BTC ja kvantitatiivinen helpotus: Mikä on korrelaatio salaukseen?

Vuonna 2018 Euroopan keskuspankin (EKP) johtokunnan johto ilmoitettu Bitcoin, “finanssikriisin paha kudos” – viitaten tietysti 10 vuotta aikaisempaan taloudelliseen katastrofiin. Kiinnostavaa on se, että myös asuntolainakriisin tuhkasta syntyi Yhdysvaltojen hallituksen hyväksyminen ja määrällisen keventämisen (QE) hillitsemätön käyttö..

Joidenkin mukaan Bitcoinin (BTC) ja hallituksen QE-käytön välillä on kuitenkin enemmän yhteyttä kuin vain niiden alkuperä. BitMEXin toimitusjohtajan Arthur Hayesin äskettäinen twiitti korosti tätä oletettua korrelaatiota:

“QE4eva on tulossa. Kun Fed saa uskonnon jälleen, valmistaudu #bitcoin 20 000 dollariin. “

Kohteleva keskuspankin viimeisin päätös pumppu taloutta miljardeilla dollareilla, Hayes ehdottaa julmasti suhdetta Bitcoinin hinnan nousun ja QE: n nousun välillä. Mutta onko tämä idea täysin mahdollisuuden ulottumattomissa??

Pankkien pelastaminen

Viime viikon alussa pankeista kaikkialla Yhdysvalloissa loppui käteinen, kun yön yli -markkinoiden korot nousivat pankkienväliselle luotonannolle varatulle alustalle. 10%. pakottaen Fed toimimaan. Tiistaina rahoitusmarkkinoille suunnattiin 53 miljardia dollaria lyhytaikaisten korkojen tukahduttamiseksi. Tunnetaan “yön yli repo-operaationa”, Fed käytti 40,8 miljardia dollaria valtiovarainministeriöön, 11,7 miljardia dollaria asuntolainan takaisinvakuudellisille arvopapereille ja 600 miljoonaa dollaria agenttijoukkolainoille, kaikki yrittäen vähentää lainan ottokustannuksia hiekan sananlaskun linjalta.

Tämä viiva vedettiin takaisin heinäkuussa, jolloin Fed asetti uudistetun tavoitealueen 2–2,5 prosentin korkotasolle. Tule keskiviikkona, ja kun yön yli antamat lainat ovat edelleen korkeita, tämä tavoite suunniteltiin uudelleen 1,75%: n ja 2%: n välille, mikä johti siihen, että Fedin kassasta siirrettiin vielä 75 miljardia dollaria.

Se ei kuitenkaan pysähtynyt siihen. Torstaina hinnat nousevat a piikki noin viisi kertaa hyväksyttävä vertailuarvo, Fed julkaisi a lausunto piristämällä markkinoita 75 miljardilla dollarilla. Perjantai merkitsi jälleen 75 miljardin dollarin pääomasijoituksia.

Yhteensä 278 miljardia dollaria supistui markkinoille. Lopuksi Fed lopetti päivittäisen charaden ja ilmoitti että jatkotoimet jatkuvat säännöllisesti lokakuun puoliväliin saakka. Aikaisemmin taivaan repo-korot laskivat 278 miljardin dollarin injektoinnin jälkeen.

Yhdysvaltain repokorko vs. liittovaltion käteissuoritukset pankkijärjestelmään

Keskuspankin puheenjohtaja Jay Powell enimmäkseen harjattu repooperaatiot, mikä viittaa siihen, että vaikka ne olivat olennainen osa markkinoiden sujuvaa toimintaa, niillä ei ollut “vaikutuksia talouteen tai rahapolitiikan asemaan”.

