Vejledning til WEF Davos 2020: Bæredygtighed, stablecoins og CBDC’er

Det årlige verdensøkonomiske forum i Davos, Schweiz er ved at starte. Som sædvanligt vil forummet samle verdens politiske og forretningsmæssige elite og vil vare fra 21. til 24. januar. Her er alt, hvad der er at vide på forhånd, hvordan dette møde vil være afgørende for krypto- og blockchain-industrien.

WEF moderniserer sin dagsorden

Årets tema er “Interessenter for en sammenhængende og bæredygtig verden”, som kunne ses som WEFs reaktion på kritik omkring de årlige samlinger i Alperne. I løbet af de sidste par år er Davos blevet et symbol på den voksende kløft mellem rige og fattige: Det overværes generelt af ekstremt velhavende mennesker, hvis BNP kan overskygge hele lande (i år vil forummet indeholde mindst 119 milliardærer, Bloomberg bemærkede), mens de $ 43 hotdogs, der sælges på et konferenceshotspot, er blevet noget af en meme.

Nu er det kommet til det punkt, hvor nogle spillere ikke engang ønsker at blive tilknyttet forummet: For eksempel da Starbucks ‘administrerende direktør, Howard Schultz, meddelte, at han kørte til USAs præsident (han har siden besluttet sig imod ideen ) råbte nogle mennesker “Gå tilbage til Davos”På hans stævner – selvom han har gjort det angiveligt deltog aldrig i forummet.

Alligevel har WEFs årlige samlinger historisk set fungeret som en platform for international samtale og forhandling – blandt andet med fokus på at forhindre konflikter. Forummet blev oprindeligt lanceret i 1971 af den tyske økonom Klaus Schwab som European Management Forum, og dets oprindelige mål var at hjælpe europæiske virksomheder med at udvikle sig ved at placere dem i samme rum med indflydelsesrige aktører fra regeringen. Det blev reorganiseret som en international begivenhed i 2015.

WEF’s Davos 2020-møde er således sat til at diskutere bæredygtig udvikling: nemlig hvordan man kan sikre en sund fremtid (og især tackle psykiske problemer); hvordan man håndterer klimaændringer og stigende forureningsrate hvordan man opnår globalt samarbejde mellem alle 193 nationer; og hvordan man kan sikre, at den teknologiske revolution ikke skaber urimelige betingelser på markedet og eskalerer internationale konflikter.

Højt profilerede gæster inkluderer Gretha Thunberg og Donald Trump, hvor kryptoverden også er til stede

Blandt de forventede gæster er klimaforandringsaktivisten Gretha Thunberg, der er udnævnt til Time Magazine’s Årets person for 2019. Hun vil være til stede i panelet “Averting a Climate Apocalypsis” og diskutere, hvordan virksomheder og regeringer kan samarbejde om at tackle globale emissioner af carbondioxid.

Forummet vil også blive besøgt af den amerikanske præsident Donald Trump, som tidligere har gjort det drillet Thunberg på Twitter. Trump var også planlagt til at deltage i Davos samling i 2019, men sprunget over på grund af regeringens nedlukning. Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og Den Europæiske Centralbanks præsident Christine Lagarde er også blandt børsnoterede talere.

Hvad angår dem fra kryptoindustrien, vil administrerende direktør for kryptobetalingsfirmaet Circle, Jeremy Allaire, deltage i sessionen med titlen “Forme fremtiden for finansielle og monetære systemer.” At forklare sin WEF-mission til Coindesk, Allaire nævnte, at han vil fremme begrebet stablecoins.

Relateret: Hvem er David Marcus: Bitcoin Believer vendte Facebook Libra Co-Creator

Yderligere vil Calibra-administrerende direktør David Marcus, som var en af ​​de vigtigste aktører i branchen i 2019, være en af ​​de offentlige talere i et panel dedikeret til “Oprettelse af en troværdig og pålidelig digital valuta.” Sessionen vil dække, hvordan en digital valuta kan medføre finansiel integration (et af Vægtens vigtigste mål), og hvilken rolle centralbanker kan spille i denne proces.

Marcus får følgeskab af Sheila Warren, leder af blockchain i WEF, og Bitcoin (BTC) -kritiker og daglig leder i Bank for International Settlements Agustin Carstens, som tidligere har frarådet udstedelse af digitale centralbanks digitale valutaer. Endelig vil Neha Narula, direktør for Digital Currency Initiative hos MIT Media Lab, der har argumenteret for øgede regler inden for kryptorummet også deltage i sessionen.

Andre forventede gæster (om end ikke højttalere) fra kryptorummet inkluderer Winklevoss-brødrene fra Gemini-børsen og J. Christopher Giancarlo, tidligere formand og “crypto dad” for Commodity Futures Trading Commission, som nu går ind for ideen om en blockchain- baseret amerikansk dollar med en ny tænketank kaldet Digital Dollar Foundation.

WEF Davos 2020 vs. 2019: Digitale valutaer vs. blockchain

I 2019 var der en betydelig mængde kryptobasning på Davos WEF. For eksempel kritiserede PayPal-direktør Dan Schulman Bitcoin for dens begrænsede appel til detailhandlen, mens Huw van Steenis, der er seniorrådgiver for Bank of England-guvernør Mark Carney, gik så langt som at sige, at han ikke er bekymret for kryptokurver, fordi de er “langsommere” ”End deres almindelige kolleger.

På samme tid blev blockchain stort set rost. Selv JPMorgan Chase-administrerende direktør Jamie Dimon – som berømt sagde, at han ikke “virkelig giver et s —” om Bitcoin tidligere – indrømmede, at teknologien er “reel”. Det giver mening, da han afslørede den kontroversielle JPM-mønt et par måneder senere.

I øjeblikket er gyldigheden af ​​blockchain åbenbar nok for offentligheden – teknologien gælder endda WEFs nuværende tema for klimaforandringer. Ifølge regnskabsgiganten KPMG vil blockchain (kombineret med tingenes internet) blive brugt til at styre klimaforandringerne i 2020. Denne opfattelse vil blive diskuteret ved den kommende WEF Davos-begivenhed ifølge KMPGs amerikanske blockchain-leder, Arun Ghosh.

I betragtning af at digitale valutaer, der ligner stablecoins – enten udstedt af private firmaer som med Libra eller statsstøttede CBDC’er – sandsynligvis vil være de mest diskuterede kryptorelaterede emner på det kommende forum. Det synes rimeligt at antage, at de måske bliver det næste hotte emne blandt almindelige aktører – og et CBDC-fokuseret alternativ til en brancheorganisation som Global Blockchain Business Council kunne samles som et resultat, hvilket i sidste ende hjælper centralbanker rundt om i verden med at nå en konsensus om digitale valutaer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map