Blockchain journalismissa: Muutoksen tuulet vievät median uusille rajoille

Ei ole mikään salaisuus, että parin viime vuosikymmenen aikana väärennettyihin uutisiin, vaatimusten vastaisiin standardeihin ja rajuun sensuuriin liittyvät asiat ovat johtaneet siihen, että monet valtavirran mediat menettivät katsojiensa ja lukijoidensa luottamuksen.. 

Tältä osin vuoden 2020 Edelman Trust Barometer – digitaalinen työkalu, joka toimii indikaattorina siitä, miten ihmiset suhtautuvat mediateollisuuteen yleensä – näyttää että 57% ihmisistä ympäri maailmaa uskoo, että he eivät voi luottaa täysin uutismateriaaliensa lähteisiin, kun taas 76% uskoo, että väärät tiedot levitetään tarkoituksenmukaisesti eri tunnettujen tiedotusvälineiden toimesta keinona polarisoida katsojansa.

Samoin tutkimuksen mukaan suoritettu Lähes kahdeksan kymmenestä amerikkalaisesta uskoo Gallupin ja Knight Foundationin, että valtavirran media yrittää aktiivisesti saada heidät omaksumaan tietyn poliittisen kannan tai mielipiteen. Viimeiseksi toisen tutkimuksen mukaan vapautettu tiedustelupalveluyritys Morning Consult, kasvava osuus aikuisista Yhdysvalloissa menettää luottamuksensa yhdeksään Amerikan johtavaan tiedotusvälineeseen, kuten CBS ja The New York Times, liittyviin uutisiin..

Associated Press aloitti 4. marraskuuta Yhdysvaltojen vuoden 2020 presidentinvaalien tulosten julkaisemisen Ethereum- ja EOS-lohkoketjuissa Everipedian OraQle-ohjelmiston avulla. Hyödyntämällä tällaista uutta järjestelmää AP on yrittänyt muodostaa pysyvän tietueen jokaisesta osavaltiosta, jota ei voida hakea, kun ne edelleen tulevat. Tuloksia voidaan tarkastella lohkoketjututkijoiden, kuten Eetteriskannaus sekä AP: n EOS-tili Bloks.io.

Aiemmin teleliiketoiminnan jättiläinen Verizon ilmoitti lanseeraavansa blockchain-pohjaisen, avoimen lähdekoodin uutishuoneen, joka on suunniteltu lisäämään yrityksen yleistä vastuullisuutta. Alusta dokumentoi yrityksen erilaiset uutiset, julkaisut ja muut julkisella lohkoketjulla muuttumattomasti. Itse asiassa edes edellä mainittu lehdistötiedote oli lähetetty alustan kautta, ja sitä muutettiin myöhemmin – järjestelmä otti korjaukset huomioon asianmukaisesti.

Puhuessaan lohkoketjun mahdollisuudesta tehdä journalismista uskottavampaa, Saul Hudson, strategisen viestintäyhtiön Angle42 toimitusjohtaja ja entinen Amerikan toimitusjohtaja Reutersissa, kertoi Cointelegraphille:

“Liian usein julkaisut vain korvaavat online-artikkelin, joka päivittää tiedot, jotka korjaavat edellisen version virheen tekemättä selvää muutoksista. Tarkkuus on mediaorganisaation elinehto. Se saattaa tuntua epäluuloiselta, mutta tosiasioihin liittyvien virheiden avoimuus on tapa voittaa yleisön luottamus. “

Näin blockchain voi ottaa huomioon valtavirran journalismin

Ulkopuolelta näyttää siltä, ​​että estoketju voi saada toimittajat noudattamaan tiukkoja toimituksellisia standardeja, suurelta osin teknologian ydintoiminnan lähtökohdan ansiosta, joka on läpinäkyvyyden periaatteiden mukainen.

Esimerkiksi useimpien blockchain-järjestelmien väärinkäytön estävä näkökulma voi auttaa luomaan läpinäkyvyyden standardin, jota tarvitaan uutisissa käytettyjen kuvien aitouden todistamiseen sekä esimerkiksi "syvät väärennökset."

Liittyvät: Deepfakesin syvät totuudet – tekniikka, joka voi huijata ketään

Vastaavasti blockchain-järjestelmät voivat myös auttaa luomaan selkeät linkit tietyille tarinoille / uutisille luomalla muuttumaton tietokanta artikkeleista, joita eri tiedotusvälineet ovat julkaisseet suhteessa tiettyyn kappaleeseen sen alkuperäisen levityksen jälkeen.

Nisa Amoils, Forbesin avustaja ja pääomasijoitusyhtiö Grasshopper Capital, kertoi Cointelegraphille, että tällaiset alustat kertoivat ajatuksistaan ​​siitä, kuinka blockchain-pohjaiset uutisalustat voivat täysin uudistaa perinteisiä rakenteita siitä, miten uutiset kuratoidaan ja levitetään julkiseen kulutukseen. voi mahdollisesti tarjota teknisen perustan, jota voidaan tarvita suoraan journalistiseen rahoitukseen:

“Nämä foorumit voivat olla olemassa perinteisten rahoitusmallien ulkopuolella, mikä antaa toimittajille suuremman vapauden jatkaa kertomisen arvoisia tarinoita. He voivat myös arkistoida tarinoita, sillä blockchain-tekniikalla on pysyvyyden luontainen etu. “

Hän totesi lisäksi, että älykkäiden sopimusten avulla tosiseikkojen tarkistus voisi automatisoida ja lohkoketjujärjestelmät voisivat jopa toimia suojatuina rekistereinä tärkeille metatiedoille, kuten tarinan julkaisuhetkelle, viivoille, tunnisteille jne..

