WisdomTree tester SECs Bitcoin-acceptgrænse med seneste ETF-arkivering

Mange investeringsselskaber har lanceret kryptobørsfonde, men indtil videre har ingen fundet tjeneste hos De Forenede Staters Securities and Exchange Commission. Virksomheder fortsætter dog med at prøve, og i den sidste uge er der yderligere to udbudte ansøgninger om krypto-ETF-lignende produkter – hvis ikke pure-play Bitcoin ETF’er er opstået.

WisdomTree, en aktivforvalter og ETF-specialist, indgav en N-1A-formularregistreringserklæring den 16. juni til agenturet for en ETF, der ville investere op til 5% af sin portefølje i kontantafviklede Bitcoin (BTC) futureskontrakter, der tilbydes af Chicago Mercantile. Udveksling.

WisdomTree var tæt på at ansøge til SEC i januar om en reguleret stablecoin – noget der på det tidspunkt blev set som en mulig forfølgerhest til et krypto-ETF-bud. Nu er det faktisk gået denne rute, men med en så lille BTC-komponent kan SEC næppe bemærke – eller pleje. Derek Acree, en medstifter og juridisk rådgiver på DeFi Money Market – et decentraliseret økonomisk økosystem – fortalte Cointelegraph: “Dette er ikke en ny taktik, men i stedet en beregnet plan for at undersøge nøjagtigt, hvad regulatorernes tærskler er.”

”Jeg var ikke overrasket over WisdomTree-arkiveringen i går,” sagde Eric Ervin, præsident og administrerende direktør for Blockforce Capital, til Cointelegraph. “Vi ansøgte om et lignende koncept sidste år.” At Ansøgning var for Reality Shares ETF Trust, en børshandlet fond, der foreslår at investere i en portefølje, der inkluderer både statsgældsinstrumenter og Bitcoin-futures (op til 25% af de samlede aktiver). Reality Shares trak efterfølgende sin ansøgning på SEC-rådgivning. Ervin fortalte Cointelegraph:

“Bitcoin fortjener en plads i en diversificeret portefølje, og hvis SEC fortsætter med at blokere dette, tilskynder de i det væsentlige investorer til at søge denne eksponering på andre, potentielt mindre regulerede måder.”

Wilshire Phoenix går tillidsruten

I mellemtiden ansøgte investeringsselskabet Wilshire Phoenix den 12. juni SEC – om ikke en ETF – en tilskudstillid, som har en anden ansøgningsproces. Som en krypto-ETF tillader det imidlertid en børsnoteret Bitcoin-fond, der er dækket af Securities Act of 1933 og Securities Exchange Act of 1934. SEC har allerede godkendt en sådan tillid til Grayscale Investments.

James Angel, professor ved Georgetown University’s McDonough School of Business, fortalte Cointelegraph, at det er lettere at få en tillid godkendt af SEC end at få en ETF-godkendelse “så længe du afslører alt, alle risikofaktorer.” Wilshire Phoenixs SEC S-1-formulararkivering har “et helt andet sæt godkendelser” med et andet sæt bureaukrater, der dømmer. Han tilføjede: “Jeg kan ikke se, at SEC har legitime midler til at afvise det.”

Wilshire Phoenix havde også tidligere ansøgt om en ETF – igen en blanding af Bitcoin og kortsigtede statskasser, der brugte regningerne til at dæmpe mod kryptovolatilitet. Dens ansøgning blev officielt afvist af SEC, fordi Bitcoin-markedet efter agenturets opfattelse stadig var for stærkt manipuleret tilbage i februar 2020.

Handel over disken

Denne alternative tillidsrute har nogle ulemper. Grayscale Bitcoin Trust – og Wilshire Phoenix’s tillid, hvis de godkendes – handler over disk, ikke på større børser som New York Stock Exchange, hvilket betyder, at det er utilgængeligt for detailinvestorer, da de fleste detailinvestorer ikke har adgang til OTC-markeder. , ”Fortalte Lee Reiners, en lektor og administrerende direktør for Global Financial Markets Center ved Duke Law School, Cointelegraph og tilføjede:“ GBTC handler til en ret betydelig præmie til Bitcoin, hvilket sandsynligvis ikke ville være tilfældet med en ETF. ”

Wilshire Phoenixs produkt vil have en præmie på ca. 0,90% (dvs. 90 basispoint) i henhold til arkivering, mens Grayscale har et administrationsgebyr på 2,00% (200 basispoint).

Derudover appellerer en ETF til en bredere vifte af investorer – detailhandel og institutionel – og ville være mere likvid end en bevillingstillid som Grayscale eller Wilshire, ifølge Reiners, der yderligere tilføjede: ”Plus, investorer er bare mere fortrolige og fortrolige med ETF-strukturen. ”

”Nogle investorer vil stadig ikke røre noget ved OTC – selvom handel på OTC ikke er så besværlig som det plejede at være,” sagde Angel til Cointelegraph og bemærkede, at disse personer sandsynligvis vil vente på, at børshandlede produkter kommer frem..

