Bitcoinin käyttöönotto lämpenee, kun ilmastonmuutos tuhoaa maailmanlaajuisesti

Lokakuussa 2018 Nature Climate Change -lehti teki otsikoita sekä salausmaailmassa että sen ulkopuolella, kun se julkaisi tutkimuksen, jossa väitettiin, että kolmen vuosikymmenen aikana pelkästään Bitcoin-verkon hiilipäästöt voivat työntää planeetan yli 2 celsiusasteen lämpenemisen – kynnyksen kansainvälisellä Pariisin sopimuksella. 

Vaikka vuodesta lähtien on julkaistu lisätutkimuksia, jotka osoittavat, että suuri osa Bitcoin-verkostosta perustuu todella uusiutuviin energialähteisiin, alkuperäinen raportointi on vaikuttanut siihen, miten ihmiset ymmärtävät kryptovaluutan roolin globaalissa ilmastokriisissä: planeetta lämpenee, ja kryptovaluutta on ainakin osittain syyllinen.

Tosiasia on kuitenkin, että salauksen ja ilmaston suhde on paljon monimutkaisempi, koska ilmaston lämpenemisellä on paljon kauempana kuin kesät. Aiemmin tässä kuussa Yhdysvaltain hyödykefutuurikauppakomissio vapautettu raportti ilmastonmuutoksen riskistä rahoitusmarkkinoille, jossa lukee: “Ilmastonmuutos aiheuttaa suuren riskin Yhdysvaltojen rahoitusjärjestelmän vakaudelle ja sen kyvylle ylläpitää Yhdysvaltojen taloutta.”

Tämä viimeisin raportti on vain yksi monista, jotka viittaavat samaan asiaan: Ilmastonmuutoksen vaikutukset voivat vaikuttaa ihmisyhteiskuntaan paljon pidemmälle kuin lämmön lisääntyminen ja säämallien muutokset. Joitakin mahdollisia vaikutuksia ovat ruokaa ja vettä toimitushäiriöt, massa pakolainen muuttoliikkeet, useammin pandemiat, ja lisääntyy alueellinen ja maailmanlaajuinen epävakaus, mikä johtaa konflikti.

Kaiken tämän huomioon ottaen käy selväksi, että salauksen ja ilmastonmuutoksen välisen suhteen vähentäminen yksisuuntaiseksi kaduksi, jossa Bitcoin (BTC) vaikuttaa ilmastoon, mutta ei päinvastoin, on kova yksinkertaistaminen. Joten miten ilmastonmuutoksen vaikutukset vaikuttavat salauksen käyttöön ja käyttöönottoon, ja mitkä ovat mahdolliset pitkän aikavälin seuraukset?

Ilmastonmuutos vahingoittaa jo BTC-kaivostoimintaa

Kiina tällä hetkellä komentoja hallitseva 65 prosentin enemmistö Bitcoin-verkon hajautusvoimasta, mutta planeetan lämmetessä BTC-kaivostoimintaan vaikuttavan ankaran sään riski kasvaa. Elokuussa 2019 suuri kaivosallas Poolin raportoitu että sen tilat vahingoittuivat rankkasateiden ja mutavyörien vuoksi. Tämän vuoden elokuussa Poolin taas raportoitu suuret vahingot sen tiloille. Itse asiassa Kiinalla on nähnyt sen kesän vuosikymmenien pahimmat tulvat, ja ilmastonmuutos on kiistattomasti vaikuttanut siihen.

Poolinin varapresidentin Alejandro De La Torren mukaan yrityksen toimintaa ovat vakavasti häirinneet Kiinan äärimmäiset sääolosuhteet sekä myöhemmät sähkö- ja internetkatkot. “Hajautusaste laski sateiden aikana 10% – 20%”, hän kertoi Cointelegraphille ja lisäsi: “Tilat, jotka eivät olleet mutavyöhykkeiden välittömällä tiellä, kokivat myös vakavia sade-vahinkoja infrastruktuurilleen.”

Vaikka rankkasateet ovat normaali osa Kiinan monsuunikautta, planeetan lämmetessä äärimmäisten sateiden todennäköisyys ja voimakkuus kasvavat. Itse asiassa, jos planeetta lämpenee 4 celsiusastetta, Kiinaa pidetään maailman haavoittuvimpana maana tulvatapahtumien mahdollisten vaikutusten kannalta. Jokaista 0,5 C: n lämpenemistä kohden vuosittaiset tulvahäviöt maassa ovat odotettavissa kasvaa 60 miljardilla dollarilla.