Lopuksi, puhuttaessa blockchain-pohjaisen journalismin kaupallistamisesta, Sarah Austin, Entrepreneur Magazinen säännöllinen avustaja ja Kavan markkinointijohtaja – hajautettu digitaalivarojen pankki – kertoi Cointelegraphille, että Steemit on esimerkki siitä, miten toimittajille voidaan maksaa osallistua heidän sisältöönsä: ”Yhteisön luomia vihjeitä sisältöön suositteli ensin PayPalin varhainen Tip Jar -tuote, joka loi sisällön kaatamisen käsitteen. Nykyään kirjailijat ja toimittajat voivat saada tietoa sosiaalisen median sisällöstä kryptovaluuttoina. “

Vastustusta tekniikkaa kohtaan syntyy varmasti

Aiemmin tänä vuonna huhtikuussa Italian johtava uutistoimisto Ansa, ilmoitti että se oli luonut ainutlaatuisen blockchain-pohjaisen uutisseurantajärjestelmän, jotta lukijat voivat tarkistaa minkä tahansa yrityksen eri media-alustoilla esiintyvien uutisten alkuperän.

Koko operaation tavoitteena oli vahvistaa luottamussidoksia “sen [Ansa] -organisaation ja sen lukijoiden ja asiakkaiden välillä”. Vaikka estoketjulla voi olla tärkeä rooli julkisen mielipiteen muuttamisessa positiiviseksi varmistamalla, että todennetut uutisartikkelit ja kuvat levitetään verkossa ympäri täysin hallitsemattomalla tavalla, Hudson uskoo, että muutos voi olla hidasta:

“Monet tiedotusvälineet vastustavat blockchain-innovaatioita pelkäämällä tuntemattomaan tekniikkaan liittyviä kustannuksia. Siksi näemme, että teollisuus käsittelee ensin matalasti riippuvia hedelmiä. Mediateollisuuden suurin este ei ole tekninen vaan kulttuurinen. Kuluttajista on tullut niin hiljainen, miten uutiset suodatetaan heille, että he kieltäytyvät usein edes miettimästä, että erilainen näkökulma voisi olla muuta kuin väärennöksiä. “

Samanlaisen mielipiteen on jakanut Amolis, joka uskoo, että blockchain-tekniikan pakotettu läpinäkyvyys ja tietojen jäädyttäminen eivät välttämättä pysty saamaan konkreettista valtavirran tukea ainakin lähitulevaisuudessa.

Käytä blockchainia jatkaaksesi

Blockchain-tekniikka, sen muuttumattomalla, läpinäkyvällä pääkirjalla, voi auttaa saamaan globaalin media-alan toimimaan vastuullisemmin. Esimerkiksi todennetut toimittajat voidaan sijoittaa blockchain-tietokantaan, mahdollisesti ei-palaavien merkkien muodossa, henkilöllisyyden todistamiseksi. Tältä osin The Block Schoolin, blockchain-koulutuksen tarjoajan, The Block School -yhteistyökumppani, Wong Yun Han huomautti, että tekniikka voi torjua plagiointia, toinen ongelma, joka tällä hetkellä vaivaa journalistista maailmaa:

“Jos uutissisältö laitetaan hajautettuun järjestelmään ja blockchain-mediateollisuudelle on olemassa” Turnitin “-vastine, voimme tarkistaa artikkeleiden omaperäisyyden. Kyse ei ole pelkästään journalismin avoimuuden lisäämisestä, vaan myös blockchain-tekniikalla on mahdollisuus sekä demokratisoida että kannustaa avoimuutta ja sitoutumista journalismiin. “

Everipedian ja Steemitin kaltaisilla alustoilla – joissa käyttäjille annetaan kannustimia osallistumisestaan ​​- hitaasti kasvava valtavirta, on mielenkiintoista nähdä, kuinka nopeasti tiedotusvälineet alkavat harkita mahdollisuutta sisällyttää blockchain-pohjaiset järjestelmät nykyisiin toimituksellisiin puitteisiinsa.

Viimeiseksi Content Authenticity Initiative eli CAI, äskettäin vapautettu valkoinen kirja uudesta digitaalisesta alustastaan, jonka on tarkoitus tarjota luottamusta ja avoimuutta valokuva-toimittajille, toimittajille ja sisällön kuluttajille. Asiakirjan mukaan kuka tahansa voi käyttää CAI-yhteensopivaa laitetta kuvien ottamiseen, joiden yksityiskohdat – kuten tekijyys, maantieteellinen sijainti, aika, tiedostojen tallennustila jne. – tallennetaan automaattisesti suojattuun, läpinäkyvään tietorekisteriin. Tämän seurauksena mahdolliset myöhemmässä vaiheessa mahdollisesti esiin nousevat attribuutiokysymykset ratkaistaan ​​melkein välittömästi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map