Lennard Neo, leder af forskning hos Stack Funds, fortalte Cointelegraph, at der er tydelige forskelle mellem Grayscales og Wilshires trusts, inklusive målmarkedet – “akkrediteret” for Grayscale, detailhandel for Wilshire, og også den højere præmie på Grayscale-aktiekurs versus underliggende, tilføjer:

“De børsnoterede fonds afvigelser afviger dog ikke meget fra en børsnoteret fond eller børsnoteret produkt i sig selv, hvor formålet er at give adgang til det bredere marked.”

Neo fortsatte og sagde, at “efterspørgslen bestemt er der og har været i de sidste to år”, hvilket fremgår af tilstrømningen af ​​investorer, der køber krypto på handels-apps uden gebyr som Robinhood, samt på større børser. Han mente: “En børsnoteret kryptofond ville yderligere åbne oversvømmelsesportene mod lidt mere traditionelle detailinvestorer, der allerede har mæglerkonti hos eksisterende virksomheder, der ikke beskæftiger sig med kryptokurrency.”

Rådgivere foretrækker ETF’er – undersøgelse

Andetsteds en nylig Bitwise Asset Management undersøgelse af finansiel rådgivers holdning til kryptoaktiver viste, at rådgivere “overvældende [65%] foretrækker at købe krypto i en ETF-pakke sammenlignet med alle andre muligheder”, som det ses i nedenstående tabel.

Foretrukne måder at investere i krypto på

“Ingen grund til SEC at afvise dette”

Hvad er Wilshires chancer for at få SEC’s godkendelse af sin tillid? “Jeg er bevogtet optimistisk,” sagde Angel og tilføjede: “Jeg ser ingen grund til, at SEC afviser dette,” selvom han ikke ville blive overrasket, hvis agenturet skulle sidde på det i et stykke tid. “Hold ikke vejret og vent på, at SEC handler” er en nyttig maksim. SEC-medarbejdere vil være meget omhyggelige med at gennemgå en sådan ansøgning og sandsynligvis køre den forbi agenturets kommissærer – hvilket ikke altid er normen. Der kan være adskillige ændrede indgivelser, før der træffes en beslutning.

Vil andre ETF-afviste nu også gå på tillidsruten? De fleste vil sandsynligvis vente med at se, hvad der sker med Wilshires ansøgning, ifølge Angel, men hvis den er godkendt, kan andre prøve. Den første nogensinde krypto-ETF-godkendelse fra SEC er muligvis ikke på kortene snart. ”Vi ser det ikke på Jay Claytons ur,” sagde Angel. Bitcoin har stadig et noget tvivlsomt ry blandt regulatorer, herunder SECs formand, hvis periode udløber i 2021. Acree var enig i, at nogle regulatorer bare ikke kan lide krypto:

“Der er en fortsat græsrodsretning for at adskille magtens infrastruktur fra penge, og denne bevægelse udgør en risiko for tilsynsmyndigheder, der ser de ikke-statslige kontrollerede aktivklasser som mere almindelige.”

Når Clayton forlader SEC, kan man forvente at se en krypto-ETF, sagde Reiners. ”Og når det sker, vil det være en STOR aftale,” tilføjede han og delte videre med Cointelegraph: “Enhver med en ETrade- eller Robinhood-konto kunne få eksponering for Bitcoin uden nogensinde at skulle røre ved Bitcoin. Det ville meddele, at krypto er gået mainstream på en måde, som intet andet produkt kunne. ” Neo tror imidlertid ikke på, at “ETF er slutspillet her”, da han fortsatte med at præcisere:

”En ETF vil være en vigtig rampe for investorer, der kommer ind i det digitale aktivrum. Traditionelle markeder, når investorer kommer ind på markedet, bliver de uddannede, opmærksomme og til sidst mere sofistikerede, hvilket resulterer i efterspørgslen efter mere komplekse strukturprodukter, når de søger højere afkast og muligheder. ”

Samlet set ser det ud til, at investeringsselskaber har besluttet, at et frontalt krypto-ETF-angreb på SEC ikke er levedygtigt – alligevel ikke nu – så de leder efter nedskalerede alternativer. Den ene er at reducere ETF’s Bitcoin-komponent så meget, at agenturet ikke længere betragter det som risikabelt.

En anden er at danne en bevillingstillid, der tillader offentlig handel med BTC, men kun i håndkøb, hvilket begrænser eksponeringen. Generelt synes strategien for håndtering af det regulerende organ at være at få en fod i døren og vente på, at bedre tider kommer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map