Virksomhedens blockchain i dag: Mens nogle fejler, viser andre potentiel værdi

Mens prisen på Bitcoin (BTC) fortsætter med at nå rekordstore rekordhøje højder, kan hype omkring virksomhedens blockchain-vedtagelse virke som om det er faldende. 

Enterprise blockchain begyndte at få trækkraft i 2017, da Bitcoins pris ramte et højdepunkt på næsten $ 20.000. Det var i løbet af denne tid, at blue-chip-virksomheder, såsom IBM, JP Morgan og Walmart, annoncerede planer om at inkorporere blockchain-netværk i forretningsprocesser som supply chain management. En række innovative startups begyndte også at bygge deres egne blockchain-netværk til virksomhedsbrug.

En af disse startups var Insolar, et firma grundlagt i 2018 med det formål at bringe gennemsigtige og effektive forretningsnetværk til virksomheder gennem blockchain-systemer. Peter Fedchenkov, indtægtschef og medstifter af Insolar, fortalte Cointelegraph, at virksomheden oprindeligt begyndte som et Ethereum ERC-20-token, der havde til formål at drive en decentral dagligvaremarked. Fedchenkov indså imidlertid, at Ethereum blockchain ikke var i stand til at lette dette projekt, så virksomheden gik over til udvikling af blockchain i virksomheden.

Oprindeligt var Insolar en succes. Ifølge Fedchenkov underskrev virksomheden en aftale med en Fortune 500-klient i 2019 om at implementere Insolars “Assured Ledger Technology”, en ramme, der giver interoperabilitet, nodeless implementering og andre funktioner designet til at gøre blockchain-implementering let for virksomheder.

Næsten to år senere delte Fedchenkov, at Insolar er ophørt med operationer på grund af, hvad han mener er en mangel på virksomhedens blockchain-adoption:

”I løbet af vores første år bemærkede vi, at alle var begejstrede for blockchain og hvad de kunne gøre for bestemte forretningsprocesser som supply chain management. Men hvad vi har set for nylig, er at blockchain halter efter forventningerne. ”

Fedchenkov forklarede, at COVID-19-pandemien har været en stor årsag til en forsinkelse i virksomhedens blockchain-vedtagelse, idet han bemærkede, at budgetter til proof-of-concept er blevet skåret ned. Til gengæld Insolar – en gang en lovende blockchain-opstart med en bred vifte af partnerskaber med virksomheder, såsom Uranium One og universiteter som f.eks University of California, Berkeley – ikke har været i stand til at skaffe yderligere finansiering. ”Vi forsøgte forgæves at afholde en venture kapitalistisk runde, men på grund af det nuværende klima og stemning omkring virksomhedens blockchain kunne vi ikke finde bagmænd,” sagde Fedchenkov.

Fedchenkov bemærkede yderligere i et firma blogindlæg at “blockchain-teknologien tilbragte 2020 ved at falde ned i truget af desillusionering langs Gartner-hype-cyklussen.”

Enterprise blockchain er ikke død

Men er det virkelig tilfældet for alle blockchain-virksomheder? Martha Bennett, vicepræsident og hovedanalytiker hos Forrester, fortalte Cointelegraph, at hendes optimistiske observationer fra midten af ​​2020 stadig gælder:

”Pandemien har resulteret i en omrystning af både startups og virksomhedens interne projekter. Nogle mistede budget og finansiering, men andre trives. Jeg taler regelmæssigt med startups, der fortsat modtog yderligere finansiering i 2020, og som er startet i 2021 og tager opkald fra potentielle investorer; Jeg har set nogle dobbelt i størrelse i 2020. ”

Ifølge Bennett er blockchain-startups, der finder succes uanset pandemi, inden for forskellige brancher, der hver især tager højde for specifikke brugssager. Mens disse virksomheder adskiller sig, forklarede Bennett, at hver af dem deler visse egenskaber.

Først og fremmest påpegede Bennett, at disse virksomheder ikke fører med “blockchain”, idet de bemærker, at virksomheder i det hele taget er kommet over buzzword-hype og er mere fokuserede på løsninger og resultater:

”Det er vigtigt at have en klar værdi- og fordelserklæring. Nogle af disse startups nævner ikke engang, at de har et blockchain-element i deres stak under salgsprocessen, medmindre de bliver spurgt specifikt. ”

Til Bennetts punkt nævnte Fedchenkov, at en fejl Insolar havde lavet, primært var at fokusere på teknologien og IP omkring den. Han bemærkede, at virksomheden burde have drøftet faktiske brugssager og forretningsapplikationer med kunder.