Nämä takaisinostosopimukset tai takaisinostosopimukset sisältävät tyypillisesti valtion arvopapereiden yön yli -lainan antamisen avoimilla markkinoilla, jakelijoiden myydessä sijoittajille odotettaessa takaisinostoa seuraavana päivänä. Vaikka nämä tapahtuvat yleensä rahoituslaitosten välillä, Fed silloin tällöin osallistuu – tekemällä sopimuksia rahapalvelujen sääntelystä. Tämä viimeisin sijoitusvoima on ensimmäinen kerta vuonna yli vuosikymmen, jonka aikana Fed on puuttunut reposopimukseen, viimeinen on vuoden 2008 maailmanlaajuinen finanssikriisi.

Goldilocks-paradigma

On ehkä tärkeää tehdä ero Fedin äskettäisten reposopimusten ja QE: n välillä. Vaikka avoimen markkinan toiminta on väistämätön askel kohti määrällistä keventämistä, nämä kaksi politiikkaa eroavat toisistaan ​​merkittävästi. Kohtuullisen pelkistävän selityksen käyttämiseksi Fed-operaatioissa Fed käyttää varauksia ostaakseen valtion varoja, kuten valtiovarainministeriöitä yön yli -luottomarkkinoilla korkojen vaikuttamiseksi. QE: n aikana Fed “tulostaa” rahaa – tai pikemminkin tuottaa sen sähköisesti – ja käyttää sitä arvopapereiden ostamiseen rahan tarjonnan laajentamisen välittömällä tarkoituksella ja seurauksena.

QE: tä käytetään yleensä viimeisenä keinona. Fedille tämä viimeinen keino tapahtuu, kun se epäonnistuu toimeksiannossaan pitää korot niille tarkoitetussa makeassa paikassa – meillä on siis kultalukkotalouden periaate. Jos korkotaso nousee liian korkeaksi, hinnoittelee ihmisiä, lama voi tapahtua; liian matala, ja on olemassa riski liiallisesta talouskasvusta, inflaatiosta ja sitä seuraavasta valuutan devalvoitumisesta.

Tällä hetkellä luottokorkojen noususta johtuva paine pakottaa Fed: n kulmaan, jolla sen on vähennettävä tavoitettaan tasapainon ylläpitämiseksi. Viime viikolla neljän peräkkäisen päivän repotapahtumien ja uuden sitoumuksen jatkaa valtion varojen ostamista näyttää siltä, ​​että määrällinen keventäminen voisi olla seuraava asialistalla.

Voiko määrällinen keventäminen toimia Bitcoinin vauhdina?

Vaikka QE: n tavoitteena on elvyttää taloutta alhaisilla koroilla tarjoamalla uusi kannustin lainojen ottamiseen ja sijoittamiseen, se voi myös ajaa sijoittajia hajauttamaan enemmän riskejä salkkuihinsa, koska he haluavat säilyttää saman tuoton. Alex Krüger, kryptovaluuttakauppias ja ekonomisti, selitti Cointelegraphille, mitä tämä laajeneva riskihalu voi aiheuttaa Bitcoinille:

“QE nostaisi pidemmät korot matalammiksi ja työntäisi siten joitain sijoittajia ulos riskikäyrästä eli etsimään riskialttiimpia sijoituksia halutun tuoton saavuttamiseksi. Voidaan teorioida, että osa rahoista päättyisi Bitcoiniin, mikä lisäisi hintoihin nousupainetta. “

Lisäksi tämä käsite liiallisesta riskinottosta määrällisen keventämisen aikana korostettiin a raportti Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) totesi, että “pitkäaikainen rahan helppous voi myös kannustaa liialliseen taloudelliseen riskinottoon kasvattamalla salkkujen kohdistamista riskialttiimpiin varoihin.” Kiitos laaja-alaisen leimautumisen riskialttiiksi omaisuuseriksi, Bitcoin voisi teoriassa hyödyntää joitain etuja, joita lisää vaarallisten investointien kysyntä.

