KYC / AML) -checks for bidragsydere og bad i det væsentlige deltagerne i ICO – som skete for næsten et år siden – om at godkende sig selv. Erklæringen lyder:

”Fonden værdsætter og respekterer privatlivets fred for sine bidragydere, og sammen med utallige andre rundt om i verden modsætter den sig den unødvendige indsamling af personlige oplysninger, der er blevet udbredt på Internettet. Det er dog vigtigt at overholde et hurtigt udviklende reguleringslandskab. Til dette formål er udførelse af KYC / AML-kontroller – som det er blevet normen for blockchain-projekter – den bedste vej frem. ”

Flytningen blev mødt med en negativ reaktion fra samfundet, mens det kunne argumenteres for, at Tezos forbereder sig på at arbejde med regulatorerne. Især i en Reddit-tråd, der diskuterer KYC-kontrollen, Arthur Breitman skrev, at det ikke var hans “opkald”. Ethereums grundlægger Vitalik Buterin kommenterede også på nyhederne og spurgte på Twitter:

”Dette virker baglæns. Hvorfor kan tredjeparter ikke bare køre et script for at scanne BTC / ETH-blokkæderne, se hvor meget alle bidrog, beregne hvor meget XTZ alle skal få og generere genesisblokken uden Tezos Co-involvering? Sådan fungerede Ethereum-lanceringen. ”

Ironisk nok tilskyndede KYC-kontrollen Tezos-samfundet til at splitte sig selv inden den egentlige lancering, på trods af den vægt, der blev lagt på enhed, der blev postuleret i de originale Tezos-hvidbøger: nTezos – den selvbeskrevne “instantiering af Tezos” – og “uafhængige og -styret ”netværk med vægt på manglen på KYC-kontrol opstået, i det væsentlige signalerer en indgående gaffel.

Den 30. juni, i en officiel erklæring, Tezos Foundation annoncerede lanceringen af ​​sit beta-netværk og kaldte flytningen et “bøjningspunkt” for projektet. Nu kan brugerne begynde at validere – ‘bagning’ – blokke efter de første syv cyklusser, hvilket Tezos-teamet estimerer vil være om cirka tre uger. Imidlertid udstedes der ingen blokbelønninger i denne periode “da bagerettigheder ikke er tildelt”, advarer meddelelsen.

I deres meddelelse bad virksomheden medlemmer af samfundet om at træffe forsigtighedsforanstaltninger for at sikre deres tokens sikkerhed, mens de interagerede med betanettet, da projektet stadig er i beta. Ved at holde sig til dets principper advarede Tezos også om, at der ikke er noget, de kan gøre, hvis “tezzies” -tokener (XTZ) går tabt eller stjæles, og at alle transaktioner, der udføres på betanet, flettes sammen med mainnet.

Derfor introduceres betanettet angiveligt i forventning om en bredere lancering af hovednetværket i fremtiden, angiveligt i tredje kvartal af 2018. Nogle børser, herunder Gate.io og HitBTC, har allerede opført XTZ til handel. I øjeblikket XTZ er den tredje mest handlede mønt på Gate.io, med et volumen på 9,34 procent.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map