Baseline Protocol paljastaa Ethereumin yhteentoimivuuden, käyttöönotto vie aikaa

Yritysten estoketjusovellukset etenevät hitaasti mutta varmasti julkisiin verkkoihin, varsinkin kun uusia päivityksiä ja ominaisuuksia toteutetaan Ethereumin ekosysteemissä. Vaikka Eth2 lupaa tuoda skaalautuvuuden, turvallisuuden ja kapasiteetin koko Ethereum-verkostoon edistämään yritysten käyttötapauksia, muita tekniikoita kehitetään auttamaan yrityksiä hyödyntämään Ethereum-verkkoa oikein. 

Esimerkiksi Baseline Protocol on joukko tekniikoita, joissa käytetään vertaisviestinnässä, nollatiedon salauksessa ja lohkoketjussa saavutettua edistystä yritysten välisten monimutkaisten ja luottamuksellisten työnkulkujen koordinoimiseksi. Vaikka perusviivaprotokollaa voidaan hyödyntää minkä tahansa lohkoketjuverkon kanssa, se toimii hyvin Ethereumin mainnetin rinnalla, joka toimii yhteisenä viitekehyksenä perinteisille tietojärjestelmille..

Tämän vuoden elokuussa pullotusjätti Coke One North America ilmoitti käyttävänsä Baseline Protocol -protokollaa toimitusketjunsa tietojen synkronointiin. Siitä lähtien yritykset, kuten SAP, Microsoft Dynamic, Google Sheets ja Salesforce, ovat tehneet muita käsitteitä..

Uusia ominaisuuksia lisätään jatkuvasti Baseline Protocol -protokollaan sen toimivuuden varmistamiseksi, ja nyt Baseline Protocol on julkaissut uuden avainkomponentin nimeltä “Commitment Manager”, joka keskittyy tuomaan lohkoketjujen yhteentoimivuus Ethereum-asiakkaille – ts. Solmuihin, jotka pystyvät jäsentää ja tarkistaa lohkoketju.

Baseline Protocolin takana olevan lohkoketjun kehitysohjelmistoyrityksen ConsenSys-ohjelmistoarkkitehti Sam Stokes kertoi Cointelegraphille, että vasta julkaistu sitouttamispäällikkö on uusi mikropalvelu, jonka avulla kehittäjät voivat vaihtaa yksityisten ja julkisten lohkoketjujen välillä käyttämällä erilaisia ​​Ethereum-asiakkaita:

“Se tarjoaa ketjun ulkopuoliset ja ketjussa olevat Merkle-puunhallintatoiminnot, jotka ovat välttämättömiä peruspinossa. Blockchain-asiakkaiden vaihtamiseksi kehittäjien on vain mukautettava muutama ympäristömuuttuja kokoonpanotiedostossa. Palvelu toimii kaikentyyppisten Ethereum-verkkojen kanssa (ts. Yksityiset verkot, julkiset testiverkot ja julkinen mainnet). “

Stokes jakoi lisäksi, että uusi julkaisu sisältää tuen Hyperledger Besulle, Ethereum-asiakkaalle, jota voidaan käyttää yksityisissä ja julkisissa verkoissa, ja Infuraan, joka on kehityspaketti, joka tarjoaa pääsyn Ethereum- ja InterPlanetary File System -verkkoihin.

Tämä on huomionarvoista, koska sitoutumisenhallintakomponentti houkuttelee todennäköisesti lisää yrityksiä Ethereumin mainnetiin peruspöytäkirjan kautta. “Teoriassa tämä nopeuttaa perustason käyttöönottoa, koska aiemmin Nethermind oli ainoa Ethereumin asiakas, joka tarjosi tämän mahdollisuuden”, Stokesin mukaan.

Stokesin mukaan Nethermind palvelee tällä hetkellä alle 3% maineetin Ethereum-solmujen kokonaismäärästä. Sitoumuspäällikkö varmistaa, että muut 97% Ethereumin käyttäjistä, mukaan lukien vain Infuraa käyttävät, voivat osallistua Baseline-tilaan tarvitsematta käyttää Nethermindiä.

