Blockchain-pohjaisilla äänestysjärjestelmillä on potentiaalia huolimatta turvallisuusongelmista

Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin vuonna 2020 vastattiin lisääntyä postituslippuissa COVID-19-huolenaiheiden vuoksi. Vaikka monet amerikkalaiset pysyivät poissa äänestyspaikoista tänä vuonna, ilmeni postiviivästyksiä, hylättyjä äänestyslippuja ja muita haasteita.

Ei ole yllättävää, että paremmista tavoista äänestää suurten vaalien aikana tuli nopeasti kuuma aihe. Tämä on myös johtanut siihen, että jotkut salausyhteisössä kannattavat uudella voimalla blockchain-pohjaista äänestysjärjestelmää käytettäväksi tulevissa presidentinvaaleissa.

Vaikka lohkoketjun lupauksissa on luottamusta, läpinäkyvyyttä ja muuttumattomuutta, joukko tutkijoita Massachusettsin teknillisen instituutin tietojenkäsittelytieteen ja tekoälyn laboratoriosta toi esiin blockchain-äänestysjärjestelmiin liittyvät turvallisuusvirheet. Tutkijat julkaisivat a raportti selitti, että online-äänestys on kohtalokkaasti virheellinen, koska tällaiset järjestelmät ovat alttiita laajamittaisille kyberhyökkäyksille. Raportissa käsitellään erityisesti blockchain-pohjaisia ​​äänestysjärjestelmiä, kuten Voatz, jota on käytetty Yhdysvaltain kunnallisvaaleissa, mutta kärsii kuitenkin tietoturvaongelmista.

Turvallisuuden lisäksi blockchain-äänestysjärjestelmät voivat olla elinkelpoisia

Turvallisuudesta huolimatta jotkut uskovat edelleen, että blockchain-pohjaisia ​​äänestysjärjestelmiä hyödynnetään suurissa vaaleissa eteenpäin. Pietarin valtionyliopiston Distributed Ledger Technologies Centerin johtaja Maxim Rukinov kertoi Cointelegraphille, että blockchain sallii oikeudenmukaisten vaalien järjestämisen luotettavassa ympäristössä osallistujien välillä, jotka yleensä eivät luota toisiinsa: “Blockchainin avulla voit asettamaan äänestys saataville ja lisäämään kaikkien vaalien avoimuutta. Täydellisessä tilanteessa tällaisen äänestyksen tuloksia ei voida väärentää."

Rukinov kertoi, että hän on työskennellyt tutkijaryhmän kanssa kehittämään erityisesti yrityskäyttöön suunnitellun online-äänestysjärjestelmän. Tunnetaan nimellä ”CryptoVeche”, Rukinov selitti, että tämä tietty järjestelmä tallentaa äänestystulokset lohkoketjuun, joka on eräänlainen hajautettu pääkirja. Sellaisena järjestelmä on erittäin suojattu ulkoisilta ja sisäisiltä hakkeroilta.

Alex Tapscott, Blockchain Research Institute -yrityksen perustaja ja kirjailija, selitti tämän yksityiskohtaisesti New York Timesille artikla julkaistiin vuonna 2018, jo ennen kuin COVID-19-pandemia toi uusia haasteita esiin. Tapscott huomautti, että vaaleissa luottamus keskittyy valtion virastoihin, jotka ovat erittäin alttiita hakkeroinnille, petoksille ja inhimillisille virheille. Tämän tarkastelemiseksi a tutkimus Viime vuonna julkaistu osoitus osoittaa, että paikallis- ja liittovaltion hallintoelimet ovat joutuneet 443 tietorikkomuksen uhriksi vuodesta 2014, mutta useimmiten niihin sisältyi kadonneita laitteistoja, postitusvirheitä ja paperirikkomuksia.

Tapscott totesi, että blockchain-järjestelmä luottaa hajautettuihin verkkotietokoneisiin tapahtumien varmentamiseksi. Vahvistamisen jälkeen tulokset kirjataan lohkoihin, jotka linkitetään kryptografisesti edelliseen lohkoon. Sitten muodostetaan suojattu pääkirja, joka on avoin kaikille verkon osallistujille, mutta joka on kuitenkin muuttumaton ja väärinkäytön estävä. Tämä ominaisuus on tärkeä myös sen varmistamiseksi, että henkilöt antavat vain yhden äänen, koska blockchain-pohjaisten järjestelmien on tarkoitus estää kaksinkertainen käyttö. 

Tunnettu kirjailija ja Blockchain Research Institute -yrityksen perustaja Don Tapscott kertoi edelleen Cointelegraphille, että ääniä ei voida lähettää tänään verkossa, koska Internet-pohjaiset järjestelmät eivät toimi hyvin tällaisissa sovelluksissa:

“Jos välitämme tietoja kuten äänestys Internetissä, lähetämme oikeastaan ​​kopion tiedostosta. alkuperäinen pysyy hallussamme. Tämä on hyväksyttävää tietojen jakamiseksi, mutta ei hyväksyttävää sellaisten omaisuuserien kuten rahan, arvopapereiden, kappaleiden tai äänten tallentamisen yhteydessä vaaleissa. “

Sellaisena Tapscott totesi, että blockchain-pohjaisessa järjestelmässä yleisön luottamus äänestysprosessiin saavutetaan salauksella, koodilla ja kansalaisten, valtion virastojen ja muiden sidosryhmien välisellä yhteistyöllä..

