Binance yhdistää kaivospelin keskitetyn huolen keskellä

Tällä viikolla käynnistettiin Binance Pool, kaivosalusta, jota käyttää yksi maailman suurimmista kryptovaluutanvaihdoista. Tulossa alle kuukausi Binancen toimitusjohtajan Changpeng Zhaon jälkeen vahvistettu huhut tästä tulevasta lisäyksestä hänen aivotuottajayrityksensä tuoteperheeseen, ilmoituksessa maalataan uusi kaivosallas sillaksi “perinteisen kaivos- ja rahoituspalvelun” välillä. Markkinoiden alhaisimmat palkkiot ja saumaton integrointi Binancen rahoitustuotteiden täydelliseen sarjaan ovat tärkeimmät myyntipisteet, jotka on tarkoitettu houkuttelemaan kaivostyöläisiä.

Uutiset piristivät keskustelua siitä, kuinka suuri salausyritys voi saada, ennen kuin yhteisö on perusteltua heittää pelätty “c-sana” (ts. Keskittäminen) siihen. Binancelle kritiikki on kasvanut myöhään.

Jo ennen kaivospoolin syntymistä yhtiö herätti kiistoja laajentamalla vaikutusvaltaansa salaustietojen yhdistämisen kentälle hankkimalla yksi alan suosituimmista tunnushintakeskuksista, CoinMarketCap. Tämän lisäksi äskettäin julkaistu hahmotelma Binancen mahdollisesta älykkäästä ketjusta herätti terävää kritiikkiä osittain sen hallintomekanismin väitetystä taipumuksesta keskittymiseen. Onko Binance ylittänyt linjan, tulossa liian suureksi teollisuudelle, joka perustuu visioon keskitettyjen valtarakenteiden hajottamisesta?

Salakirjat vaihtavat kaivosaltaita

Kauan ovat menneet ajat, jolloin geeky-salauksen harrastajat voivat suorittaa kannattavan kaivostoiminnan omasta autotallistaan ​​käyttämällä vain uudelleen vanhennettua vanhentunutta tietokonetta. Bitcoinin suosion ja markkina-arvon huiput ovat ajaneet kaivostoiminnan vaikeudet katon läpi, sytyttäen ensin laitteistokilpailun, joka oli johtanut sovelluskohtaisten integroitujen piirien voittoon, ja tekemällä sitten yksilöllisen kotipohjaisen kaivostoiminnan kokonaan kestämättömäksi.

Ainakin realistisen kuvan saamiseksi lohkopalkkioiden osaan kaivostyöläisiä ajettiin konsolidoimaan laskentatehonsa altaissa jakamalla pilaantuminen yksittäisten hajautusasteiden mukaan. Laitteisto- ja sähkökustannusten lisäksi jotkut kaivospoolit perivät myös osallistumismaksuja.

Salausvaihdot antoivat paljon hyötyä pääsystä kaivosmaailmaan, ja niin he tekivät. Vaihtokäyttöisen uima-altaan tunnusmerkki sellaisenaan selitti Binancen blogissa on, että “palkkiot menevät suoraan osallistujien vaihtotileille” eikä yksittäisten kaivostyöläisten lompakkoihin, kuten perinteisissä kaivosaltaissa. Tämä näennäisen triviaalinen ero tekee eron maailmasta, joka voidaan tiivistää yhdellä sanalla: likviditeetti. Block Trainsman, globaalin yrityksen, joka on erikoistunut blockchain-pohjaisiin rahoituspalveluihin, toimitusjohtaja ja perustaja Adam Traidman kertoi Cointelegraphille:

“Ilmeisten etujen, kuten tulojen ja kaivostoiminnan lisääntyneen hajauttamisen, lisäksi pörssit ovat siirtymässä kaivostoimintaan [luomaan] likviditeettiä markkinatakaukseen. Ulkopuolisten kaivostyöläisten ja muiden lähteiden turvautuminen tähän on osoittautunut monissa tapauksissa hankalaksi johtuen siitä, että nykyisiä likviditeettisopimuksia ei ole noudatettu hyper volatiliteetin aikana. “

Ensimmäiset tulokkaat suurten nimien salauspörssien – Huobi ja OKEx – joukossa ovat menestyneet poikkeuksellisen hyvin alusta alkaen kaivosaltaaliiketoimintaansa. Huobi Pool ilmoitti, että toimintatulot kasvoivat 547% vuosina 2018–2019 – 53-320 miljoonaa dollaria. OKEx Poolille se otti kolmen kuukauden kuluttua sen käynnistämisestä elokuussa 2019, jotta viiden suurimman kaivosryhmittymän saamiseksi hajautusasteella. Kirjoitushetkellä OKEx ja Huobi Pools sijoitus löydetty kahdeksas ja yhdeksäs Bitcoin-lohko.

