Bitfinex: Huhut maksukyvyttömyydestä, pankkikumppanien pakenemisesta ja Fiat-talletusten keskeyttämisestä

Hongkongissa toimiva Bitfinex-pörssi ilmoitti 8. lokakuuta, ettei sitä ole välittömässä maksukyvyttömyyden uhassa ja että siihen liittyvät huhut ovat perusteettomia ja väärät. Yrityksen mukaan Lehdistötiedote, kaikki salausvaluutat ja fiat-nostot ovat ja ovat olleet käsittelyssä tavalliseen tapaan ilman pienintäkään häiriötä.

Lievien selvennysten jälkeen kryptoyhteisössä jännite kasvaa – Bitfinexin ja muiden pörssien Bitcoin-hintojen välinen ero 15. lokakuuta, saavuttanut 1000 dollaria Tetherin (USDT) valtavaa myyntiä vastaan. Sillä välin Bitfinex testaa parannettuja ratkaisujaan, on vielä nähtävissä mahdollisista seurauksista salausteollisuudelle ja on vahvistettava, että tämä ei ole toistoa tarinaa Mt.Goxin kanssa, johon jotkut kauppiaat vetävät rinnakkain, vaan yksinkertaisesti a “Uusi ja yhä vankempi fiat-talletusjärjestelmä”.

Pankkikumppanien suhteet

Yhden johtavan kryptovaluutanvaihdon työn läpinäkyvyys on kyseenalaistettu jo 2. lokakuuta. Syynä tähän olivat Puerto Ricon Noble Bankin taloudelliset ongelmat, jonka väitettiin toimivan Bitfinex and Tether Ltd: n ( Bitfinexin omistajat ovat Tetherin edunsaajia). Kuten raportoitiin, pankki on asettanut konkurssin ja etsii nyt ostajaa.

Uutiset Noble Bankin taloudellisista ongelmista olivat ensimmäiset julkaistu 30. syyskuuta 2018. Tiedot tulivat sisäpiiriläiseltä, joka kertoi mahdollisuudesta pankki selvitystilaan nopeasti, ellei se saisi tukea suurten Tether-määrien haltijoilta. Pankin julkistamaton yhteys Bitfinex-tileihin oli paljastettu BitMEX-vaihdon tutkijat.

Bitfinex-yritysrakenne

Salausvaluutan kaupankäyntialusta on hylännyt tämän käsityksen toteamalla Mediumissa lähettää että “tällä hetkellä kiertävillä tarinoilla ja väitteillä, joissa mainitaan Noble Bank -niminen yksikkö, ei ole vaikutusta niiden toimintaan, selviytyvyyteen tai vakavaraisuuteen”.

Päivä ennen yllä olevaa viestiä Larry Cermak, The Blockin pääanalyytikko, twiittasi että Bitfinex oli ottanut HSBC: n uudeksi pankkikumppaniksi:

Bitfinex pankkii nyt HSBC: llä Global Trading Solutionsin yksityisen tilin kautta. Erittäin hyvä kun kysyt minulta. On myös syytä mainita, että kaikki EUR-, JPY- ja GBP-talletukset ovat keskeytettyjä, mutta Bitfinex "odottaa tilanteen normalisoituvan viikon kuluessa". Pankkiasiat? pic.twitter.com/1pxQ13NO0m

– Larry Cermak (@lawmaster) 6. lokakuuta 2018

Bitfinex on jo aiemmin kohdannut haasteita pankkien kanssa. Siksi 18. huhtikuuta 2017 pörssi keskeytti fiat-nostot ja ilmoitti, että useat taiwanilaiset pankit, joiden kanssa se teki yhteistyötä, olivat toistuvasti estäneet liiketoimia.

Salausvaluuttarahaston johtaja Jacob Eliosoff, ehdotti että nämä nostokysymykset voisivat luoda uusia paineita digitaalisen rahan teollisuudessa:

”Tämä on dynaamista, jota monet meistä muistavat Mt. Gox-päivät, jolloin fiat-nostoissa oli ongelmia. Sijoittajat vastasivat muuntamalla pörssissä olevan fiatin Bitcoiniksi, jotta he voisivat nostaa sen. He ostavat Bitcoinin nostettavaksi ja nostavat hintaa pörssissä. “

Hieman aiemmin, maaliskuun toisella puoliskolla, Yhdysvaltain pankki Wells Fargo & Co. keskeytti Bitfinexin liiketoimien käsittelyyn liittyvät palvelut. Viimeksi mainittu jätti 5. huhtikuuta a oikeusjuttu nopeasti pudotettua pankkia vastaan.

Väitteiden nousu

Mediumissa käyttäjä nimeltä Proof of Research kirjoitti yksityiskohtaisen artikla otsikolla “Bitfinex ei enää ole liuotin – poista rahasi nyt”, jossa hän toi esiin vaikeudet nostokysymyksissä, joita monet pörssin käyttäjät ovat kohdanneet.

