Accenture – Fujitsu-projekti toivoo ratkaisun estävän ketjujen yhteentoimivuuden

Vaikka yhteentoimivuus aiheuttaa edelleen vakavia haasteita blockchain-verkkoja hyödyntäville yrityksille, yritykset voivat olla askel lähempänä näiden esteiden purkamista.

Fortune 500 -yrityksen Accenturen ja Fujitsun käynnistämä avoimen lähdekoodin projekti liittyi Hyperledger’s Greenhouse 13. toukokuuta 2020. Hanke, joka aiemmin tunnettiin nimellä “Blockchain Integration Framework”, vietti kuusi kuukautta kehitystyössä Hyperledger Labissa ennen liittymistään Hyperledger Greenhouseen 16. teknologiakoodipohjana. Greenhouseen liittyessään projekti nimettiin uudelleen nimellä “Hyperledger Cactus”, ja se istuu nyt merkittävien projektien rinnalla, kuten Hyperledger Fabric ja Hyperledger Sawtooth.

Accenturen blockchain-tekniikan johtaja Michael Klein kertoi Cointelegraphille Hyperledger Cactus on avoimen lähdekoodin ohjelmistokehityspaketti, joka on suunniteltu yhdistämään hajautetut kirjanpitotekniikat laajennuksen avulla:

“Hyperledger Cactus toimii vaihtoehtona yrityksille, jotka haluavat liittää minkä tahansa DLT: n muihin DLT: iin laajennuksen kautta. Kaktusta voi käyttää missä tahansa luvallisessa DLT-verkossa, jossa sinulla on tunnettuja henkilöllisyyksiä tai validointilaitteita yhteentoimivuusjärjestelmässä. “

Klein totesi, että Hyperledger Cactus voidaan suorittaa Hyperledger Besulla, joka toimii julkisella Ethereum-lohkoketjulla, sekä Hyperledger Fabric, R3’s Corda ja Quorum (Ethereum-pohjainen).

Miksi yhteentoimivuus on tärkeää?

Hyperledgerin toimitusjohtaja Brian Behlendorf kertoi Cointelegraphille, että yhteentoimivuutta on kaksi tasoa. Hän selitti, että ensimmäinen liittyy yhteentoimivuuteen tietyssä lohkoketjuverkossa, ja huomautti, että kaikki IBM Food Trust -verkossa, Trust Your Supplier -verkossa tai muissa vastaavissa Hyperledger Fabricin tarjoamissa verkoissa voivat vaihtaa tietoja tehokkaasti ja oikein:

“Täällä on tärkein varmistaa, että kaikki käyttävät samaa ohjelmistoa (esim. Hyperledger Fabric tai Hyperledger Besu), samoin kuin hallintorakenteen luominen verkon verkon osallistujille teknisten, poliittisten ja oikeudellisten lisäkysymysten koordinoimiseksi. . ”

Toiseksi Behlendorf mainitsi, että verkkojen välinen yhteentoimivuus on tärkeää, selittäen, että juuri tässä Hyperledger Cactus toimii, koska projekti pyrkii rakentamaan siltoja verkkojen välille, vaikka niillä olisi erilaisia ​​protokollia (eli Fabricin ja Quorumin välillä), ja lisäsi: “Tämä tarkoittaa että organisaationa organisaationa voidaan suorittaa tapahtuma, joka kattaa kaksi verkkoa tai lähettää tietoja luotettavasti ja luotettavasti verkosta toiseen. ”

Cointelegraph Consultingin tuore artikkeli korostaa yhteentoimivien lohkoketjupalkkien luomiseen liittyviä etuja ja haasteita. Kun nämä verkot on saavutettu, niitä voidaan käyttää toimialakohtaisiin skenaarioihin sen sijaan, että niitä voidaan käyttää yhdessä toimialassa.

Artikkelissa todetaan, että IBM: n, Oraclen ja SAP: n kaltaiset yritykset ovat osoittaneet sitoutumisensa yhteentoimivuuskysymysten ratkaisemiseen blockchain-ratkaisujen yleisen käyttöönoton edistämiseksi. Tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Teknologisten haasteiden lisäksi, jotka Cactus pyrkii ratkaisemaan, hallintaan ja verkostoon osallistumiseen liittyy edelleen huolta.

