Vægten tilpasser hvidbogen til at blidke amerikanske regulatorer, håber på at ændre tidevand

Efter en revision af Vægtens originale hvidbog, der blev mødt med stærk skepsis fra de amerikanske politikere, er et medlem af House Financial Services Committee – demokratrepræsentant Sylvia Garcia fra Texas – kommet ud og erklærede, at den opdaterede version af Facebooks hvidbog gør ikke indeholder væsentlige ændringer, og at symbolet stadig skal falde ind under US Securities and Exchange Commission.

Efter Garcias opfattelse stammer den nyligt foreslåede version af Vægten stadig sin værdi fra en kurv med digitaliserede valutaer, der er underlagt de regulatoriske luner fra Libra Association, en uafhængig medlemsorganisation, der består af flere store navnespillere, herunder Andreesen Horowitz, Kiva, Lyft , PayU, Uber og Spotify, blandt andre. Med hensyn til sagen tilføjede hun yderligere: “Jeg vil fortsætte med at arbejde for at sikre, at SEC regulerer ethvert sådant aktiv som den sikkerhed, det er.”

Derudover anmodede rep. Maxine Waters, en demokrat fra Californien og formanden for Financial Services Committee, Libra’s kerneteam sidste år om midlertidigt at stoppe sin udviklingsindsats, så kongresmedlemmer kunne stille spørgsmål til Facebooks CEO Mark Zuckerberg og leder af Calibra-tegnebogen David Marcus i for at fastslå lovligheden og den overordnede nytteværdi af denne digitale valuta, som Kongressen mente potentielt kunne true den amerikanske dollars overherredømme samt bringe mange andre mindre fiat-valutaer i fare.

Vægtens opdaterede hvidbog

Da Facebook udgav det originale koncept for dets Libra-token i juni 2019, havde den multinationale juggernaut forsøgt at skabe en enkelt digital valuta, der kunne designes specifikt til brugere af forskellige sociale medieplatforme og derved lette monetære transaktioner uden brug af lokal finansiel infrastruktur. . Efter en række klager har Libra Association imidlertid nu fornyet sin hvidbog for at berolige finansielle tilsynsmyndigheder ved at etablere forskellige stablecoins, der vil være bundet til forskellige valutaer i stedet for at udstede et enkelt digitalt token..

For at diskutere rep. Garcias påstande om Vægten nåede Cointelegraph ud til Adrian Pollard, medstifter af BitHolla – en professionel handelsplatform og krypto-tegnebogsstyringssystem. Pollard mente, at fordi Vægten er bakket op af en kurv med større fiat-valutaer, kan dens pris ikke manipuleres, uden at basisprisen på kurvaktiverne ændres. Han påpegede yderligere:

”Vægten er designet til at knytte prisen til en kurv med valutaer. Disse valutaer er USD, EUR, JPY og GBP, hvor størstedelen af ​​kurven er USD. Vægten er designet som mange andre valutaer, der er kurvbaserede som Singapore Dollar – som er lovlige. Jeg ser ikke meget gyldighed i Garcias bekymringer. Den nye reviderede Vægt-mønt efterligner yderligere stablecoins som Tether USD, idet Vægten sandsynligvis vil afspejle den lokale landes valuta, hvor Vægten token handles i. ”

Tilsvarende Marcus Swanepoel, administrerende direktør for crypto wallet-tjenesteoperatør Luno, fortalte Cointelegraph, at han var en af ​​de to forslagsstillere til Managed Stablecoins Are Securities Act fra 2019, hvor Marccia Swanepoel, administrerende direktør for crypto wallet-tjenesteoperatør Luno, sagde, at Garcia var en af ​​de to foreslåere for Managed Stablecoins Are Securities Act of 2019, som havde til formål at have Facebook-stablecoin klassificeret som sikkerhed, så det bør ikke komme som en overraskelse, at hun igen udfordrer den seneste Libra Association White Paper. Swanepoel tilføjede:

”Den reviderede Libra Associations ‘hvidbog – Libra 2.0 – foretager væsentlige ændringer i den måde, stablecoin / s fungerer på, og dette er et område, der skal diskuteres. Der har ikke været nogen endelig afgørelse om, hvorvidt SEC betragter stablecoins som en sikkerhed eller ej. Problemet er, at stablecoins vil erstatte en del af et finansielt system, der forsøger at klassificere dem. ”

Sidharth Sogani, administrerende direktør for krypto- og blockchain-forskningsfirma Crebaco, fortalte Cointelegraph, at aktivet stadig kan falde under SEC’s ansvarsområde om emnet for, hvordan Libra klarer sig på Howey-testen – en økonomisk almindeligvis ansat til at afgøre, om et bestemt aktiv er en sikkerhed. på grund af et par nicheaspekter, der er alt for avancerede til at det traditionelle globale betalingssystem kan håndtere:

