Visa indstillet til at deltage i det ekspanderende felt af Blockchain-baserede internationale betalingsudbydere

Visa har lanceret et betalingssystem til business-to-business (B2B) -transaktioner delvist baseret på blockchain-teknologi. De amerikanske betalingsbetingelser siger, at dens platform kaldes Visa B2B Connect, tilbyder problemfri grænseoverskridende betalingsbehandling til institutionelle kunder uden at gå gennem det komplekse web af tredjepartsmæglere.

Dermed bliver Visa den seneste deltager i den blockchain-baserede betalingsbehandlingsarena. Dette træk bringer virksomheden i direkte konkurrence med kryptovaluta-startups som Ripple og mainstream-spillere, såsom Barclays og BNY Mellon med deres Utility Settlement Coin (USC) -projekt under ledelse af Fnality Consortium..

Visa B2B Connect – tre år i gang

Visa annoncerede først planer om at opbygge et blockchain-baseret netværk til forretningsbetalinger tilbage i 2016. På det tidspunkt sagde kredit- / betalingskortbetalingsgiganten, at tjenesten ville blive udviklet i samarbejde med blockchain-opstartkæden.

Ifølge en udmelding udstedt af den tidligere administrerende præsident for strategiske partnerskaber og innovation, Jim McCarthy:

”Tiden har aldrig været bedre for det globale erhvervsliv at drage fordel af nye betalingsteknologier og forbedre nogle af de mest grundlæggende processer, der er nødvendige for at drive deres forretning. Vi udvikler vores nye løsning for at give vores finansielle institutionspartnere en effektiv og gennemsigtig måde, hvorpå betalinger kan foretages over hele verden. ”

Visas oprindelige tidslinje omfattede en pilotlancering i 2017, men virksomheden måtte navigere en mere kompliceret rute end oprindeligt planlagt. Virksomheden erstattede Chain som sin partner på projektet og valgte i stedet at gå med fintechfirmaet FIS, e-betalingsoperatøren Bottomline Technologies og IBM.

Fra og med 2017 begyndte virksomheden at annoncere ledige stillinger for krypto- og blockchaineksperter til at arbejde på en ny betalingsgateway. I marts 2019 offentliggjorde virksomheden også en ny jobliste for specialister i krypto-betalingsløsninger.

Tre år senere er Visa endelig gået i gang med lanceringen af ​​sin betalingstjeneste, der lover næsten realtidsopgørelse for B2B-transaktioner. I et blogindlæg offentliggjort af Visa den 11. juni beskrev virksomheden sin platform som svaret på de problemer, der plager grænseoverskridende transaktioner for virksomheder..

Et uddrag fra virksomhedens erklæring læser:

”Visa B2B Connect tager en anden tilgang og forvandler uger til en til to dage. Den ikke-kortbaserede platform – den første af sin art – fjerner friktion fra processen ved at fremskynde transaktioner direkte fra oprindelsesbanken til den begunstigede bank – ingen formidlere nødvendige. ”

Forenkling af interbank transaktioner for virksomheder

Ifølge virksomheden har det nyudviklede system til formål at forenkle processen med forretningsbetalinger rundt om i verden og eliminere den indviklede transaktionsflowproces involveret i interbankafregninger for kommercielle betalinger..

Kevin Phalen, leder af Visas Global Business Solutions, hyldede projektet som et projekt, der er i stand til at skabe et nyt paradigme for internationale forretningsbetalinger. “Med Visa B2B Connect foretager vi kommercielle betalinger hurtigere og enklere, samtidig med at vi øger gennemsigtigheden og konsistensen af ​​data,” Phalen erklæret.

Transaktionsflowproces

I lanceringsmeddelelsen den 11. juni afslørede virksomheden, at Visa B2B Connect-platformen nu er tilgængelig på 30 markeder over hele kloden. Visa har planer om at tredoble rækkevidden af ​​tjenesten, hvilket gør platformen operationel på 90 markeder rundt om i verden inden udgangen af ​​2019.

Fra et teknologisk synspunkt er platformen ikke et fuldt realiseret blockchain-netværk. Snarere tager Visa B2B Connect visse elementer af Distribueret Ledger-teknologi (DLT) til at skabe et interbanknetværk til afvikling af forretningstransaktioner. Udviklingsteamet benyttede sig af open source Hyperledger blockchain-baselaget, oprettet af Linux Foundation.