Aikaisemman teorian vaatimaton lisäys perustuu rahapoliittisen tarjonnan kasvuun. Yksinkertaisesti sanottuna, mitä enemmän fiat siirretään rahoitusjärjestelmään, sitä enemmän käytettävissä olevaa pääomaa on investointeihin. EToron vanhempi markkina-analyytikko Mati Greenspan huomautti tämän puhuessaan Cointelgraphin kanssa ehdottaen, että “Osa rahasta kanavoidaan todennäköisesti Bitcoiniin.”

Joten, miksi Bitcoin? Syntyvä protokolla tunnetaan rahoitusjärjestelmän vastakohtana. Se syntyi kirjaimellisesti vastustamaan ja horjutta perinteistä pankkitoimintaa. Kun tällainen vaihtoehto on heidän käytössään ja systeemisen romahduksen lisääntyessä, ei ole mahdotonta ajatella, että ihmiset kääntyvät Bitcoinin puoleen pääoman turvaamiseksi.

Lisäksi hieman tummempi teoria liittyy QE: n ja valuutan devalvaation väliseen suhteeseen. Korkojen laskiessa ja rahan tarjonnan noustessa kotimaan valuutta paisuu ja menettää arvonsa. Mielenkiintoista on, että joillekin – etenkin kauppasodan aikana – heikompi valuutta on QE: n tervetullut sivutuote, koska vienti on halpa ja kilpailukykyisempi maailmanlaajuisesti. Bitcoin-uskoville se on vain yksi merkki rahoitusjärjestelmän välittömästä romahduksesta.

Kun defacton maailmanvarantovaluutta on viimeisillä jaloillaan, Bitcoinin väitetystä roolista makrosuojauksena on tulossa enemmän todellisuutta. Lähetystoiminnan harjoittaja, Bitcoin-härkä ja fiat-tuomitsija Max Keizer ovat yksi tämän teorian levittäjistä. Keskustelussa Cointelgraphin kanssa Kieser ehdotti, että suuri osa Bitcoinin arvosta perustuu finanssialan halventamiseen:

“QE (velka-kaupallistaminen) on suunniteltu pitämään zombipankit hengissä. Bitcoin otettiin käyttöön zombie-pankkien ja QE: n taistelussa, ja hinta on räjähtänyt korkeammaksi vastauksena QE: n kirjanpitopetoksiin ja chiceryyn maailmanlaajuisen riippuvuuden lisääntymiseen. QE: llä ei ole loppua. Ei ole muuta skenaariota kuin kaikki fiat kaatuvat kaikkialle nollaan (kuten kaikki fiat ovat tehneet yli 300 vuoden aikana). Ja Bitcoin-hinnalla ei ole huippua. Miljoona dollaria ja enemmän on käytännössä varmuus tässä vaiheessa. “

Bitcoin: Suojaus taloudellista epävarmuutta vastaan?

Jos QE: n ja Bitcoinin hinnan välillä on todellinen yhteys, BTC: n varojen tila on määriteltävä selkeästi. Näyttää siltä, ​​että Kieserin kanssa samaa mieltä on ekonomisti ja Global Macro Investor -sijoittajan toimitusjohtaja Raoul Pal, joka on ollut erityisen äänekäs tästä aiheesta myöhään.

Elokuussa Pal toimitti a tweetstorm, julistetaan maailmanlaajuinen valuuttakriisi ja kannatetaan investointeja Bitcoiniin, koska se “käy kauppaa kuin uuden järjestelmän osto-optio”. Puhuessaan Cointelegraphille Pal ilmoitti, että vaikka Bitcoin ei ehkä ole paras veto makroriskiä vastaan, sillä on todennäköisesti merkittävä rooli taloudellisen romahduksen yhteydessä:

“Katson BTC: n vaihtoehtona loppupelissä nykyiselle rahajärjestelmälle. Ei, se ei ole hyvä päivittäinen makrosuojaus. Se on kuitenkin makrosysteemiriskien suojaus. Se on hyvin erilaista. Sillä on kunnollinen rooli pääoman pakenemisessa myös kehittyvillä markkinoilla. “