”Det vil efter min mening ikke opfylde Howey-testen, fordi det ikke er en sikkerhedsinvestering. Men på grund af dets manipulerende karakter er der mulighed for at få overskud ved at drage fordel af valutakursforskellene. Her, selvom den ikke består Howey-testen, er der stadig chancer for at generere fortjeneste ved grænseoverskridende voldgift. ”

Derudover bruger Vægten ikke SWIFT-protokollen til at afvikle sine transaktioner. I stedet er valutaen designet på en sådan måde, at dens oprindelige transaktioner afvikles ved hjælp af et P2P-system. Sogani påpegede også: ”Hvis jeg holder mine penge i LBR-tokens, skal LBR holde mine penge sikre, indtil jeg bruger dem. På grund af dette aspekt har SEC lov til at blande sig med hensyn til forbrugernes rettigheder. ”

Joe Lallouz, administrerende direktør for blockchain-infrastrukturfirmaet Bison Trails – som er en del af Libra Association – fortæller Cointelegraph, at sammenslutningens fremskridt i år er bemærkelsesværdigt: Joe Lallouz, der udtænker sine synspunkter om, hvordan denne seneste udvikling vil hjælpe regulatorer med at se Vægten i et nyt lys.

”Denne designændring forbedrer nytten af ​​Libra-betalingssystemet og betyder, at det vil være mere tilgængeligt i lande rundt om i verden med større støtte til en række indenlandske brugssager. Bison Trails er glade for at se det voksende udviklerfællesskabs open source-bidrag til Libra blockchain. Engagement med et globalt udviklerfællesskab er en vigtig ingrediens for en protokols succes. “

Beroliger Vægtens opdaterede hvidbog lovgivningsmæssige bekymringer?

Selvom den seneste iteration af Libra-mønt vil være baseret på digitale versioner af dollar, euro og pund sterling – som alle vil blive cirkuleret via virksomhedens oprindelige blockchain-infrastruktur – vil Vægtens økosystem stadig være fuldt tilladt og har ringe eller ingen decentralisering, et af kendetegnene ved kryptoteknologi.

Dette er ifølge Lex Sokolin, global fintech co-head hos blockchain softwarefirmaet ConsenSys, hvad der gør Vægten så farlig og alligevel sandsynligvis vil blive vedtaget. Han fremhævet at når Libra frigiver sin anden version af hvidbogen, er valutaen ikke længere tilladelig og er i stedet en kurv af centralbankens digitale valutaer pakket ind i en med lovgivningsmæssig tilsyn.

Pollard mener imidlertid, at en stor del af den negative stemning, der i øjeblikket eksisterer i forhold til Vægten, simpelthen er på grund af dets tilknytning til Facebook – et firma, der har haft en tvivlsom track record med privatlivets fred og generel etik omkring sin forretningsmodel..

Relateret: Coronavirus-krise fremskynder CBDC Race, kontanter ikke længere uberørbare

Da bekymringerne fortsætter med at vokse med hensyn til forurenet papirvalutaer, der fungerer som en kanal for COVID-19 eksponering, og Kina truer med at tage føringen i det digitale valutarum, er Pollard sikker på, at tilsynsmyndigheder ikke har andet valg end at give det grønne lys til Vægten -lignende innovationer hurtigt nok.

Faktisk argumenteres det for, at ved at gøre brug af Vægten og Facebooks globale markedstræk, kunne USA opretholde sin økonomiske dominans omvendt gennem forskellige amerikanske teknologivirksomheder, der bruger USD som den vigtigste sikkerhed for at bakke op om deres oprindelige stablecoin-tilbud..

Vægtenes fremtid

Som lande over hele verden gradvist bevæge sig mod en mere digital form for finansiel styring midt i den igangværende koronaviruspandemi, mener Sogani, at Vægten har en god chance for at gå mainstream nu: ”Det tager et par ændringer mere her og der, men til sidst vil den amerikanske regering tillade det. De må ellers tage Kina føringen. ”

Swanepoel er af den opfattelse, at selv om der næsten helt sikkert vil være juridiske argumenter for og imod Vægten, som tingene ser ud, hvis sådanne aktiver er i stand til at levere reelle fordele til millioner af mennesker, så vil deres anvendelse hjælpe både den traditionelle finanssektor såvel som kryptoindustrien. Desuden mente han: “Stablecoins signalerer ikke slutningen på dollaren, euro eller pund, så regulatorer skal arbejde sammen for at få det bedste svar for alle, ikke kun få.”

På grund af den enkle kendsgerning, at Vægten ikke er en decentraliseret valuta, men snarere en privat reguleret overførselsmetode, der bruger kryptografiske teknikker til sikkerhedsrelaterede formål, er det stadig uvist, om det globale kryptosamfund stort set vil byde velkommen dette nye aktiv.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map