Joten jos tämä äärimmäisen sään suuntaus jatkuu, miten kaivosteollisuus reagoi? De La Torre ennusti, että kaivostyöläisillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin sopeutua toimintaansa uudessa normaalissa ja äärimmäisissä olosuhteissa:

“Jos tämä äärimmäisen sään suuntaus jatkuu, kaivostilojen toimijoiden riskitekijöiden on heijastettava sitä. Tämä puolestaan ​​voi tehdä vakuutuksen kaltaisista asioista kalliimpia. Vaihtoehtoisesti toimijoiden on ehkä käytettävä enemmän aikaa ja vaivaa tilansa oikean sijainnin valitsemiseen ja myös lisättävä hankkeensa alkukustannuksia. “

Alueellinen epävakaus paheni

Yksi ilmastonmuutoksen vähemmän puhutuista vaikutuksista on, miten se voi vaikuttaa alueelliseen ja maailmanlaajuiseen vakauteen, mikä vaikuttaa myöhemmin hallitusten tekemiin päätöksiin. Mutta yhteiskunnat ovat monimutkaisia, ja on vaikea, ellei mahdotonta sanoa, että jokin yksittäinen tapahtuma johtuu suoraan ilmastonmuutoksesta.

Michele Orzan, voittoa tavoittelemattoman Greenwill-aloitteen perustaja ja Euroopan talousfoorumin digitaalinen johtaja, huomautti tästä tosiasiasta Cointelegraphille ja lisäsi, että kun on kyse Bitcoinista:

“Ilmastonmuutos, joka on jotenkin ennustettavissa, ja sen ei-toivotut vaikutukset eivät todellakaan vaikuta Bitcoiniin. […] On huolestuttavaa mahdollisuudesta, että päätöksentekijät, ei luonnonkatastrofit, häiritsevät enemmän kryptovaluutan olemusta ja ehdottavat tiukempia säännöksiä hajauttamisen estämiseksi. “

Orzan kuitenkin huomautti, että “Luonnolliset onnettomuudet ja globaalit hätätilanteet voivat pelon tunteiden kautta samanaikaisesti johtaa aggressiivisempaan spekulointiin ja lisääntyneeseen volatiliteettiin.”

Esimerkiksi Venezuela on ollut talous- ja poliittisessa kriisissä viime vuosien ajan johtuen öljyn hinnan laskusta vuonna 2014, joka tuhosi jo vaikeuksissa olevan talouden. Vuonna 2019 maan fiat-valuutassa bolivarissa tähtitieteellinen hyperinflaatio oli 1000000%. Tämä sai monet venezuelalaiset ottamaan rahansa pois epäonnistuneesta rahoitusjärjestelmästä ja sijoittamaan sen vaihtoehtoisiin varoihin, kuten Bitcoin, ja bolivarien kokonaismäärä vietiin vertaisvaihtoon. kasvaa yli 350 000% vuoden 2019 alusta.

BTC-volyymin suhteen Venezuelan liiketoimet huipussaan helmikuussa 2019, samaan aikaan New York Timesin kanssa julkaisu mielipide, jonka otsikko on “Bitcoin on pelastanut perheeni”, jonka on kirjoittanut venezuelalainen, joka piti rahansa BTC: ssä välttääkseen inflaation lamauttamisen. Toukokuussa kryptovaluutan käyttöönotto maassa sai uuden vauhdin, kun käynnistys Cryptobuyer teki yhteistyötä maksuprosessorin Mega Softin kanssa valtuuttaakseen tuhansia paikallisia kauppiaita hyväksymään rahakkeita, kuten Bitcoin, Ether (ETH), Litecoin (LTC) ja paljon muuta..

Mutta mitä harvoin mainitaan keskusteltaessa Venezuelan epävakaudesta, on se, että vuosina 2013–2016 – samaan aikaan, jolloin öljyn hinta romahti – kansakunta otettu vastaan 50–65% vähemmän sateita kuin vuoden keskiarvo. Matalat vedenpinnat maan vesivoimaloissa johtivat usein sähkökatkoihin sekä vesipulaan ja annosteluun Caracasissa, Venezuelan pääkaupungissa ja suurimmassa kaupungissa, sekä muualla.

Tällaisten kuivuustapahtumien odotetaan vain lisääntyvän planeetan lämmetessä. Vaikka on mahdotonta sanoa, että Venezuelan kriisi johtui ilmastonmuutoksesta, on entistä selvempää, että sen vaikutukset pahentavat jo nyt ahtaita tilanteita. Kun yhteiskunta kiihtyy jo vaarallisen lähellä kriisin reunaa, ilmastonmuutos voi vain antaa pienen työntövoiman, jota tarvitaan sen lähettämiseen ja jopa ajaa jotkut ihmiset siirtymään keskitetystä valuutasta hajautettuihin valuuttoihin.

Huoli ilmastonmuutoksesta ajaa ihmiset blockchain-tekniikkaan

Ei pitäisi olla yllätys, että tuhatvuotiset ovat todennäköisempiä kuin vanhemmat sukupolvet harkita ilmaston lämpeneminen on tärkeää. Toinen harvoin puhuttu ilmastonmuutoksen vaikutuksista on, että nuoret etsivät kestävää sijoittamista, ajo- useampia yrityksiä ottamaan vahvempia kantoja asiaan. Morgan Stanleyn vuonna 2019 tekemä tutkimus löytyi että 95% vuosituhannen sijoittajista on kiinnostunut kestävästä sijoittamisesta, kun taas Stack Fundsin tuoreessa tutkimuksessa todettiin, että yli 50% Bitcoin-sijoittajista on vuosituhatta.