Wall Streetin veteraani ja Wyomingin Blockchain-työryhmän jäsen Caitlin Long uskoo vastaavasti Bitcoinin orastavaan apuohjelmaan suojauksena taloudellista epävakautta vastaan. Tuoreessa artikkelissa Long lambasted rahoitusjärjestelmän hauras luonne, viitaten viime viikon repo tapahtumia “moderni versio pankki ajaa.” Siitä huolimatta Long väittää, että se lisäsi luottamusta Bitcoiniin:

”Bitcoin ei ole velkaperusteinen järjestelmä, joka kokee säännöllisesti pankkien juoksevaa epävakautta. Tässä suhteessa Bitcoin on vakuutus rahoitusmarkkinoiden epävakautta vastaan. Bitcoin ei ole kenenkään IOU. Sillä ei ole viimeistä keinoa, koska se ei tarvitse sitä. ”

Krüger näytti olevan yhtä mieltä siitä, että Bitcoin on vain suojaus keskuspankkiirien ja / tai hallitusten hallinnan menettämisen ylimääräiseltä hännäriskiltä. Krüger lisäsi kuitenkin varoituksen, jonka mukaan Fedin QE: n toteutus “ei merkitsisi hallinnan menettämistä”.

Tämä on tärkeä ero, kun punnitaan QE: n ja Bitcoinin hintatoiminnan välistä korrelaatiota. Tältä osin Krüger huomautti, ettei tällaista suhdetta osoittavaa ennakkotapausta ollut vielä olemassa:

“Ei ole todisteita siitä, että BTC olisi hyötynyt aikaisemmista QE-kierroksista. Kuitenkin mitä syvemmälle perinteiset markkinat Bitcoiniin ryhtyvät, sitä korkeamman vaikutuksen pitäisi odottaa. QE-vaikutuksen pitäisi olla merkittävä, jos siihen mennessä BTC käyttäytyy makrotalouden näkökulmasta digitaalisena kullana, mikä ei ole vielä asia. “

Krügerin väite näyttää olevan jonkin verran ansioita. Bitcoinin lyhyen historian aikana QE: llä on ollut hyvin vähän vaikutusta. Voidaan kuitenkin väittää, että hintojen löytäminen näinä ajanjaksoina oli vielä kesken. Kuten Krüger toteaa, tämä korrelaatio voi vahvistua Bitcoinin kypsyessä. Fedin tase pyrkii kasvamaan erilaisten QE-kierrosten yhteydessä, kuten se teki vuosina 2008-2014, mutta näyttää siltä, ​​että sillä on vain vähän korrelaatiota Bitcoinin hinnan nousuun.

Fedin tase on sama kuin eri QE-kierrokset

Kuinka todennäköistä QE on joka tapauksessa?

Vaikka käynnissä olevat reposopimukset viittaavat joihinkin lisätoimenpiteisiin inflaation välttämiseksi, se ei ole aivan konkreettinen todiste siitä, että QE aloitetaan sen perinteisessä mielessä. Jos Fed kuitenkin seuraa muiden hitaiden talouksien maailmanlaajuista rahapolitiikkaa, se on ehkä väistämätöntä.

Syyskuussa 2019 EKP ilmoitti uusi talouden elvytys, joka palauttaa aggressiivisen määrällisen keventämisen vaiheen 20 miljardiin euroon kuukaudessa marraskuusta alkaen.

EKP: n koronlasku: korot

EKP myös laski korkoja edelleen negatiivisiksi, -0,4 prosentista -0,5 prosenttiin, mikä on suuresti presidentti Donald Trumpin ahdistusta, jonka kilpailu luonne tuli täydessä vauhdissa. Tavaramerkissä Twitter tirade, hän huomautti.