Salausmaailman googelit

Toinen palkinto, joka odottaa suurta pelaajaa, joka komentaa suurta yleisöä, on mahdollisuus hyödyntää käyttäjäkantaa parhaalla mahdollisella tavalla ja laajentaa ekosysteeminsä tarjoamia tuotteita – tätä strategiaa menestyneimmät tietotekniikkayritykset käyttävät kaikkialla.

Tarjoamalla käyttäjille tuotepaketin tekniset voimalaitokset voivat ylläpitää horisontaalista kasvua, vaikka ne lähestyvät ensiömarkkinoiden enimmäismäärää. Kannustamalla nykyisiä asiakkaita tilaamaan vierekkäisiä sovelluksia ja palveluita ekosysteemissään on hyvä säilyttää ja laajentaa uskollista asiakaskuntaa tarjoamalla samalla heille käteviä synergioita ja etuja.

Älä etsi enempää kuin Google, jolla on Gmail, Youtube, Chrome, Maps ja joukko muita laajalti suosittuja palveluita täydentämään alkuperäistä arvolupaustaan, verkkohakukonetta. Jokainen alan johtaja pyrkii olemaan omalle alalleen se, mitä Google on Internetissä yleensä.

Jo jonkin aikaa, kiistatta, ainoa toteuttamiskelpoinen ehdokas tähän eroon digitaalisen omaisuuden avaruudessa on ollut Coinbase, yritys, jolla on sekä vähittäiskaupan että ammattimaisia ​​salauskauppapaikkoja, lompakko ja säilytyspalvelu. Viisi vuotta Coinbasen vuoden 2012 debyytin jälkeen – ikuisuuden kokoinen haitta digitaalisen rahan maailmassa – Binance näyttää olevan päättäväinen asettamaan haasteen.

Osuus kaivospiirakasta on looginen askel, kuten Richie Lai, kriittisen valuutanvaihdon Bittrexin perustaja, huomautti Cointelegraphille: “Pörssit yrittävät lisätä erilaisia ​​liiketoimintamallejaan, ja kaivostoiminta on luonnollinen läheisyys, joka vaihtaa voi harkita tuotevalikoiman lisäämistä. ” Alexander Blum, varatoimitusjohtaja ja digitaalisen omaisuuden yrityksen Two Prime perustaja, kommentoi Binancen strategiaa:

“Kun vangittu käyttäjäkunta käyttää Binancen rahoituspalveluja, kaivospooli tarjoaa yksinkertaisesti uuden tavan ansaita lisää yleisönsä tuloja. Huomaa, että Binance ei ole itse kaivostoiminta, vaan tarjoaa sen sijaan vuokraa etsiviä ohjelmistopalveluja 2,5% kaivospalkkioista (kun 0%: n tarjous päättyy toukokuussa). Verrattuna kilpaileviin kaivospooleihin, kyky tarjota kampanjoita uskollisuudelle ja yhden luukun kauppa-, lainaus- ja säästötileille luotetulla tuotemerkillä tekee tästä kilpailukykyisen tarjouksen. “

Voiko tapahtua haltuunotto?

Kun maailman suurin kryptovaluutanvaihto volyymin mukaan on siirtymässä uudelle sektorille, se julistaa kunnianhimoisen innovaatio-ohjelman, parantaa kannattavuutta markkinaosapuolille ja hajauttaa sähkönjakelu.

Binance Poolin johtaja Lisa He, puhuessaan Cointelegraphille, jakoi näkemyksen uudesta alustasta, jossa “vähittäiskauppa ja pienimuotoiset toiminnot sekä institutionaalisille että ammattimaisille kaivostyöläisille” hyötyisivät erilaisista pörssitakuisista rahoitusvälineistä, kuten futuurit , optiot, säästöt, pooliluotonanto ja paljon muuta. Kommentoidessaan huolenaiheita, jotka liittyvät kaivosvoiman mahdolliseen keskittämiseen Binance Poolin käsiin, hän väitti, että uuden suuren pelaajan lisääminen sekoitukseen johtaisi päinvastaisiin vaikutuksiin:

“Luomalla Binance Poolin pyrimme muuttamaan hajautusasteen jakautumista kaikissa eri kaivospooleissa ja odotamme, että monet kilpailevien kaivospoolien käyttäjät siirtävät hajautusasteensa alustallemme. Tämä johtaa enemmän hajauttamiseen, ei vähempään. “

Siksi ovatko keskittämisen pelot oikeutettuja? Cointelegraphin kyselemät alan asiantuntijat eivät kuulostaneet liian huolestuneilta. Neeraj Khandelwal, intialaisen kryptovaluutanvaihdon CoinDCX: n perustaja, totesi:

