DEX: istä tulee käyttökelvoton? Kuinka navigoida ennätyksellisillä kaasumaksuilla Eth2: n edessä

Vaikka Bitcoin (BTC) on ollut valokeilassa vuoden alusta lähtien, ja vielä enemmän, kun otetaan huomioon äskettäinen 1,5 miljardin dollarin Tesla-osto, Ether ei ole jäänyt jälkeen. Ether (ETH) on tällä hetkellä 1 800 dollaria, ja sen verkko on nyt käsitellyt yli miljardi tapahtumaa, lähinnä DeFi-sektorin takana ja myös kasvavan institutionaalisen sitoutumisen ansiosta. 

Lanre Jonathan Igen mukaan tutkimuksen osakas 21Shares -yrityksellä – salakirjoitettujen pörssiyhtiöiden eurooppalainen liikkeeseenlaskija – “Sijoittajat ymmärtävät, että Bitcoin on osa laajempaa omaisuusluokkaa ja yrittää nyt monipuolistaa aiempaa Bitcoinia.” Hän kertoi edelleen Cointelegraphille, että institutionaalisille sijoittajille “mahdollisuus puhtaaseen tekniikkaan teollisuudessa on mielenkiintoinen ja syy, miksi Ethereum on yhä pakottavampi”.

Hajautetun rahoituksen kasvaessa rakennetut tuotteet ovat alkaneet yleistyä. Tällä hetkellä on ohi 47 miljardia dollaria lukittu DeFi-likviditeettiprotokolliin. Myös hajautetun vaihdon volyymi on kasvanut huomattavasti viime kuukausina, saavuttaa yli 55 miljardia dollaria kaikissa Ethereum-pohjaisissa hajautetuissa pörsseissä.

Ethereum-pohjaisten hajautettujen pörssien ja ketjutapahtumien määrän kasvaessa Ethereumin lohkoketju on ylikuormitettu voimakkaasti, vaativa 10 dollarin maksu yksinkertaisesta tapahtumasta ajoittain. Koska hajautettujen pörssien kaupat toteutetaan lohkoketjussa, pörssien, kuten Uniswapin, vaihto voi maksaa ajoittain yli 100 dollaria. Ilya Abugov, DApp-tilastotietojen kerääjän DAppRadarin neuvonantaja, selvitti, mikä aiheutti maksujen nousun, kertoen Cointelegraphille:

“Se on yhdistelmä useista tekijöistä: uudet projektit listalle DEX: n kautta, likviditeetin louhinta, syvemmät projektiintegraatiot ja paljon muuta. Korkeat kaasukustannukset eivät vaikuta valaiden käyttäjiin niin paljon, ja niiden osuus DeFi-tilavuudesta on suuri. “

Sellaisena hajautetun vaihdon kannattavuus tulee kyseenalaiseksi. Kasvavatko maksut edelleen loputtomiin vai lopetetaanko Ethereum 2.0: n julkaiseminen korkeille maksuille? Onko suunnitelmia korjata tämä ongelma Ethereumin nykyiseen versioon ja mitkä muut vaihtoehdot ovat käytettävissä hajautetun kaupankäynnin alentamiseksi sekä Ethereumissa että sen ulkopuolella?

Miksi maksut ovat niin korkeat?

Ethereumin tapahtumien määrän kasvaessa kasvavat myös transaktiomaksut. Ethereum-verkon maksut perustuvat kaasun hintaan ja kaasurajaan. Vaikka kaasuraja on melko vakaa ja suhteessa tapahtuman monimutkaisuuteen – esimerkiksi älykkään sopimuksen kanssa vuorovaikutus on kalliimpaa kuin yksinkertainen kauppa – kaasun hinta vaihtelee rajusti.

Kun verkossa on liikaa tapahtumia, lohkot alkavat täyttyä, joten kaivostyöläiset valitsevat korkeimman kaasun hinnan ja jättävät muut taakseen, mikä vie kauemmin. Kun käyttäjä asettaa liian matalalle kaasun hinnan tai rajan, liiketoimi epäonnistuu ja saattaa menettää maksun, jonka hän oli alun perin valmis maksamaan.

Uniswap käyttää maksuvalmiuspoolia ja automaattista markkinatakaajakaavaa tilausten sovittamiseen sen sijaan, että käyttäisi tilauskantoja, kuten keskitettyjä pörssejä. Tämä tarkoittaa, että kaikki kaupat tapahtuvat blockchainissa käyttämällä älykästä sopimusta, joka lisää käyttäjän myymän tunnuksen altaaseen ja noutaa tunnuksen, jonka käyttäjä haluaa ostaa samasta poolista.