“Nopeasti toimiva Euroopan keskuspankki alentaa hintoja 10 peruspistettä. He yrittävät ja onnistuvat poistamaan euron ERITTÄIN vahvasta dollarista, vahingoittamalla Yhdysvaltojen vientiä … Ja Fed istuu, istuu ja istuu. Heille maksetaan lainaa, kun me maksamme korkoa! “

Trumpin painostus Fed: ään korkotason laskemiseksi negatiiviseksi antaa melkoisen uskottavuuden mahdollisuudelle, että Yhdysvallat pääsee omaan QE-vaiheeseensa. Tältä osin Greenspan pysyi häiriöttömänä, mikä viittaa siihen, että meneillään olevat repooperaatiot olivat riittäviä ylläpitämään taloutta toistaiseksi:

”EKP on käynnistänyt uudelleen QE-ohjelmansa. Tällä hetkellä Yhdysvaltain keskuspankki tyytyy helpottamaan politiikkaa korkomenettelyjen avulla. “

Vastaavasti Krüger totesi, että Yhdysvaltain koroilla oli vielä tilaa hengittää, ennen kuin keskuspankin puheenjohtaja Powell harkitsi QE: n toteuttamista:

“Powell on nimenomaisesti sanonut, että Fed harkitsisi QE: n käyttöä uudelleen, jos” meidän olisi löydettävä itsemme uudestaan ​​tulevana ajankohtana tosiasiallisella alarajalla – jälleen kerran, emme odota jotain. “Hinnat ovat tällä hetkellä kaukana todellisesta alarajasta. (eli 0%). “

Kruger sisällytti kuitenkin varoituksen siitä, että QE saatetaan hyväksyä “Trumpin toisen vaalikauden aikana”. Kiinan ja Yhdysvaltojen välisen jatkuvan kauppasodan myötä ei ole todennäköistä, että Trump luopuisi dovish-tahtonsa käytöstä Fedissä. Viime kuukausina kahden maan välillä on uhannut kehittyä lähes valuuttasota. Kesäkuussa Fed otti käyttöön ensimmäisen korkoalennuksen Bitcoinin syntyvässä historiassa, ja Powell viittasi Yhdysvaltojen ja Kiinan väliseen lisääntyvään kauppasotaan.

Tule elokuun alussa, Kiina taisteli tuoreella erällä Yhdysvaltoja. tariffit devalvoimalla oman valuuttansa. Vastatakseen muutokseen Trump painosti Fed: ää alentamaan jälleen korkoja, mihin se lopulta suostui viime viikolla. Kaupan alustan ThinkMarketsin markkina-analyytikko Naeem Aslam ehdotti Cointelgraphille, että QE voi edetä, jos kauppasota viipyy:

“Luulen, että jos kauppasota jatkuu, Fedille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa koronleikkausten polkua. Tärkeintä on Fedin tahti ja aggressiivisuus, jonka kautta ne korkoa laskevat. “

Uhkaavan valuuttasodan ja sitä seuranneen taloudellisen masennuksen mahdollisuuden ansiosta Reutersin kysely kertoo, että Yhdysvaltain taantuman mediaani todennäköisyys seuraavien kahden vuoden aikana on 45%. Kun nousevan taantuman arviot ovat niin korkeat, näyttää lähes epäilemättä, että QE jatkuu ja lisääntyy.

Reutersin kysely: Yhdysvaltain taantuman todennäköisyys

Mitä tulee konsensukseen Bitcoinin mahdollisesta reaktiosta määrälliseen keventämiseen, on ehkä liian aikaista kertoa. Vaikka lukuisat tulokset, kuten systeeminen hajoaminen, eskaloituminen Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä tai jopa jotain niin yksinkertaista kuin lisääntynyt riskinottohalukkuus, voivat kaikki johtaa Bitcoiniin korkeammalle, ei ole ollut todellista ennakkotapausta viittaamaan siihen, että se.

Siitä huolimatta taipumus Bitcoinin käyttämiseen turvapaikkana on näennäisesti nousussa. Ja jos sentimentaalisuus on mitä tahansa mennä, markkinat sanelevat ainakin jonkin verran liikkumista Bitcoinista tulevaisuuden taloudellisen rasituksen jälkeen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map