Detaljer udgivet af Visa viser, at platformen er et ikke-kortbaseret netværk, der består af virksomheder og deltagende banker. Det giver virksomheder mulighed for at handle direkte med hinanden over hele kloden via deres banker, hvor Visa B2B Connect fungerer som den eneste forbindelse mellem alle transaktionsenheder.

I et telefoninterview med Cointelegrah forklarede Marta Piekarska, direktør for Hyperledger økosystem hos Linux Foundation, virksomhedens rolle i projektet og sagde:

”Vi [Linux Foundation] leverer basislaget, som udviklere kan bygge deres projekter på. Visa er integreret med Hyperledger Fabric 1.0 for at oprette B2B Connect-platformen. De [Visa] indgik et samarbejde med IBM for at implementere infrastrukturen for betalingsteknologi. ”

I ældre interbank-transaktioner kan der være så mange som tre tredjepartsmæglere, hver med deres egne gebyrer og bidrag til procesens gennemløbstid. I stedet for en afvikling, der finder sted inden for 24 til 48 timer, kan interbankbetalinger for virksomheder tage meget længere tid.

En typisk flowproces for en betalingstransaktion fra virksomhed A i land Y til virksomhed B i land Z vil se ud som billedet nedenfor.

Ældre bankinfrastruktur vs. Visa B2B

For det første flytter midlerne fra virksomhed A’s bank til en indenlandsk korrespondentbank (det første led i den formidlende kæde). Det næste “håndtryk” indebærer en overførsel til hovedtransaktionsgodkenderen (det andet led i formidlingskæden) – som sandsynligvis er et regionalt clearinghus – inden de ankommer til den konto, som den udenlandske korrespondentbank i land Z har. midler flytter til selskab B’s bankkonto.

Visa B2B Connect-platformen eliminerer unødvendige håndtryksprocedurer og erstatter dem med en central service, der forbinder virksomheder og deres banker over hele verden. Bortset fra at reducere omkostninger og gennemløbstid for interbankbetalinger, siger Visa, at dens platform løser problemet med uoverensstemmelser i datastrømmen.

Ved at anvende elementer i DLT mener betalingsgiganten, at Visa B2B Connect skaber en infrastruktur med uforanderlige opbevaringsmuligheder. Hvis dette viser sig at være sandt, kan deltagende virksomheder udnytte den forudsigelige omkostningsmatrix, der er forbundet med systemet, for at forbedre nøjagtigheden af ​​deres omkostnings- og budgetteringsdokumentation. Desuden vil systemet have alle gebyrberegninger, der er angivet, før hver transaktion påbegyndes.

Ifølge Visa giver den nye tjeneste endda langt større betalingsfleksibilitet for “en-til-mange” forretningstransaktioner. I sådanne tilfælde ønsker firma A at overføre midler til flere virksomheder rundt om i verden på samme tid. Med så mange involverede deltagere ville den sædvanlige flowproces blive endnu mere indviklet med en geometrisk stigning i antallet af involverede mellemled og håndtryk..

Men med Visa B2B Connect-systemet behøver virksomheden kun grænseflade med en central platform, der håndterer udbetalingen af ​​betalinger til de modtagende enheder i de forskellige banker over hele kloden. Deltagerne vil også være i stand til at spore transaktionernes fremskridt i realtid, hvilket i høj grad kan forbedre gennemsigtigheden af ​​internationale forretningsbetalinger.

Blockchain-teknologi i grænseoverskridende betalinger

Visa er den seneste mainstream-aktør i betalingsbehandlingsarenaen, der annoncerer et produkt, der bruger DLT i sin afviklingsinfrastruktur. I starten af ​​året afslørede JPMorgan Chase (JPM) lanceringen af ​​sin blockchain-baserede platform til institutionelle betalingsafviklinger.

Som rapporteret af Cointelegraph på det tidspunkt planlægger den amerikanske bankgigant også at lancere sin egen kryptokurrency, kaldet “JPM Coin”, som vil fungere som en stablecoin-facilitator for transaktioner mellem større virksomheder. Rapporter viser også, at de tidlige iterationer af projektet vil involvere interne afregninger mellem JPM-klienter.