Sellaisena Uniswapin ja muiden Ethereum-pohjaisten pörssien palkkiot kasvavat itse Ethereumin käytön myötä. Yksinkertainen merkkivaihto Uniswapissa voi maksaa satoja dollareita kaasumaksuja, mikä tekee siitä sopimattoman pienille kauppiaille. Suurten kauppojen toteuttaminen voi olla myös hankalaa, koska mitä suhteellisempi swapin koko on likviditeettipooliin, sitä huonoin valuuttakurssi on.

Siitä huolimatta Uniswap on eniten käytetty hajautettu vaihto, yli 6 miljardia dollaria yksinomaan helmikuun 5. ja 11. välisenä aikana, ja se on myös verkon suurin kaasunpelaaja. Ottaen huomioon voitot, jotka ansaitaan tarjoamalla likviditeettiä, tuottoviljelyä ja yksinkertaisesti DeFi-rahakkeita, ei ole ihme, että ihmiset ovat valmiita maksamaan satoja dollareita palkkioista sellaisten merkkien vaihtamiseksi, jotka eivät ole osuneet keskitettyyn pörssiin.

Mutta entä tyypillinen käyttäjä? Onko hajautettu vaihto kannattavaa ihmisille, jotka haluavat käydä kauppaa halvalla, tehokkaasti ja ilman vastapuoliriskiä? Kysyttäessä DEX: ien nykyisestä elinkelpoisuudesta Ethereumilla, Kain Warwick, Synthetixin perustaja – Ethereumin hajautettu johdannaisprotokolla – kertoi Cointelegraphille:

“Ethereum ei ole tällä hetkellä kannattavaa yleiseen käyttöön, jos tarkoitamme tällä hetkellä satoja miljoonia päivittäisiä käyttäjiä. Kaasupalkkiot ovat tällä hetkellä ilmeisin kitka, mutta on myös paljon UI / UX-parannuksia, jotka on kehitettävä, jotta koko prosessi olisi todella kaikkien saatavilla. “

Kuinka säästää polttoainetta?

Vaikka Uniswap on edelleen suosituin DEX, on olemassa useita muita Ethereum-pohjaisia ​​pörssejä, jotka käyttävät samaa AMM-mallia, mutta näillä kaikilla on sama ongelma kaasumaksuilla. Jotkut pörssit tarjoavat kuitenkin paremman kurssin tietyille rahakkeille käytettävissä olevan likviditeetin mukaan, mikä tarkoittaa, että käyttäjien on mahdollista saada parempi valuuttakurssi kuin Uniswapissa.

Hajautettu vaihtoaggregaattori 1 tuumaa etsii parhaita hintoja useilta DEX-levyiltä jakamalla kaupankäynnin usealle poolille saadakseen mahdollisimman suuren määrän merkkejä, kaikki mahdolliset yhdessä tapahtumassa. Tämä voi olla varsin hyödyllistä suurille kaupoille, joissa usean vaihdon läpi käyminen on hyödyllistä paremman valuuttakurssin varmistamiseksi ja hyvittää osan kaasumaksuissa menetetystä arvosta. Anton Bukov, teknologiajohtaja ja 1 tuuman perustaja, kertoi Cointelegraphille:

“Joskus on järkevämpää käyttää 10 dollaria lisää kaasumaksuihin saadaksesi lisää 50 dollaria rahakkeina. 1inch.exchange ottaa huomioon kaasumaksut yrittäen optimoida valuuttakurssin. Pienissä kaupoissa Pathfinder-algoritmimme käyttää mieluummin halpoja DEX-kauppoja, kun taas valtavissa kaupoissa se käyttää todennäköisemmin kaikkea mahdollista likviditeettiä. “

Useiden pörssien yhdistäminen ei paranna vaihtokurssien kaasukustannuksia itsessään, mutta 1 tuuma käyttää Chiä, kaasutunnistetta, joka lyödään, kun kaasun hinta on alhainen, ja palaa, kun se on korkea, mikä antaa vaihdon käyttäjille mahdollisuuden säästää jopa 40% kaasumaksuista, vaikka kauppa menisikin muiden pörssien, kuten Uniswapin tai SushiSwapin, kautta.