Artikkeli ei ole enää saatavana julkisesti, koska käyttäjän tili on nyt jäädytetty. Bloggaaja toi esiin Redditiin lähettämiä valituksia, joita Bitfinex-moderaattorit sensuroivat. Lisäksi koko edellisen viikon ajan a sarja valituksia huonosta asiakaspalvelusta ja kyvyttömyydestä pysäyttää alustalle lainattavien valuuttojen ääretön silmukka. Kaikki nämä syyt olisivat voineet kiihdyttää huhuja siitä, että Bitfinexistä on tullut maksukyvytön.

Tether on sekoituksessa

Tetheriin liittyvät huolet eivät ole uusia. Useat tiedotusvälineet ja teollisuuden edustajat ovat syyttäneet Bitfinexiä siitä, ettei se ole läpinäkyvä Tetherin tarkastuksessa, mikä herättää paljon huolta stablecoinin 1: 1 nastasta. Salausmarkkinat ovat riippuvaisia ​​Tether-valuutasta, joka on kahdeksanneksi suurin kryptovaluutta markkina-arvo 2,2 miljardia dollaria. Lisäksi on olemassa monia salauksenvaihtoja, kuten OKEx, jotka ovat riippuvaisia ​​tästä kryptovaluutasta, koska Tether on toinen eniten käydyt salakolikot.

Viime kerralla Tether ja Bitfinex todistivat todellisten fiat-rahojen olemassaolon rahakkeidensa takana, kun yhteisö oli toistuvasti ilmaissut skeptisyyttä pankkitarkastuksista ja varojen lähteestä. Tetherin lakiasiainjohtaja Stuart Hoegner totesi 20. kesäkuuta, että liikkeeseen laskettujen USDT: n määrä oli 2,54 miljardia dollaria, mikä melkein osui samaan aikaan Kolikkomarkkinat.

Tämä viikko oli kuitenkin jyrkkä pudota USDT-hintaan. Aasian kaupankäynnin aikana 15. lokakuuta, ennen kaupankäynnin avaamista Euroopassa, Bitcoin nousi yllättäen.

BTC

Kuvalähde: TradingView

Bitfinexissä sen valuuttakurssi hyppäsi 21,9 prosenttia 7788 dollaria. Bitmexin ja Bitfinexin välinen ero oli 970 dollaria.

Se oli ehdotti, jotkut Redditin Bitcoin-yhteisön käyttäjät, että Bitfinexin Bitcoinin hinta johtui Tetherin valtavasta myynnistä. Kolikoiden korkein volatiliteetti havaittiin sellaisissa pörsseissä kuin Bitfinex, Bitmex, Binance, joissa USDT kävi kauppaa..

20. lokakuuta alkaen markkinatilanne on vähitellen vakiintumassa. Bitfinexillä hinta laski 7788 dollarista 6535 dollariin (-16 prosenttia), Bitmexillä – 6818 dollarista 6385 dollariin (-6,3 prosenttia).

Mikä oli Bitfinexin vastaus?

7. lokakuuta Bitfinex kielsi kaikki nämä väitteet a blogipostaus, toteamalla:

“Bitfinex ei ole maksukyvytön, eikä jatkuva Medium-artikkeleiden väite toisin väitä muuta tätä.”

Tukeakseen lausuntojaan, pörssin edustajat viittasivat linkkeihin, jotka johtavat heidän tärkeimpiin kylmiin lompakkoihinsa, joihin päävarastot on tallennettu:

Ensinnäkin Bitfinex paljastettu että sen BTC: n arvo oli yli miljardi dollaria, ETH: n arvo yli 400 miljoonaa dollaria ja 200 miljoonan dollarin arvoinen EOS. Johto huomautti, että tämä on vain murto-osa heidän kylmän lompakonsa sisällöstä.

Lisäksi Bitfinex totesi, että nämä lompakot edustivat vain pientä osaa heidän tiloistaan, ottamatta huomioon minkäänlaisia ​​fiat-tiloja. He selvittivät myös, että kaikki talletukset ja nostot toimivat normaalisti, vaikka “fiat-tapahtumissa on ongelmia, kuten useimmilla salausorganisaatioilla.”

Päivitetyssä Lehdistötiedote 15. lokakuuta 2018 Bitfinex on selkeyttänyt seuraavaa:

  1. Kaikki salausvaluutat ja fiat-nostot ovat ja ovat olleet käsittelyssä tavalliseen tapaan ilman pienintäkään häiriötä;
  2. Kaikki fiat (USD, GBP, JPY, EUR) -nostot käsitellään ja ovat olleet tavalliseen tapaan;
  3. Fiat-talletukset on väliaikaisesti keskeytetty tietyille käyttäjäryhmille.