ConsenSysin toimitusjohtaja Joe Lubin kertoi Cointelegraphille olevansa vakuuttunut siitä, että Baseline Protocol -sitoumuspäällikkö tuo lisää yrityksiä Ethereum-verkostoon:

”Perusprotokolla on valtava harppaus eteenpäin tuomalla kaikentyyppiset turvalliset ja yksityiset liiketoimintaprosessit Ethereum Mainnet -verkkoon. Tämänpäiväinen Baseline Protocol -sitoumustenhallinnan julkaisu lupaa entistä enemmän joustavuutta liiketoimintaprosesseihin, jotka luottavat erilaisiin esiintymiin tai asiakkaisiin lisäämällä tukea sekä Hyperledger Besulle että Infuralle. “

Ethereumin asiakkaat voivat saavuttaa etuja, mutta eivät milloin tahansa pian

On kriittistä huomauttaa, että Baseline Protokollen sitouttamispäällikön lupaamat edut koskevat vain Ethereumin asiakkaita. Tämän tekijänä syntyy joukko rajoituksia.

Nethermindin perustaja ja teknologiajohtaja Tomasz Stanczak kertoi Cointelegraphille, että vaikka sitouttamispäällikkö on todellakin sekä teoreettista että käytännönläheisempää Ethereumin asiakasvalinnan suhteen, on pidettävä yllä myös muita komponentteja, jotka voivat hidastaa järjestelmää:

“Nethermindillä on ainutlaatuisen nopeat historialliset lokit, joita en usko muiden asiakkaiden vastaavan. Ilman lokimme indeksointiratkaisua, kuten meidän (tai lähellä olevan toisen – OpenEthereum) seurantakoodin suorittaminen voi kestää kauan. “

Provide, yritysintegraation väliohjelmistotoimittaja, perustaja ja toimitusjohtaja Kyle Thomas kertoi Cointelegraphille, että sitouttamispäällikköä ei välttämättä ole tarkoitettu tuotantoon nykyisessä muodossaan, huomauttaen, että se kuluttaa kaksi tai kolme kertaa kaistanleveyttä verrattuna Nethermindiin. “Yrityksen näkökulmasta tämä on kalliimpaa sekä suorituskyvyn että kovan dollarin suhteen”, hän sanoi.

Thomas korosti, että sitouttamispäällikköarkkitehtuuri vaatii ylläpitoa kolme erillistä komponenttia sen sijaan, että tarjottaisiin natiivisti sen toiminnot itse Ethereum-asiakkaan sisällä. Tämä tarkoittaa, että ohjelmistokehityksessä ja ylläpidettävissä toiminnoissa on enemmän yleiskustannuksia. Thomas uskoo kuitenkin, että sitoutumispäällikön käänteisen välityspalvelun lähestymistavalla on ansioita siinä, että sen tavoitteena ei ole mahdollistaa tuotantosovellukset, vaan pikemminkin tehdä Baseline-yhteisöstä helpompi tukemalla kaikkia Ethereumin asiakkaita.

Valaisemaan tätä, John Wolpert, Baseline Protocolin teknisen ohjauskomitean puheenjohtaja, kertoi Cointelegraphille, että Baseline Protocol -tekniikassa ei määrätä Ethereumin käyttöä yleisenä viitekehyksenä lähtötason työnkulussa, vaan käytännön asiana. Hän totesi myös, että suuren osan työstä tekee vapaaehtoisyhteisö, joka näyttää olevan pääosin Ethereumille keskittynyt. “Tämä referenssitoteutus on keskittynyt Ethereumiin, mutta toiset voisivat toteuttaa asiat eri tavalla samalla spesifikaatiolla”, hän sanoi.

Stokes vahvisti, että sitouttamispäällikköpalvelua voitaisiin muokata keskustelemaan muun tyyppisten blockchain-asiakkaiden kanssa, kuten Bitcoin, Fabric tai Corda, ja lisäsi: “Mutta juuri nyt,” out-of-the-box “, se osaa vain puhua Ethereum-asiakkaat, jotka tukevat yhteistä Ethereum-asiakasohjelman jsonrpc-sovellusliittymää. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map