Toinen tapa vähentää Uniswapin ja muiden pörssien maksuja on käyttää kääritty eetteriä (wETH) suoraan vaihdettaessa rahakkeita ETH: lle. Kaikki Uniswap-kaupat käydään ERC-20-rahakkeilla, mikä tarkoittaa, että ETH-pohjaisen parin läpi käyvät kaupat sisältävät ETH: n käärimisen ja kosteuden saamisen prosessissa. Jos käyttäjä muuntaa ETH: n ennen vuorovaikutusta hajautetun vaihdon kanssa, hän voi säästää vähintään 20% kaasumaksuissa.

Kaksikerroksiset ratkaisut

Saatavilla on myös useita kerroksen kaksi ratkaisuja, vaikka niitä ei tunneta suurelle yleisölle. Kaksikerroksiset ratkaisut toimivat suorittamalla oma lohkoketjunsa ja “yhdistämällä” se Ethereumiin älykkään sopimuksen kautta, joka lukitsee merkit Ethereumin lohkoketjuun ja vapauttaa välityspalvelinkoodit toisessa ketjussa, mikä mahdollistaa halvemmat tapahtumat. Nämä kutsutaan usein sivuketjuiksi. Näiden sivuketjujen tapahtumat pidetään hajautetusti ja luotettavina validointilaitteiden tai tarkkailijoiden verkostolla, jolla on samanlainen tehtävä kuin Ethereum-ketjun kaivostyöläisillä.

Esimerkiksi Tether (USDT) ja Bitfinex hyödyntävät OmiseGO: ta tarjoamaan halvempia tapahtumamaksuja USDT-käyttäjille. Toinen tällainen projekti on Skale, joka tarjoaa käyttäjille alhaisemmat transaktiomaksut, mutta antaa kehittäjille mahdollisuuden rakentaa omat sivuketjut parametreillä, jotka palvelevat parhaiten heidän hajautettuja sovelluksiaan. Opium.network – Ethereumille rakennettu hajautettu johdannaisalusta – perustaja Andrey Beljakov uskoo, että nämä ratkaisut saavat pian laajemman kehityskeskuksen hyväksynnän ja kertoo Cointelegraphille:

”Ethereum on erinomainen totuuden ja ratkaisukerroksen lähde, mutta kaikkien toimintojen ei pitäisi tapahtua ensimmäisellä kerroksella. Jos tarkastelemme perinteistä rahoitusjärjestelmää, se on silti yli miljoonia kertoja suurempi kuin nykyinen DeFi. Kypsäksi Ethereumin on skaalattava, ja L2 on looginen askel. “

Vaikka toisen tason ratkaisut ovat käyttökelpoinen vaihtoehto, ne toimivat tällä hetkellä rakennuspalikoina, joita kolmansien osapuolten projektit voivat hyödyntää. Jos kukaan ei rakenna paikkoja näiden kahden tason protokollien päälle, niin yleinen yhteisö ei käytä niitä. Bukov uskoo, että tämä tapahtuu ennemmin kuin myöhemmin, kertoen Cointelegraphille, että on todennäköistä, että projektit, kuten Synthetix, Aave ja Uniswap V3, siirtyvät tänä kesänä Optimism PBC: hen, mikä on Ethereumin käyttäjien suurin harppaus Ethereumin alkuperäisen julkaisun jälkeen . ”

Tämän on tehnyt IDEX hyödyntämällä optimoituja optimistisia kokoonpanoja, kerroksen kaksi ratkaisu, joka on samanlainen kuin OmiseGO: lla. Synthetix, DeFi-protokolla ja hajautettu johdannaisten vaihto Ethereumilla, on myös viime aikoina ilmoitti kumppanuus Optimism PBC: n kanssa, jossa kokeilun aikana Optimistic Network, toinen toisen tason ratkaisu, hyödynnetään halvemmilla ketjukaupoilla. Siirtyminen optimistiseen Etheruem Mainnetiin (OΞ) antaa Synthetix (SNX) -merkkien haltijoille mahdollisuuden saada palkintoja ottamalla SNX: n, kuten Warwick selitti:

“Tämä kannustin on mittakaavassa pienempi kuin mitä L1: llä on edelleen olemassa, koska oli tärkeää varmistaa, että Synthetix-protokolla tarjoaa edelleen apuohjelman, jota se jo käyttää L1: llä, mutta se on tarkoitettu O2: een siirtymisen aloitukseksi, jonka odotetaan kestää jopa useita kuukausia. “

Entä kerros yksi?