Vaihto, tällä lyhyellä ja epävirallisella ilmoituksella, otti huomioon huolenaiheet, jotka tämä tapahtuma on aiheuttanut kryptovaluuttateollisuudelle, ja lupasi ottaa käyttöön uuden ja yhä vankemman fiat-talletusjärjestelmän, joka on käytettävissä seuraavan 24 tunnin aikana. Ja vaikka se on pitänyt sanansa, a Lehdistötiedote Lähetetty 16. lokakuuta keskellä päivittäminen heidän tilausjärjestelmäänsä, muilla kysymyksillä on syntynyt.

Tänään olemme iloisia voidessamme ilmoittaa Honey Frameworkin julkaisun, joka alkaa algoritmisesta tilauskirjastosta mukautettujen, monimutkaisten tilaustyyppien luomiseen Bitfinexiin.https://t.co/fWCvQnGKNX

– Bitfinex (@bitfinex) 18. lokakuuta 2018

Viime viikkojen aikana te olette melkein tehneet kaiken mahdollisen luodaksenne tämän FUD: n – poistamalla Redditin käyttäjäkysymykset ja lopettamalla & piilossa. Miksi et salli riippumattomaa tarkastusta? Miksi toimitusjohtajasi ei ole näkyvissä missään, kuten Binancen tai Coinbasen?

– Deniz Palo (@denlopalo) 16. lokakuuta 2018

Keinottelijat ja Binance

Samaan aikaan vahvistamattomat uutiset ja huhut, joiden mukaan Binance saattaa poistaa USDT: n lähitulevaisuudessa, ovat levinneet Telegram-ryhmiin ja lähettäneet niitä sähköpostitse.

VIRHE: Sahaa tämän kelluvan ja se on ilmeinen väärennös. Binance on ERITTÄIN poliittisesti korrekti eikä koskaan kirjoita "Tether iso huijaus" (sillä ei ole edes kieliopillista merkitystä). Tämä on yhtä huono kuin "Vitalik on kuollut" huijaus viime vuonna. @c_binance @binance pic.twitter.com/bd9Anvclmt

– boxmining (@boxmining) 15. lokakuuta 2018

Jonkin sisällä twiitti, Binancen toimitusjohtaja Changpeng Zhao on kommentoinut “liikaa FUD: ää” tästä tilanteesta. Kaksi päivää aiemmin, CZ väitti USDT: n vakaudesta, kun taas jotkut hänen seuraajistaan ​​epäilevät, miksi CZ vaarantaa maineensa tukeakseen Tetheriä:

Säännelty vakaa kolikko, lol pic.twitter.com/5SRMhhh32Y

– CZ Binance (@cz_binance) 13. lokakuuta 2018

Alex Kruger, kryptovaluuttakauppias ja analyytikko, totesi USDT: n hintojen lasku voi johtua kolmesta tekijästä:

  1. Sijoittajat, jotka valitsevat tarkastetut ja säännellyt vaihtoehdot, kuten Gemini USD ja Pax;

  2. Sijoittajat, jotka myyvät USDT: tä muiden kryptovaluuttojen ostamiseksi;

  3. Huoli Tether LLC: n käyttämistä pankkipalveluista.

Fake news uudestaan?

Markkinoiden vakauttamisen trendistä huolimatta on vain oletettava, johtuiko Bitfinexin Bitcoin-hintojen nousu USDT: n massiivisesta myynnistä vai vakavammista tekijöistä. Jotkut analyytikot älä sulje pois spekulatiivinen alkuperä Tetherin volatiliteetista, jonka aiheuttaa väärennettyjä viestejä eri Telegram-kanavilla ja foorumeilla USDT: n mahdollisesta poistamisesta KuCoinin ja Binancen toimesta.

Bitfinex jatkoi fiat-talletusten hyväksymistä ja päivitti turvajärjestelmänsä. Edustajat huomautti että “kaikki kryptovaluutat ja fiat-nostot ovat ja ovat olleet käsittelyssä tavalliseen tapaan ilman pienintäkään häiriötä”. Jotkut käyttäjät tuntevat kuitenkin edelleen pelko varojen menettämisestä pörssin palvelujen epäasianmukaisen toiminnan ja muiden käyttäjien valitusten vuoksi. Yhden heistä mukaan Bitfinexin teknisen tuen asiantuntijat pitivät tapahtumien käsittelyn viivästyksiä maksuprosessorinsa pankkikumppanin vaihdossa.

Mahdolliset muutokset pankkikumppanien suhteissa eivät kuitenkaan vaikuta käyttäjien varojen turvallisuuteen, Bitfinexin viestintäjohtaja Kasper Rasmussen varma. Hän lisäsi myös, että vaihto “toimii parhaillaan fiat-nostojen takana ja muutamat käyttäjät valitettavasti jatkavat näitä viivästyksiä”.

Kuinka nopeasti nämä ongelmat ratkaistaan, on vielä epäselvää, mutta käyttäjien valitusten ja lippujen lukumäärä voidaan seurata tässä, osoittavat, että kyse ei ole muutamasta tilistä. Toivottavasti uusi pankkikumppani ja järjestelmän päivitykset selventävät asioita.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map