On tärkeää huomauttaa, että Hyperledger Cactus on teknologiaratkaisu, jota ei ole suunniteltu ratkaisemaan hallinto-ongelmia tai ymmärrystä siitä, miten verkon osallistujien tulisi jakaa tietoja. Klein selitti:

”Tämä on teknologiaratkaisu, joka vaatii edelleen inhimillisen elementin menestyksen varmistamiseksi. Ajatuksena on, että se käyttää yhdistettyä yhteentoimivuusmenetelmää, eli sinulla voi olla useita osapuolia DLT-verkossa, kun taas vastakkainen verkko vahvistaa tapahtumat. Luottamus ei ole yhdellä organisaatiolla, hallintaa tarvitaan edelleen. “

Lisäksi, vaikka Hyperledger Cactuksella on suuri potentiaali, Klein huomautti, että projekti ei ratkaise kaikkien lohkoketju- ja DLT-verkkojen yhteentoimivuushaasteita. Hän selitti, että tämä on yksinkertaisesti toinen ratkaisu, jota yritykset voivat hyödyntää, mutta että on olemassa muita vaihtoehtoja.

Esimerkiksi Kankaan yhteentoimivuuden työryhmä verkot hyödyntävät toivoen saavuttavansa yhteentoimivuuden kaikissa Hyperledger Fabric -järjestelmissä. Tämän työryhmän tavoitteena on varmistaa, että eri toimittajien tarjoamat kangaspalvelut voivat toimia keskenään vastaamalla Fabric blockchain -tapahtumapyyntöihin ja suorittamalla erilaisia ​​toimintoja, kuten saumattomasti luomalla kanavia ja liittymällä niihin.

Yhteisön ja avoimen lähdekoodin merkitys

Vaikka viimeaikainen hyökkäys blockchain-tekniikan ympärillä voi saada sen näyttämään siltä, ​​että yhteentoimivuus on uusi haaste, se on aina ollut ongelma yrityksille, jotka käyttävät blockchain-ratkaisuja. Sellaisena Klein totesi, että Accenture alkoi työskennellä näiden haasteiden ratkaisemiseksi jonkin aikaa sitten, sanoen:

“Alkuvuodesta 2018 aloimme keskittyä ratkaisemaan sellaisen yhteentoimivuuden tilan, jota emme vielä nähneet markkinoilla, joka on mukautettujen varojen ja tietojen vaihto eri DLT-kirjanpitojen välillä. Ymmärsimme jo varhaisessa vaiheessa, että kun organisaatiot alkavat omaksua blockchainin ja DLT: t, tietojen jakamisen ja oikeiden alustojen valitsemisen välillä olisi esteitä projektien toteuttamiseksi. “

Yritysten yhteentoimivuuteen liittyvien huolenaiheiden lievittämiseksi Accenture luotu luotettu ”yhteentoimivuus solmu” -ratkaisu DLT-järjestelmien väliin. Tällainen protokolla toimisi kaikkien liitettyjen DLT-verkkojen ominaisuuksien hallitsemiseksi.

Saatuaan patentteja erilaisille yhteentoimivuuden lähestymistavoille Klein mainitsi, että Accenture päätti avata lähdekoodinsa, jotta nämä ratkaisut olisivat julkisesti yritysten käytettävissä. Sellaisena yritys liittyi Hyperledger Labsiin vuonna 2019 lisäämään tietoisuutta yhteentoimivuusprojekteistaan.

Klein huomautti myös, että Accenture liittyi Fujitsuun Hyperledger Labsin kautta ja selitti, että japanilaisella tieto- ja teknologiayrityksellä oli samanlainen lähestymistapa ja ratkaisu yhteentoimivuuden haasteisiin. Hän lisäsi:

”Tapasimme Fujuistun Hyperledger Labsin kautta ja aloimme työskennellä Cactuksen parissa noin kuuden kuukauden ajan. Projektin tulevaisuuden visio on nyt keskitetty siihen, että sen tuotanto on valmis yritysasiakkaiden käyttöön. “

Behlendorfin mukaan Hyperledger Labs on paikka, jossa uudet koodipohjat, kuten Cactus, sijoitetaan kehittäjien rekrytointiin, liittoutumien etsimiseen ja koodien laillisen alkuperän varmistamiseen. Behldendorf lisäsi, että jotkut laboratoriot – ei kaikki – ylennetään virallisiin projekteihin Hyperledgerissä sanoen:

“Suurin osa Labsista ei pääse niin pitkälle, mutta Cactus, jota aiemmin kutsuttiin Blockchain Integration Frameworkiksi, oli aina pyrkinyt lähtemään siihen suuntaan, ja Labsissa itäminen oli tapa auttaa muita Hyperledger-yhteisön jäseniä pääsemään tietää siitä ennen kuin siitä ehdotettiin täysimittaista projektia. “

Suhteiden rakentamisen lisäksi Hyperledger Labs arvostaa avoimen lähdekoodin kehyksiä, jotka Klein mainitsi olleen suuri elementti Accenturelle, kun ne ovat antaneet yrityksille mahdollisuuden kokoontua jaettujen tietorakenteiden ympärille: lähde on loistava tapa saattaa tekniikka saataville koko yhteisölle. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map