Vaikka hajautetuista pörsseistä on tullut laajalti suosittuja DeFi-sektorin räjähdyksen myötä, ne ovat olleet jonkin aikaa ja olleet olemassa Ethereum-verkon ulkopuolella. Useat projektit sisältävät sisäänrakennettuja DEX-ketjuja ketjujen omaisuuteensa.

Suosittu esimerkki tästä on Waves-alusta, jonka avulla käyttäjät voivat käydä kauppaa virallisessa Waves-lompakossa ja maksaa maksuja Wavesilla tai muulla Waves-pohjaisella tunnuksella. Waves Associationin hallituksen jäsen Inal Kardanov kertoi Cointelegraphille: “Waves-ketju on paljon skaalautuvampi kuin Ethereum, ja kaupat ovat paljon halvempia.” Hän lisäsi, että transaktiopalkkiot ovat noin 0,03 dollaria, mikä selventää: “Tämä luku voi kasvaa, mutta ei niin valtavasti kuin ETH-palkkiot.”

Komodo, yksityisyyden suojaan keskittynyt lohkoketju, on myös työskennellyt hajautetun vaihdon parissa, joka on ollut yksi ensimmäisistä hankkeista atomivaihtoon. Atomic swap -palvelujen avulla käyttäjät voivat käydä kauppaa suoraan kahden eri lohkoketjun välillä ilman välityspalvelintunnuksia, kuten Wrapped BTC (wBTC), täysin hajautetusti.

On olemassa monia muita blockchain-projekteja, jotka tarjoavat vaihtoehtoja ketjukaupalle. Ethereumin ylivoimainen suosio huomioon ottaen he kärsivät usein matalasta likviditeetistä ja ovat siten epäsuosittuja kaupoissa. Olisi myös vaikea sanoa, kuinka hyvin nämä lohkoketjut käsittelevät saman määrän toimintaa, joka tällä hetkellä löytyy Ethereum-lohkoketjusta.

Ethereum 2.0. ja DEX: t

Vaikka on olemassa vaihtoehtoja Ethereum-pohjaisille DEX: ille ja menetelmille kaasumaksujen alentamiseksi, ne toimivat tällä hetkellä bandaid-ratkaisuna lihahaavaan. Useimmat käyttäjät eivät ole tietoisia Ethereum-pohjaisista vaihtoehdoista eivätkä ole halukkaita siirtymään muihin blockchain-projekteihin. Siksi on todennäköistä, että kaasumaksut ovat edelleen ongelma ainakin Eth2: n julkaisemiseen saakka. Abugovin mukaan DeFi ei yksinkertaisesti ole vielä valmis:

“UX / UI tekee haastavaksi ymmärtää ja arvioida riskejä; tekniikan ja algoritmien riskejä on paljon; ja kustannukset ovat liian korkeat. Käyttäjille, joilla on alle 1000 dollaria allokoida DeFi: lle, 70–100 dollaria + kaasukustannukset ovat liikaa. Se ei sisällä edes alustan kustannuksia. “

Eth2 käyttää sirpoutumista lohkoketjun jakamiseen useaan osaan ja verkon kautta kerralla käsiteltävien tapahtumien määrän lisäämiseksi. Tämä vähentää kilpailua lohkotilasta ja varmistaa, että maksut eivät nouse, kun verkossa on suuri tapahtumamäärä. Kaikki projektit eivät kuitenkaan voi odottaa Ethereum 2.0: n saapumista, mikä on pakottanut syntymään uusia kerroksen kaksi ratkaisuja.

Vaikka Eth2 näyttää olevan pitkäaikainen ratkaisu, sen ei odoteta käynnistyvän täysimääräisesti vasta vuoden 2021 lopussa. Kuitenkin äskettäisen Financial Conduct Authority -yhtiön kryptovaluuttajohdannaisten kiellon ja Robinhood-epäonnistumisen jälkeen, jossa käyttäjiltä kiellettiin tiettyjen osakkeiden ostaminen, hajautetun ja luvattoman vaihdon tarve ei ole koskaan ollut suurempi.

On todennäköistä, että DEX: n suosio kasvaa edelleen, varsinkin kun monimutkaiset sijoitustuotteet, kuten johdannaiset ja marginaalikauppa, tulevat saataville hajautetuilla alustoilla. Sillä välin nämä voivat alkaa hyväksyä toisen tason ratkaisuja, jotka alentavat maksuja ja tekevät niistä tavallisen kauppiaan saataville.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map