“Vaikka on totta, että suurten maailmanlaajuisten pörssien tulo kaivosalalle todennäköisesti hallitsee niitä edelleen hallitsevassa osassa BTC: n kaivosteollisuutta maailmanlaajuisesti, uskon, että tällaiset huolenaiheet ovat mahdollisesti liian suuria. Avaruuteen tuleva binaatti voi itse asiassa lisätä BTC: n kaivospoolien välisen kilpailun tasoa – vähentää keskittämisen tasoa. “

Khandelwal selitti, että on epätodennäköistä, että yksi tai useampi hallitseva kaivosvaltio haluaisi salaliitot ja suorittaa 51 prosentin hyökkäyksen – jopa kykenevän siihen – johtuen sekä tällaisen yhteistyön vaikeudesta että siitä, että Bitcoin-verkon vaarantaminen tämä merkitsisi itsensä ampumista jalkaan.

Traidman suhtautuu epäilevästi myös keskittämisen lisääntymiseen liittyviin välittömiin riskeihin, koska verkkoihin hyökkäys olisi järjetöntä: “Ketjussa olevien omaisuuserien arvo menisi lähes nollaan, koska se olennaisesti mitätöitiin. Siksi 51 prosentin hyökkäyksestä johtuva keskittämisriski voittaa itsensä. ” Blum kommentoi samaa vaikutusta:

“Binancen pooli tuo mukanaan korkeamman tason kilpailun, jonka muiden kaivospoolien on kilpailtava millä tahansa käytettävissä olevilla mekanismeilla. Tämä edistää hajautusvoiman hajauttamista edelleen uudemmissa kaivosalueissa. “

Blum uskoo, että institutionaalisten kaivostyöläisten jatkuva kasvu tarjoaa nousevan impulssin koko teollisuudelle, koska näiden kollektiivisten hankkeiden pääomavaltainen toiminta yhdistettynä välittömään lohkopalautusten puolittamiseen nostaa Bitcoinin hintoja ylöspäin, jotta kaivostyöläiset voivat tuottaa voittoa. Lai oli myös aluksella ja sanoi: “Luulen, että pörssit, jotka osallistuvat Bitcoin-kaivoksiin, voivat todella auttaa BTC-keskityksen uhassa.”

Vaikka Binance Poolin syntymistä voidaan pitää terveenä kehityksenä, joka lisää kilpailua markkinoilla, nykyisillä poolilla on syytä jännittyä. Alan uusi pelaaja jatkaa todennäköisesti aggressiivisen laajentumisen strategiaa. Lisa Hän ei luonut Binance Poolin suunnitelmista lopulta kaapata hallitseva osuus hajautusasteesta:

“Ensimmäinen tavoitteemme on tulla kaivospoolialan johtajaksi ja sitten keskustelemme siitä, minkä lopullisen markkinaosuuden haluamme saavuttaa. Tällä hetkellä alan johtajalla on vähän yli 21 EH / s, ja tavoitteemme seuraavien 18 kuukauden aikana on voittaa se. “

Pidä silmäsi auki

Viimeisimmässä Cointelegraphin haastattelussa Binancen toimitusjohtaja, CZ, aliarvioi yrityksen kertomukset liian suuriksi. Hän hyvitti markkinaprosesseja ja käyttäjiä, jotka valitsivat Binancen tuotteet yrityksen räjähdysmäiseen kasvuun, huomauttamalla, että se on edelleen hyvin pieni verrattuna perinteisen teknologiateollisuuden lippulaivayrityksiin.

Vaikka kaikki tämä voi hyvinkin olla totta, ei ole epäilystäkään siitä, että Binance kasvaa nopeammin kuin mikään muu johtava salausyritys tulojen, käyttäjäkunnan ja tarjolla olevien digitaalisiin varoihin liittyvien palvelujen suhteen. Paljon tästä parantaa maailmanlaajuisen salauksen käyttäjien kokemusten laatua, mutta yhteisön tulisi myös etsiä mahdollisia tilanteita, joissa konsolidoidusta markkinavoimasta voi tulla ongelma. Loppujen lopuksi realistisen 51 prosentin hyökkäysuhan puuttuminen ei tarkoita sitä, ettei sillä ole lainkaan mahdollisia haitallisia vaikutuksia.

Loppujen lopuksi innovaatioita raskailla teollisuudenaloilla, jotka vaikuttavat perustavanlaatuisesti yhteiskuntaan, paljon negatiivisia ulkoisvaikutuksia on vaikea ennakoida. Kuka ajatteli vuonna 2008, että Facebookista tulee ensisijainen paikka poliittisesti seuraavalle väärälle tiedolle tai että Google luo uuden mediatalouden tuotemerkin, joka perustuu käyttäjien huomion ansaitsemiseen?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map