Beslutningen truffet af Wall Street behemoth ramte en akkord i hele branchen på grund af de følelser, som tidligere CEO, Jamie Dimon, havde givet udtryk for. Tilbage i 2017 karakteriserede Dimon berygtet bitcoin som et bedrageri.

Bortset fra JPM lancerede bankgiganter fra Japan, Europa og USA for nylig Fnality Consortium med en finansieringsrunde på serie A på $ 63 millioner. Fnality vil bruge et system af USC’er til at lette grænseoverskridende betalinger, der involverer mange af de største fiat-valutaer i verden i dag.

Relateret: Bank to Basics: USC Project søger at forstyrre traditionel engrosbank

USC-projektet strækker sig ud over betalingsafvikling, da det sigter mod at etablere et netværk af blockchain-drevne distribuerede finansielle markedsinfrastrukturer (dFMI’er). Disse dFMI’er giver mulighed for transaktioner med fuldspektrumværdier.

Ligesom Visa B2B Connect har USC-projektet været fire år i gang, og rapporter angiver at systemet vil være i drift i midten af ​​2020. Nogle af de store banker, der er involveret i projektet, inkluderer nogle store virksomheder, som det ses nedenfor.

Fnality-interessenter

Imidlertid tror ikke alle, at decentral teknologi kan forstyrre den globale betalingsarena. Tweeting den 14. juni fastholdt Henry Blodget, administrerende direktør for Business Insider, at de ældre digitale betalingssystemer fungerede fint og ikke behøver at blive erstattet med kryptokurrency og blockchain-teknologi. For Blodget kunne decentral teknologi finde en vis anvendelse i grænseoverskridende betalinger, men ud over det var de almindelige veje stadig den mere overlegne teknologi.

Alvorlig konkurrence om Ripple?

I betragtning af målmarkederne for disse nyligt nye betalingsnetværk er der et spørgsmål om, hvorvidt disse projekter kan udgøre seriøs konkurrence om start af kryptovaluta Ripple. Siden Ripple startede, har Ripple konsekvent gentaget sin hensigt om at blive de facto global standard for international betalingsbehandling.

Ripple fortsætter med at underskrive partnerskaber med banker over hele kloden og tilskynder til brugen af ​​ikke kun dets hovedbog og betalingsprodukter, men også XRP-kryptokurrency – og dermed øge dets nytte. Med Wall Street-banker og større virksomheder, der går ind i den blockchain-baserede betalingsarena, kan Ripple møde stigende konkurrence om relevans i den udviklende digitale betalingsarena. Det er dog for tidligt at sige, hvilket firma der vil etablere dominans, når landskabet bliver fuldt ud realiseret.

Spørgsmålet kunne i sidste ende afgøres ved styrken af ​​den teknologi, der tilbydes af disse forskellige projekter. Afviklingslag, der tilbyder hurtigere, billigere, mere effektive og mere sikre betalingsmiljøer, bør se øget protektion uanset stamtavlen fra de virksomheder, der tilbyder teknologien.

For eksempel lover Visa B2B Connect-platformen transaktionsafvikling inden for 24 til 48 timer. Denne gennemløbstid er betydeligt langsommere end den, der tilbydes af SWIFT’s Global Payment Initiative (GPI), der afvikler betalinger inden for et gennemsnit på 24 timer.

Stadig, selv SWIFT, det internationale betalingsnetværk, har sit mål for vedtagelse af blockchain-teknologi for yderligere at forbedre de operationelle kapaciteter i dets GPI. I januar annoncerede SWIFT et partnerskab med R3 om at udvikle en blockchain-drevet opgradering til sin GPI-teknologi i håb om yderligere at reducere gennemløbstiden for internationale betalinger..

På Ripple-hovedbogen er den gennemsnitlige afviklingstid omkring fire sekunder, og den kan håndtere tæt på 1.500 on-chain-transaktioner pr. Sekund. Ripple opkræver også betydeligt lavere gebyrer – selv sammenlignet med andre blockchain-netværk – med en median transaktionsomkostning på omkring $ 0,0004.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map