Derudover mener Bennett, at succesrige virksomheder i dag typisk tilbyder løsninger, hvor blockchain kun er en væsentlig del inden for en dybere og bredere stak. Andre teknologier, såsom kunstig intelligens eller dataanalyse, er også nødvendige for at levere den fulde værdi proposition.

Selvom Insolar byggede et banebrydende forslag, delte Fedchenkov, at virksomheder endnu ikke er klar til at vedtage en ren blockchain-baseret løsning på grund af den manglende dokumenterede værdi og kompleksitet af teknologien.

Endelig forklarede Bennett, at virksomheder, der er interesserede i blockchain-baserede løsninger, allerede forstår, hvad “enterprise-grade” betyder med hensyn til skala, sikkerhed, vedligeholdelse osv. Desuden er disse virksomheder opmærksomme på de lovgivningsmæssige mandater og branchespecifikke krav til deres potentielle kunder.

Det er klart, at produktmarkedstilpasning er et afgørende element for, at blockchain-virksomheder i virksomheder kan få succes. Desværre bemærkede Fedchenkov, at Insolar var spredt tyndt fra starten, da virksomheden forsøgte at forfølge flere markeder (forsyningskæde, finansielle tjenester, energi) samtidigt. ”Selv at sige“ Jeg er fokuseret på forsyningskæden er ikke nok. ”Du skal være mere specifik. Dette var vores fejl, da vi ønskede at dække hele markedet, ”sagde Fedchenkov.

Er private blockchain-netværk dømt?

Mens nogle virksomheders blockchain-virksomheder praler med private, ser tilladelsesnetværk ud til at kæmpe, men løsninger, der inkorporerer offentlige, åbne netværk ser ud til at være stigende. Ifølge Fedchenkov var Insolar en hybrid løsning, der kombinerede både private og offentlige netværk. Selvom virksomheden er lukket, forbliver han optimistisk, at virksomheder i de næste 10 år vil begynde at vedtage offentlige blockchain-modeller.

Selvom dette er svært at forudsige, er Paul Brody, global blockchain-leder hos Ernst & Young, fortalte Cointelegraph, at EY er på vej til at vokse sin virksomheds blockchain-forretning med over 100% i år. Brody bemærkede endvidere, at firmaet har set et stort fald i efterspørgslen efter private blockchains:

”Klienter beder om offentlige blockchain-løsninger baseret på åbne standarder, og de leder efter løsninger, der har en fremtidig køreplan i et økosystem. Et godt eksempel er produktets sporbarhed – dette er i meget høj efterspørgsel – men de bedste brugere tænker ud over blot sporbarhed mod lagerstyring, supply chain management og supply chain finansiering. ”

På spørgsmålet om, hvorfor nogle virksomheder i virksomhedens blockchain-rum ser ud til at kæmpe, forklarede Brody, at private blockchains har en relativt svag værdi, og bemærkede, at det er svært at opbygge et skalerbart økosystem med mange deltagere.

Til Brodys punkt nævnte Fedchenkov, at en ting, han lærte af Insolar, er, at det er svært at sælge en blockchain-løsning til de forskellige virksomheder, der har behov for at blive involveret. “Blockchain er ikke nødvendigt for kun en virksomhed, men for mange, og det gør det vanskeligt at sælge, da disse virksomheder alle skal ændre deres forretningsprocesser,” sagde han.

På trods af disse bekymringer forklarede Bennett, at hun ikke ser et stort skift fra private til offentlige netværk i dag fra et forretningsperspektiv. Hun bemærkede endvidere, at private blockchain-netværk ikke bliver irrelevante:

”I princippet er virksomheder ikke imod konceptet, men har generelt ikke til hensigt at engagere sig med offentlige tilladelsesløse netværk, før der er mindre volatilitet og mere teknisk modenhed. Men der er bestemt en mere nuanceret tilgang til arkitektur. For eksempel kan du have din hovedbog på en privat blockchain, men bruge en offentlig blockchain til konsensus. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map