Tekniset haasteet on voitettava

Ei tietenkään voida kiistää, että blockchain-pohjaisiin äänestysjärjestelmiin liittyvät tekniset haasteet ovat edelleen olemassa. MIT: n tutkijoiden tuoreessa raportissaan mainitsemien turvallisuusongelmien lisäksi Rukinov myönsi, että online-äänestysjärjestelmän kehittäminen on haastavaa.

Rukinov selitti edelleen, että blockchain-järjestelmissä tapahtumien tarkkuus, tässä tapauksessa, äänestäjien rekisteröinti tarkistetaan verkon eri jäsenten välisellä yksimielisyysmekanismilla. Äänestysjärjestelmissä riippumattomien tarkkailijoiden on kuitenkin oltava myös yksi konsensuksen osapuolista, mikä tarkoittaa, että heidän on pidettävä useita validointisolmuja.

Rukinovin mukaan useimmissa tapauksissa verkon järjestäjän omistamien solmujen määrä on suurempi kuin itsenäisten solmujen määrä. Joten blockchain-pohjaisen äänestysjärjestelmän tapauksessa hyökkäys voi tapahtua, kun yli puolet resursseista hallitsevat henkilöt pystyvät vaihtamaan tietoja sattumanvaraisesti. Rukinov huomautti, että tämä ongelma ei koske kaikentyyppisiä konsensusmekanismeja.

Kyberturvallisuusyrityksen GK8: n perustaja ja toimitusjohtaja Lior Lamash kertoi myös Cointelegraphille, että vaikka blockchainin muuttumaton luonne tekee siitä tehokkaan alustan äänestysprosessin eheyden varmistamiseksi, useita haavoittuvuuksia on edelleen. Lamash totesi erityisesti, että äänestäjien tunnistaminen on ongelmallista käytettäessä blockchain-pohjaisia ​​äänestysjärjestelmiä:

“Blockchain-pohjaisen äänestyksen turvallisuusnäkökulma on hankala. Toisaalta lohkoketju itsessään on täysin suojattu jopa valtion tason hakkereilta, koska se työllistää satoja tuhansia solmuja useilla palvelimilla ympäri maailmaa. Haasteena olisi turvata tämän verkon “päätepisteet” – yksittäiset äänestysliput ja äänestyspaikat. “

Lisäksi Lamash huomautti, että vaikka jokainen äänestyslippu tallentaa käyttäjän yksityiset avaimet, hakkeri voi hankkia nämä tiedot ja manipuloida koko vaaliprosessia: “Tämä asia on melko samanlainen kuin pankkien ja muiden rahoituslaitosten kohtaama haaste tarjotessaan blockchain-pohjaisia ​​palveluita."

Kiistämätön potentiaali

Vaikka blockchain-pohjaisten äänestysjärjestelmien kanssa on edelleen haasteita, on selvää, että blockchainilla on valtava käyttömahdollisuus tulevissa vaaleissa. Polkadot-pohjaista tietotaloutta varten suunnitellun Kylin-ketjunalustan toimitusjohtaja Dylan Dewdney kertoi Cointelegraphille, että myös vaalien luotettava tulos on otettava huomioon. Hän totesi lisäksi, että tietojen validointiin sovellettava lohkoketju on tässä tapauksessa erittäin hyödyllinen.

Dewdneyn mukaan hajautettu infrastruktuuri voisi auttaa parantamaan vaaliprosessin luotettavaa tulosta. Dewdney selitti, että Kylin on luonut tietojen validointiprosessin oraakkelisolmulla, joka toimii tietosyötteenä. Välimiessolmua käytetään sitten arvioimaan, ovatko kyseiset tiedot voimassa. Dewdney sanoi:

“Jokaisella välimiessolmulla toimivalla olisi erinomainen kannustin haastaa epätarkat tiedot, koska heidät palkitaan natiivimerkillä. Vastaavasti tarkkojen, validoitujen (haastavien) tietojen tarjoaminen premium-datasyöttöaineena kuluttajille, kuten uutisjärjestöille, on uskomattoman arvokasta premium-datasyötteenä datamarkkinoilla. “

Vaikka Kylin on ratkaisu, jota voidaan helposti soveltaa hajautetussa rahoitustilassa, samaa käsitettä voidaan käyttää äänestysjärjestelmissä. ”Paikallisten vaalien tulosten hajautettu validointi voisi tarjota erittäin tehokkaan työkalun joihinkin nykyisiin ongelmiin." Hän lisäsi myös: "Tämä voisi toimia helposti, kun linkitetty yksimielisyys validoiduista API-syötteistä, jotka sisältävät kirjaimellisesti tuhansia paikallisia vaalituloksia, ilmoitetaan verkkosivustoille Dapp-kehittäjien premium-tiedonhankinnassa. “

Rukinov uskoo, että ihanteellisen blockchain-pohjaisen äänestysjärjestelmän on palveltava äänestäjien kelpoisuutta, todennettavuutta ja muuttumattomuutta. Hän mainitsi, että nämä ominaisuudet voidaan saavuttaa tulevaisuudessa salauksen avulla, mukaan lukien digitaaliset allekirjoitukset, nollatietovarmennukset ja homomorfinen salaus: “Lisäetujen saavuttamiseksi on lisättävä mahdollisuus peruuttaa rekisteröinti; tarkkailijat pystyvät havaitsemaan väärennökset; ja rekisterin muutoshistorian pysyvyys."

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map