Kaksi blockchain-tekniikan tunnetuinta etua ovat sen läpinäkyvyys ja muuttumattomuus; he esittelevät huolestuneille kuluttajille todisteita siitä, että yritys, jolta he ostavat, ei vaikuta kielteisesti ilmastoon. Alexey Shadrin, Evercityn perustaja ja toimitusjohtaja – DAO IPCI, hajautettu autonominen organisaatio, joka työskentelee lohkoketjuihin perustuvien ilmastonmuutosratkaisujen parissa – kertoi Cointelegraphille, että nuoremmat sukupolvet ajavat blockchain-suuntautuneiden ratkaisujen käyttöönottoa:

”Pyyntö kestävämmistä rahoitusvaihtoehdoista tulee lähinnä uusilta sukupolvilta – yli 2/3 vuosituhattaista pyytää talouspäällikköään tarjoamaan kestäviä sijoitusvaihtoehtoja. Ottaen huomioon, että lohkoketju on levinnyt paremmin nuorempien sukupolvien keskuudessa, ennustamme kestävän kehityksen ja ilmastoon liittyvien lohkoketjuilla toimivien fintechien merkittävän nousun sekä B2B- että B2C-ihmiskeskeisissä ratkaisuissa. “

Climate Chain Coalitionin perustaja ja yhteispuheenjohtaja Tom Baumann – blockchain-tekniikkaa edistävien organisaatioiden verkosto ilmastonmuutoksen torjumiseksi – kertoi Cointelegraphille, että hänen mielestään ilmastonmuutos on merkittävä ajuri blockchainin käyttöönotossa ensi vuosikymmenellä maanviljelijöinä, energiantuottajina ja muina löytää keinoja olla tehokkaampia vähentyneiden resurssien edessä. Huolestuneista kuluttajista Baumann lisäsi, että estoketju antaa heille mahdollisuuden seurata tuotteiden alkuperää ja liikkeitä:

“Voit varmistaa, etteivät ne ole peräisin lähteistä, jotka ovat uhattuina tai joilla on tavalla tai toisella vaarantunut, joten tiedämme, etteivät ne vahingossa edistä ilmastonmuutosta tai ympäristöhaittoja.”

Lopuksi jotkut hyppäävät blockchain-vaunuun keinona valmistautua dystooppiseen tai apokalyptiseen tulevaisuuteen ja selviytyä siitä. Bitcoin on viime vuosina ansainnut maineen monien valmistajien ja selviytyjien keskuudessa olevan sama kuin ellei enemmän kuin kulta. Aiemmin tässä kuussa viihdyttäjä Adam Curry kertoi podcaster Joe Roganille, että “maailmanloppu on tulossa, ja tarvitset ainakin yhden Bitcoinin.”

Aiemmin tänä vuonna kyselyssä oli 19% amerikkalaisista kertova YouGov, että heidän mielestään ilmastonmuutos olisi todennäköisin syy maailmanloppuun, ja suurten uutisjulkaisujen, kuten Bloomberg ja Huoltaja juoksevien otsikoiden perusteella, jotka viittaavat siihen, että ihmiset ovat valmistautuneet ilmastokatastrofiin, on hyvin todennäköistä, että huomattava määrä ihmisiä ajetaan salauksen maailmaan.

Mitä seuraavaksi?

Kun planeetan lämpötila nousee edelleen, on varmaa, että äärimmäinen sää ja epävakaus lisääntyvät sen myötä. Näiden muutosten suorat tulokset koetaan jo useammin sateiden ja tulvien muodossa, ja välilliset vaikutukset vaikuttavat suuriin alueellisiin ja kansainvälisiin kriiseihin. Mutta mitä tämä tarkoittaa blockchainin ja salauksen pitkäaikaiselle käyttöönotolle?

Useat raportit viittaavat alueelliseen ja / tai maailmanlaajuiseen epävakauteen liikkeellepanevana voimana, joka ajaa ihmisiä kohti salausta, ja nykyinen COVID-19-pandemiakriisi on vain vahvistanut tätä uskoa joidenkin keskuudessa. Tutkimus julkaistu aiemmin tänä vuonna Small Business Economics tarjoaa “tukea näkemykselle, että bitcoinin käyttöönotto johtuu perinteisten rahoituslaitosten ja -järjestelmien havaituista puutteista”. Tutkimuksen kirjoittajat lisäsivät: “Löydämme myös enemmän Bitcoin-infrastruktuurin tarjontaa ja kysyntää vuosina, jolloin maissa tapahtuu inflaatiokriisejä.”

Ilmastonmuutoksen ennustetaan olevan epävakauden merkittävä tekijä ja merkittävä vaikutus talouteen tulevina vuosina, joidenkin arvioiden mukaan ennustaminen maailmanlaajuisen bruttokansantuotteen, Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen 25 prosentin lasku voi kuitenkin osoittautua tulevaisuuden rahaksi – lohkoketju toimii selkärangana.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map